Jump to content

Featured Replies

e pa brate naravno da si dobio kad si otisao kao student,a verovatno si lako otisao jer si bio dobar student

e pa brate naravno da si dobio kad si otisao kao student,a verovatno si lako otisao jer si bio dobar student

Bez razlike za koju se vizu prijavljujes ako ispunjavas uslove i postupis po proceduri koja je izlozena na sajtu dobices vizu.

Ako uslove ne ispunjavas ili ispunjavas i ne postupis po proceduri koja je izlozena na sajtu neces dobiti vizu.

• 3 weeks later...

Pozzz svima.Nisam dugo bio na forumu posto sam resavao papire za firmu radi vize  :) ali sam svakako od 4 stranice procitao vase postove. @noskich i dalje dominira :D i sve pohvale pa bi istog hteo da pitam nekoliko pitanja...Posto sam otvorio firmu "Internet Igraonica" je u pitanju dobio resenje,predao papire za mirovanje firme i za to dobio resenje,platio sve doprinose i porez,interesuje me koje su sanse za dobijanje turisticke vize jer mi je firma na mirovanju i mogu je pokrenuti u bilo koje vreme?Negde sam procitao da firma mora biti operativna?!Da li je to isto?Imam dokaz iz banke da sam paltio porez i doprinose pa me i interesuje da li je to taj dokaz o placenom porezu ili je nesto druo u pitanju sto bi morao da izvadim.Hvala svima na postovima jer sam dosta naucio :)

P.S. Inace nameravam da potpuno osposobim firmu kada se vratim iz AUS ako ikako uspem da odem... :mah:

• 3 months later...

Evo da i ja pomognem koliko je moguce onima koji planiraju put u Aussie land  :D Pre dve godine, decko i ja smo planirali put na Tajland, turisticki, pa odatle u Australiju, moj decko poslovno, ja kao turisticka pratnja  :party:  medjutim, mene je brinulo to sto tada apsolutno nista nisam imala u svom vlasnistvu, tek upisala prvu godinu faksa, znaci nista sto bi njih u ambasadi ubedilo da cu se ja vratiti..danima sam bila napeta zbog toga, a jos sam vizu vadila u Zagrebu posto je decko isao sa hrvatskim pasosem, nazvali da proverimo da li i drzavljani Srbije mogu vaditi u HR, pa da se ne vozamo i do Bg-a.  Preko neta smo popunili formulare, odstampali i u neki petak popodne smo imali zakazane razgovore. Ja sam ponela samol taj formular, slike, pasos i prazan indeks, a jos na formularu napisala da ce decko da me izdrzava i da on placa put i sve... Mislila sam da ce mi odbijenicu zalepiti na celo, a ne da cu dobiti vizu..

Sto se tice mog decka, njemu je bilo mnogo lakse, isao na bussines vizu, imao pozivno pismo od jedne americke organizacije koja je tad u sidneju pravila veliki dogadjaj, i jos placenu kartu i smestaj.. Sluzbenica mu je odmah rekla da je dobio vizu, a za mene ce javiti kao za sat vremena, pa ako i ja dobijem morali bi se vracati u ponedeljak po pasose jer smo mi dosli u petak popodne... E sad, nama ni to nije odgovaralo posto zivimo u srbiji a i morali smo se spremati za put na Tajland koji je bio kroz par dana.. Onda smo jos gnjavili tu sirotu sluzbenicu da vidi da li mozemo pokupiti vize u australijskoj ambasadi u Bangkoku. Nakon sat vremena nas je nazvala i obavestila da smo oboje dobili vize i da ih mozemo pokupiti u Bangkoku. Nemate pojma kakvo mi je to bilo olaksanje, eto dobila viza na osnovu maltene nicega i nikakvih papira  :dance:  Inace su oni stvarno rigorozni po pitanju dobijanja viza, ali vrlo vrlo ljubazni ljudi i uvek ce izaci u susret, samo se ne treba za*ebavati sa sluzbenim licima i muljati sa papirima i sve ce biti ok.

To mi je bilo najlepse putovanje u zivotu  clap

• 2 weeks later...
"Olakšice za australijske vize"

Izvor: Beta

Kanbera -- Ministar Ivica Dačić razgovarao sa ministrom za imigracije Australije Krisom Bouenom o uvođenju olakšica pri izdavanju australijskih viza srpskim državljanima.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, postignut je dogovor da počnu razgovori koji bi doveli do proceduralnih olakšica za izdavanje australijskih viza za srpske državljane i produženja roka njihovog važenja.

