Jump to content

Featured Replies

Iz FlyFly Travel-a su mi pre 20-ak minuta rekli da zavisi od avio kompanije...

Koju opciju mi predlažete u ovom slučaju? Šta mi je činiti?

Nadji neku manje fensi agenciju, to je samo formalnost, oni ti odstampaju rezervaciju i istog momenta poniste. Nema tu nikakve mudrosti. Mislim da sam svojevremeno to radio u Putniku. Neki ponekad hoce da traze i da im platis za to, ali, ne prihvataj. Neko je spominjao da, cini mi se, na sajtu Qatar airwaysa postoji opcija da se napravi rezervacija, koja vazi neko vreme i ukoliko ne uplatis, valjda se ponistava. Znam da i American airlines ima tu opciju, ali, oni ti nisu od vajde za let za Kinu.

Edited by Dragance

Mislim da imaju dvije posebne situacije - gdje turisticke agencije prave rezervaciju i cekaju uplatu (obicno moze po 48-72h) i gdje aviokompanija u pravilima karte dozvoljava potpuni povrat novca ako je viza odbijena (vidjao sam ovo za letove za USA).
Preko turisticke agencije je obicno bolje, jer ne moras platiti nista. Kod aviokompanija treba neko vrijeme da ti vrate pare (ako dozvoljavaju to zbog odbijene vize).
Mislim da jms_uk i Dragance predlazu da ides sa ovom opcijom rezervacije (ali ne i placanja) karte kod neke agencije, i onda ces imati validnu kartu na koliko god vec sati/dana ti oni to dadnu. U tom slucaju bi valjda trebao traziti normalno kartu da kupis, i agencija pravi rezervaciju dok ceka uplatu.

Pozovi poslovnicu Qatar Airwaysa u Beogradu i reci im da ti je potrebna rezervacija avio karte za vizu za Kinu. Tražiće ti tvoje informacije (ime, prezime, email...) i poslati u roku od nekoliko minuta. Provereno radi pošto sam koristio za bar 10 različitih viza (polovina njih su bile za Kinu). Besplatno je i ne moraš posle ni da ih zoveš da otkazuješ.

Edited by deleter

Hvala svima na pomoći! :smile: 

Kontaktiraću poslovnicu Qatar Airways-a, mada sam od jedne devojke koja je trenutno u Kini čula da od nedavno traže da se plaća... U svakom slučaju, pokušaću preko njih, a ako ne upali, tu je Hipnos agencija, raspitala sam se i rezervacija je besplatna, pa i ako dođe do otkazivanja iste, ne plaćaju se nikakvi penali. 

1 hour ago, zhule said:

da li je moguce daako na WIZZ gledam par puta isti let cena skoci??? hvala

Po zakonu ne bi smjelo... Eh sad, da li se to slucajno moze desiti? Mozda.
Probaj izbrisati cache ili tako nesto slicno. Incognito/private mode inace kad cesto gledas nece skoditi :wink:

13 hours ago, zhule said:

da li je moguce daako na WIZZ gledam par puta isti let cena skoci??? hvala

naravno da je moguce, ali ne zato sto ti gledas nego zato sto se priblizava datum leta, neko je bio brzi pa kupio pre tebe itd, gledao sam jedan let 5 meseci i cena je bila ista ni tamo ni vamo, a desilo mi se i da posle 12 sati cena skoci.

Emirates greska za letove sa Maldiva - razne destinacije po Evropi ili US.

MLE-ZAG one way £50, povratna £85 [ekonomska klasa]

Na svim blogovima, pa pozurite.

Pozdrav, mozda neko moze da mi pomogne da nadjem najpovoljnije avio karte do Trondhaima- Norveska i nazad posle sedam dana, za dve osobe. Datum odlaska nije fiksan, okvirno kraj jula. Sve opcije sto se tice presedanja i sl. dolaze u obzir. Hvala

Послато са Lenovo S1La40 уз помоћ Тапатока

Hvala lepo

Neće to baš ići lako a ni jeftino.

Pogledaj i https://matrix.itasoftware.com/#search:research=BEGTRD-TRDBEG za regularne kompanije. Najjeftinije što mi tamo izbacuje je 309€ Norwegianom iz Budimpešte.

