Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima.

Novi smo na ovom site-u ali to ne znaci da Vas nismo citali ihaha dugo i da nam niste pomogli nekim savetima i informacijama. Medjutim, sada imamo problem koji zahteva mesanje u masu tj. pokretanje teme.

Gospodja i ja nismo mogli da odolimo iskusenju pa smo tako gosn Ryan-u dali 79.98eur za dve povratne karte MilanoBergamo-Faro sa torbom (tamo-vamo, komada 1) i taksama za Visu. Ipak, bezobraznu cenu od 9.99 ne propustamo makar u parku spavali.

sve je divno, znam....ali Balkanci nisu imali pojma da od Beograda do Milana bukvalno NE POSTOJI prevoz. Meni, licno za ne poverovati.

Vrsljao sam malo po zeleznici, Bus stanici....nista.

Tj, ima ali to ide samo 1 ili 2 polaska nedeljno.

U problemu smo sa transferom BEOGRAD - MILANO. Mislio sam da sam ih zeznuo varijantom preko wizz-a Temisvar-Milano. Na tamo mi je extra, avion u 6.30, u milanu u 7.20 a za portugal u 10. Medj, u povratku iz FARO-a slecemo u Milano u 11 a wizz odleteo u 8 za Temisvar.....a sledeci tek za dva dana ....smrc.

Dakle, ako neko nesto izbunari a da je u okvirima sledeceg :

Milano - Faro 21.05. 10.40

Faro-Milano 26.05. 6.30 dol 10.15

opcija koju smo iskopali

21.05. oko 02.00  Autom do Temisvara, parking 6 dana 30e, wizz do Milana 39e dve karte sa torbom i provizijom za \Vizu. U povratku iz milana (krenuli bi oko 11) rent-a car 34e do Venecije Treviso (gorivo ce bude jos 25e) to je 60 i wizz Trevizo-Temisvar u 16.40 za 39.90e. Sve zajedno 160e za dve osobe (plus oko 2 crvene auto Bgd-Temisvar-Bgd).

Jedina alternativa je da se otelimo kolima do Milana (1000km) deset sati po pravcu. Putarine i gorivo bi nas izasli oko 240e.

Ako neko nadje nesto bolje..neka se ne stidi.

p.s. samo ce rizicno biti deonica Milano - Trevizo. Ako Rayan sleti na vreme (u 10.40), pa procedura, pa naci rent-a car agenciju, pa popuniti formulare, preuzeti auto i...stici do 15.00 u Treviso (Wizz polece u 16.40). To je nekih 250km po autostradi.

Ajmo svetski putnici....odgonetnite ovu enigmu.

Veliki pozdrav

Marija&Vuk

A sto lepo ne sednete na voz i za 2 ili 3 sata ste u Trevisu iz Bergama. Zasto komplikujete sa rent-a-car?

Uzmite kartu Temisvar-Milano a za povratak gledajte varijantu Milano-Sofija

imate let u 12:35 za Sofiju

mada... mogu slobodno da kazem da ne garantujem da Ryan nece kasniti...

bolje koristi voz po Italiji jer njihovi putevi i autoputevi cesto znaju da budu zakrceni pa da vozis jako sporo ili mozda cak stojis u mestu i po pola sata

• Author

Hm, razmisljali smo i o toj soluciji...mislim na Sofiju. Ali, sta cemo sa autom koji nam dzudzi u Temisvaru? A ruku na srce, karta do Temisvara je 9.99 plus ostalo a do Sofije 39.99 plus nameti. Tih 60 ojra i auto koji nam visi u Temisvaru...ne znam. Nisam pametna.

Voz nam je bio u planu ali ima jedan koji krece u 12.07 iz Bergama, ima presedanje u 13.06 u Bresi, a u 15.10 je u Veneciji. Onda treba juriti na aerodrom Treviso i ne zakasniti na wizz u 16.40. Neka busu treba od Venecije do aerodroma 45min (mada Ryan shutle bus kaze 70min). Znaci u naaajboljem slucaju bi bili na check in pultu oko 16.00.

Hm, rizicno, zar ne?

Ima voz u 11.21 iz Bergama, preko Treviglana i Vicenze (2 presedanja) i dolazi u Treviso u 15.16. Taj bi bio super da ne kasni ni minut, shuttle bus do aerodroma ide 15min sa stanice. Medjutim, na www.trenitalia.com za ovu opciju nema karata...tj pise NA. Jel to znaci da je full ili uopste ne prodaju ili je rano...ili ili...udavih

Cao

M.

Нема за возове толико унапред карата на нету.

Mozda najbolje da odete odma za Milano kolima i ostavite negde na besplatnom parkingu u gradu. Ako idete lokalnim putevima do Milana mozete da ustedite mnogo na putarinama.