Dačić je podsetio da je Srbija posle 2000. godine ukinula vize za građane Australije, ali da Australija po pitanju viza ima politiku po kojoj su svi, sem britanske kraljice i državljana Novog Zelanda u obavezi da imaju vize kada dolaze u tu zemlju.

Dačić i Bouen razgovarali su i o srpskoj dijaspori koja u Australiji broji više od 100.000 popisanih građana.

Dačić je ocenio da srpska dijaspora može predstvajati ne samo most za razvoj saradnje Srbije i Australije, već ima i značajan uticaj na australijsku političku scenu kada je reč o stavovima koji su važni za region, dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije u Kanberi je razgovarao i sa predstavnicima Australijske federalne policije koji intezivno prate kriminalnu scenu na Balkanu.

Oni su Dačiću predstavili nekoliko akcija u kojima imaju interesa da zajednički učestvuju sa srpskom policijom.

Dačić je naveo da je u pitanju pre svega trgovina narkoticima, jer je dva do tri puta viša cena kokaina u Australiji u odnosu na zapadnu Evropu - "motiv raznim kriminalnim grupama sa Balkana da se sve više povezuju sa australijskim kriminalnim grupama".

To je, istakao je Dačić, jedan od razloga za potpisivanje Memoranduma o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Australijske federalne policije".

Dačić je u Kanberi razgovarao i sa članovima spoljnopolitičkog odbora australijskog parlamenta i ministrom spoljnih poslova Australije Kevinom Radom koji je najavio da će posetitit Beograd.

Dačic je istakao da su australijski zvaničnici iskazali spremnost za unapređenje ne samo političkih, već i ekonomskih odnosa sa Srbijom i dodao da su posetu Beogradu najavili i australijski biznismeni kako bi razmotrili mogućnosti za ulaganje u Srbiju.

Izvor

• 1 month later...

Izvinjavam se sto sam na dva mesta postavio ovu temu, nisam bio siguran  na koji podforum da postavim ovo.

Ovako, devojka i ja planiramo da apliciramo za vizu za AUS ili NZ, ja imam odredjene kvalifikacije, samo nisam najbolje upoznat sa samim procesom, jedine informacije koje imam su od prijatelja mog oca koji je ziveo dugo u AUS, a sad se vratio, s' tim sto je tada proces dobijanja vize verovatno bio znacajno drugaciji i verovatno dosta laksi, a drugi izvor informacija je upravo internet.

E sad, zanim me kakvo je vase iskustvo sa tzv. migracionim agentima, da li oni mogu pomoci, u kojoj meri i kakva su vasa iskustva? Naravno, ako znate neke proverene agente preporucite, bio bih vam jako zahvalan. Takodje ako imate neke korisne informacije ili tako nesto, puno bi znacilo.

Unapred hvala!

• 1 month later...

E pa, valjda ce neko moci da mi pomogne, posto ovi iz ambasade bas i nisu mnogo.

Dobila sam pozivno pismo u kojem pise da ce mi biti garantovan smestaj, hraana bla bla... e sad, da li oni treba da priloze neke izvode uz to, ako ja placam troskove puta? Takodje, ako sam student a ostajem tamo mesec ipo dana, koja bi bila okej suma da je imam na racunu?

Hvala :)

• 3 weeks later...

jel ima neko da je skoro isao na razgovor za turisticku vizu i da bi zeleo da mi ostavi broj mob.. ? hvala

Da li Iko moze da mi pomogne???

Naime,u procesu sam verenicke vize...predala sam papire i sada cekam...rekli su mi minimum osam meseci,sto me je totalno sokiralo...a onda sam cula da obicno to kazu,ali da je masa ljudi prosle godine dobila tu vizu za cetiri meseca....E sada nas plan jeste: da apliciram za turisticku vizu za au,da se molim da ce mi odobriti verenicku dok sam u au i onda mi par stvari nije jasno....da li mogu da odem recimo u singapur( jer za tamo koliko znam nam ne treba viza,a blizu je au) i posto sam prospective marrriage vizu aplicirala offshore,moram da budem van au i da udjem u au na pmv vizu....?i gde treba da odem ako sam u singaporu za tu vizu,ili samo treba da izadjem iz au i oni vide da mi odobrena pmv viza?....

