Jump to content

Featured Replies

Da da, za jednu su bili tacni podaci, a za drugu ne njihovom greskom. Znas li mozda kome bi mogla da obratim da trazim neku agenciju koja se time bavi ili direkno kompaniji?

Nisam ja stampala, posle cekiranja na salteru su mi oni dali kartu.

• 5 weeks later...

Da li neko ima ideju gde bih mogao da pogledam karte za US u jednom smeru? Znam da su karte preskupe tako od povratnih a glupo mi je da kupujem povratnu kad ko zna kad cu se vratiti. Znam da neke agencije iz US ne znam na koju foru prodaju npr za lufthansu kartu u jednom smeru nekoliko puta jeftinije nego kod lufthanse sto je. Kako imaju pristup ili na koju foru?

Pa, pitaj te agencije da i tebi kupe :smile: Za te, navodno, Lufthansine jeftine karte u jednom smeru, verujem da su zapravo karte cerke kompanije, Condor, pa pogledaj kod njih. Oni imaju taj low-cost pristup, gde cene u jednom pravcu nisu nuzno preskupe.

Kao ostale jeftine opcije za u jednom smeru, pogledaj WOW air, Norwegian ili Flylevel (Iberia).

Edited by Dragance

Necu da kupujem preko agencije jer mi ne deluju pouzdano i ugradjuju se, lakse mi je da kupim sam, pitam se i pitam druge na koji nacin to rade, ako neko zna odgovorce. U najgorem slucaju cu uzeti povratnu kartu kod airserbie za NY jer ima povoljno bas pa cu uzeti jedan smer do dole (kod Delte je npr jedan smer jeftiniji nego isti segment u povratnoj karti). I nije nikakav kondor vec lufthansa iz CLT za BEG preko MUC.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Nije baš tako! :(

Ako odete na tražilicu videćete da su cene kao na sajtu ryana.

Edit.

Ali su i dalje dva puta jevtinije od Wizza. :)

Edited by pedjalon

Pretrazivac (Kayak.de) pokaze cenu 16 evra za povratnu kartu, sto je svakako superjeftino. A iznad stoji link ka sajtu opodo.de, gde je cena 1,98 evra :wink2:

Banja Luka - Brisel 7. 12. - 14. 12.  10e! (otpriike su iste cijene za cijeli decembar)
Kombinacija:
BL - Brisel ovaj gore datum
+ Brisel - Porto 8. 12. - 14. 12. 61e (isti dan se ide Brisel - BL)
Dakle, Banja Luka - Porto  71e (mora se prenoćiti u Briselu 7./8. 12.)
Brisel - Lisabon 35e   8. 12. - 13. 12.
Brisel - Marakeš (Maroko) 30e   isti datumi.
Brisel - Napulj 30e  isti datumi.
Brisel - Malaga 25e  isti datumi.
Brisel - Valensia 30e  isti datumi.

itd...

Evo, ko ima vremena i nesto preko 99 evra za aviokarte, moze da napravi jedan bas lud put u januaru: Frankfurt – Porto – Ponta Delgada – Lisbon – Rome – Aqaba (Petra)/Eilat- Vienna – Kutaisi – London – Marrakech – Frankfurt Hahn::crazy:

Naravno, varijacije na temu su moguce i preporucljive. Treba se snaci za put od/do Frankfurta, a i verovatno je vecini za izbeci poslednji deo koji ukljucuje Englesku i Maroko, jer nam trebaju vize. Dakle, pravo iz Gruzije kuci. Eto, koga zanima, nek se baci na posao. Vise detalja ovde:

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/mega-trip-from-frankfurt-lisbon-azores-porto-brussels-eilat-tel-aviv-london-and-marrakech-for-e111/?fbclid=IwAR1AjiuvCJ6L9h9YImEca64zT9M8bBpEeH9Y2V7lE8ce1GZi7aFrfbKQ7Zk

19 hours ago, Dragance said:

Evo, ko ima vremena i nesto preko 99 evra za aviokarte, moze da napravi jedan bas lud put u januaru: Frankfurt – Porto – Ponta Delgada – Lisbon – Rome – Aqaba (Petra)/Eilat- Vienna – Kutaisi – London – Marrakech – Frankfurt Hahn::crazy:

Naravno, varijacije na temu su moguce i preporucljive. Treba se snaci za put od/do Frankfurta, a i verovatno je vecini za izbeci poslednji deo koji ukljucuje Englesku i Maroko, jer nam trebaju vize. Dakle, pravo iz Gruzije kuci. Eto, koga zanima, nek se baci na posao. Vise detalja ovde:

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/mega-trip-from-frankfurt-lisbon-azores-porto-brussels-eilat-tel-aviv-london-and-marrakech-for-e111/?fbclid=IwAR1AjiuvCJ6L9h9YImEca64zT9M8bBpEeH9Y2V7lE8ce1GZi7aFrfbKQ7Zk

ali taj deo do frankfurta je i najzajebaniji, tj. najskulji..okreni obrni tesko da moze da se stigne od bga do frankfurta ispod 120 eu, u jednom pravcu....

