Jump to content

Featured Replies

11 hours ago, mveruovic said:

Mislim da se iz ovog tvog posta razume da pises o jutarnjem letu za FRA. Dosta putnika je konektovano na prekookeanske letove, ne znam kako se to ne stize kada ljudi kupe vezanu kartu i idu, i to sa 50-60 minuta izmedju letova i stizu?

ok, vecina letova za preko okeana leti od 9 do 11, a najvise njih izmedju 9.30-10.30...ovaj let iz bga po rasporedu slece u 9 na pistu...kada kupujes vezanu kartu, onda te bas briga da li ces stici ili neces, na konektovani let, zar ne? oni moraju da ti plate. tj. promene let za drugi, ako na tvoj zakasnis...tako da ne znam cemu uopste i prica o konektovanim letovima, ali ajd....

ali mi ovde pisemo o nevezanim letovima....ljudi cesto kupuju, izmedju ostalih i ja, odvojene karte iz bga, pa posle drugu iz frankfurta, jer je mnogo jeftinija....mnogo= znaci i po 150 evra manje...

e sad, da li bi se ti kockao da ti avion po redu letenja slece u 9, a novi uzlece u npr. pola 11? pri tom, koliko se secam, postoji pravilo da za letove ka USA moras minimum sat vremena ranije da prodjes pasosku kontrolu, ne salter dole..jer kao imaju posebne security mere...a kad izadjes iz aviona sto je stigao iz bga,  moras da prodjes pasosku kontrolu, pokupis prtljag, pa odes na departure sprat da se cekiras ponovo...znaci sanse nema za takvo kockanje, a da ti karta nije pokrivena u slucaju kasnjenja....

moj drug svaka 3 meseca putuje na toj relaciji, preko frankfurta za ameriku, a drugi na svaka 4 meseca, i to tim istim letom, jutarnjim...znaci, idu vrlo frekventno na toj marsruti..otkad su pomerili vreme polaska sa 5:30 na 6:50, oni bar svaki drugi put, zakasne na avion za ameriku, pa cekaju neki sto leti u pola 2 , koliko se secam..ali svakako zakasne na svoj let, iako nisu ni morali da izlaze iz tranzita, niti da kupe prtljag...to nikad nije bio slucaj kad je avion isao u 5;30, jer je bilo dovoljno vremena i ako avion kasni iz bga, a kasni, kao sto vidis....njih boli dupe, jer im kompanija placa put, pa jedino sto bleje po aerodromu par sati vise..ali mene ne boli, jer sam placam kartu :)...

a ti letovi u rano popodne za ameriku su uglavnom mnogo nepovoljniji sto se cene tice, a i redji su, od ovih jutarnjih...posto stalno jurim karte i trazim dobre cene, znam bar toliko...ok, jedino mozda za njujork ima dovoljno letova tokom dana, ali dole za jug nema...a nasi ljudi npr. dosta putuju za jug, jer se tamo ukrcavaju na brodove....

valjda ce i sami uvideti da mnogo manje frke imaju da vrate ovaj jutarnji let za ranije...a sto se otkazivanja popodnevnog leta tice, tu stvarno no comment, za jednu , bar na papiru, respektabilnu kompaniju...

mada, posle ovog sto sam citao o toj star alliance udruzi u presudi, trudim se da ne letim njima ako ikako mogu...

Edited by bam-bam

POzdrav...

Tražim Beograd ili bilo gde okolo, pod okolo može i Milan i Minhen i Venecija, Verona....Bud i Sofia i Crna Gora, do tamo bih autom, ostavila ga na parkingu...pa Santiago de Chile, e to treba biti krajnje odredište. Ne mogu presedati u Americi, nemamo vizu. April-maj 2019-te godine, nekih 3 sedmice recimo. Plan je bio ove godine da se to organizuje, ali se izjalovilo, a za proleće i jesen (nase) nalazila sam i ispod 500e , i to iz Venecije/Verone/Bolonje/Minhena. Sada ne mogu ispod 700e.  Čak su to bili letovi sa jednim presedanjem negde u Evropi (Madrid, Pariz )i jako malim vremenom čekanja... Da li da se nadam da ću tako nešto naći opet?