Ja se izvinjavam ako sam bila nejasna,nadam se da cete shvatiti  :)  Hvala vam!

Borko123 evo ti moj broj pa sta ti nije jasno pitaj 061 1391927

E pa, valjda ce neko moci da mi pomogne, posto ovi iz ambasade bas i nisu mnogo.

Dobila sam pozivno pismo u kojem pise da ce mi biti garantovan smestaj, hraana bla bla... e sad, da li oni treba da priloze neke izvode uz to, ako ja placam troskove puta? Takodje, ako sam student a ostajem tamo mesec ipo dana, koja bi bila okej suma da je imam na racunu?

Hvala :)

meni su na šalteru u ambasadi rekli da nije određena visina novca. ali sigurno postoji neka cifra. i ja ne mogu da dodjem to tog magičnog broja?

• 2 weeks later...

Dobio sam turisticku vizu na dva meseca  :banana: samo neka elektronska, nisu mi zalepili nista u pasos.. jel neko putovao tako i da li neko zna da li moram da imam neki iznos u kesu kad ulazim u australiju jel te pitaju tamo za pare? ili mogu da ostaviom sve na kartici a nesto sitno kesa da nosim sa sobom?

Borko123

Nece ti traziti pare da im pokazes samo kopiraj to sto su ti poslali tu vizu,jer su mene zezali...eto samo da imas  to kraj sebe da im odmah mozes pokazati.Srecan put!

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Pozdrav svima,

skupljam sve moguce informacije za  radnu vizu, ciljam na sponzorstvo, za Australiju.

e sad, ja  u Oktobru zavrsavam Fakultet Organizacionih Nauka, smer Menadzment, pa, jel ja treba da izvrsim nostrifikaciju svoje diplome, posto sam cula da je priznata ta diploma, ali, jel ja to treba zvanicno da ucinim preko AIM-a, sto se placa 350 AUD, http://www.aim.com.au/migration/Qualifications%20Assessment%20for%20Skilled-Graduate%20Visa.pdf

pa posle toga da apliciram za radnu SkillSelect Vizu (Subclass 457), i sta vec sve od papira da treba, pa kad je dobijem, da odem i onda trazim tamo posao, ili da sad online trazim neki posao, i kako ja da apliciram, kad jos ni diplomu nemam,

ili da cekam, da diplomiram, pa apliciram pa trazim sponzorstvo, a opet kako to, jel ja da saljem mail-ove svima u kom bih rekla ja sam i Srbije sa tom diplomom i odobrenim kvalifikacijama, da li biste me sponzorisali :)

bogami, kako sam krenula, bolje da postanem srpska starleta:)

salim se naravno :)

ja se izvinjavam ako sma zbunila, ali, ja sam isto tako izgubljena. Ne znam sta da radim.

A decko mi je vec tamo,  i on bi platio put, izdrzavanje i sta vec treba.

MOlim za pomoc i savete, i hvala unapred!

A decko mi je vec tamo,  i on bi platio put, izdrzavanje i sta vec treba.

MOlim za pomoc i savete, i hvala unapred!

Ako decko ima PR ili je drzavljanin opcija je brak, tj. partner viza pa zavrsavanje mastera u Aus ili volontiranje, obuke i internshipovi ne bi li dobila prvi posao.

Sponzorisanje diplomca iz Srbije bez iskustva je nezamislivo.

pa meni bas i nije do udaje bar jos koju godinu :)

a jel znas mozda postoji li mogucnost da apliciram za SkillSelect vizu, sa svojim kvalifikacijama, pa tamo da trazim neki intership i ako se pokazem posao nakon toga. tj. normalno da apliciram kao kvalifikovani radnik,

ili pak da zapalim kao turista, i da trazim posao bar za prezivljavanje :)  kao i svaki student, u restoranu, prodavnici, hotelu...? postoje li takve sanse :/

Hvala puno na pomoci i savetima!

pa meni bas i nije do udaje bar jos koju godinu :)

a jel znas mozda postoji li mogucnost da apliciram za SkillSelect vizu, sa svojim kvalifikacijama, pa tamo da trazim neki intership i ako se pokazem posao nakon toga. tj. normalno da apliciram kao kvalifikovani radnik,

ili pak da zapalim kao turista, i da trazim posao bar za prezivljavanje :)  kao i svaki student, u restoranu, prodavnici, hotelu...? postoje li takve sanse :/

Hvala puno na pomoci i savetima!