24 minutes ago, bam-bam said:

okreni obrni tesko da moze da se stigne od bga do frankfurta ispod 120 eu, u jednom pravcu....

Povratna karta iz Srbije (BG-a/NS-a) do Minhena autobusom je 75 evra (Srbija Tours).Plus 2-3 evra za prtljag (znaci,skoro 40 evra u jednom pravcu).

Ostaje Minhen-Frankfurt Han.Bla Bla Car-om ili necim...valjda bi se snasao nekako.

EDIT:hm,nije to bas toliko blizu,koliko sam pomislio.Minhen autobuska-Frankfurt Han terminal 470-500 km,kaze Google maps.

Edited by Laza GNR

P.S. - Al evo,gledam,Flix bus:Minhen autobuska-Frankfurt Han (za sutra),cene su od 34 do 42 evra.Podnosljivo.

Sta znam, ima letova iz Temisvara, Budimpeste za Frankfurt, ima iz Nisa za Dizeldorf, iz Beograda za Dortmund, mozda moze nesto da se potrefi. Nazalost, verovatno ne superpovoljno.

Naleteh na interesantnu ponudu, pa evo da je podelim sa vama (ja imam neke druge planove za februar, ali možda će nekome dobro doći).

Ovo je dušu dalo za nekoga ko želi da obidje Moskvu/Sankt Peterburg i Tokio o istom trošku (a možda čak i Istanbul, ako se izabere duža pauza izmedju letova).

Letovi:

* Budimpešta - Moskva BUD-VNU (Wizzair) (ili prvo do Sankt Peterburga avionom, pa onda vozom do Moskve ;)  
* Moskva-[Istanbul]-Tokio VNU-IST-NRT (Turkish airlines)

Linkovi:

* https://www.skyscanner.net/transport/flights/mosc/tyoa/?adults=1&children=0&adultsv2=1&childrenv2=&infants=0&cabinclass=economy&rtn=1&preferdirects=false&outboundaltsenabled=false&inboundaltsenabled=false&oym=1902&iym=1902&ref=home&selectedoday=01&selectediday=01
* https://wizzair.com/en-gb/flights/timetable/budapest/moscow#/0/1/1/0/0/2019-02/2019-02

Imajte u vidu da je Tokio Narita aerodrom daleeeeko od grada, ali postoji puno opcija da se stigne brzo i povoljno (pogotovu ako ste stranac: dobićete solidan popust ako kupite povratnu kartu unapred):
 * https://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/skyliner/e-ticket/en/subway/index.html
 * https://tokyocheapo.com/travel/transport/cheapest-transport-to-and-from-narita-airport
 * https://tokyocheapo.com/travel/keisei-line-from-narita
 * https://tokyocheapo.com/travel/narita-express-nex

Što se Moskve tiče: https://aeroexpress.ru

Edited by man_dolina

On 11/21/2018 at 11:50 PM, Dragance said:

Sta znam, ima letova iz Temisvara, Budimpeste za Frankfurt, ima iz Nisa za Dizeldorf, iz Beograda za Dortmund, mozda moze nesto da se potrefi. Nazalost, verovatno ne superpovoljno.

pravo da ti kazem, skoro sam trazio za frankfurt, i to sam gledao mesecima, i nista pametno nisam nasao...

na kraju sam kupio austrian, sa presedanjem u becu, za 160 evra povratna...a u jednom pravcu je bila malo jeftinija....ali ovo je cena bez ikakvog prtljaga, tj. s onim malim kofercetom, ali do 8 kg max....ako se kupuje  prtljag, onda bi ova karta bila jos 50 evrita....

