Jump to content

Featured Replies

Da li neko moze da ostavi informaciju kojim je bolje ici od Bolonje do Forlija,gledao sam na ovom sajtu koji je ovde okacen,i pise da je za ove IC vozove u drugoj klasi cena 7.5 eura i da put traje 30 min sa njima,a za R vozove nema cene i put je nesto duzi 50 min.

Ako neko nesto moze da posavetuje,hvala mu?

Bologna- Forli cena za R voz u jednom pravcu je 4.80e i putuje oko sat vremena...

Za sve regionalne vozove kartu on line mozes da kupis najranije 7 dana pred put, pre toga ne...

I karta bus od zeleznicke stanice Forli do aerodroma je oko 1.5e

• 3 months later...

Kupila sam kartu Timisoara Forli, do sada nisam imala iskustva sa tim Forli aerodromom. Pokušavam da nađem informacije kako od aerodroma do Bologne. Kapiram da da je Forli aerodrom nekih 4 km od grada, i da je najbolja veza sa Bolonjom vozom. Ono što mene buni je informacija sa sajta  stanice u Forliju da po redu vožnje autobus koji ide od aerodroma do železničke stanice ide jednom, ili maksimum dva puta dnevno.....Na sajtu aerodroma pominju i e-bus (aerobus), ali link koji su okačili je nepostojeći...Da li je moguće da je onda jedina solucija uzeti taxi (11E) do železničke stanice u Forliju i da li zna neko ima li neki autobus za Bolognu?

Nemam cvrst dokaz, ali verujem da ti nece biti problem da od aerodroma dodjes do grada. Mora da ide neki prevoz. I termini polazaka tih buseva su obicno povezani sa dolaskom aviona, tako da ne treba da brines. Barem je uvek tako bilo, gde god da sam leteo wizzairom, ryanairom ili bilo kojom drugom kompanijom. Lepo kad sletis, pitas nekog i dalje ce ti se sve samo kasti.

A koliko sam citao ovde, od Forlija do Bolonje svi pominju voz, tako da ne znam sta ce ti i bus.

Od voza do aerodroma ima oko 4km. a vozom se stize u bolonju. Dok je leteo ryanair bio je shutle bus, ali su se oni preselili na onaj drugi bolonjski aerodrom. Na sajtu wizza ima samo link ka lokalnom preozniku koji je dao red voznje, svim danima samo u 8.45 a nedeljom u 8.45 i u 14.02. Meni je to malo cudno. Izgleda mi taksi ne gine

Od aerodroma u Forliju do z. stanice imas oko 3-3.5km i ako volis da ispesacis treba ti oko pola sata opustenog hoda, sto ti ja preporucujem.Alternativa ti je na zalost taksi 11 e(ako budes ovako isla gledaj da sednes sa jos nekim ljudima zajedno u taksi,pa da podelis trosak)

Inace i ja sam se iscudio da nema busa od aerodroma do grada, ali  tako je bilo pre oko mesec dana.

Mislim da je to zbog same blizine aerodroma centru Forlija...

Bice da su se moje sumnje potvrdile, videcu da srmiram koga pa da podelim troskove, jer sa kofercetom na tockice bas mi se ne pesaci, pogotovo sto bi do 14.00 morala da budem u Bolonji (bilo bi pozeljno), tako da imam manje od dva sata to da izvedem. Hvala na informaciji, sad znam da ne racunam na neki trnsfer bus. Tako da ce mi povratna karta timisoara forli koja iznosi 12.75 eura biti skoro kao transfer aerodrom zeleznicka u forliju :))

Hehe, ne brini, neces sama ici taxijem osim ako to ne zelis.Videces da taksisti samo cirkulisu, a formiraju se male grupice ljudi po 3-4 coveka i samo upadaju u taxi.Stvarno nije problem pitati nekoga da podjes sa njima.Cak smo mi primetili da ima i dosta nasih ljudi na tom letu, tako da moguce da engleski(italijanski) neces morati ni da upotrebljavas  :)

Tako da gde vidis troje ljudi, elegantno im se prikljucis kad krenu da ulaze u taxi  ;)

• 5 weeks later...