Možda je neka najjeftinija varijanta Wizzairom do Malmea, pa odatle hvatati voz do Osla (https://www.sj.se/en/home.html#/) pa do Trondhajma (https://www.nsb.no/en/frontpage).  Ali kad odokativno saberem cene, opet izađe na preko 250€, a vozom je sve tri dana jahanja.

Tesko ces naci bilo sta ispod 300 evra, narocito u tom periodu. Nedavno sam i sâm razmatrao put u Norvesku, do Bergena i/ili Narvika, u istom periodu kad i ti i ipak odustao. Sve sto je van Osla u Norveskoj nije bas toliko dostupno za male pare. A cak i da stignes za male pare do Osla, transport unutar Norveske je skup. Nova i nama zanimljiva opcija za stici do tamo je direktan let iz Budimpeste do Bergena, Wizzairom, pogledaj kakve su cene. Ali, opet ti ostaje Bergen-Trondhajm sto opet nece izaci povoljno. Vidim da ima neki bus koji putuje nekih 14 sati. Za lokalne letove pogledaj Norwegian, imaju mesecni pregled cena svih letova i lako je videti kad je najbolje putovati. Ali, sve u svemu, skupo je :smile: Za te pare mozes do Tajlanda :biggrin:

1 hour ago, Duya said:

Neće to baš ići lako a ni jeftino.

Pogledaj i https://matrix.itasoftware.com/#search:research=BEGTRD-TRDBEG za regularne kompanije. Najjeftinije što mi tamo izbacuje je 309€ Norwegianom iz Budimpešte.

Možda je neka najjeftinija varijanta Wizzairom do Malmea, pa odatle hvatati voz do Osla (https://www.sj.se/en/home.html#/) pa do Trondhajma (https://www.nsb.no/en/frontpage).  Ali kad odokativno saberem cene, opet izađe na preko 250€, a vozom je sve tri dana jahanja.

Ne mogu se kopirati rezultati iz ITA Matrixa samo kao link :wink:

Ako su @wvlada i druga osoba mladji od 26 godina, SAS nudi povratnu kartu Oslo-Trondheim za 85eur.

6 hours ago, jms_uk said:

Ne mogu se kopirati rezultati iz ITA Matrixa samo kao link :wink:

Ako su @wvlada i druga osoba mladji od 26 godina, SAS nudi povratnu kartu Oslo-Trondheim za 85eur.

SAS karte ispod 26 godina bi mogle biti i jeftine i sa Hrvatske obale (cak i direktno do TRD), bar u jednom smjeru. Pogledaj inace gdje SAS leti (ako imas manje od 26 god), ove youth tickets su im prava stvar :smile:

Jel isplativije da rezervišem i kupim kartu u poslovnicama Qatar-a ili Aeroflot-a u BG-u nego preko agencija?
Hvala! :smile: 

On 25.5.2017. at 0:01 PM, MariMar said:

Jel isplativije da rezervišem i kupim kartu u poslovnicama Qatar-a ili Aeroflot-a u BG-u nego preko agencija?
Hvala! :smile: 

Najjeftinije je preko sajta avio kompanije.

Tesko ces naci bilo sta ispod 300 evra, narocito u tom periodu. Nedavno sam i sâm razmatrao put u Norvesku, do Bergena i/ili Narvika, u istom periodu kad i ti i ipak odustao. Sve sto je van Osla u Norveskoj nije bas toliko dostupno za male pare. A cak i da stignes za male pare do Osla, transport unutar Norveske je skup. Nova i nama zanimljiva opcija za stici do tamo je direktan let iz Budimpeste do Bergena, Wizzairom, pogledaj kakve su cene. Ali, opet ti ostaje Bergen-Trondhajm sto opet nece izaci povoljno. Vidim da ima neki bus koji putuje nekih 14 sati. Za lokalne letove pogledaj Norwegian, imaju mesecni pregled cena svih letova i lako je videti kad je najbolje putovati. Ali, sve u svemu, skupo je [emoji2] Za te pare mozes do Tajlanda [emoji3]

Kupio dve povratne do Osla, 180e po osobi. Letim Norvegianom. Od Osla do Trondheima idem vozom, 50e povratna karta. To je najbolje sto sam uspeo.

• 3 weeks later...