Ajde da i ja nesto lupim  :bag:

26. je petak...zasto ne biste prespavali jedno vece negde i sami sebi skratili muke i otvorili nove opcije. Ne znam koliko ste otvoreni za putesestvije, letimicnim pregledom sam naisao na let iz Bergama (Milano) do Bratislave za 60ak E (ukupno za oboje). Tokom dana obidjete Bergamo koji je jako lep, uvece stignete u Bratislavu, u divnom Hostel blues uzmete private room, vidite Bratislavu i 27. za 10ak E za oboje do Budimpeste, popijete kaficu, pa za 20ak E za oboje (sve Orangeways) od Bp do Temisvara.

Sorry ako sam preterano omasio  :)

• Author

Jojjjj srce si ali....na zalost, prekopala sam i Bratislavu, i Cluj i Budapest i Bucarest i Tirgu Mures....jedini, osnovni i nepopravljivi problem je sto u cetvrtak 25. MORAM da budem na poslu. I ovaj jedan dan sam izvukla, ne znam ni sama kako. Ta bratislava (bese nesto uvece let, oko 19?)plus parking za 15eur plus extra put i male putarine... mi se cinilo idealno. Ali,  jos gore sto i u povratku gubim jedan dan...let iz Bergama nema 26. vec sutra dan 27.

Grrrrrr pocinjem da se opasno nerviram mada znam da ce da izleti neka varijanta....

DAkle jos jednom, poletanje iz Milana za Faro 21.05. u 10.40, dolazak iz Faro-a u Milano 26.05. u 10.15.

Nedostaje Konekcija sa Beograd-Milano-Beograd.

slobo, sta znaci lokalnim putevima...i koliko bi trajalo to planinarenje? Prvenstveno me interesuje od granice Slo/Ita do Bergama. Vinjeta u Slo za 15eur...ok, prezivecemo. I gde ima free parking (bergamo???). Thanks

Ja sam stigao jutros iz Italije, gde sam dosta koristio voz...sve tacno u minut, kako i stoji na sajtu...

Ne razumem, zasto ne idete vozom iz Beograda skroz do Milana? Ako sam shvatio najjeftinija vam je opcija od 160e, a za dosta manje od toga se moze ici BG-Venecija i Venecija-Bergamo...

Konkretno Venezia-Bergamo je nesto oko 13e, pa vam je to malo preko 50e (dva smera, dva putnika)...po meni moze i mnogo bolje da se prodje, jer se kondukter veoma dobro krije i neretko uopste ne vidi :) !

Ako se odlucite makar za neku varijantu vozom u Italiji, slobodno pitajte bilo sta !

ima free parking (bergamo???). Thanks

Preko puta aerodroma ima veliki trzni centar, pa se mozete dole i parkirati...sumnjam da postoji nocna zabrana parkiranja ;)

• Author

:bang: :bang: :bang:

pa ja probala i probala i probala....

i nikako da uklopim.

Kako da uhvatim ove termine tj da stignem na letove? Sve do 150eur za nas dvoje mi je premija (u oba smera).

Voz Bgd-Venecija krece u 15 iz bgd a u veneciji je u 7 i nesto. Sanse nema da stignem do Bergamo Aerodroma za 2 sata.

U povratku i djene....krece u 9.20 iz venecije...to stizemo laganica.

Ipak je temisvar i dalje prva opcija. Ako sam nesto propustila, vici...poludela sam...vidis da ne mogu da spavam :)

jedini, osnovni i nepopravljivi problem je sto u cetvrtak 25. MORAM da budem na poslu. I ovaj jedan dan sam izvukla, ne znam ni sama kako.

DAkle jos jednom, poletanje iz Milana za Faro 21.05. u 10.40, dolazak iz Faro-a u Milano 26.05. u 10.15.

Nedostaje Konekcija sa Beograd-Milano-Beograd.

Jedna stvar mi nije jasna ovde. Ili mozda nesto nisam razumeo  :?

Kako to MORAS da budes na poslu 25.05. a vracas se sa puta na 26.05.  :o

• Author

He he, inteligentno pitanje...pratis na casu.  clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :clap:

Uciteljica je pogresila i napisala cetvrtak 25. a cetvrtak je 20. Rezime je da 20.mogu da krenem posle 19h kad god i da 27.budem u Beogradu pre 09.00 ujutro makar otisla na posao pravo sa podocnjacima, torbama ali i potvrdom da sam bila u Sintri na najzapadnijoj tacki Evrope. Neprocenjivo.

Cikaurke : znas koju su mi cenu dali (malopre zvala) za kombinaciju busa do Milana (kaze morate do milana, ne stajemo na autostradi kod Bergama) i povratak iz Padove : 11.000din po glavi. To sa transferom do Padove izadje 250 ojra. Pa da nije malo mlogo.

To sa transferom do Padove izadje 250 ojra. Pa da nije malo mlogo.

Eh, vidis li koliko izadze lowcost na kraju  :cry22:

Nadam se da cete naci nesto sa prihvatljivu cenu. Dali ste uzeli vec karte za let Temisvar-Milano? Ako niste, sta cekate, da otide cena do neba  ;D Uzimajte to odma pa ondak smisljajte za povratak.

