Jump to content

Featured Replies

Hvala vam na opsirnim odgovorima... kada sve saberem, ipak je mozda bolje da uzmem onaj od 60, nekako nigde nisam procitao da su nekoga bas terali da plati zbog dimenzija, a ako uzmem onaj od 50, tockici i nemaju neku poentu:)... ipak, bilo bi super da procitam(o) jos neko iskustvo...

propisi kazu jedno. Ti mozes da uzmes veci i da prodjes 10 puta ali 11ti  na Frankfurt Han-u ima da platis pa da je 57cm.

Rezime, vecinom ces se provuci...Milano Bergamo, Temisvar, Porto, Faro, Fes, Zagreb...

...ali ces negde da naletis na minu London, Pariz, Nemacka sirom i popreko...cak i Stocholm je kritican....

ako na 10 letova platis jednom 60 ojra kaznu...nije mnogo ako planiras da ides stalno samo sa rucnim (vec si ustedeo ihaha sto ne cekiras torbu...minimum 150e na deset letova)....

saberi se...

Ja u Parizu (Beauvais) nisam ni prijavio ručni prtljag jer je bio i veći i teži od dozvoljenog, sakrio sam ga sa strane dok sam radio check-in  ;D i posle sam bez problema prošao na gate-u, a nisam bio jedini. Isto i u Budimpešti. Ali ne znam kako je sad, zbog web check-in-a.

hvala puno na odgovorima...

sta znam, kontam ni da mi taj 11i put ne bi tako lako naplatili, mogu uvek da se vadim da nemam gotovine kod sebe (ne verujem da imaju opremu za naplacivanje sa kartice, a ionako na kartici ni nemam 60 evra ;D), nisam znao itd. btw. jel neko radio ovo? :? ne verujem da bi me bas vratili nazad...

to ti ostaje kao solucija...da places i kukas...i ja mislim da ce suze da upale mada...neke Arape su na FRA terali da prepakuju u kese i da torbu zguzvaju i isto je stave u kesu..

Pre 20 dana u Milanu su merili u onim kalupima i velicinu i tezinu, pre 12 dana nisu merili nista a isti aerodrom...

Temisvar nista, Faro nista. Sofija nista.

Uzmi bolje neki backpack, malo veci i nemoj ga napuniti skroz, vec do dozvoljenih dimenzija. A i ako ga prepunis, dobra stvar je sto uvek mozes da ga dobro povezes i sabijes, za slucaj nuzde, ako te teraju da ga uguras u onu pregradu :)

hvala hvala...

sta znam, mozda je kofer bas zato i dobar, jer ne mozes nikako da ga smanjis, pa ne mogu mnogo ni da te smaraju:)... ranci su i skuplji, a i nemaju tockice:) koji mogu da budu jako korisni kod stopiranja/pesacenja

• 2 weeks later...

Hej ljudi!

Sutra putujem Wizzom iz Sofije za Barselonu a imam i ispit ujutru pa stvarno nemam vremena da po forumu i wizzomov sajtu trazim odgovor na sledece pitanje. Da li pored rucnog prtljaga koji je u propisanim granicama mogu sa sobom i da imam jednu klasicnu torbu ( nalik tasni) gde bih drzao dokumenta pare fotoaparat i sl? Kapiram da zene imaju i rucni prtljag i tasnu i da im ne prave problem zbog toga

Hej ljudi!

Sutra putujem Wizzom iz Sofije za Barselonu a imam i ispit ujutru pa stvarno nemam vremena da po forumu i wizzomov sajtu trazim odgovor na sledece pitanje. Da li pored rucnog prtljaga koji je u propisanim granicama mogu sa sobom i da imam jednu klasicnu torbu ( nalik tasni) gde bih drzao dokumenta pare fotoaparat i sl? Kapiram da zene imaju i rucni prtljag i tasnu i da im ne prave problem zbog toga

Zene imaju rucni prtljag i tasnu pa pred ukrcavanje tasnu stave u rucni prtljag  :)

Formalno - mozes imati samo jedan komad rucnog prtljaga. U praksi, zavisi i od osoblja na samom aerodromu. Svakako budi spreman da stvari iz manje torbe stavis u vecu rucnu torbu. A kad udjes u avion ti se raspakuj  :)

• 4 weeks later...

