Jump to content

Featured Replies

Da ne putuje sa vama, onda bi mogao biti problem, ali koji se moze resiti kontakiranjem kompanije, slanjem kopije kartice, pasosa ili slicno. Obzirom da putuje sa vama, nema nikakvih problema. Trebalo bi da tako nesto i pise. Ajde, razmisli, bilo bi van pameti da svako sebi mora iskljucivo svojom karticom da kupuje karte, zar ne☺

Da problem je ako vam ona kupi karte svojom bankovnom karticom preko njihovog sajta.

Ako ste u mogućnosti platite tom istom karticom u njihovoj poslovnicu u Beogradu.

Da problem je ako vam ona kupi karte svojom bankovnom karticom preko njihovog sajta.
Ako ste u mogućnosti platite tom istom karticom u njihovoj poslovnicu u Beogradu.

Ako su svo troje na jednoj rezervaciji (isti PNR) i jedan od ta tri putnika placa, zasto bi to bio problem za druga dva?

Sent from my iTelephone using Tapatalk

https://www.flydubai.com/en/contact/faq

"Can I pay using a credit/debit card?

Yes, you can pay using a credit/debit card. You'll be charged an administration fee for the booking. If you pay with your credit/debit card, flydubai will ask to see it at the airport before you board your flight.

If a credit/debit card has been used to pay on behalf of someone else, we'll need to see a photocopy of the front of the credit/debit card and a photocopy of the cardholder's passport at the airport.

If you can’t produce these photocopies at the airport, flydubai will not allow you to travel. This is an extra level of security designed to protect you.

Credit/debit cards can’t be used to pay on behalf of someone else travelling to or from Bangladesh, Ethiopia, Nepal, Pakistan, Sri Lanka or Sudan."

Jedan naš član je iskusio na sopstvenoj koži. Kešom je "otkupio" svoju kartu predhodno plaćenu tuđo karticom.

Moja saputnica na letu iz Indije se nekako provukla na šarm, naravno njen, ne moj. :smile:  Ubeđivali smo ih da nemamo keš pa su je na jedvite jade pustili.

Edited by pedjalon

2 hours ago, pedjalon said:

Jedan naš član je iskusio na sopstvenoj koži. Kešom je "otkupio" svoju kartu predhodno plaćenu tuđo karticom.

Moja saputnica na letu iz Indije se nekako provukla na šarm, naravno njen, ne moj. :smile:  Ubeđivali smo ih da nemamo keš pa su je na jedvite jade pustili.

Ko je tom vasem clanu kupio kartu, neko prisutan na istom letu, ili trece lice? Ko je tvojoj saputnici platio kartu, ti, neko prisutan na letu ili trece lice?

Apsolutni je nonsens da moj saputnik ima bilo kakav problem, ako sam mu ja kupio kartu, svojom kreditnom karticom. Ako je zaista tako, imaju neki opasan problem u glavi.

Edited by Dragance

Član je leteo iz Šri Lanke, koja je na spisku destinacija gde je nedozvoljene kupovine tuđom karticom kao i Nepal.

U drugom slučaju se radilo na letu iz Indije.

Rekao bih da nije problem u njihovim glavama, nego predostrožnost zbog velikog broja zloupotrebe kreditnih/debitnih kartica.

Dakle ponovo citat sa njihovog sajta:" Credit/debit cards can’t be used to pay on behalf of someone else travelling to or from Bangladesh, Ethiopia, Nepal, Pakistan, Sri Lanka or Sudan."

To je sasvim jasno, ali to nije bilo moje pitanje.

Pitanje je da li je osoba koja je kupila karte tim osobama bila prisutna na tom istom letu ili ne? Ako jeste, ne bi smelo da bude problema, to je ono sto ja tvrdim i to je pitanje koje je postavila Ksenija1.

ksenija1 ide u Nepal. Nije bitno da li je saputnik vlasnik kartice. Svako plaća svojom karticom ili u poslovnici FD.

Ovaj odgovor sam dobio iz poslovnice FD u Bgd.

I dalje nema odgovora na moje pitanje.