E sad malo da zvucim kao ucitelj  gent

Sledeci put pronadzite varijantu kako bi stigli od kuce do destinaciju, pa odna uskacete i kupujete karte. Tako bi ste znali dali ce vam put stvarno biti lowcost. A ovo posebno ako ste u skripcu sa vremena.

Ustvari ovo je pravilo za svako ko zeli negde da ode, ne samo za vas. Vi mozete biti dobar primer za ostali. Na greske se uci, na svoje najbolje  :D

Samo opusteno, imate jos 2 meseca (ne zaboravite sada na Temisvar-Milano)

• Author

Iskreno, ali najiskrenije....mislila sam da je Bgd-Milano-Bgd opustena, odlicno pokrivena linija. Ne zam odakle mi takva projekcija u glavi ali...izgleda da sam bila u tooootalnom zbunu.  :stupid:  :stupid:

Mislis znaci da grizemo preko Temisvara?  :comp: Pa i ja velim, da ih pazarim za 39e pa ako uleti neka xy varijanta iz Bgd za sitne novce, nek i propadne. Necu da crknem za 39...al ce mi bude zaooooooooooo

:cry22: :cry22: :cry22:

Samo da dodam da ne morate otici skroz do Venecije da biste otisli do aerodroma. Trevisio je cini mi se 1 ili 2 stanice pred Venecijom, tj. stize oko pola sata ranije. U Veneciji bi bili u 15:10, dakle u Trevisio stizete oko 16:50. Na zeleznickoj stanici izadjete, predjete ulicu i tamo je autobusna stanica. Obican gradski bus kosta 1-2 evra i staje kod aerodroma. Cini mi se da mu treba oko 10-20 minuta da stigne, posto ide kroz centar itd. Znaci stizete oko 15:20 ako imate srece.

U najgorem slucaju uzmete taksi...

Hmm evo sta pise na bahn.de: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en?ld=96151&seqnr=1&ident=lc.022804151.1268740273&rt=1&rememberSortType=minDeparture&OK#focus

Milano Centrale 13:35

Treviso Centrale 16:33

Znaci ne valja :(

Milano Centrale 	Tu, 20.04.10 	dep 	13:35 	  	IC 9723	Intercity
Brescia dep 14:23
Peschiera del Garda dep 14:43
Verona Porta Nuova dep 14:59
Vicenza dep 15:26
Padova dep 15:43
Venezia Mestre Tu, 20.04.10 arr 15:58  

Venezia Mestre Tu, 20.04.10 dep 16:16   R 2458 Regionalzug
Mogliano Veneto dep 16:25
Treviso Centrale Tu, 20.04.10 arr 16:33

Jednostavno nemojte ici kolima za Temisvar neka vas neko odbaci pa se vratite za Sofiju i uvece iz Sofije imate voz kuci

Ne vidim nista mnogo komplikovano tu. Automatski vam se gubi trosak parkinga u Temisvaru ali placate pride voznu kartu iz Sofije i ujtru ste u Bg-u

Cak ti je JAT-ov let jeftiniji od tog busa...mada vremenski ti ne odgovara posto ima let samo 27. ujtru i u BG-u si tek u podne

The End

;D

Nesto se razmisljam da vas ja bacim autom do Milana a ja nastavim za Rim a onda vas u povratku pokupim. Jedino sto mi je ova kombinacija dosta skupa jer iako idem lokalnim putevima kostace me najmanje 200-250eur ali s obzirom da bi ja isao do Rima zbog drage mi osobe sve se moze iszvesti  :) Koliko ste spremi da ucestvujete u troskovima? Mozda da nadjemo cetvrtog za Rim ili Milano ili nesto usput pa da svako da po 60 eur.

• Author

aaaaaaaaaaaa.....Slobo gde si bio do sad  :maddd: :maddd: :maddd:

Ogledalo me preplasio i ja pazarila Temisvar-Milano za 21.u 6.30.

Upravo mi stiglo : WizzAir Your itinerary

Hm, u povratku mozemo da te pomognemo ako nam ostane nesto sitnine posle Lisabona  ;D

Ali, koliko vidim, uprskala sam idealan prevoz tamo i nazad  :potty:

Cruela, si nekad isla tim vozom iz Bulgarije?...Jel to kuset ili avionska sedista? Ako bi nas izaslo isto, nije ni to lose.

Isla sam dva ili tri puta ali uvek sam sedela u obicnim kupeima... tj spavali smo svi ko zaklani

Mislim da bi taj nocni voz trebao da ima kuset... nisam sigurna ali zeleznicesrbije.com kaze da ima

to ce ti reci mnogo bolje neko ko je cesce isao tim vozom

i imas bus dva puta dnevno... npr u 16:00 popodne i uvece oko 23h si u Bg-u doduse ne vidim bash nacin da stignes na taj bus s obzirom da let stize u 15:30

anyhow... taj let ti je juce kostao 39.90 a sada je 29.90

;D