Jump to content

Featured Replies

7 hours ago, spaceploit said:

Jel imate neke preporuke gde da trazim jeftine letove iz Evrope do Sao Paula? fly4free daje mrsave rezultate :)

Imate li jos neke linkove (kao fly4fre, secretflying itd) za preporuku da se prate letovi?

;)

• 5 weeks later...
1 hour ago, igors88 said:

Ne postoji let iz Budapest za Shanghai .

U junu će postojati. China Eastern uvodi direktan let.

• 5 weeks later...

Belgrade- Mahe (Seychelles) 17-29Apr cena 520e preko Qatar Airways, rekao bih prilicno dobra s obzirom da je april-maj kazu najbolji za posetu plus zahvata praznike. 

Je l ima nekog da je putovao skoro sa WOW airom? Vidim da je pukla kompanija, i to sam video kad sam otisao da pogledam neke karte iz US za Evropu. Kakva su uopste iskustva sa vracanjem para kada bankrotira kompanija?

Zavisi kako si ih kupio, ali uglavnom losa (na osnovu iskustva ljudi koje poznajem, nemam licno).

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Sreca nikad nisam imao takvih problema, ali razmisljam za ubuduce, da li je bolje kupiti kreditnom ili debitnom ili to uopste nema veze.

Dzaba ti sve, ako kompanija nema odakle da ti vrati pare. Ne znam da li tu onda ulece neka osiguravajuca ili reosiguravajuca kuca da nadoknadi troskove i kakva su pravila igre. Sto se tipa kartice tice, u slucaju da si kupio kreditnom karticom i ubrzo nakon toga, dok mesecni obracun jos nije stigao, a kompanija bankrotirala ili sta vec, mozda bi mogao preko banke da otkazes tu uplatu. U svakom drugom slucaju, kad transakcija vec prodje, mislim da je sasvim svejedno koje je platno sredstvo bilo u pitanju. 

Zavisi dosta i odakle je kartica.
Koliko sam uspio vidjeti na forumima, svi koji su sa americkim kreditnim karticama kupili karte od Air Berlina, dobili su i pare nazad kroz "chargeback". Veca banke su uglavnom odobravale i van navedenog roka od 60 dana.

Isto sam tako citao da je iz EU bilo dosta razlicitih iskustava, i da su neki uspjeli dobiti pare (kroz taj isti "chargeback"), a neki nisu.

Sa Balkana? U Hrvatskoj dosta ljudi nije uspjelo dobiti pare nazad kad je Kompas propao, cak i oni koji su placali sa American Express karticama.

2 hours ago, mveruovic said:

Pitam nekog ko je bas upucen u to sa karticama, mogu i ja da pretpostavljam, vidim sad da je na WP da je izasao clanak bas o tome

https://www.washingtonpost.com/business/2019/04/02/credit-card-vs-debit-card-wow-airs-shutdown-shows-which-is-better/?noredirect=on&utm_term=.7ca6171f99cb

Ja se izvinjavam sto sam kao "neupucen" dao svoje misljenje. A i ne znam sto pitas kad sveznajuci WP ima odgovor.

Ja sam imao problem sa kompanijom Malev koja je bankrotirala a ja sam sa mojom karticom kupio 4 karte za Amsterdam iz Podgorice sa presijedanjem u Budimpesti - to je bilo oko 720€ ukupno i vratili su pare posle mozda 40-ak dana.

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

Ja se izvinjavam sto sam kao "neupucen" dao svoje misljenje. A i ne znam sto pitas kad sveznajuci WP ima odgovor.

Ne moras da budes "ironican" sa izvinjenjem ali odgovori moze biti a i ne mora kao i pretpostavke nisu pravi odgocoti.
Pitam ljude koji su imali takve situacije, a drugo us kreditne kartice su drugacije nego u eu i kod nas, mnogo su korisnici zasticeniji.

Kako najjeftinije do Bocvane? Vidim da imaju letove iz Zambije i Juznoafricke  za Bocvanu, ali slabo sam upucena u jeftine i dobre avio konekcije sa Afrikom pa mi to mnogo ne pomaze.

Kako najjeftinije do Bocvane? Vidim da imaju letove iz Zambije i Juznoafricke  za Bocvanu, ali slabo sam upucena u jeftine i dobre avio konekcije sa Afrikom pa mi to mnogo ne pomaze.

Zavisi gde u Bocvani. Nije isto Maun ili Gaborone.

Johanesburg je najbolje povezan, ali ne mora da bude najjeftiniji.

Sent from my iTelephone using Tapatalk
12 hours ago, ThirstyTraveler said:

Ima ali posljednji put kad sam pitao rekose da je Atina zaduzena i za SRB i za BIH.

Sada je za SRB zadužena Ambasada JAR u Sofiji. (link)

...
approval was granted to move the consular jurisdiction servicing Serbia from the South African Embassy in Athens to the South African Embassy in Sofia with effect from 2 February 2015. The decision was taken considering that the South African Embassy in Sofia would be within reasonable favourable proximity in terms of distance to render consular services (inclusive of immigration and civic services) to Serbian and South African citizens in Serbia. Please take note that all consular fees must be paid in cash on application date at Raiffeisen Bank in Sofia, immediately before submission of documents. No international electronic money transfers will be entertained.  All other visa requirements shall apply as indicated here.
...

Tacno nisu normalni. Ovo je bilo prije mozda 2 god ali posto sam pitao za obe zemlje mogu samo da pretpostavim da su procitali samo BIH.
To malo olaksava stvari ali je svejedno prekomplikovano i jednostavnije je izbjeci JAR, bar u odlasku (tranzitna viza treba samo kad se putuje u neku od drzava sa kojima granici JAR).

• 2 weeks later...

Pozdrav svima,

imam  problem preko pretraživača  azair.eu  sam uspeo da bukiram karte iz Budimpešte preko Moskve za Mineralne Vode (Ru)  , radi se o planinarenju na Elbrus ,E ...preko istog pretraživača,  za povratak se nudi opcija preko Istambula - presedanje , što je meni Ok , ali mi se turski  sajt Pegasus  ne otvara , posredstvom  ponavljam azaira,  kao da ga server ne prepoznaje ...Ima li ko od Vas iskustva sa turskom avio comp. Pegasus? Hvala