kod low costova kad se sve sabere, put do temisvara/budimpeste i posle bus u nemackoj od dizeldorfa/kelna/memingema/dortmunda/berlina do frankfurta, pa bus do aerodroma, pa jos ako moras neki komad prtljaga da platis...ma ispadne uzas...a cim neopisivi....i naravno, klopa, jer mora da se jede i u putu jelte :).....na kraju ispadnu jeftiniji ovi "normalni" avioprevoznici :)

kazem ti, sve sam zive opcije gledao, i vrlo lose za fra....a pogotovu ako je let iz frankfurta pre podne, kao sto je kod tvoje karte slucaj, i kod mene sto je bio...posto vecina low costova koji lete na frankfurt ili blizu njega, stizu tamo pre podne, max rano popodne...sto znaci da moras da cekas celo popodne, vece, i noc u fra, a to ponovo iziskuje troskove....meni licno austrian najbolje lezao, jer je jedini uvece, pa stizem u frankfurt u 11 uvece, tako da ne cekam dugo do jutarnjeg nastavka putovanja :)....lufthansa i air serbia takodje lete mnogo ranije tokom dana....ima air serbia nekim danima i popodnevni let, ali ne svaki dan.....mada je i to rano

e da, jedan tip...ovaj jutarnji let lufthanse iz bg-a za fra ne stize dovoljno rano da bi se uhvatili letovi za dalje , bar ne preko bare....ne samo sto kasno stize, nego je i vrlo nesiguran, u smislu stizanja na vreme....bas sam se raspitivao malo i po agencijama sto prodaju karte, a i okolo po aerodromskim sluzbama  :), i svi savetuju da se nikako ne oslanja na taj let, sem ako ti konekcija nije kasnije u toku popodneva..a to bas nije tako cesto, jer su letovi vecinom ranije u toku dana...

takodje, imaju foru da otkazu let ukoliko nije dobra popunjenost, i onda u saradnji sa " aerodromskim sluzbama" u bg-u srede saopstenje da je kao bio neki security breach, i da let nije mogao da ode na vreme, ili uopste nije mogao da ode...tako da nema kompenzacije za putnike.....to nije rekla-kazala, nego su mi rekli ljudi koji rade tamo, a cimao sam ih iz razloga sto su mi 2 ortaka u zadnjih par meseci tako popili otkazivanje letova kod lufthanse, i pukli pare hotele itd....

Edited by bam-bam

26 minutes ago, bam-bam said:

e da, jedan tip...ovaj jutarnji let lufthanse iz bg-a za fra ne stize dovoljno rano da bi se uhvatili letovi za dalje , bar ne preko bare....ne samo sto kasno stize, nego je i vrlo nesiguran, u smislu stizanja na vreme....bas sam se raspitivao malo i po agencijama sto prodaju karte, a i okolo po aerodromskim sluzbama  :), i svi savetuju da se nikako ne oslanja na taj let, sem ako ti konekcija nije kasnije u toku popodneva..a to bas nije tako cesto, jer su letovi vecinom ranije u toku dana...

takodje, imaju foru da otkazu let ukoliko nije dobra popunjenost, i onda u saradnji sa " aerodromskim sluzbama" u bg-u srede saopstenje da je kao bio neki security breach, i da let nije mogao da ode na vreme, ili uopste nije mogao da ode...tako da nema kompenzacije za putnike.....to nije rekla-kazala, nego su mi rekli ljudi koji rade tamo, a cimao sam ih iz razloga sto su mi 2 ortaka u zadnjih par meseci tako popili otkazivanje letova kod lufthanse, i pukli pare hotele itd....

Ako ti oktažu let, a ima manje od dve nedelje do njega pored kompenzacije su dužni da ili srede hotel ili da refundiraju troškove istog (nevezano od razloga otkazivanja ili da li su dužni da vam daju kompenzaciju).

E sad kompenzaciju će generalno gledati da izbegnu time što će tvrditi da su bile neke nepredviđene okolnosti ili da baš to što se dogodilo njima potpada pod izuzetke. I apsolutno će se truditi da izbegnu plaćanja. Hvala bogu zato postoje ove lešinarske kompanije koje će rado da za procenat se teraju sa njima po sudu (sa dosta velikim uspehom). Lično, uzimam karte sa što kraćim konekcijama bez preterane brige (ako ne moram da budem na baš specijalan datum tamo, tj. imam malo lufta), pošto ako i promašim vezani let vrlo verovatno me čeka umanjenje cene karte do 600€, naravno ako je vezani let sa EU kompanijom.

3 minutes ago, deleter said:

Ako ti oktažu let, a ima manje od dve nedelje do njega pored kompenzacije su dužni da ili srede hotel ili da refundiraju troškove istog (nevezano od razloga otkazivanja ili da li su dužni da vam daju kompenzaciju).

E sad kompenzaciju će generalno gledati da izbegnu time što će tvrditi da su bile neke nepredviđene okolnosti ili da baš to što se dogodilo njima potpada pod izuzetke. I apsolutno će se truditi da izbegnu plaćanja. Hvala bogu zato postoje ove lešinarske kompanije koje će rado da za procenat se teraju sa njima po sudu (sa dosta velikim uspehom). Lično, uzimam karte sa što kraćim konekcijama bez preterane brige (ako ne moram da budem na baš specijalan datum tamo, tj. imam malo lufta), pošto ako i promašim vezani let vrlo verovatno me čeka umanjenje cene karte do 600€, naravno ako je vezani let sa EU kompanijom.

znam sta pricas, ali kazem ti, lufthansi je  jeftinije da potplate  nekoliko ljudi na nasem aerodromu, nego da posalju poluprazan avion..ovako ih sve spoje u jedan let  i cao zdravo....a sto se tice kompenzacije- pa naravno da su i moji drugovi slali podatke tim agencijama uterivacima dugova, ali u oba slucaja je bio odgovor- ne mogu nista, security breach....to nije krivica aviokompanije, nego visa sila :)... prvom ortaku su cak odgovorili da im je aerodrom poslao dopis da je jedna zena usla u neki deo aerodorma gde nije smela, a to je bas bilo blizu gate-a odakle lufthansa polece, pa su morali da zatvore taj deo, i da iskontrolisu sve, sto je trajalo satima, tako da je let otkazan...zamisli pricu...vrlo lepo.....nije ceo aerodrom zatvoren, nego samo taj gde je zena usla......i ko ce to da proveri? moze, al to bi iziskivalo tolike troskove da te agencije svakako nece u to da se uplicu...a kako li je samo usla tamo gde ne sme, pitamo se mi :)))......drugi ortak je samo dobio odgovor od agencije, da ne mogu nista, security breach....

ma, kod nas sve bre moze, samo da se podmaze 

Od kad je ukinut jutarnji let za MUC, na putu ka CLT sad se leti BEG-FRA-MUC-CLT u kontra smeru samo sa jednim presedanjem bez FRA. I od jedno 20 letova u poslednjih par godina, sto mene i zene, sto prijatelja, nikad avion nije kasnio niti je otkazan let. Poslednjih 7 letova u maju kad su nam dolazili i odlazili prijatelji za vencanje isto tako sve ok bilo.

Naravno, ne moze da se generalizuje prema mom iskustvu ali ni prema iskustvu dva leta sto su ih otkazali. Potpuno nerealno deluje ta prica da tako olako otkazu avion i da ih bas briga. Nisu oni jat da se tako ponasaju, secam se 2014. kad je bio strajk u aprilu, 3 dana nisu leteli i zena je trebalo da ide tad za CLT,  mogli su da je iskuliraju dok prodje strajk, samo da je daju povrat karte, ali su je nasli zamenu da leti BEG-LHR-JFK-CLT, i to su za LHR-JFK dali biznis klasu bez doplate.

12 hours ago, mveruovic said:

Od kad je ukinut jutarnji let za MUC, na putu ka CLT sad se leti BEG-FRA-MUC-CLT u kontra smeru samo sa jednim presedanjem bez FRA. I od jedno 20 letova u poslednjih par godina, sto mene i zene, sto prijatelja, nikad avion nije kasnio niti je otkazan let. Poslednjih 7 letova u maju kad su nam dolazili i odlazili prijatelji za vencanje isto tako sve ok bilo.

Naravno, ne moze da se generalizuje prema mom iskustvu ali ni prema iskustvu dva leta sto su ih otkazali. Potpuno nerealno deluje ta prica da tako olako otkazu avion i da ih bas briga. Nisu oni jat da se tako ponasaju, secam se 2014. kad je bio strajk u aprilu, 3 dana nisu leteli i zena je trebalo da ide tad za CLT,  mogli su da je iskuliraju dok prodje strajk, samo da je daju povrat karte, ali su je nasli zamenu da leti BEG-LHR-JFK-CLT, i to su za LHR-JFK dali biznis klasu bez doplate.

jel ti je odlazni iz bga jutarnji?

