Jump to content

Featured Replies

Kupljena karta, hvala. Nego, jel sad ima neka procedura ili samo odštampam kartu i uđem u voz i kuliram :D?

kupi je online i onda odstampaj i to je to. ne trebas u tom slučaju da validiras kartu pre ulaska u voz

pisali su neki da postoje mozda karte na kilometar...jel ima toga? takodje me zanima jel ima popusta kad se uzme povratna karta...

takodje ako moze savet, vidim da se za ove kratke relacije koje mi trebaju spominje regionale i suburbano ( prigradski)...da li taj prigradski znaci nesto tipa kao beovoz u beogradu sa kojim mozes do panceva, indjije, mozda tu postoji opcija da uzmem dnevnu kartu...

nemas nikakav popust na povratnu kartu, jedino imaju neke opcije ako putujes sa frecciarosom i vracas se isti dan. sto se tice suburbanih vozova, recimo imas liniju ka Rimu iz Lido di Ostija i ta linija je deo linije urbanog transporta tako da je jeftin. Trebalo bi da kazes koje te konkretno liinije interesuju? e, da imas i "carnete" 10 karata dobijs a 8 platis.

konkretno, me zanima relacija bergamo-monca-desio i milano-desio...oko 20 km ima izmedju desia i milana a posto je desio mali gradic bolje da se setkam po milanu ( mozda i savam tamo), kosarka se igra svaki dan u desiu, 4 dana, znaci 8 karata , jedna je 2,40 evra, sto da se sad cimam da kupujem svaki put kartu ako moze neka za svih 8 voznji i koji evro jeftinija  ;D

• 1 month later...

Treba mi jedna informacija u vezi Verona Porta Nuova zeleznicke stanice.

Autobus iz Beograda mi stize na doticnu stanicu oko 1 posle ponoci a voz polazi tek u 5 ujutru.

Dilema je dal u to vreme stanica uopste radi tj. dali ima negde da se sedne i odmori u okviru stanice.

Na netu sam nasao da na nekim stanicama traze da se pokaze kupljena karta i onda pustaju na stanicu ali za Veronu ne mogu da nadjem nista.

Unapred zahvalan

Cesto putujem (bar cetiri puta godisnje) preko doticne stanice, ali nikad u sitne sate. Ono sto mogu da ti kazem to je da ima polazaka sa te stanice u toku noci, i moguce je da traze kartu. Inace, stanica je velika, biletarnica radi od 6 ujutru do 9 uvece. Tabakerije i kafei ne rade nedeljom,ali ne vidim im radno vreme. E sad i ako udjes, tu u tom velikom prostoru sigurno grejanja nema. evo ti link mozda ti pomogne:

http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=7c2355be029da110VgnVCM1000003f16f90aRCRD

Gde putujes posle Verone? I cime?

Hvala Hekata. Posto putujem pocetkom novembra bitno mi je da se sklonim na tih par sati ako bude kisa i da me ne smaraju razni sumnjivi tipovi kojih ima na svakoj vecoj stanici. Inace iz Verone putujem vozom za Bolzano.

znaci na "istoj smo ruti", jer ja stalno putujem preko Verone za Trento (sat vremena pre Bolzana), mada ja idem "putevima kojim se redje ide", pa obicno idem do Treviza preko Temisvara ili Budimpeste. Pa od Treviza do Verone, a ponekad preko Bassano del Grapa, pa zaobidjem i Veronu. Smaraju me busevi, a pogotovo ta suluda vremena kad se dolazi (a i skuplje je). Kupi kartu online na sajtu www.trenitalia.it i odstampaj u pdf. Onda ne moras da validiras kartu nego pravac voz.

Не бих да мрачим, нек ме неко исправи са свежијим информацијама, али у "моје време" станице су се закључавале на пар сати у глуво доба ноћи. Дођу карабињери и истерају све који имају идеју да преспавају на клупама. Једном сам провео тих неколико сати испред станице, ал срећом беше август. 

imam jednog italijana, citavu deceniju vec pa....a Pedjalon, grappa im je odlicna ako vec pominjes lozu :))

ovu stanicu u Veroni ne bi trebalo da zakljuvacaju, jer ima polazaka tokom noci, ali, ne mogu da garantujem

• 4 weeks later...

ja cu 13.12 ici od mestrea do bologne i trazim kartu vlakom al nemaa ispod 30eura.di vi nadete te regionalne?

ima ih ali sajt ne izbacuje ako je pretraga za datume koji su suvise daleko. probaj neki skoriji datum pa ces videti da ima regionalni za 10 eur

Kupila sam karte prije sat vremena i nikako da mi posalji mail. Tu imam opciju print i odstamapala sam ih u pdf-u. Provjerila racun, pare su skinute. Na tom pdf-u stoji: "You have successfully completed your purchase. The identification details of the trip, PNR and CP, will be sent to the e-mail: [email protected]."

Ono sto me buni pored toga sto nikako da mi stigne mail jeste i to sto na tom pdf-u nema nikakvog bar koda... Da li se na ovaj mail inace ceka dugo, ili je nesto do mene?   :-[

Samo se prijavi na tren italia i dobices posle kupovine na e mail kartu u pdf formatu. i to je sve

kondukter ocita bar kod na karti (ako je kupljena preko neta ) i sve se zavrsi za 10 sekundi.

Samo da se zahvalim Hekati, karte uz njenu pomoc stigle na mail.  :)  clap.gif' alt=':clap:'>

Ela, drago mi je da sam mogla pomoci, mnogi su forumasi meni pomogli, pa ja tako tebi, a ti ces sutra nekom drugom >( putuj igumane i ne brini za manastir

• 5 weeks later...

capio me kondukter u vozu na relaciji monca-desio ( 8 minuta voznje inace) i ja onako ljutito odreagovao kako nisam mogao da kupim kartu jer je bio red a moram ovim jer zurim na utakmicu, i dasa kao ok, i vadi blok neki i pise, ja rekoh vidi sad genije kad bude trazio kaznu da platim, ali na obostrano zadovoljstvo trazio je 1,70 evra koliko stvarno kosta karta, i rekao za ubuduce ako mi se to desi da udjem u zadnji vagon...inace ujutru kad svi idu na sljaku ili mladji u skolu, kondukteri samo prodju kroz vagone...guzva je pa izgleda nece da dosadjuju...

• 3 weeks later...

Samo da javim da stanica Porta Nuova zatvara sve ulaze oko 24h i da ostavljaju otvorena jedna vrata gde se moze uci i kupiti karta ali se ne moze zadrzavati u cekaonici nego vas teraju da se popnete do perona sa kojeg vam polazi voz i tu u  maloj cekaonici  bez grejanja provedete vreme do polaska voza.

Mozda nekom bude od koristi. ;)