Jump to content

Featured Replies

I dalje imam i knjizicu, a i potvrdu o zavrsenom sluzenju civilne sluzbe. Nikad se ne zna kad ce ti to zatrebati, bolje cuvaj. Inace, na poslednjoj strani te knjizice su napisana tri pravila: obveznik ne sme napustati zemlju u periodu sluzenja, ne sme se kupati na "otvorenim vodenim povrsinama" i ne sme upravljati motornim vozilima. Ova prva dva pravila sam prekrsio, trece ne jer nikada nisam vozio.

negde sam to procitala,puno sam textova procitala o vizama tako da vise ne znam ni gde sam procitala zato kazem ponovo proverite,da li je vama na email stiglo odobrenje vize jos mi nista ne odgovaraju..?nemam nikakvu informaciju bas se nerviram 

On 10/1/2018 at 10:10 PM, noskich said:

U principu nema smisla da se opet prijavljujes ako se detalji u tvojoj aplikaciji nisu znacajno promenili. Recimo imas posao, a pre nisi imala, posedujes kucu, a pre nisi imala i slicno, imas garanta Australijanca a nisi imala... 

Cak i da su se promenili to opet ne bi bila garancija da bi vizu dobila. Ukratko, verovatno je najbolje da odustanes ako nemas neki bas jako vazan razlog da dodjes. 

Jedan moj drugar je pokusavao da dovede prvo, devojku, a zatim zenu na studentsku vizu (i on je bio na studentskoj) i tri puta su je odbili, iako su se bili vencali u medjuvremenu... Na kraju se bio vratio za Indoneziju i digao ruke od Australije...

Edited by noskich

jedino sto imam je garant za vizu koji je za sada verenik za 20 dana muz..onda partner viza,bilo nam je dugo da cekamo godinu dana  nemam posao nemam imovinu nikakvu na moje ime zato su me i odbili ..

11 hours ago, @@@leptirica@@@ said:

odbijena mi je viza ?

4 hours ago, @@@leptirica@@@ said:

jedino sto imam je garant za vizu koji je za sada verenik za 20 dana muz..onda partner viza,bilo nam je dugo da cekamo godinu dana  nemam posao nemam imovinu nikakvu na moje ime zato su me i odbili ..

Ako je buduci muz drzavljanin ili PR onda sigurno dobijas vizu, samo cekaj na partnersku... Pa kad tad... Nazalost to ti je jedina opcija. A ako nema papire onda ce to jako tesko ici...

Edited by noskich

20 hours ago, @@@leptirica@@@ said:

drzavljanin je tamo ima papire..to moraju odobriti jel tako ? mislili smo da se vencamo u australiji ali moracemo ovde ..nadam se stvarno da tu moraju odobriti

Moraju osim ako vec dva puta nije sponzorisao za partnersku vizu. Kada to uradis dva puta vise nemas pravo jer je to preventiva za prevare.

Na crnom trzistu sponzorstvo za partnersku vizu ide i preko 100 hiljada dolara...

Edited by noskich

pozdrav..mozete li mi reci sta je potrebno od dokumentacije za prospekt merrige vizu za australiju ...koja je najbolja viza da se aplicira vencanje bi trebalo da se obavi u januaru sada..ne znam tako sam smorena vise help please

Sve imas na www.immi.gov.au 

U principu sve moras sama, ako neces da uzimas imigracionog agenta. A cak i da uzmes agenta mnogi su toliko losi da bi na kraju ipak bilo najpametnije da odradis sve sama. Treba vremena i truda, ali ko ce ako neces ti?

Ja ti ne mogu tacno reci jer sam zenu sponzorisao mnogo godina pre, sve se to jako brzo menja, ali koliko se secam u principu nakon vencanja ne treba nista posebno osim dokaza o vencanju. Naravno, pomoglo bi ako biste dostavili i dodatne dokaze o vezi - izjave svedoka koje su overene, slike, kopije avionskih karata sa zajednickih putovanja... Sto se vise dokumentacije dostavi to bolje.

Dosta se sada i ceka na dobijanje papira, otprilike traje oko dve godine nakon prijave. Pre je bilo da cim podneses prijavu za vizu automatski dobijas vizu koja ti omogucuje privremeni boravak u zemlji dok se ne resi dobijanje trajne vize, ne znam kako je sada, mnogo je godina proslo od tada...

Mozes dosta informacija da nadjes i citajuci forume o imigraciji online. Meni je svojevremeno bio veoma koristan ovaj forum britanskih iseljenika: https://www.pomsinoz.com 

• 1 month later...

Pozdrav svima,trebalo bi da apliciram za turisticku vizu uskoro pa s obzirom da radim kao freelancer ne mogu da dobijem od poslodavca potvrdu i garanciju da me ceka posao kada se vratim pa me zanima sta je najbolje u tom slucaju sta da navedem kao razlog za povratak. Svaki savet,iskustvo je dobrodoslo.