Ako je neko voljan, neka izbaci dobru ponudu.

Dobro je  ovo iz Barselone, super cena, direktan let, sada probah i  sa prtljagom dođe cena na 600e. To je ok, ovo iz Italije po 2 presedanja, mucno za mog klinca.

Hvala druze.

Nisam uspela ovo kupiti...?... bice valjda jos, pratim na secret flying i fly4free, pa se nadam do aprila bice opet nesto...sta iskusni misle?

Nego, da li postoji jeftiniji avio prevoz po Juznoj Americi? Ili  s kraja na kraj Cilea moram platiti kartu oko 200e? I do Lime je tako....i sve sto sam gledala....najnize sto sam nalazila je bilo ok 100e.

Ne znam kakva je situacija sa vozovima, koliko brzi koliko cesti?

Hvala ...

Bice sigurno povoljnih karata, jedino je pitanje da li ce bas biti u tebi idealnom terminu.

S kraja na kraj Cilea je poprilicno mnogo kilometara :) Generalno, avioprevoz po Juznoj Americi jeste skuplji nego po Evropi, jer nema pravog lowcosta. Ali, ima kompanija koje imaju takve tendencije, pa nije bas sve tako crno :) Konkretno, za letove po Cileu mozes proci povoljnije, koliko znam, ima 2 "lowcostera", Skyairlines i JetSmart. Gledaj takodje i LATAM, ali trik je da odes na cileansku verziju sajta, tamo su cene neuporedivo jeftinije ;) Ali, vodi racuna da te karte za rezidente moze i stranac da kupi i leti bez problema (bio, leteo), dok u Peruu i Argentini to ne prolazi, jer su te karte iskljucivo za rezidente i doplacuje se paprena taksa na check-inu ako imas takve karte, a nisi rezident. Ma da, znam i za iskustva ljudi koji su prosli, ali ne bih se bas igrao sa tim. Inace, te cileanske lowcost kompanije lete i za okolne zemlje, pa mislim da mozes naci nesto povoljno za Peru i Argentinu takodje. Od skoro je Norwegian poceo da leti iz Londona za Rio i valjda Argentinu, a imaju i neke letove unutar Argentine, pa to moze da bude dobra alternativa za tamo.  

Vozovi bas i nisu tipicno prevozno sredstvo po Juznoj Americi, iako ih ima, naravno. Kopnenim putem se duge relacije prelaze busevima, koji su uglavnom ultrakomforni. Ako budes uzimala karte za neke duge relacije, narocito nocu, biraj najskuplju opciju, jer dobijes sediste koje se bukvalno pretvara u krevet (obara se i do 170-180 stepeni), a obicno su i obroci ukljuceni. Problem, recimo, kod cileanskih bus kompanija je sto stranac ne moze da ih kupi online, nego tek na salteru, kad dodje u Cile, a prednost u online kupovini unapred je, logicno, sto karte mogu da se nadju po dosta povoljnijoj ceni.

Edited by Dragance

• 2 weeks later...
On 11/26/2018 at 12:31 PM, mananna said:

POzdrav...

Tražim Beograd ili bilo gde okolo, pod okolo može i Milan i Minhen i Venecija, Verona....Bud i Sofia i Crna Gora, do tamo bih autom, ostavila ga na parkingu...pa Santiago de Chile, e to treba biti krajnje odredište. Ne mogu presedati u Americi, nemamo vizu. April-maj 2019-te godine, nekih 3 sedmice recimo. Plan je bio ove godine da se to organizuje, ali se izjalovilo, a za proleće i jesen (nase) nalazila sam i ispod 500e , i to iz Venecije/Verone/Bolonje/Minhena. Sada ne mogu ispod 700e.  Čak su to bili letovi sa jednim presedanjem negde u Evropi (Madrid, Pariz )i jako malim vremenom čekanja... Da li da se nadam da ću tako nešto naći opet?

Ako je neko voljan, neka izbaci dobru ponudu.

Imaš iz Rima 4 april - 25 april mada je u polasku dva presedanja, i da ne ides kolima  imas  Bg Rim Bg oko 150 e

On 11/29/2018 at 1:18 PM, Dragance said:

Bice sigurno povoljnih karata, jedino je pitanje da li ce bas biti u tebi idealnom terminu.

S kraja na kraj Cilea je poprilicno mnogo kilometara :) Generalno, avioprevoz po Juznoj Americi jeste skuplji nego po Evropi, jer nema pravog lowcosta. Ali, ima kompanija koje imaju takve tendencije, pa nije bas sve tako crno :) Konkretno, za letove po Cileu mozes proci povoljnije, koliko znam, ima 2 "lowcostera", Skyairlines i JetSmart. Gledaj takodje i LATAM, ali trik je da odes na cileansku verziju sajta, tamo su cene neuporedivo jeftinije ;) Ali, vodi racuna da te karte za rezidente moze i stranac da kupi i leti bez problema (bio, leteo), dok u Peruu i Argentini to ne prolazi, jer su te karte iskljucivo za rezidente i doplacuje se paprena taksa na check-inu ako imas takve karte, a nisi rezident. Ma da, znam i za iskustva ljudi koji su prosli, ali ne bih se bas igrao sa tim. Inace, te cileanske lowcost kompanije lete i za okolne zemlje, pa mislim da mozes naci nesto povoljno za Peru i Argentinu takodje. Od skoro je Norwegian poceo da leti iz Londona za Rio i valjda Argentinu, a imaju i neke letove unutar Argentine, pa to moze da bude dobra alternativa za tamo.  

Vozovi bas i nisu tipicno prevozno sredstvo po Juznoj Americi, iako ih ima, naravno. Kopnenim putem se duge relacije prelaze busevima, koji su uglavnom ultrakomforni. Ako budes uzimala karte za neke duge relacije, narocito nocu, biraj najskuplju opciju, jer dobijes sediste koje se bukvalno pretvara u krevet (obara se i do 170-180 stepeni), a obicno su i obroci ukljuceni. Problem, recimo, kod cileanskih bus kompanija je sto stranac ne moze da ih kupi online, nego tek na salteru, kad dodje u Cile, a prednost u online kupovini unapred je, logicno, sto karte mogu da se nadju po dosta povoljnijoj ceni.

Draganče zanima me kako mogu biti siguran da neću imati doplatu na aerodromu iako sam kupovao karte preko stranih pretrazivaca   ?

jer pri kupovini nigde nije trženo da li sam domaći ili stranac

25 minutes ago, mocart said:

Draganče zanima me kako mogu biti siguran da neću imati doplatu na aerodromu iako sam kupovao karte preko stranih pretrazivaca   ?

jer pri kupovini nigde nije trženo da li sam domaći ili stranac

Ako odes na sajt avio kompanije, mozes da uporedis cene za lokalce i za strance.

sad upravo gledam cene aerolineas i vidim samo jedne cene i iste kao preko edrimsa

mada nemaju u padajućem meniju Srbija ukucao sam Yugoslavija i izbacuje iste cene

da nisu možda ukinuli dvostruke cene ?

negde sam pročitao da su navodno od sredine 2017 ukinuli dvostruke cene

Mislim da ces cene za lokalce videti ako odes na argentinsku verziju sajta, a nisam siguran da si ti to uradio. Po onom sto si napisao, deluje mi kao da si samo na kraju odabrao svoje drzavljanstvo iz tog padajuceg menija, a da si pretrazivao na medjunarodnoj verziji sajta, pa dobijes cene kao na edreamsu, tj cene za nerezidente kao sto si ti.

Nedavno sam gledao cene po ARG preko google flightsa i tamo pokaze najjeftinije karte, gde je istaknuto da vaze samo za rezidente. Mislim da je i Kayak davao istu poruku.

Inace, Aerolineas Argentinas bas i nije respektabilna kompanija, u smislu da umeju da kasne i otkazuju letove i da nisu bas najbolji u tretiranju klijenata. Nije da su ostali mnogo bolji, ali pogledaj i Flybondi i Norwegian za po Argentini, moze i LATAM, ili mozda i Skyairlines za konekciju sa Cileom, ako ti treba.

