Jump to content

Featured Replies

Dobro je i ovo, bilo je clanova koji su se raspitivali za neke od ovih destinacija:

Routing:
Amsterdam – San Jose – Amsterdam
Amsterdam – Havana – Amsterdam
Amsterdam – Lima – Amsterdam
Amsterdam – Quito – Amsterdam
Amsterdam – Managua – Amsterdam
Amsterdam – Guatemala City – Amsterdam
Amsterdam – San Pedro Sula – Amsterdam
Amsterdam – San Salvador – Amsterdam
Amsterdam – Belize – Amsterdam

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/cheap-flights-from-amsterdam-to-central-south-america-from-only-e330/

Postovani forumasi, da li mozete da mi date smernice za kupovinu povoljne povratne karte BEG-PVG (Sangaj). Idealan termin bi bio 26 apr - 9 maj.Dobrodosao je predlog i ukoliko postoji neki period u kome se prodaju ili period putovanja kad su jeftinije karte od gore navedenog.Na sajtu momondo.de, najjeftinija povratna karta preko Etihada je 415 €, sa prihvatljivim vremenom presedanja.Da li je to nesto najpovoljnije ili se mogu naci bolje ponude?

Hvala unapred.

12 hours ago, giga545 said:

Postovani forumasi, da li mozete da mi date smernice za kupovinu povoljne povratne karte BEG-PVG (Sangaj). Idealan termin bi bio 26 apr - 9 maj.Dobrodosao je predlog i ukoliko postoji neki period u kome se prodaju ili period putovanja kad su jeftinije karte od gore navedenog.Na sajtu momondo.de, najjeftinija povratna karta preko Etihada je 415 €, sa prihvatljivim vremenom presedanja.Da li je to nesto najpovoljnije ili se mogu naci bolje ponude?

Hvala unapred.

Pretrazi SecretFlying i Fly4free.com za najnize cijene - ali mi se cini da je 415EUR jako dobra cijena. Pogledaj koliko kosta direktno kod Etihada, isplati se kupiti direktno od kompanije ako je samo malo skuplje.

Videh na Fly4free da je u novembru 2018 bila akcija za povratni let Budimpesta-Sangaj u vrednosti od 150 eur, period jan-jul 2019, ali je akcija nazalost istekla.

Za te pare bih i peske isao iz Srbije za Budimpestu ?

Da li bi mogao neko da mi pomogne oko leta za Miami, oko 9-10 februara i povratak početak marta. Prtljag mi je neophodan za povratak, u odlasku nije. Moze i iz okoline letovi ili sa presedanjima, s tim da ne bude put duzi od 20 sati u jednom smeru. 

5 hours ago, Vukadin said:

Da li bi mogao neko da mi pomogne oko leta za Miami, oko 9-10 februara i povratak početak marta. Prtljag mi je neophodan za povratak, u odlasku nije. Moze i iz okoline letovi ili sa presedanjima, s tim da ne bude put duzi od 20 sati u jednom smeru. 

najbolje je trenutno preko tap portugal...pogledaj letove od amsterdama, zeneve, ciriha...to su najbolje kombine...nije lose ni frankfurt, rim, milano....ako odes direkt na njihov sajt, mozda je karta malo skuplja u startu, ali imaju opciju za dodavanje prtljaga dosta jeftinije, nego sto bi dobio preko pretrazivaca...takodje, sad imaju neki promo sirenja njihove frequent flyer kartice, pa ako se uclanis, sto je 2 min. posla, odbiju ti 10-20 evra odma od cene karte....naravno, do ovih gradova gledaj low cost...za einhoven ima dobrih cena preko wizza, 15 eu bez prtljaga, u jednom pravcu....verovatno ima i ryan iz nisa do bergama jeftino....imas i voz i bus koji povezuje eindhoven aerodrom sa shipolom, voze oko 2, 5 sati, cena busa 10$, voza 22 evra...

a ovo, da ti let ne bude duzi od 20 sati, za majami, bas si me nasmejao....pa letis zimi, sa presedanjima...sta ocekujes?? sam let iz evrope do majamija traje 10 sati....znaci bas tako da potrefis da ti sve ide sa 2 sata pauzama izmedju letova,a da let nije direkt bg- miami,  pre ce kamila proci kroz iglene usi haha...btw, moj ti je savet i da zimi kad putujes, imas pauze izmedju letova bar 4, a najbolje 5-6-7 sati, jer su kasnjenja ogromna, i dovoljno je jedan let da propustis, i najebao si......

eto ti najsveziji primer...isao sam iz bga, preko frankfurta za majami pre nekoliko nedelja...vecernji let iz bga, slece se na kratko u bec, i nastavlja za frankfurt..povezani letovi....trebalo je da stignem uvece kasno u fra, i namerno sam bukirao let za majami tek sutra kasno pre podne, oko 11 i 45, znaju  da svasta zimi moze da se desi...

naravno, kasni mi avion iz bga, i kasnim na let bec-fra....stavjaju me u hotel, i daju mi najraniji jutarnji let bec-fra...treba da stigne u fra u pola 7.....znaci ustajanje u 4 nocu, sjebano vec spavanje , odmor, i tako to....ulazimo u avion, ali tokom noci pao sneg u becu, avion mora na defrostaciju.....svi putnici u avionu, i tako idemo svi zajedno na defrostaciju, koja je zbog reda koji je napravljen od drugih aviona, trajala 3,5 sata...ja na kraju jeedva stizem na let za majami, sleteo sam u frankfurt u 10:30. i trcao kroz aerodrom koliko me noge nose, da stignem za majami....sva sreca da sam se online cekirao, i da nisam imao prtljag za predaju, vec samo rucni...inace me ne bi pustili nikako..

pa ti vidi sa tvojih 20 sati u totalu....ja sam krenuo iz bga vece pre leta, pa sam ponovo jedva stigao.....zimi je to normalno....

