Jump to content

Featured Replies

Leteo Beograd- Solun za vikend i definitivno nista ne dobijes osim poluprazne case vode i to samo ako dignes ruku i uhvatis stjuardesu u prolazu.

Beograd - Bangkok, Sangaj, Peking, Krabi, Puket, sve ispod 400. Qatar, Novembar - do Marta sledece godine. Open Jaw letovi takodje ispod 400, npr BEG-BKK-PVG-BEG, oko 360 u januaru...

On 6/24/2017 at 1:00 PM, ThirstyTraveler said:

Ja sam imao pozitivno iskustvo sa korisnickim servisom Expedie, greska je bila moja a sve je sredjeno nakon jednog poziva.
Naravno ima posrednika i "posrednika" a danas je vrlo lako doci do informacija i izbjeci neprijatne situacije.

Ja jeftinije karte kupujem direktno od prevoznika. Razlika na papiru bude 20-30e ali onda dodje neki fantomski "fee" za karticu pa to izadje na par evra razlike i stvarno se ne isplati cimati.
Skoro sve van Evrope sam uzimao preko posrednika jer su tu razlike najcesce mnogo vece od pomenutih 5-10% a za neke varijante uopste ne bi ni bilo moguce kupiti kartu direktno od prevoznika.

Preko kojih posrednika si isao. Posto znam da Expedia skoro nikada nije medju najpovoljnijima. Ponekada je cak i direktno od prevoznika povoljnije.

Pretpostavljam da kada dobijes e-ticket da uvek mozes da proveris status rezervacije na sajtu proizvodjaca?

Ja sam do sada uvek kupovao direktno, sto je obicno bilo oko 10% skuplje.

Edited by Zoki28

Expedia.es, Expedia.de, Lastminute.it i cini mi se jos jednom ali preko engleske verzije Lastminute-a i sigurno sam nesto zaboravio. Vecina su bile error fare i/ili open jaw varijante koje bi svakako bile nemoguce na sajtovima kompanija.
Ovaj posljednji slucaj sam opisao na prosloj strani, Expedia.de je bila jeftinija od svega ostalog za skoro 100e.

edit: u roku od par minuta su stizale e-karte, sve regularno.

Edited by ThirstyTraveler

Jwdno pitanje za upucene,  530 evra sam nasao povratnu kartu za Boston preko Rima termib je pocetak septembra a povratak krajem septembra.  Jel cena ok? 

Nasao sam na skyscaneru slicnu rutu za 475 mada cena varira do 485 kako koji minut.  Samo jos jedno pitanje jel ima razlike preko kojeg sajta kupujem karte najeftinije je neki omegaflight store a nesto se nesecam da ste njih spominjali.  Ili da se drzim ovih poznatih expedie?

Hvala na potrosenom vremenu. 

• 2 weeks later...

Sad tražim na sajtu Norwegiana, nigde ne pišu dimenzije za Low fare, samo ograničenje 10kg. Jel to znači da nema ograničenja po dimenzijama?

^

Mi smo furali pretrpan putnički ranac, niko nas nista nije pitao; kapiram da su ok dok god izgleda kao ranac :smile:

Društvo, u potrazi sam za letovima do LA, iz Nemačke (DUS/FRA/AMS), trenutno nalazim direktan let Airberlin DUS-LAX za 450€ povratna karta direktni letovi.

S obzirom da nemam iskustva sa takvim letovima do sada, kako vam se čini cena, da kupujem ili da čekam? Inače, datum je 14.10-28.10.

To je najniža trenutna cena za prekoatlantičke letove. I ja sam kupio sličan let po sličnoj ceni pre nešto manje od mesec dana. Ne vidim mogućnost da ide značajno dole, može da ide samo gore. Dakle, kupi. 

Kupio. Jel leteo neko preko okeana sa Airberlin-om? Iskustva?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

20 hours ago, nvukelic said:
Kupio. Jel leteo neko preko okeana sa Airberlin-om? Iskustva?

