Jump to content

Featured Replies

Ako nekog zanima, vidim da vec danima Wizzair ima letove iz Temisvara za Milan (Bergamo) za 18 evra povratna karta, sa gomilom dostupnih datuma u julu. Nije losa varijanta za otici na 2-3 dana i videti Bergamo i okolinu.

Ovo je prilicno poznata stvar ali sam se bas iznenadio razlikom u cijeni.

Gledao sam neke karte, nasao na Matrixu za ~720e sto je otprilike realno za tu destinaciju.
Krenuo sam da kupim preko Skyscannera ali nisam uspio da nadjem kombinaciju koja mi je odgovarala bas za te pare nego je bilo ~750+. I tako krenem malo da kopam i nadjem na Expedia.de za 670e dakle manje i od onoga sto mi je Matrix izbacio. Nije bilo dodatnih troskova za razliku od mnogih drugih OTA.
Istovremeno je karta za taj isti let na expedia.ie kostala 760e.

Dakle, da zakljucim, isplati se iscimati malo i procackati po netu, cak i pregledati sajtove iz raznih zemalja i na jezicima koje ne govorite :smile:

Blago tebi pa si uopste nasao na Expediji :smile:
Sto ja trazim na Matrixu nema nigdje, samo direktni linkovi na Priceline :/

Dakle, da zakljucim, isplati se iscimati malo i procackati po netu, cak i pregledati sajtove iz raznih zemalja i na jezicima koje ne govorite :smile:

Definitivno (kao sto je i pominjano vise puta na ovom topiku).

Takodje, sajtovi iste kompanije iz razlicitih zemalja imaju razlicite popuste u zavisnosti od metoda placanja.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Blago tebi pa si uopste nasao na Expediji :smile:

Sto ja trazim na Matrixu nema nigdje, samo direktni linkovi na Priceline :/

Koristis ITA powertools?

Budi srecan da ima i na PL, nekad moze da se na ITA napravi kombo koji ne moze nigde da se nadje online.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

2 hours ago, jms_uk said:

Koristis ITA powertools?

Budi srecan da ima i na PL, nekad moze da se na ITA napravi kombo koji ne moze nigde da se nadje online.

Powertools for the win :smile:
I sa tim je cimavo, ali se uglavnom uspije naci :smile:

Karte iz Temisvara za Porto/Faro do 100e u septembru, vise datuma raspolozivo. Gledao sam azair.eu

edit: Dosta letova je X mesto- London- Y mesto. E sad, pitanje (modovi, prebacite ako ima tema, nisam mogao da nadjem :/ ) - da li se ta vrsta presedanja racuna kao regularan tranzit, tj da li mogu ja da uzimam taj let iako nemam UK vizu?

Edited by Shumey

1 hour ago, Shumey said:

edit: Dosta letova je X mesto- London- Y mesto. E sad, pitanje (modovi, prebacite ako ima tema, nisam mogao da nadjem :/ ) - da li se ta vrsta presedanja racuna kao regularan tranzit, tj da li mogu ja da uzimam taj let iako nemam UK vizu?

Zavisi, ali pretpostavljam da su u pitanju LowCosteri, u kom slučaju ti skoro sigurno treba UK viza.

Za tranzitiranje preko UK za srpske državljane, po pravilu treba imati vizu, a za više detalja oko izuzetaka možeš pogledati ovde.

Kakav sam ja baksuz, sinoc vidim kartu za 435$ za ove datume i odem pre sat vremena da proverim a karta 527$ :(((( Sta cu, popizdim i kupim je, ko zna koliko ce da ide gore a mozda i dole (kladim se da za vikend ima da bude jeftinija)

12 hours ago, mveruovic said:

Kakav sam ja baksuz, sinoc vidim kartu za 435$ za ove datume i odem pre sat vremena da proverim a karta 527$ :(((( Sta cu, popizdim i kupim je, ko zna koliko ce da ide gore a mozda i dole (kladim se da za vikend ima da bude jeftinija)

Ja mislim da si odlicno prosao! ATL obicno ima malo vece cijene jer je DL hub, i $500 je stvarno prilicno jeftino iz BEG za bilo gdje u Americi :smile:
Btw, ides li gdje juzno od Atlante?

Ma jok, idem za Charlotte ali mi je mnogo da dajem 800-900$ i da se cimam sa nekoliko presedanja. 

Idem sa Deltom i tamo i vamo, nisam mogao da verujem kad sam video 435$. Preko google flights sam nasao kombinaciju.

Ja neki dan posle duzeg merkanja pazario multi-city BEG-NYC; ATL-BEG za početak oktobra po 450€, što je tu tih 500$. I to direktno od prevoznika (LH), nisam ljubitelj tih g6 varijanti preko posrednika. (Bile neke još jeftinije ponude na SkyScanneru al su G6). Tako da mislim da si sasvim OK prošao, ne možeš baš iscediti svaki cent. 

Sta fali kupovini preko posrednika? Skoro uvek je jeftinije i to bas. Pre par meseci sam kupio suprugi kartu BEG-CLT, preko kayaka sam nasao i prosledio me na Lufthansin sajt, a direktno kad sam gledao na Lufthansi, karta je bila jedno 50$ skuplja. Meni je uvek najjeftinija cena preko onetravel, i super je sto ima mnogo veci izbor letova. (samo sam tu nasao BEG-JFK-CLT vezanu kartu sa AirSerbiom do JFKa pa jetblue-om do CLTa i to bas jeftino). 

Nego nesto sam cuo da je AirSerbia ukinula obroke na letovima preko dva sata, da su sad isto sendvici?

8 hours ago, ThirstyTraveler said:

Sta je G6?

A izvini, nisam bio svestan da taj izraz baš i nije raširen. Označava neki alternativni, neortodoksni plan, uglavnom neizvesnog ishoda. http://vukajlija.com/taktika-g6-h12/122253

Kupovini preko posrednika fali sve ako izbije problem -- ti ili kompanija otkaže ili pomeri let. Onda moraš da se bakćeš s posrednikom za povrat ili promenu karte, a njihovi korisnički servisi su redovno sranje. Neki prodaju i virtuelne karte, koje mogu "volšebno" nestati dan pred put. Samo pogledaj teme od po 300 strana na TripAdvisoru gde se ovce žale na svoju ošišanost. Nije vredno 5-10% uštede ako mene pitaš. 

Ja sam imao pozitivno iskustvo sa korisnickim servisom Expedie, greska je bila moja a sve je sredjeno nakon jednog poziva.
Naravno ima posrednika i "posrednika" a danas je vrlo lako doci do informacija i izbjeci neprijatne situacije.

Ja jeftinije karte kupujem direktno od prevoznika. Razlika na papiru bude 20-30e ali onda dodje neki fantomski "fee" za karticu pa to izadje na par evra razlike i stvarno se ne isplati cimati.
Skoro sve van Evrope sam uzimao preko posrednika jer su tu razlike najcesce mnogo vece od pomenutih 5-10% a za neke varijante uopste ne bi ni bilo moguce kupiti kartu direktno od prevoznika.

Nego nesto sam cuo da je AirSerbia ukinula obroke na letovima preko dva sata, da su sad isto sendvici?

Mislis ispod dva sata?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Ja gledam direktno kad i kako god mogu, mada sam cesto prisiljen da koristim posrednika (Priceline) za slozene itinerary-je.
Posrednici su ugl. odlicni ako karta ostane netaknuta, onako kako je originalno kupljena, bez ikakvih promjena od strane kompanije ili sa tvoje strane. Problemi nastaju kad se desavaju neke promjene, aviokompanija vraca na agenta a agenti cesto nesposobni ili nevoljni da pomognu.
Kada sam imao promjene na svom proslom itinerary-ju, Priceline je manje-vise pustio kompaniji kontrolu karte, pa ju je bilo vrlo lako popraviti.

8 hours ago, ThirstyTraveler said:

Ti su davno ukinuti.

Ukinuli su i besplatno biranje sjedista i poceli da naplacuju check-in na salteru (samo za letove sa Tesle za sad).

Misli na preko 2h, i da, ukinuli su, odnosno ograničili su ponudu. Ali, to ne važi za JFK, a verujem da je to zapravo bilo pitanje... Doduše, onaj jutarnji let za JFK je meni oduvek problematičan jer u 7.30 dobiješ vrlo težak i obilan doručak, što meni nikako ne prija, u roku od tri sata ogladniš, e ali onda do Njujorka nema ništa osim nekog krš sendviča pred sletanje (što je već posle ručka po srpskom vremenu).

10 hours ago, ThirstyTraveler said:

Evo sad cujem da na ovim kratkim letovima (npr Solun-Beograd) ne daju ni perece, praznu kiflu isl... samo voda i to ne vise u onoj ambalazi od kapi za oci :biggrin: nego daju pola case. :yok:

Ja sam letion pocetkom maja BEG-SJJ i dobili smo perece i mini vodu u boci, skoro kroz trku da se stigne to posluzivanje.