Edited by bam-bam

Ako ces ici na strategiju odvojenih karata definitivno ostavi barem jedno nocenje izmedju letova. Zimi je to jos rizicnije zbog vremena, snijega i slicno.
Ako je sve na jednoj karti (tipa BEG-FRA-MIA ili BEG-CDG-MIA), ne trebas se previse brinuti zbog kratkih presjedanja jer prevoznik ima obavezu da te dovede do MIA, cak i ako propustis konekciju zbog loseg vremena.
Slazem se sa komentarom za vrijeme putovanja do 20h - zimi je to vrlo tesko, i ne razumijem bas smisao tog ogranicenja.

Najbolje je Turkish iz bg sa jednim presedanjem za skoro 580 iz BG i prtljagom u oba smera. Aeroflot ima za 520, ali je u jednom smeru 27 sati. 

Nije moj uslov vreme putovanja, zenin je :)

37 minutes ago, Vukadin said:

Najbolje je Turkish iz bg sa jednim presedanjem za skoro 580 iz BG i prtljagom u oba smera. Aeroflot ima za 520, ali je u jednom smeru 27 sati. 

Mislim da je 580 prilicno dobra cijena sa ukljucenim prtljagom, pogotovo iz Beograda. Vjerovatno se moze za manje iskombinovati nekako drugacije ali ne znam koliko bi to na kraju bilo isplativo.

41 minutes ago, Vukadin said:

Nije moj uslov vreme putovanja, zenin je :)

Sve si nam rekao ?

Pokusavam da kupim kartu Venecija- Santiago de Cile, KLM, presedanje u Amsterdamu u oba pravca, ima stajanje u Buenos Ajresu, da li menjam avion ne znam.Elem....izbacuje mi poruku ''For tehnical reasons, we cannot meet your booking request....'' i poziva da kontaktiram booking service...taman sve ispišem, ne znam zašto se dešava ali....ok, hocu, međutim onda vidim da u odlasku imam samo 55minuta na Schiphol-u. Da li će mi biti dovoljno? Šta mislite? Znam da su dužni da me prebace na drugi let, ali ne znam kada je drugi let, da li će biti mesta itd....koliko ću čekati? Da li da tražim drugi let sa dužim vremenom za presedanje?

Cim ne moze da izvrsi rezervaciju, bolje se fokusiraj na neku drugu opciju. U BA je cak moguce i da menjas aerodrom, obrati paznju na to. Mislim da 55min u normalnim okolnostima jeste dovoljno za presedanje u AMS, cim dopustaju takvu konekciju.

Nije htelo ni drugi nu treći put i kupila sam drugi let. Kako da znam da li menjam aerodrom!?! Valjda bi pisalo negde... Ovako samo piše da letovi... Imaju jedno stajanje u BA. Ne piše na koliko, ne piše ni da li menjam avion...Nisam imala takvo iskustvo. 

Moguce da je samo tehnicko stajanje, da se dopuni gorivo, u tom slucaju verovatno ni ne izlazite iz aviona. Ako je presedanje, onda bi trebalo da pise oznaka aerodoroma na koji sleces i sa kog poleces, npr, EZE ili AEP za Buenos Aires. Mislim da cak imaju jos jedan novi aerodrom, ne znam koja mu je oznaka.

Kojim kompanijama letis? 

Edited by Dragance

Pogledao sam i zaista tako pise, da imaju stajanje u BA i mislim da je to samo tehnicko sletanje, za dopunu goriva, tako da ne treba da brines oko toga :) Samo nemoj da izadjes na prvoj stanici i sve ce biti ok lol:: 

Ako dečak ne zaspi,biće dobro ako ne iskočim negde usput ?

Sada jurim jeftine letove po Čileu. Skyscanner lepo vodi.. Već ima karata do 50e i dosevera i do juga. Ako neko naleti na nešto dobro iz Santiaga za bilo gde u JA biću zahvalna da me informiše, pa ću lako odlučiti da li da idem ?

Pogledaj direktno na sajtovima aviokompanija (recimo, Skyairlines, JetSmart, LATAM), na cileanskoj verziji tih sajtova, tu su obicno najpovoljnije cene. 

Pre par dana sam video karte Santiago-Cordoba za 36$ po smeru, JetSmart. Pogledaj cene kod njih, lete i za susedne zemlje.

Edited by Dragance

pozdrav! imate li neke preporuke kako stici sto brze i povoljnije avionom iz beograda u bolonju? gea tursom do temisvara (namece kao bolja opcija od budimpeste)? mada izgleda da nema direktnih letova do bolonje, nego se staje u bukurestu, amsterdamu itd, sto ce sve ukupno sa gea tursom da ispadne bar 12 sati....

Koji su datumi u pitanju? Imas let iz Temisvara do Bolonje, Wizzair, a iz Beograda bi bilo sa nekim presedanjem. Mozes i da letis do, npr. Venecije, pa odatle vozom do Bolonje.

www.flyuia.com/hu/en/promotions

Letovi iz Pešte do Azije za 150-190eura.

www.flyuia.com/hu/en/promotions/hungary-to-asia

Edited by pedjalon

Jel imate neke preporuke gde da trazim jeftine letove iz Evrope do Sao Paula? fly4free daje mrsave rezultate :)

1 hour ago, spaceploit said:

Jel imate neke preporuke gde da trazim jeftine letove iz Evrope do Sao Paula? fly4free daje mrsave rezultate :)

Bilo je sad skoro iz Pariza, Rima i Milana sa LATAMom ali nisam siguran da li su i dalje aktualne