Da turisticka viza za Melburn. Imam tamo rodjake pa me zanima koji razlog bi bio najbolji da navedem za povratak nazad u Srbiju.

Pozdrav,
potreban mi je savet, da li sva dokumenta treba da prevede sudski tumac za dobijanje turisticke vize?
Hvala puno!

4 hours ago, FINDUS said:

Pozdrav,
potreban mi je savet, da li sva dokumenta treba da prevede sudski tumac za dobijanje turisticke vize?
Hvala puno!

ne sva...pozivno pismo ako imas, ne treba....ne treba ni potvrda sa posla, ni izvestaj iz banke....samo da su na engleskom, ne mora nikakav pecat od sudskog tumaca

ne znam sta bi jos nosio...ako nosis neke izvode vencanih rodjenih i tako to, onda to treba..i potvrda o nekaznjavanju, ako nosis, treba kod tumaca....

Edited by bam-bam

Hvala puno :)

Jos nesto, vec na pocetku online formulara me pita kada sam imao poslednji zdravstveni pregled. Da li je taj pregled uopste potreban za obicnu turisticku vizu? Je li to moze neki privatni dom zdravlja, ili mora da bude neko ko je posebno ovlascen za tu vrstu pregleda?

ma napisi bilo sta....ne treba zdravstveni za turisticku.....

kad si bio zadnji put kod lekara, to napisi....

6 hours ago, FINDUS said:

Hvala puno :)

Jos nesto, vec na pocetku online formulara me pita kada sam imao poslednji zdravstveni pregled. Da li je taj pregled uopste potreban za obicnu turisticku vizu? Je li to moze neki privatni dom zdravlja, ili mora da bude neko ko je posebno ovlascen za tu vrstu pregleda?

Ne znam gde si našao ovo pitanje, sad sam skoro radio aplikaciju (pre nedelju dana) i ne sećam se ovakvog pitanja. Bilo je pitanje da li sam ikada radio sistematski pregled ZA AUSTRALIJSKU vizu (ili nešto tog tipa) ali to je samo za imigracione vize

Na online formularu na immi sajtu, druga strana od 20 prilikom aplikacije za obicnu turisticku vizu (600, tourist stream), pitanje glasi:

Health Examination

Has this applicant undertaken a health examination for an Australian visa in the last 12 months? Yes / No
Give details: ______________
HAP ID (if available): ________

Odgovorio sam sa No, ne bih da lazem oko toga, pogotovo sto moraju da se daju detalji...

Elem, taj health sam presekao, stavio sam No i dovidjenja. Zavrsio sam ceo formular, uploadovao dokumenta i sada primetio jedan detalj - kaze za pasos stranu sa biometrijskim podacima da treba da ide CERTIFIED COPY, isto to i za licnu kartu. Da li to znaci da moram da idem sa pasosem kod notara (ili nekog treceg?) da overava tu kopiju? Pa je li onda moram i tu overu opet da saljem prevodiocu? Ovo mi je sad hitno, ako neko zna... jer sam zavrsio celu aplikaciju samo me ovo buni :( Help?

13 minutes ago, FINDUS said:

Elem, taj health sam presekao, stavio sam No i dovidjenja. Zavrsio sam ceo formular, uploadovao dokumenta i sada primetio jedan detalj - kaze za pasos stranu sa biometrijskim podacima da treba da ide CERTIFIED COPY, isto to i za licnu kartu. Da li to znaci da moram da idem sa pasosem kod notara (ili nekog treceg?) da overava tu kopiju? Pa je li onda moram i tu overu opet da saljem prevodiocu? Ovo mi je sad hitno, ako neko zna... jer sam zavrsio celu aplikaciju samo me ovo buni :( Help?

To je ako predaješ lično.

Dovoljan je običan sken i pasoša i lične karte. Provereno 100% 

Hvala puno, tako cu onda :). Ako me vrate, reci cu "deleter" kaze da je to ok, hehehe...

• 2 weeks later...
On 11/29/2018 at 9:06 AM, deleter said:

BONUS pitanje za vas koji ste služili vojsku i predavali za vizu.

Sada sam radio aplikicaju za očuha i vidim da mu traže između ostalog i MILITARY SERVICE, EVIDENCE OF, koju dokumentaciju ste predavali za ovo. Pretpostavljam da nam ne gine poseta vojnom odseku, samo nisam siguran šta da tražim od njih... ?

(Imao sam sreću da sam skroz izbegao ovu zajebanciju...)

Evo da stavim update, nismo mogli naći vojnu knjižicu pa smo samo uzeli potvrdu da je uradio vojni rok od vojnog odseka i preveli. To je bilo dovoljno (doduše pomogla je i činjenica da ima važeću vizu za SAD i iskorišćenu šengen i UK vizu).

• 1 month later...

Pozdrav,dobila sam vizu,stigao mi je mail pre neki dan ali ne znam da li treba da idem do ambasade po vizu ili je to sve vec elektronski odradjeno i samo mi treba taj mail tj ti podaci kada budem putovala?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk