Jump to content

Featured Replies

1 hour ago, Shumey said:

Kakva su vam iskustva za Tajland u periodu poslednja nedelja decembra - prva nedelja januara?

Videh da imaju dosta opcija (kao sto je Dragance okacio 2 posta iznad), ali posto ne mogu nit' ranije, nit' kasnije, jel mislite da mogu da nadjem za manje od 750e (posto je to najjeftinija kombinacija do sad sto sam nasao na momondo/azair/kayak/expedia)?

Ne verujem pošto je to vreme kada su najskuplje avio karte, pošto je glavna sezona putovanja.

7 hours ago, loknasta said:

Lokalni letovi -Tajland, promocija Nok AIr-a za putovanja do 30.sept

https://content.nokair.com/en/Booking/Promotion/HappyFlying.aspx

Ko ide na Phangan / Samu/ Koh Thao ima promo kod LionAir-a, DMK-Surat thani ( 50 eur povratna) ( kraj januara/febr)

loknasta, jesi uspela da kupis nekad karte preko nok air-a sa srpskim karticama?

ja sam puno puta pokusavao, kao i nekoliko mojih prijatelja, i nikome to nije uspelo...cak i ako prodje kupovina, posle ih obaveste da je kupovina ponistena

1 hour ago, bam-bam said:

loknasta, jesi uspela da kupis nekad karte preko nok air-a sa srpskim karticama?

ja sam puno puta pokusavao, kao i nekoliko mojih prijatelja, i nikome to nije uspelo...cak i ako prodje kupovina, posle ih obaveste da je kupovina ponistena

Trazeci povoljne karte, naletela sam na te akcije ali nisam ni pokusavala preko Nok air-a jer mi se nije podudaralo sa datumima koji su me zanimali. Ujedno imaju i doplatu za check in torbu, a to mi je prtljag do 10kg mi je ukljucen kod Lion-a.
Preko Lion-a sam putovala i ranije, nije bilo problema.

Edited by loknasta

19 hours ago, loknasta said:

Trazeci povoljne karte, naletela sam na te akcije ali nisam ni pokusavala preko Nok air-a jer mi se nije podudaralo sa datumima koji su me zanimali. Ujedno imaju i doplatu za check in torbu, a to mi je prtljag do 10kg mi je ukljucen kod Lion-a.
Preko Lion-a sam putovala i ranije, nije bilo problema.

e izvini, kad si kupovala kod lion-a, sta stavljas pod nacionality tamo gde se upisuju podaci o putniku, i kod upisivanja podataka o kartici sta stavljas pod ` country` ? posto srbije nema ni u jednom ni u drugom slucaju, samo yugoslavia..

Isti problem sam imao kod nok-a, isto nema srbije, i kartica nikako nije htela da prodje, nikome od nas iz ekipe..

8 hours ago, bam-bam said:

e izvini, kad si kupovala kod lion-a, sta stavljas pod nacionality tamo gde se upisuju podaci o putniku, i kod upisivanja podataka o kartici sta stavljas pod ` country` ? posto srbije nema ni u jednom ni u drugom slucaju, samo yugoslavia..

Isti problem sam imao kod nok-a, isto nema srbije, i kartica nikako nije htela da prodje, nikome od nas iz ekipe..

uzela sam pre 2 dana, meni izlazi Srbija, ne znam kad si poslednji put proveravao.. 

Ima li neko iskustva sa Red Wingsom, Beograd - Moskva a i generalno?

Nemaju ni sajt na engleskom?

Edited by FilipBgd

Je l ima ko iskustva sa kupovinom karata i rezervacijom hotela preko eSky-a. Posto prvi put rezervisem putovanje preko interneta pa nemam bas iskustva s tim. 

Kad sam guglao wizz air iskolici mi oni pre samog wizz air-a, a ja onako ne obracajuci paznju usao :laugh:

Ne znam ko su i sta su, da li valjaju ili ne, ali, ako trazis vec Wizzove karte, idi direktno na njihov sajt i tamo kupuj karte. Hotel potrazi na booking.com. Za pocetnika, to je dobra osnova.

On 7/3/2018 at 11:39 AM, Shumey said:

Kakva su vam iskustva za Tajland u periodu poslednja nedelja decembra - prva nedelja januara?

Videh da imaju dosta opcija (kao sto je Dragance okacio 2 posta iznad), ali posto ne mogu nit' ranije, nit' kasnije, jel mislite da mogu da nadjem za manje od 750e (posto je to najjeftinija kombinacija do sad sto sam nasao na momondo/azair/kayak/expedia)?

Update (mozda nekom zatreba) - imao je QA neku akciju za par dalekih destinacija (izmedju ostalog i Bangkok), i iz Beograda je povratna bila oko 500e za period 24.12 - 06.01. Medjutim, akcija je trajala 48 sati, a posto se jos nismo konacno dogovorili, nismo mogli da kupimo kartu :/

AirSerbia ima akciju od danas do petka za karte od 10.septembra - 15.decembra:

- Diseldorf/Berlin od 79e

- Hamburg/Cirih od 89e

- Atina/Frankfurt od 99e

- Stokholm/Pariz/Milano od 129e

- London od 149e

Samo ranac je varijanta, i na dosta letova je ostalo manje od 10 karata. Moze da se izrovari, ja sam nasao Berln za 82, tako da se igrajte.

Ne znam sad kako je, ali pre dve godine se dobijalo pice i obrok do Moskve, mozda su sad promenili, nisam pratio. 

11 hours ago, Shumey said:

AirSerbia ima akciju od danas do petka za karte od 10.septembra - 15.decembra:

- Diseldorf/Berlin od 79e

- Hamburg/Cirih od 89e

- Atina/Frankfurt od 99e

- Stokholm/Pariz/Milano od 129e

- London od 149e

Samo ranac je varijanta, i na dosta letova je ostalo manje od 10 karata. Moze da se izrovari, ja sam nasao Berln za 82, tako da se igrajte.

bio sam danas u njihovoj poslovnici da se raspitam za prtljag. Da, rucni prtljag mora da bude onih propisanih standardnih velicina, i max 8 kg. Kaze zena, da se meri dvapu, i ako te dole na check inu i propuste, meri se jos jednom na gejtu, i ako ima i malo vise, placa se kazna od 50 evra, i prtljag salje dole, znaci ne moze da se unese sa sobom u avion.. to je tzv. white ekonoska klasa, sledeca plava obuhvata i prtljag do 23 kg, i rucni, ali ta je naravno skuplja, oko 90 evra je skuplja karta zbog tog jednog komada prtljaga...

to je stvarno previse..a tesko je strpati sve u ranac da ti bude 8 kila max

nazalost, od jedne jake kompanije, sa dobrim kadrovima, tehnikom i komercijalom, evo sta napravise...moja mama je penzioner JAT-a, nikad ne putuje Air Srbijom, kaze plasi se jer zna kako se sad odrzavaju avioni....

Edited by bam-bam

4 hours ago, ThirstyTraveler said:

Ali to nije obicno putovanje do Moskve. Gratis dobijes i test izdrzljivosti posto na letu od dva ipo-tri sata ne dobijes ni pola case vode. Divna kompanija, zelim im sto brzu propast.

Obzirom da je ovo rekao "zedni putnik", @ThirstyTraveler, treba ipak uzeti sa rezervom ::crazy:

4 hours ago, Shumey said:

@bam-bam sve zavisi ako se naviknes :smile: Ja isao u januaru u Izrael/Jordan na 10 dana samo sa rancem i 8kg stvari

ma znam , ja putujem na 2 meseca sa rucnim prtljagom, ali u tople krajeve heheh..nemacka u jesen, zimu, je ipak druga prica...pa samo da poneses 1 par cipela, zimske pantalone i dzemper, sa tezinom rucnog kofera koji je oko 1, 5 kg ( bar moj) je vec 8 kila....a de su sredstva za licnu higijenu, neka knjiga za citanje u putu, eventualno nesto za kupiti na putu :))))

ali u pravu si, 8 kila u letnjoj varijanti je dovoljno....

19 hours ago, ThirstyTraveler said:

Keva putovala prije par sedmica, nije joj bilo dobro jadnoj. Ocekivano je to pa je kupila vodu na aerodromu (nakon pasoske kontrole) ali to uredno oduzimaju na gejtu sto je takodje rijedak slucaj, da ne kazem jedinstveno za BG. Moze da se kupi voda na letu ali samo za kes.

Nekako mi se cini da sve velike aviokompanije imaju tendenciju da posluju po lowcost principu, vec neko vreme znam da Lufthansa, Swiss, Airfrance, Iberia, idt, naplacuju prtljag, neki mozda i biranje sedista i slicno, to je ocigledno poslovni trend, nazalost. Da li zbog konkurencije lowcostera, mala zarade ili prosto pokusaja da se jos vise zaradi, sigurno nesto od toga. Gledam kako se i svakodnevno u Brazilu pogorsavaju stvari po tom pitanju, prvo su uveli naplacivanje prtljaga, uz parolu da ce time zapravo pojeftiniti karte, a karte su zapravo poskupele. Inace, Brazilci su poznati da tegle gomilu stvari na put, vazda putuju sa 10 torbi, pa je to bio veliki sok. U godinu dana, neke kompanije su 3 puta dizale cenu dodatnog prtljaga, eto, moze im se. Ovde je jos i problem sto i nemaju lowcost konkurenciju, pa se prilicno bahate.

Ali, to da u Ersrbiji oduzimaju vodu na ulasku u avion, a pritom ne ponude ni casu vode gratis tokom leta, to je bas dno dna.