Leteo za LA preko Dusseldorf-a iz Beograda. Sasvim korektni, brzi, efikasni kod deljenja hrane i bez laznih osmeha. Meal I osnovna pica su free, neke druge stvari se naplacuju. Sve u svemu nisam imao zamerku na kompaniju.

Edited by Duya
fmt

Volotea ima u ponudi karte od 1€!

Prilicno dobra dostupnost, uglavnom od kraja avgusta pa sve do marta iduce godine (za rute koje su tad aktivne). Potrebno je Supervolotea clanstvo za kupovinu karata po 1€ (50€ godisnje), ali se sa clanstvom moze kupiti karta i za neogranicen broj saputnika (i neogranicen broj puta :wink: ). Za rute gdje nema karata po 1€, odlicna je ponuda karata od 10-20€.
Mogu se naci povratne kombinacije za dosta destinacija za 10-20€.

Edited by chivitli
referral em nije dozvoljen, em je i tako bio istekao

Leteo za LA preko Dusseldorf-a iz Beograda. Sasvim korektni, brzi, efikasni kod deljenja hrane i bez laznih osmeha. Meal I osnovna pica su free, neke druge stvari se naplacuju. Sve u svemu nisam imao zamerku na kompaniju.

Hvala, hvala, i ja idem isto DUS-LAX. Nego reci mi, kako je sa sedištima, mora li da se rezerviše ranije (25/59€) ili ne i isplati li se xxl sedište za 99€? Imaj u vidu da sam pomalo velik (194cm/120kg) :-D?

• 2 weeks later...

Zdravo svima, vidim da ste mnogo iskusniji od mene u potrazi za avio kartama i mnogo mi treba vasa pomoc :smile:
Trebalo bi da letim za Melburn oko 08.10.2017, i za sada sam pronasla London-Melburn kao najjeftiniju opciju preko Etihad za 537 evra (ima i sa Garuda Indonesia ali mi na slikama izgledaju losije, ne znam da li sam u pravu?). Mnogo mi je cudno sto je ovo let koji ide preko Beograda (London-Beograd-AbuDabi-Melburn), ali ako bih letela iz Beograda cena karte bi bila 780 evra! Trenutno imam i turisticku britansku vizu tako da bih mogla prvo da odem do Londona pa da opet prelecem Bg teg Bilo kakav savet je dobrodosao jer uopste nemam iskustva sa ovim dugim letovima i avio-kompanijama! 

Ako pogledas ranking aviokompanija za ovu godinu, videces da Garuda nije uopste toliko losa, 10. mesto na svetu, za razliku od Etihada, koji je 8. Odaberes onaj let gde ti vise odgovara konekcija, vreme leta ili sta vec. Inace, sasvim je normalno da su letovi sa konekcijom vise povoljniji, iako se realno leti duze. 

Trazis karte u jednom smeru?

Hvala ti Dragance! Vidis, nisam se uopste setila da pogledam ranking nego sam uporedjivala njihove markentinske kampanje :blush: Da, u jednom smeru :huh: 

Ima neka lowcost kompanija sto je imala smesno jeftine letove iz Atine za Pert u jednom smeru. Guglao sam malo, flyscoot se zovu, lete i za Melburn, ali, doplacuje se prtljag i hrana, pa vidi da li ti odgovara cena. Vidim da ponekad imaju i neke promokodove po netu, 10-30%, potrazi po netu, mozda i nadjes nesto.

Inace, pogledaj cene na kayak.de, moze nesto povoljno i iz BGa da se nadje, ali, sa nekim lowcosterima tamo po Aziji i sa par presedanja, pa ide doplata za prtljag. Najcesce te prebaci na sajt kiwi.com, koji je dobar pretrazivac lowcost letova. Prati narednih par dana cene, pa kad ti bude dovoljno jeftino, ti kupi.

Ha, ovaj Scoot je stvarno neverovatno jeftin ako rezervises kartu unapred :blink: Hvala ti, bas si mi pomogao! Bila sam skepticna i za ovaj kiwi, ali verujem iskusnima :pivoooo: Hvala!!! 

Imas za 600 evra iz Sofije za Melburn, 8. oktobar, Qatar airways, sa jednim presedanjem, ako ti odgovara let iz Sofije.