Jump to content

Featured Replies

Narode jel zna neko kolika je max tezina za prtljag koji ide dole u avion. Dakle nije carry-on. Citam na sajtu pise 32kg i prosto ne verujem, ap reko da proverim ;)

Hvala

Narode jel zna neko kolika je max tezina za prtljag koji ide dole u avion. Dakle nije carry-on. Citam na sajtu pise 32kg i prosto ne verujem, ap reko da proverim ;)

Hvala

Veruj  :D

Imam Carpisin kofer, srednje velicine.. Sve mere se poklapaju sa dozvoljenim za rucni prtljag, izuzev dubine koja je 24cm umesto dozvoljenih 20cm.

Znam da nece uzeti metar da ga mere, vec odokativno, ali problem je hoce li moci da stane iznad sedista...nikad prtljag nisam nosila sa sobom, pa ne znam koja je visina pretinca, tj. hoce li dubina kofera praviti problem kad ga polozim horizontalno?

Neće uzeti metar da ga mere, ali će ti možda tražiti da ga uglaviš u onaj njihov ram za proveru dimenzija ;). A u pretinac staju i mnogo veći koferi, moj je oko 30cm dubine, pa je stao bez problema.

Eh sada, zavisi od loada, koliko je avion pun tog dana. Meni su u TSR naplatili cekiranje rucnog prtljaga koji je bio dubok 23cm (umesto 20cm), i zaista nije mogao da stane u onaj drzac - ne kapiram kako si ti svoj od 30cm uspeo da uguras :) Momak na checkinu je insistirao na tome i morao sam da platim 20 evra (sada je to mnogo skuplje), ali kako je objasnio, avion je bio potpuno pun i nije mogao da primi kofer kao rucni jer navodno ne moze da stane "vertikalno" nego samo "horizontalno", sto ruku na srce, jeste tacno...

Ne u držač, imao sam sreće pa mi nisu proveravali, tačnije, nije ga devojka na čekiranju ni videla :D. Mislio sam na pretinac iznad sedišta u avionu, tamo je stao bez problema.

• 2 weeks later...

Prvi put putujemo samo sa rucnim prtljagom. S obzirom da ostajemo dve nedelje, zanima me da li mogu spakovati pribor za nokte, pincetu i sl, koliko su rigorozni po tom pitanju?

Negde sam procitala da se lekovi u tecnom stanju mogu nositi samo uz odgovarajucu potvrdu. Ima li istine u tome? Ponecu svakako tecnost za kontaktna sociva, naravno u pakovanju od 100 ml. Takodje, razmisljala sam da uzmem prazne plasticne bocice iz apoteke kako bih ponela sve ono sto mi treba od kozmetike (sampon, tonik i sl.), pa ukoliko je ovo gore istina onda je neizvodljivo. Dakle, da li moraju biti originalna pakovanja?

Mislim da ti nece bas zakerati i detaljno pregledati tecnost koju unosis. Ako je sve u okviru dozvoljenih granica, dakle, pakovanja do 100ml, u ukupnom zbiru do 1l, bez brige. Ako ti na skeneru vidi neko vece pakovanje, tad ce ti mozda oduzeti to. Po pravilu, ti bi trebala svu tecnost da zapakujes u plasticnu ziploc kesicu i da tako prikazes radniku na bezbednosnom pregledu, ali to se retko gde striktno primenjuje. Osim u Nemackoj :) Samo prodje kroz skener, pa ako je neko veliko pakovanje, onda ga eliminisu i to je to.

Uostalom, mozes i tamo negde, gde vec putujes, da kupis gel za tusiranje ili sampon. Meni je dobra stvar, recimo, neki Nivein 3 u 1, ima ga svuda po onim Lilijima, gel za tusiranje, sampon i pena za brijanje, za muskarce, prava stvar :) Samo ga prepakujes u manju ambalazu i sve radi!

Sto se tice pribora za nokte, ja sam nosio grickalicu, nikad nije bio problem. Sad, ako ti planiras i neke makazice, ili ostre i povece turpije, mozda ti ne dozvole.