Moze li neko da preporuci kako da najjefitnije dodjemo iz Trsta do Bergama? let nam je iz Bergama ujutru u 8 na zalost, a vidim da ima samo voz koji dolazi u B. oko 23h?

Druga opcija nam je da iz Treviza (gde slecemo) ne idemo u posetu Trstu nego pravo za Bergamo, sta nam predlazete za tu rutu?

kako stoje sa autobusevima, je li mnogo skuplje?

hvala unapred!!

:)

Da li neko zna da li karta na stanici moze da se kupi u 4 ili 5 sati ujutru tj. da li salteri za prodaju karata imaju neko radno vreme ili rade non-stop?

Da li neko zna da li karta na stanici moze da se kupi u 4 ili 5 sati ujutru tj. da li salteri za prodaju karata imaju neko radno vreme ili rade non-stop?

Na svim italijanskim stanicama imas automate za prodaju karti tako da mozes da kupis kartu 24h 365 dana u godini :)

Na svim italijanskim stanicama imas automate za prodaju karti tako da mozes da kupis kartu 24h 365 dana u godini :)

Hvala puno na brzom odgovoru. Zanima me jos bezbednost na stanicama u to gluvo doba, konkretno Venecija Mestre (ako znas), jer trebamo jedno 2-3 sata da provedemo tu!

Zanima me jos bezbednost na stanicama u to gluvo doba, konkretno Venecija Mestre (ako znas), jer trebamo jedno 2-3 sata da provedemo tu!

Ne znam, konkretno, za Mestre, ali zeleznicke stanice u Italiji su prilicno bezbedne. Vecina stanicnih zgrada se zakljucava u 1h do 4-5h i moze da udje samo onaj ko ima kupljenu voznu kartu. Redari i karabinjeri regulisu ulazak i bezbednost u i oko stanice.

• Author

Mestre je stanica sa najvise polazaka (od svih stanica koje sam video) i bukvalno na svakih 3-4min. polazi po jedan voz...velika je stalno guzva, a to svakako smanjuje mogucnost napada  :o

• Author

Ima italijanska zeleznica trenutno neku akciju...karte po 19eura, a za prilicno duge destinacije (po Italiji naravno).

Stanice su prilicno bezbedne u Italiji jer ih poslednje dve godine cuva ili vojska ili karabinjeri (vojan policija) tako bar kazu italijani a i ja sam se licno uverio u to.

Да да, ја кад сам био на оној у Бергаму на улазу стоји 5,6 карабињера и то чисто из контроле. А колика је станица може један све да види.

• 4 months later...

Kako najpovoljnije stici iz Firence do Milana? Naime, u Milanu bi trebalo da budemo oko 13h, na sajtu njihove zeleznice najjeftinija karta sa 30% popusta je 36 evra.

Da, postoji i autobus (www.sena.it), cini mi se da je veoma tesko ubosti te karte od 10 i 15 evra, a regularna cena je 27. Kakva su vasa iskustva?

Kako najpovoljnije stici iz Firence do Milana? Naime, u Milanu bi trebalo da budemo oko 13h, na sajtu njihove zeleznice najjeftinija karta sa 30% popusta je 36 evra.

Zato što si gledala najskuplje EuroStar vozove, kojima putovanje traje 1h45min - zato je tako skupo. Imaš i InterCity vozove koju tu razdaljinu pređu za 3h35min, što je isto relativno brzo s' obzirom da ima malo preko 300km. Za InterCity je osnovna cena 27,50 EUR (15% popust ukoliko uzmeš kartu više od nedelju dana ranije ili 30% popust ukoliko uzmeš kartu više od 2 nedelje ranije). Možeš isto preko sajta italijanskih železnica kupiti.

Sve to znam, ali regionalnih nema tako rano, a ja moram biti u Milanu oko 13h zbog odlaska na aerodrom.

A ovi busici su cudo! Prodaju po dve karte od 10 i 15 evra, ne znam samo kada i kako, navodno 10 i 5 dana pred put. Medjutim, izgleda da ta opcija i ne postoji, jer za koji god datum da kliknem - nema!

• Author

Regionalni je regionalni, pa moras lagano sa njim ;)

Kucaj Firenca - Bolonja, pa zatim Bolonja - Milano...imas bas u potrebno vreme i sve stane u 20e  zvizhd