Ok, verujem da su ti tako rekli. 

Ali mislim da je jako bitno da li je vlasnik kartice na istom letu ili ne. I tvrdim da ti sto su ti to rekli nemaju pojma, jer se to kosi sa zdravim razumom. Te zemlje jesu problematicne zbog eventualne zloupotrebe kartica i u redu je da postoji neka mera predostroznosti. Takve mere se koriste prvenstveno da bi se izbeglo da neko pazari kartu za nekog drugog ukradenom karticom. Ali, ako ja svojom karticom kupim kartu svom saputniku na njihovom sajtu i prilikom zajednickog check-ina pokazem tu karticu kojom sam kupio karte i potvrdim da sam to uradio pri cistoj svesti i zdravom razumu, nema apsolutno nikakvog razloga da prave problem ni meni ni mom saputniku.  

Najlogicnije od svega bi bilo da njihov sajt ne dopusta uopste opciju da za letove od/do navedenih zemalja kartu kupi neko ko nije putnik na navedenoj rezervaciji. Jer, u protivnom, ocigledno posluju sa losim namerama i krse prava putnika. Ali, to je vec neka druga prica.

57 minutes ago, pedjalon said:

ksenija1 ide u Nepal. Nije bitno da li je saputnik vlasnik kartice. Svako plaća svojom karticom ili u poslovnici FD.

Ovaj odgovor sam dobio iz poslovnice FD u Bgd.

Znaci, kad putuju muz, zena i njihovo 14-ogodisnje dete, oni moraju da naprave tri odvojene rezervacije i da svako plati svojom karticom?

Ako putuju u Bangladesh, Ethiopia, Nepal, Pakistan, Sri Lanka or Sudan, da, ako hoće da plate karticom.

Zbog svoje sigurnosti kompanija ih usmerava da karte plate nekim drugim načinom.

Uostalom ko neveruje neka nazove FlyDubai u Bgd i proveri.

Evo deo korespodencije:

"Postovani G-dine **********,

Za svaku vasu samostalnu  kupovinu preko interneta vaze iskljucivo
uslovi na stranici flydubai.com.

Znaci jedino u nasoj kancelariji imate fleksibilne uslove pri
koriscenju kreditne kartice.

Srdacan pozdrav
flydubai/Bojana Strugar"

U nasoj kancelariji mozete sa svojom kreditnom karticom kupiti sve zeljene letove za Vas, suprugu cak i prijatelje.

U nadi da cete  koristiti nasu kancelariju za kupovinu karata,

S postovanjem,

flydubai/Bojana Strugar"

Bojana Strugar
sales supervisor

Ph.  +381113282271
Ph.  +381113282563
[email protected]
www.flydubai.rs

19.10.11.

Edited by pedjalon

10 hours ago, pedjalon said:

Ako putuju u Bangladesh, Ethiopia, Nepal, Pakistan, Sri Lanka or Sudan, da, ako hoće da plate karticom.

Zbog svoje sigurnosti kompanija ih usmerava da karte plate nekim drugim načinom.

Uostalom ko neveruje neka nazove FlyDubai u Bgd i proveri.

Evo deo korespodencije:

Za svaku vasu samostalnu  kupovinu preko interneta vaze iskljucivo
uslovi na stranici flydubai.com.

Znaci jedino u nasoj kancelariji imate fleksibilne uslove pri
koriscenju kreditne kartice.

Srdacan pozdrav
flydubai/Bojana Strugar"

U nasoj kancelariji mozete sa svojom kreditnom karticom kupiti sve zeljene letove za Vas, suprugu cak i prijatelje.