Imas pogresnu predstavu o kvalifikacijama. Diploma iz Srbije bez radnog iskustva ne znaci ama bas nista. Zasto bi tebi neko dao posao ili cak i neplaceni internship kada ovde ima gomila diplomaca lokalnih univerziteta sa drzavljanstvom ciji je maternji jezik engleski i koji su ovde odrasli i samim tim poznaju zemlju i kulturu?

Cak i da imas odgovarajuce iskustvo i dobijes licencu za bavljenje profesijom zasto bi se bilo koja firma baktala sa sponzorisanjem, cekanjem na tebe mesecima, papirologijom i troskom prijave?

Cak i da si ovde na licu mesta i sa lokalnim radnim iskustvom, ali bez papira opet je tesko dobiti sponzorstvo.

Poslodavci jednostavno nece da gube vreme na to jer ima dovoljno radne snage koja ima PR ili drzavljanstvo.

Kao turista je zabranjeno raditi i ako se otkrije da si radila sledi deportacija i zabrana ponovnog ulaska u zemlju.

da li je neko imao iskustva sa fiance vizom? ja sam trenutno u australiji na turistickoj vizi imam devojku australijanka je i zeleo bih da je verim. planiram da se vratim na vreme u srbiju (za mesec dana) i odatle apliciram za fiance vizu, za koju sam cuo da se dobija na 9 meseci, da li neko zna koliko je tesko dobiti ovu vizu, koliko se ceka koja je procedura? hvala!

da li je neko imao iskustva sa fiance vizom? ja sam trenutno u australiji na turistickoj vizi imam devojku australijanka je i zeleo bih da je verim. planiram da se vratim na vreme u srbiju (za mesec dana) i odatle apliciram za fiance vizu, za koju sam cuo da se dobija na 9 meseci, da li neko zna koliko je tesko dobiti ovu vizu, koliko se ceka koja je procedura? hvala!

Ne bi trebalo da je tesko ako prikupis i podneses odgovarajucu dokumentaciju.

Sve je ovde: http://www.immi.gov.au/migrants/partners/prospective/300/

• 5 weeks later...

Zdravo drugari, bio bih veoma srecan ako bi mi nekako dao nekakav pozitivan odgovor sto se tice moje situacije.

ovako, imam 22 godine i zivim u Italiji vec 6 godina,  prosle godine sam zavrsio srednju skolu (5 godina za kuvara), dotle sam i radio, radim aktivno inace skoro 4 godine, i svuda sam bio regularan sto se papira tice. Na koji nacin bi ja mogao da odem za australiju, posto opet ima ovde zavrsenu skolu i zbog svega toga sam malo zbunjen, hvala vam na eventualnim odgovorima.. veliki pozdrav svima !!

• 2 weeks later...

Borko123...ja sam danas pricao sa Australijskom ambasadom i rekli su mi da trenutno sva vrste vize se cekaju 12 meseci.

Meni je to ludo i ako razumem da u Beogradu primaju za ceo region (Srbija, Makedonija, Bugarska, Rumunij, itd...)

Imam verenicu koja mi je javila da je trudna i voleo bi da se dete rodi ove (ja sam u Australiju...vratio sam se pre dve nedelje)...

Sad samo sto pre da predamo papire i da vidimo...

Ali cuo sam od drugih koji su za dosta manje vreme zavrsili i dobili vize...

Jel ima neko ko moze da potvrdi koliko su cekali???

• 2 weeks later...

juce sam predala zahtev za turisticku vizu za australiju,nisu mi dali odgovor odmah,moram sacekati oko 2 nedelje pa ce mi u pismu odgovoriti,ali nisu mi uzeli pasos!znaci li to da ce me odbiti ili kako to ide?zna li neko?

Ne znači.

Predpostavlja se da će ti trebati pasoš u naredne dve nededje.

A i imaju sve fotokopije.

Tako da...

• 2 weeks later...

Berzsi nisu ti uzeli pasos,jer vise ne idu vize na taj nacin...elektronske su sada.... Nista ti  ne stavljaju u pasos...

Ja jos uvek cekam odgovor za verenicku vizu... Dobra stvar je sto su odobrili turisticku vizu dok si u procesu cekanja ove druge... Dosla Sam u australiju pre tri meseca,ostalo mi je jos tri...nadam se da cu dok Sam ovde dobiti neke dobre novosti za verenicku vizu,pa ne moram da se vracam skroz nazad za srbiju...