Jump to content

Featured Replies

Drugari, srecno i od mene.

Imam par pitanja, pa kada budete u prilici, vi prosledite odgovore.

- Da li izbegavate onaj feri za Nuweibu? Video sam na netu da postoji i feri za Tabu, koji je efikasniji. Dakle, ako ga koristite koji mu je "red letenja" i koliko kosta?

- Ako slucajno negde tokom puta budete prolazili pored ambasada Ruande i Burundija, priupitajte ih za vize. Da li i kod njih treba onaj cuveni "letter of recommendation", ili je situacija jednostavnija?

- Kada budete usli u Keniju, vidite da li vam ista viza vazi i za Tanzaniju i Ugandu (onaj njihov East African Union) ili se svakako mora vaditi nova?

Srecno, cuvajte se i sve najbolje!!!

Svaka cast na paprici!

samo mi se cini da je ipak trebalo mnogo vise poneti...

jer znate, kad vas otmu tamo u sred afrike neka plemena, ta paprika ce biti vredna otkupnina, odisevice se kad otkriju tu finu ali ljutu :) trazice jos i jos i jos :P

Svaka cast na ideji i hrabrosti.

Jedva cekam da citam blogove i gledam fotografije. Ovo ce biti bolje od gledanja nekog avanturistickog filma.

Srecno i uzivajte u svakom trenutku!!

Svaka cast na ideji i hrabrosti.

Jedva cekam da citam blogove i gledam fotografije. Ovo ce biti bolje od gledanja nekog avanturistickog filma.

Srecno i uzivajte u svakom trenutku!!

Srećno momci!

Sa velikim nestrpljenjem ću čekati vaše pisanje.

Bash nedavno upoznah jednog sjajnog Etiopljanina, koji me je mozda i previse zainteresovao za Etiopiju. Sad vam uzasno zavidim, mada pomalo i brinem, poznavajuci Chija i prilike u Africi sa hranom, moz svashta da bidne :)

Svako dobro, i pishite shto vishe...

Nemam reci koliko ste me odusevili. I ja imam vec dugo slican san. Srecno

Da li vredi da vam objasnjavam koliko vam zavidim?

I jako mi je krivo sto i mene niste pozvali da idem sa vama... dzabe vam Afrika bez plavuse

:D

Jedva cekam svaki red bloga!

Neka vas dobri vetrovi nose! :D

Srecan put, sa malim zakasnjenjem doduse! :) mogli bi svratiti i do Australije kad ste vec u Africi.

Djedovicu poslacu ti paket Jelena negde na pola puta, nista ne brini xexe

Srecno, Bog cuva Srbe!

@globe trekker

Za Nuweibu brzi trajekt ide u 12 popodne i kosta 70 dolara, spori ide u 10 uvece i kosta 60 dolara, a za Tabu zaboravih kad krece, ali ne moze da se kupi karta u jednom smeru, mora povratna i kosta 100 dinara (100 evra).

@globe trekker

Za Nuweibu brzi trajekt ide u 12 popodne i kosta 70 dolara, spori ide u 10 uvece i kosta 60 dolara, a za Tabu zaboravih kad krece, ali ne moze da se kupi karta u jednom smeru, mora povratna i kosta 100 dinara (100 evra).

Da li je moguce da je tako skupo?  :shockkk:

Ima li neki jeftiniji nacin?

elem, zbog međunarodnog interesovanja za ovaj blog, rešili smo da bi dobro bilo da se isti prevodi i na engleski :) tako da, evo prvog posta:

https://www.klubputnika.org/en/blogs/53-africa/503-africanightbefore

ukoliko znate nekog ko bi mogao biti zainteresovan za blog iz afrike, a nije govornik srpskog jezika, možete da ga usmerite na datu adresu :) evo i početne stranice engleske verzije bloga, odakle će moći da se vide svi postovi :)

:fool:

Za ovo ne vredi zelja poput slomi nogu. nek ostane ondak pitijino dobro staro (parafraza):

oticete vratiti se necete poginuti

Ja ne znam nikoga od ovih ljudi koji su komentarisali,ali mogu da kazem da zavidim ljudima koji idu,iako ni njih ne poznajem..

Meni se ideja svidja i zaista sam odusevljena sto postoje ljudi koji odlaze u "treci svet" i pored svih opasnosti..

Pa... Jedino sto mogu da kazem je da se pazite i nauzivate upoznajuci tradicije i ljude Crnog kontinenta...

:*

I ja se potpuno slazem sa naninom. Iako sam desetak puta bio u Africi (uzduz i popreko), uvek se nanovo vracam. Srecno (sreca ce vam zaista trebati) i saljite puno zanimljivih pricica i fotografija.

'In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight...'

Srecno, i cuvajte se tamo.

PS. Kako nameravate da se javljate na blog, kad budete putovali?

- Ako slucajno negde tokom puta budete prolazili pored ambasada Ruande i Burundija, priupitajte ih za vize. Da li i kod njih treba onaj cuveni "letter of recommendation", ili je situacija jednostavnija?

- Kada budete usli u Keniju, vidite da li vam ista viza vazi i za Tanzaniju i Ugandu (onaj njihov East African Union) ili se svakako mora vaditi nova?Srecno, cuvajte se i sve najbolje!!!

Ja sam pre godinu dana bio i u Rwandi i Burundiu i vizu za Burundi sam dobio na granici (mislim da je bilo nekoh 20tak dolara, bez ikakvog pisma, etc), a za Rwandu mi nije trebala.

Sto se tice zajednicke vize za Ugandu, Kenju i Tanzaniu, cuo sam za to. Ja sam morao za sve zemlje da ih uzmem posebno (Uganda $30 na ulazu, Kenya $30 na ulazu, Tanzania $100 na ulazu).

Svidja mi se vasa avantura! Kao sto je neko napisao ranije i ja sam vise puta bio u Africi. Nije ni lako ni jeftino putovati po Africi, ali je to jedna velika avantura, i ubedjen sam da ce va biti odlicno.

Tu marsutu sa severa do juga o kojoj ti pricas ja sam presao iz 2 poteza. U Sudan nisam mogao da udjem pa je put kroz Sudan odpao, ali zato sam preko Jemena (fenomenalna destinacija, preporucujem) i Dzibutija usao u Etiopiu (takodje preporucujem), pa onda sve dole, jdenim delom kroz Kongo (ne preporucujem), itd... Rwanda je prelepa, spavanje u satoru u Serengetiju nezaboravno, a Namibija je moja omiljena Africka zemlja za sada...

Pisite kad mozete, interesuju me vasa zapazanja i osecanja...

• 2 weeks later...

fantasticn0