U nadi da cete  koristiti nasu kancelariju za kupovinu karata,

S postovanjem,

flydubai/Bojana Strugar"

Bojana Strugar
sales supervisor

Ph.  +381113282271
Ph.  +381113282563
[email protected]
www.flydubai.rs

19.10.11.

ova tvoja konverzacija je  bila 2011. godine koliko mi se cini..to je ipak davno bilo....kad sam kupovao karte za sri lanku svojom karticom za nas nekoliko saputnika, preko fly dubai, nije bilo nikakvih problema, jer smo svi zajedno leteli....takodje, u povratku kuci 2 ljudi od te nase ekipice se vratilo ranije, pre ostalih, ja sam im fotokopirao prednju  stranicu kartice i moj pasos, i bez problema su usli u avion na aerodormu u kolombu.....nisam bio prisutan na aerodormu u tom trenutku....

btw, problem je bio, koliko se secam, sto mi prezime pocinje na slovo  Đ, pa mi u pasosu pise, jelte D ( po novom debilskom tumacenju transkripcije slova nase policije) a na kartici Dj, pa onda nisam mogao ni da kupim karte kod nekih aviokompanija, secam se da je jedna od njih bila Air Arabia...jednostavno, sistem nije dopustao...

Tako je. To je bilo 2011god.

Ali na njihovom sajtu i dalje stoji obaveštenje koje sam kopirao.

Verujem da su postali flrksibilniji ali nije na odmet znati ako te, eventualno, ne puste na let.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Nasao sam Amsterdam-Honolulu za oko 450 EUR. Link(momondo)

Medjutim tih 450 EUR je jedino preko sajta budgetair.be, preko BritishAirways sajta je oko 800 EUR. Zanima me kako je moguce da taj sajt nudi popust od skoro 50%? Da li je neko kupovao karte u takvim okolnostima sa tih sajtova? Deluje kao greska.

Uobicajeno sto vidim je da je cena karte preko agencja obicno par EUR manja nego cena na sajtu avio kompanije .. tako da je uvek bolje preko avio kompanije, dok sada nije tako.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Helou :sleep: 

Koja agencija ima najbrži i pouzdan refund? (online agencija, kao Opodo, eDreams itd) 

Zbog vize za Tajland. Sada u konzulatu u BG traže zaista kupljenu kartu, do sada sam uvek sa rezervacijom. Da naglasim neću ništa da muvam, ostajem ilegalno ili šta već, nego trebalo bi da u okviru tri meseca idemo Tajland, Sri Lanka, Vietnam, možda još negde i nemoguće mi je da defitnivno organizujem sa datumima. Možda neku multicity, možda ćemo leteti iz Bangkoka, ako sada kupim moram sve da znam unapred

21 minutes ago, samsung said:

Zbog vize za Tajland. 

Ja zaista ne znam koji je antrak Tajlanđanima pa se ophode prema nama kao najgorim teroristima koji su ih zatirali decenijama. Isto i u Kini odbijaju sve redom ako nemaju legalni boravak ovde. Nestvarno! Zato je moj savet da se ne mačujete sa tim tamo, već kad dođete u Kambodzu npr, imate tamo tonu malih agencija po gradu kojima date pasoš i za par dana vam srede Thai vizu.

Pa jes', ali najverovatnije ćemo iz BG sleteti u Bangkok, pa ne bih da rizikujem da propustim neki dobar deal za karte a da nemam spremnu vizu. 

Inae ne znam da li je to promenjeno nešto ili u Zagrebu i dalje može sa rezervacijom. 

Imam nekoliko Thai viza i još gomilu drugih, očigledno je da ne želim da ilegalno ostajem, ali otkud znam, kaže žena koja se javlja na telefon u konzulatu da mora karta..

Da, moram i izvod iz banke da imam najmanje 10.000 eura da bih dobio sa više ulazaka i ta viza košta 150 eur

Mora da postoji neko razumno objašnjenje za takav ''tretman''. Koliko je meni poznato, ni za USA ili neku drugu anglo-saks zemlju ne trebaju prave karte već rezervacije. Ovo je bezobrazluk. Što se letova tiče, zaista nemam predstavu do koje destinacije su najjeftinije karte. Ako nećete da bacate pare, pošto jelte nije sigurno, probajte da napravite fejk karte.

Da, to sam upravo i pitao na početku, kako da lako i efikasno poništim karte i dobijem full refund :smile: 

Ako čita neko iz konzulata, pa šta sada, zaebao sam se