Edited by Dragance

Ja se izvinjavam ako sam dosadan ali sam ulazio na sve sajtove i svuda vidim samo jedne cene (Išao sam i na gogle flight i kayak i argrntinsku verziju ), čak sam jednu verziju išao do kraja i računam prekinuću pre kartice ali nisam ni došao do plaćanja stigla mi rezervacija sa kodom na mejl.

Recimo 6 februar Ushuaia - Buenos Aires oko 120 eura jedan pravac i nsvuda približna cena.

Čudno mi je jer sam povezao sve letove po meni ne po tako visokim cenama kako svi ovde navode ., a opet nigde ne piše da su to cene za rezidente. Jedino je bila početna Lima - Cusko 40 eura a kad sam došao do kraja bilo je 80 što opet mislim da nije skupo.

Cusko- Uyuni oko 120, Calama - Santjago 30,      Santjago Puerto Mont 40       El Calafate - Ushuaia 120,

Buenos Aires - Iguazu 50 e,       Foz Iguazu - Rio 80 e

Vidim i da Norwegian ima slične cene a on verovatno nema dvostruke tarife kao i LATAM.

35 minutes ago, mocart said:

Ja se izvinjavam ako sam dosadan ali sam ulazio na sve sajtove i svuda vidim samo jedne cene (Išao sam i na gogle flight i kayak i argrntinsku verziju ), čak sam jednu verziju išao do kraja i računam prekinuću pre kartice ali nisam ni došao do plaćanja stigla mi rezervacija sa kodom na mejl.

Nisi nesto dobro uradio, verovatno si kliknuo da zadrzis rezervaciju na 24h ili slicno, ako ti je stigla rezervacija sa kodom na mejl.

Pogledao sam sad na google flights taj navedeni let Ushuaia-BA za 6. februar i pise sledece:

Book with LATAM

LA 7743

Price for Argentina residents only €114

Book with LATAM

LA 7743

Price for nonresidents €158

Pogledao sam i let Lima-Kusko, za taj isti 6. februar, za rezidente je 31 evro, za nerezidente 107 evra. Vodi racuna sta kupujes, kad su u pitanju letovi unutar Perua i Argentine. U Cileu to nije problem. Obrati paznju da mnoge karte ukljucuju samo rucni prtljag, pa bolje odaberi odmah drugu tarifu, koja ukljucuje i redovni prtljag, ukoliko ti je i to potrebno.

Edited by Dragance

3 hours ago, mocart said:

Evo i fora kako ipak da se leti sa jeftinijim cenama.

https://www.gringoinbuenosaires.com/hacking-argentine-air-travel/

Da, ko hoce, svakako moze da proba na sopstvenu odgovornost. Verovatno da je najgore sto moze da se desi da se trazi doplata do pune cene za nerezidente, koja mozda moze biti paprena u tom trenutku. Ne znam da li ima nekih dodatnih penala, ozbirom da je navedeni tekst star 8-9 godina. Ko je svakako bio spreman da plati i tu "punu" cenu, moze da pokusa, pa javi kako je proslo.

Edited by Dragance

Amsterdam - Hong Kong oko 400 eur, swiss airlines.

Npr 07.01.2019 - 16.01.2019 je oko 400 eur, ponekada cak i 365. Ovo je kratko ali ima mnogo drugih datuma u januaru i februaru.

Paris (CDG) - Rio de Janeiro 360€

Paris (CDG) - Santiago Čile 430€ (može i kombinacija Čile i Brazil za iste pare)

https://www.secretflying.com/posts/2-in-1-trip-paris-france-to-santiago-chile-rio-de-janeiro-brazil-for-only-e429-roundtrip/

Radi za više datume od ovih koje su navedene (npr. veći deo aprila). Samo ako se odluči april, treba da se obrati pažnja da su oba uskrsa u drugoj polovini tog meseca, pa malo komplikuje kako doći do Pariza.