Molim vas da li neko zna gde treba da se stavi koizmetika (sminka, dezodorans, parfem..) i tecnosti? Da li to ide u rucni ili predati prtljag?

U checked-in prtljag, nikako u ručni, pobacaće ti. Mada je bilo slučajeva da su ljudi prolazili, sve zavisi od aerodroma.

Mozes tecnost u rucni prtljag ali do 100 ml i da bude upakovana u plasticnu kesicu koju uzmes na aerodromu.

Takve stvari za licnu higijenu uvek stavljam u rucni prtljag. Otkud znam, moze redovni prtljag da se zagubi, pa da ne jurcam posle i kupujem osnovne stvari. Naravno, ogranicenje postoji, procitaj na sajtu kompanije, ali, manje-vise, pravila su univerzalna. Sva tecnost mora biti u pakovanjima do 100ml, a u ukupnom zbiru ne smes imati vise od 1l. I prilikom security control-a, treba da ih pokazes u plasticnoj ziploc kesici (koju mozes kupiti na aerodromu nedge )onom ko ti pregleda prtljag.

Inace, nije uvek obavezno pokazivati tako tecnost, jer svakako oni sve vide na skeneru. Bas ponegde gde insistiraju, ali onda moze da bude nezgodno ako te vrate na kraj reda. U svakom slucaju, postuj pravilo da su pakovanja manja od 100ml i neces imati problem.

jedno pitanjce ljudi,putujemo ujutru za Milano,zanima nas da li u rucni prtljag smemo da nosimo boks cigara iz srbije?

Ja imam jedno za vas glupo ali za mene intrigirajuce pitanje: Da li mogu da se nose konzerve pastete i mesnog nareska u rucnom prtljagu ?  :yok:

• 2 weeks later...

7 letova u godinu i par meseci...nikad mi se nije zagubio prtljag, nikad nismo kasnili ni minut. Mada, sve su jutarnji letovi tako da je i mogucnost kasnjenja na minimumu.

Temisvar-Milano

Milano-Sofija

Budimpesta-Milano

Temisvar-Venecija

Venecija-Temisvar

Sofija-Varna

Varna-Sofija

tri leta sa wizzom od 2010 god:

budapest/treviso/budapest

timisoara /roma/timisoara

timisoara/forli -treviso/timisoara

e ovaj let. od 25 jula treviso timisoara....vec sam pisala na drugoj temi, kasnio je citavih sedam sati...

• 4 months later...

Imam Carpisin kofer, srednje velicine.. Sve mere se poklapaju sa dozvoljenim za rucni prtljag, izuzev dubine koja je 24cm umesto dozvoljenih 20cm.

Znam da nece uzeti metar da ga mere, vec odokativno, ali problem je hoce li moci da stane iznad sedista...nikad prtljag nisam nosila sa sobom, pa ne znam koja je visina pretinca, tj. hoce li dubina kofera praviti problem kad ga polozim horizontalno?

Ja imam isti slučaj i putovao sam 6 puta sa njima bez problema, nemoj da brineš ;) Prostor iznad sedišta je dovoljno prostran

Imam Carpisin kofer, srednje velicine.. Sve mere se poklapaju sa dozvoljenim za rucni prtljag, izuzev dubine koja je 24cm umesto dozvoljenih 20cm.

Znam da nece uzeti metar da ga mere, vec odokativno, ali problem je hoce li moci da stane iznad sedista...nikad prtljag nisam nosila sa sobom, pa ne znam koja je visina pretinca, tj. hoce li dubina kofera praviti problem kad ga polozim horizontalno?

Neće uzeti metar da ga mere, ali će ti možda tražiti da ga uglaviš u onaj njihov ram za proveru dimenzija ;). A u pretinac staju i mnogo veći koferi, moj je oko 30cm dubine, pa je stao bez problema.