ako jeste , taj ne otkazuju, jer je on prilicno popunjen...moze samo da kasni....sto vidis, kod tebe nije bio slucaj...ali taj let u sv. slucaju kasno stize u fra...ranije kad je let bio u 5.30am, lepo se stizalo na dalje jutarnje konekcije iz fra ka novom svetu..sad to nije slucaj..onaj koji se otkazuje je ovaj popodnevni let, koji cesto nije dobro popunjen...i kazem , nije samo na osnovu 2 druga, nego sam se raspitivao malo i po aerodromu po "sluzbama" i po agencijama za prodaju karata, i ljudi mi kazu da je taj popodnevni let vrlo     " nesiguran"...mozda se ne otkazuje svaki nedelje, al dovoljno da bude jednom dvaput mesecno, pa da moze da sjebe dosta ljudi...to vec znaci da kompanija nije sigurna...pri tom, od ta dva druga, jedan mi je najbolji drug, i licno znam svaki detalj, sta se desavalo oko njegovog otkazanog leta, i kako su lepo uspeli da izbegnu bilo kakvu nadoknadu troskova....a btw. on je bio iznajmio rent-a-car, camper van u toj zemlji gde je isao, i to mu je propalo, tj. taj jedan dan koji je kasnio....a camper van kosta preko 100 evra po danu, sa osiguranjem, plus nocenje u hotelu sto je pukao.... i nista mu nisu nadoknadili...

meni je sve ovo sto sad znam dovoljno informacija da cu ubuduce itekako da  pazim kad letim sa lufthansom, jer oni u mojim ocima vise nisu pouzdani...

a sto se tice kompanija i njihove profesionalnosti i poslovnog ponasanja, lepo je posvedocila ona presuda protiv swissa/austrian/lufthanse udruge :) ( oni imaju isti management na nikoli tesli)...presuda je objavljena u celosti u politici pre jedno 3-4 meseca, na 15 strana, jer se zbog povrede casti presuda morala javno objaviti...izgubili su spor protiv jednog dugogodisnjeg klijenta, ali u presudi je sve lepo pisalo kako su se ponasali prema coveku, sta su sve radili i drugim putnicima, pa i svojim zaposlenima koji su odavde iz srbije...tako da nije sve tako divno kao sto mislis, u tim "elitnim" kompanijama...

Edited by bam-bam

Ima li negde da se procita tih 15 strana?

Sent from my iTelephone using Tapatalk

39 minutes ago, jms_uk said:

Ima li negde da se procita tih 15 strana?

Sent from my iTelephone using Tapatalk

presuda je objavljena kao placen oglas ( od strane aviokompanije, a po nalogu suda) u politici od 11.07.2018..na politici online nisam uspeo da nadjem link, ali verovatno mozes da im posaljes mail i trazis, imas datum izdanja....ja sam procitao presudu od pocetka do kraja,u papirnom izdanju, stampana je sitnim oglasnim slovima, na 12 punih strana politike....mislim da mi je trebalo 3-4 sata da sve iscitam....u presudi je sve detaljno objasnjeno, i sva svedocenja direktno prenesena od reci do reci....a svedocili su i zaposleni na aerodormu, i zaposleni u swiss/austrian/lufthansi kako u bgu, tako i iz centrale aviokompanije....nekoliko zaposlenih iz bga su dobili otkaze ( zbog svedocenja, mada su, naravno, nadjeni drugi razlozi za otkaz)....

strasno je ono sto je pisalo u presudi, veruj mi, i kako su se ti sefovi aviokompanije ponasali prema nasim srpskim putnicima...

evo ti nekoliko linkova medija koji su preneli samo neke izvode iz presude:

https://www.vice.com/rs/article/7xq9pa/kad-dobijes-avio-kompaniju-na-sudu-i-nateras-je-da-objavi-presudu-u-politici

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:737768-HIRURG-DOBIO-SPOR-PROTIV-SVAJCARSKE-AVIO--KOMPANIJE-Nazivali-ga-srpskom-svinjom

Edited by bam-bam

On 11/23/2018 at 6:12 PM, bam-bam said:

p e da, jedan tip...ovaj jutarnji let lufthanse iz bg-a za fra ne stize dovoljno rano da bi se uhvatili letovi za dalje , bar ne preko bare....ne samo sto kasno stize, nego je i vrlo nesiguran, u smislu stizanja na vreme....bas sam se raspitivao malo i po agencijama sto prodaju karte, a i okolo po aerodromskim sluzbama  :), i svi savetuju da se nikako ne oslanja na taj let, sem ako ti konekcija nije kasnije u toku popodneva..a to bas nije tako cesto, jer su letovi vecinom ranije u toku dana...

Mislim da se iz ovog tvog posta razume da pises o jutarnjem letu za FRA. Dosta putnika je konektovano na prekookeanske letove, ne znam kako se to ne stize kada ljudi kupe vezanu kartu i idu, i to sa 50-60 minuta izmedju letova i stizu?