Jump to content

Featured Replies

Ima vas dobro obavestenih oko prevoza po Italiji, pa molim za pomoc.

Krajem jula idem u Rim , sa idejom spustanja ka Siciliji, i onda *skitanje* Sicilijom...... Svakako da cemo morati da pravimo mnogo prekida, tj da cemo se vozikati na kratkim relacijama- da bi obisli sto sta.E, sada - ima li neko od va sideju da li je pametnije koristiti voz ili autobus, ili kombinovano...koliko unapred treba kupiti karte online, kako da vidim najpovoljnije cene koliko raniej to objavljuju, i uopste imate li neku ideju kako da odradimo prevoz po Italiji sto jeftinije ??? Hvala unapred :P:)

uobicajeni su vozovi po Italiji, mada imas Siena bus, oni su kao neki lowcost autobusi i voze ka Siciliji i Bariju. Sto se tice karata, one najjeftinije, regionale, mozes da kupis najranije sedam dana pred put. A ti vozovi su dosta sporiji, pa sad...zavisi od vaseg vremena. Sto se tice popusta, imate na www.trenitalia.com karte sa popustima ako se uzmu barem dva meseca unapred. Imas base tarifu, economy i super economy. Recimo regularna karta frecciarossom je oko 35 eura a suepr economy je 9, economy 19. ova baze mozes da je menjas kad hoces, ovu economy jednom do dva sata do polaska i moras da doplatis za visu tarifu, i ne moze se refundirati nego samo menjati za istu relaciju. kod super economy karata nema refundacije, sto ti je to ti je

http://www.sena.it/Home/78-1-en.html

pogledaj i ovde.

Ja sam tu rutu kojom ti hoces vec prosla pre nekih 10 godina. i isla sam do Napulja pa se spustala obalom do Gioe Tauro pa odatle ferijem do Messine, i onda ti je preporuka krenes "kruzno" prema Palermu pa do Agrigenta pa do Sirakuze, pa do Catanie ili obratno.

Hekata, hvala puno na brzom odgovoru.......izmedju ostalog - mi se i to pitanje vrzmalo po glavi- na sta si mi ti bez pitanja dala odgovor =  odakle je kruzno bolje krenuti  :):P ........ pogledacu sve opcije, ali i one busom izmedju malih mesta kao sto su Noto, Ispica, Scicli, Modica....vazno mi je da samo izmedju svega toga postoji povezanost - a ,verujem da postoji.......

Jos jedna stvar- posto ti je preporuka prvo Palermo , pa *kruzno *do Sirakuze, a meni stoji smestaj u Catanii i Rimu svakako, odakle bi bilo najpametnije u odlaznoj varijanti ka Palermu , hvatati voz??? Iz Napulja , ili Salerna ili ..... Nocni neki, naravno????

Znam da imam dovoljno vremena(posto imam datume i kupljene avio  karte), ali volela bih da imam jasnu organizaciju, a upravo i zbog tih ranijih kupovina vozova po nizoj ceni.....

Ima li nekog znacaja ili razlike , ako mi tamo prijatelji kupe karte na vreme, u odnosu na to da ih ja kupujem netom????:-[

hvala ti puno  :)zvizhdserenade

Za Regionale vozove možeš da kupuješ karte pre polaska jer je cena ista. To su ti ko naši putnički, samo u malo pristojnijem stanju. Ako misliš malo po malo da ideš, onda ti je to kul varijanta i možeš da menjaš plan na licu mesta. Za InterCity vozove, da bi našao dobru cenu, moraš unapred preko neta da kupiš kartu, pa si onda posle fiksiran za taj voz.

da, cena karte za regionalne cena je ista, samo sto je meni lakse da je odstampam dan pre polaska i onda ne moram da validiram kartu na peronu, a ta kupovina i validiranje moze da uzme vremena ..... i da karte za regionalne vozove vaze 6 sati od vremena na karti, za sve ostale regionalne vozove, tako da je rizik minimalan. znaci, nema ustede u novcu nego u proceduri i vremenu. a da, naravno, sa easyjetom je lakse ali zato nece videti mnogo lepe predele.....recimo, u tom kraju ispod Napulja ne bi trebalo propustiti Paestum, ili muzej bronze u Gioa Tauro, ni dozivljaj feribota itd. ima mnogo toga , pa ako te nesto isteresuje ti pitaj, u Kalabriji sam bila dve nedelje , a to ti je taj deo juzno od Napulja do Sicilije)

Da li je moguće povoljno ići brzim vozom od Rima do Firence i vratiti se u istom danu? Je li neko radio ovako nešto?