Narode, molim za brz odgovor od nekoga ko ima iskustva sa sledecim:

1. Da li radnici Wizz-a na aerodromu Beograd vizuelno pogledaju prtljag koji nosite ili svako mora da ga stavi u okvir za isti?

2. Mogu li u rucni prtljag da stavim elektricni brijac, koji ima trimer?

Unapred HVAAAALAAAAA

Meni je rucni prtljag bio dosta velik, mislim mnooogoo veci od dozvoljenih dimenzija i niko me nista nije pitao. Doduse, ja sam sklonila prtljag tako da se ne vidi mnogo. Isprem mene je zenicu decko pitao: "Gospodjo, zar ne mislite da je ta torba malo velika za avion?" A torba je realno bila manja od moje! Dakle, nema veze.

Proveri za brijac, mada ja mislim da mozes.

• 2 weeks later...

A da li neko zna dal postoji opcija da se prijavi tj plati samo 1 tasna u jednom smeru, recimo ako bih isla samo s rucnim prtljagom a u povratku da imam i jednu torbu za cekiranje... kakva je sansa da to moze pa da se placa samo ta jedna tj. 15e?

Mozes to lako da uradis. Kod low costa, u sustini, ti nemas povratnih karata, u smislu da nemas nikakav popust i da su to 2 sasvim nezavisna leta.

E, pa, ti tako lepo i bukiraj. Npr, kupi kartu BG-Rim, uz samo rucni prtljag i potom kupi jos jednu kartu, Rim-BG gde ces uzeti i dodatni prtljag i problem resen!

Prvi put pisem na forumu pa ne zamerite ako budem nerazumljiv ovo mi je vatreno krstenje.  :D Koliko sam razumeo citajuci vase postove i informacije sa sajta wizzair-a shvatio sam da je dozvoljen prtljag u tezini do 32 kg koji ide dole i rucni prtljag do 10 kg odgovarajucih dimenzija. Ono sto me interesuje jeste da li se i sta naplacuje kod prtljaga i koliko to kosta?

Dobrodosao na forum!

Rucni prtljag do 10kg ti je uracunat u cenu koju placas. Ako hoces jos i tih 32kg prtljaga, doplata je 15 evra po letu, dakle, 30 evra ako hoces da teglis toliku torbu donekle i nazad :)

Inace, sve te informacije koje te zanimaju imas i na sajtu wizzaira. Tako da, ne budi lenj, nego prvo proceprkaj sve, pa onda ovde postavljaj pitanja :mah:

Eto, onda ima i izuzetaka.

Taj let je, izgleda, nesto sumnjiv, svaki cas nesto brljaju sa njim, te moze da se kupi online karta, te ne moze, nego mora da se kupi u nekoj agenciji, pa onda opet moze online, evo, sad ti kazes da moze samo povratna...

• 2 weeks later...

Jedno za mnoge mozda glupo pitanje. Nas petoro ide u Rim Wizzairom, ali smo kupili kartu za nas sestoro i jedna ce propasti, ali me interesuje da li mozemo da iako sesta osoba ne ide iskoristimo njegovu kartu za jos jedan rucni prtljag.

da li mozemo da iako sesta osoba ne ide iskoristimo njegovu kartu za jos jedan rucni prtljag.

Ne.

Preko Wizzara smo rezervisali povratne karte za dvoje,u obsvjestenju nam je stiglo da mozemo besplatno ponijeti jedan ručni prtljag,nije navedeno po osobi.Da li to znači jedan po osobi ili samo jedan za oboje?

Pozdrav za forumase!

da li mozemo da iako sesta osoba ne ide iskoristimo njegovu kartu za jos jedan rucni prtljag.

Ne.

Hvala na odgovoru.
  • 5 weeks later...

Cigarete mozes, potrudi se da paklice rasporedis medju stvarima. Ne bi trebalo ni za kafu da bude problem, ja uvek ponesem neku "nesicu". ;)