Jump to content

Featured Replies

O Najrobiju sam prvi put cuo u sad vec legendarnim stripovima o Mister Nou kad sam imao 6 godina, uvek mi je posebno prijatno procitati nesto o tom gradu..

Evo o vizama, u po jednoj recenici :)

Sudan - ambasada u Kairu, 100$, + 30ak evra za pismo preporuke od srpske ambasade + jos 30$ neka registracija u Sudanu

Kenija - na aerodromu, 20 evra

Tanzanija - na granici, 50 dolara

Црвени пасош без мане што прелази гране без пуно акања ;) Хвала!

O Najrobiju sam prvi put cuo u sad vec legendarnim stripovima o Mister Nou

A gde drugde? Taj broj se zvao "Najrobi autostop" :)

А она кад је исто у Африци, али чини ми се у Камеруну и у Нигеру? Од тог стрипа имам жељу да посетим Агадеш, Зиндер, Гао, Тимбукту... ал стално ратују Туарези тамо :) И Манаус наравно :)

Иначе, у овом посту бих критиковао пропагирање атеизма ;):P

Citam i uzivam! Doduse, propustio sam par poslednjih tekstova, pa sam veceras bio i u Sudanu i Keniji, Somaliji... Sta li cu tek da sanjam nocas:) Elem, ne nadam se poklonu iz Kenije, ali, evo mog vidjenja 3 pomenuta lika:) Do sad nisam cuo ni za postojanje plemena u Keniji, a kamo li za njihov sukob, ali, veceras sam saznao da ih ima 3, pa mi nekako ove poznate face lice na predstavnike svakog od tih plemena, na kraju krajeva i svi oni poticu iz ponekog plemena... Za razlog zasto ih slikaju po busevima - nemam objasnjenje, bitno da sam ja rekao nesto :))

@Lazar

'Ladno si me podsetio. Taj naslov stripa je chuchao u nekom budzaku u mom mozgu i ti si ga sada oslobodio, ne bih se sam nikada setio.

Hvala ti za to! :)

Da nemas slucajno taj broj sachuvan ? :)

• 1 month later...

Više nego oduševljen svime što čitam.

Potpuno novi doživljaj Afrike. Uhvati me stid i sram jer sam i sam pripadnik tih belaca koji su takvi kakvi jesu prema afrikancima!