Znam, reći ćete da jedan dan nije dovoljan, ali tako mora biti ovog puta. A već sam jednom u Firenci bio.

Ako si odlucio da ides, pokusaj da nadjes karte od 9 eura (super economy tarifa). http://www.trenitalia.com/

Ako krenes rano ujutro i vratis kasno uvece, mislim da tih 18 eura po osobi nije puno za povratnu kartu.

Nisam ništa 100% odlučio, ali rado bih išao da pokažem i djevojci predivnu Firencu.

Takve karte bi nam naravno odgovarale, ali kako ih naći?

Jer, ja sam u Rimu 16. aprila i tad ću odlučiti recimo da 18. idem u Firencu, hoće li tad biti prekasno za mini cijenu? Ili se to nikad ne zna?

Nije ih tesko naci, ako trazis na vrijeme. ;) Posto je to najjeftinija karta i kao takva se brzo rasproda, sumanjam da ih mozes uzeti 1-2 dana pred put (po toj cijeni, naravno).

Sad sam pogledala cijene za 18.04. i nema karata od 9 eura, ima onih od 19 eura (economy tarifa). Uzmi u obzir da se i ove karte mogu rasprodati... Na tebi je da odlucis da li ti se isplati dati 38 eura za povratnu kartu. Ne znam koliko dana ostajes, ali pregledaj cijene za sve dane, pa ako naletis na neke karte od 9 eura kupi ih odmah preko neta.

ja obicno kupim dva meseca ranije te od 9 eura, pa ako i propadne , nece svet propasti, a ako ne propadne dobro sam prosla :)

Znaci ako bih htela karte od 9 eura ako se pojave- kupujem preko net-a??? Sto rece Hekata- ako i propadnu ....nije smak sveta...... Te karte mogu da normalno platim Visa karticom?  :-[

Nasla sam mapu sa tim ferijem ,ali ne mogu da nadjem cenu karata iz G.T za Messinu......moze pomoc????

pronasla sam ikarte iz rima za Palermo- nocni voz za 35-50 e jedan pravac, pa onda od Palerma da se malo po malo krecemo odozdo ka Catani...Da li to zvuci ok, mada bih onda Napulj i okolinu obisla iz rima , pa s evratila u Rim na voz!!!??? Predlog???  :? :? :?

nema svrhe da ideš vozom ako ideš direktno, pogotovo ne noću, jedino na taj način uštediš jedno noćenje, ali jeftinije opet možed da prodješ avionom do Sicilije.

Stvar je u tome sto sam vezana odlaskom za Rim prvo, jer imam odavno kupljene karte za Rim, i tamo idemo kod prijatelja , a ujedno i da se vidimo sa drugim prijateljima u Citavecchii.......posle boravka u Rimu od jedno 6 dana, posetile bi smo napulj i pride sto uz to ide......i onda se spustale ka Siciliji.

E, sada tamo nas opet ceka prijatelju Catani, ali kod njega mozemo i u odlasku i u povratku... Tu se i lomim kako i sta sa Palermom....ako bi nocnim vozom stigle u Palermo ne bi gubile dan za obilazak.......

Hvala za pomoc, ako mi *ima pomoci * ;)

Hvala svima, pogledala sam i nasla avio karte za smesne pare...bili ste u pravu- avionom , pa onda u lokalu polako  :P

ja obicno kupim dva meseca ranije te od 9 eura, pa ako i propadne , nece svet propasti, a ako ne propadne dobro sam prosla :)

Pokusavam da vidim da li ima tih karata od 9 eur za relaciju Rim-Firenca....ne mogu da pronadjem, ni za jedan datum. Dok ih recimo ima za Firenca-Rim. Nije mi jasno. Ako neko zna o cemu se radi.

Hvala.

Sta, bukvalno za dva meseca unapred, za sve dane!? Da li je tih karata uopste i bilo? Jel postoji neki dan kada pustaju karte u prodaju za sledecih 2 meseca?

moguce je, obicno i kupujem te karte , kao i avio karte, minimum 3 meseca pred put ako bas hocutu od  eura. imaj u vidu da ako je taj dan vikend ili pocetak praznika i slicno, navala je uvek veca, kao i svugde.

Ma i ja tako ranije kupujem, sada planiram put za kraj septembra.... Nije mi jasno da bas ni za jedan dan ne vidim ove karte od 9 eura, sve do juna, pa razmisljam da li postoje!? Zato i pitam koliko ranije ih pustaju u prodaju, obzirom da sada mozes da kupujes samo do 08.06.2013.