Jump to content

Featured Replies

Ali cika simo...

pa lakse je tebi da otkucas jedno bedno MXP u google i odmah znas o cemu se radi.

Ovde ljudi kucaju po 100 destinacija i hrane nas bizarnim cenama karata i razumem sto im je muka da kucaju tj prekucavaju sve skracenice da bi pisalo Beograd, Malpensa, Sabiha Gokcen....

kako god... mislim da je to sitnica naspram broja informacija koje ovde mozes da nadjes...

Molim Vas da pisete puna imena gradova i aerodroma, jer, prg, eze, fco, jbn, mxp, itd, itd, meni kao obicnom putniku ne znace nista.

Ako pises komentar za sve forumase, onda ga i prilagodi svima, a ako pises poznavaocima sifara aerodroma, onda si na pogresnom forumu.

Hvala.

Evo mala pomoc za sve forumase:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_airports_by_IATA_code:_A

hihi, sad mi pada na pamet novi vid turizma: namerno leteti na specificne aerodrome i da bi se skupljale nalepnice za kofer sa odredjenim skracenicama.

Na primer: Prescott, Arizona ili Guarapari, Brazil.. :)

ili naravno Fukuoka u Japanu (sto je najgore cak sam i leteo jednom tamo, nazalost nisam se setio da sacuvam nalepnicu..)

:D

Nazalost tek sad mi se otvorila mogucnost da ostvarim veliku zelju da odem u Maroko..iako taj put planiram vec dve godine,tek sad imam mogucnosti da ga ostvarim..

Nije mi bitno kad,bitnije mi je sto jeftinije avio karte da nadjem..

Najjeftinije sto sam ja nashao je u martu(milan-casablanca) oko 70e povratna,naravno do milana preko temisvara i to je nekih 80e u ovom trenutku(sto ja mislim da je previse jer sam leteo tu relaciju za 25)

Da li znate za neku jeftiniju varijantu,u principu bi da ostanem u Maroku nekih 7 dana(Fes,Marakesh i mozda jos nesto)

Hvala puno..

Odgovorih ti tamo....jos je rano za taj period da juris karte.

U februaru sam nalazila i za 12e Madrid-Fez/Marakes. Iz ove perspektive mislim da je Budimpesta-Madrid-Maroko najpovoljnije. Bud-Madrid moze da se ubode za 30tak evrica povratna i tamo jos 30 to je 60 i 30 voz iz Bgd-a do Budimpeste.....znaci suma summarum oko 100e. A plus sto se ide i kroz Budimpestu i Madrid pa moze da se uklapa da se obidju i ova dva grada...

Sazeto....jos je rano.

Verovatno ste i sami gledali, ali evo sta sve moze da se pazari zanimljivo na stranama Alitalije sa tim kodom.

Za npr. Brazil birajte multy-city:

odlazak PRG - GIG 1,4,8,11,13,15,18. mart

povratak GIG (GRU) - MXP 10,12,14,15,16,17,19,21,22,24,26,28,29. mart

330EUR

Za Argentinu

PRG - EZE 11.2.

EZE - MXP 25.2.

410 EUR

Za Australiju

odlazak FCO - SYD 2.3.

povratak SYD - FCO 16.3.

572 EUR

Za Havaje

odlazak Varsava - Honolulu 6.2.

povratak Honolulu - Varsava 18.2.

560 EUR

Za RSA

odlazak FCO - JNB 5,12,19,26. 2.

povratak JNB - FCO 2,9,16. 3.

287 EUR

Za USA ima vise gradova, isto multi city opcija:

Npr. Boston

Milan - Boston 4.3.

Boston - Prag 12.3.

200 EUR

New York

MXP - JFK 15.2.

JFK - PRG 23.2.

300 EUR

Eto, valjda ce neko nesto naci. To su bile cene i datumi zadnjih 48 sati. Ako nema vise po toj ceni za navedene datume, proceprkajte malo okolne...

A kako znas koja kombinacija ce ti ispasti najjeftinija? Ja kad ukucam ovo, dodje ta cena. Al da sam sam trazio, znas kad bih ubo tu kombinaciju. :P

Kupio bih sad karte,da se obezbedim na vreme,jer kad god planiram i cekam iskrsne mi nesto drugo..ovako ako kupim karte moram da idem :D

Ja tebe u potpunosti razumem da bi ti sada da kupis karte ali u tome i lezi problematika low cost kompanija. Nema karata bas uvek kada se nama cefne (tj ima ali cene skacu, padaju, stagniraju, polude pa opet nizbrdo...) i mora da se odvoji po 5min dnevno i da se prati kako se cene  istih krecu.

Tebi niko sada ne moze naci karte za 12e po pravcu za februar jer ih nema. Ali, to nikako ne znaci da ih nece biti.

Zato ti lepo sebi markiraj kalendar ....ishpartaj ceo februar i reci sebi...u februaru putujem u Maroko. I tako organizuj sve svoje obaveze i aktivnosti. Fokusiraj se na jedan datum i prati karte npr. 10.02. i po par dana pre i posle.

Budimpesta-Madrid ce ici na 2.990 ili 5700Ft (10 ili 20e) a MAdrid-Marakesh 19 ili 12e. Znaci, u najboljem slucaju 22e u pravcu plus 12e za placanje ako nemas neteller karticu. Ne racunam 30e do Budimpeste ali vidim da ni ti nisi kalkulisao put do Temisvara tako da to dodje isto...

Ili sada da kupis po postojecim cenama, platis 150e i za mesec dana se nerviras sto si dao 100e vise.

U novembru ima dosta karata po 10e do Madrida i po 19e za Marakesh.... mozes to da uklapas. Sad je idealno vreme za kupovinu karata u novembru/decembru..

Upravo kupio kartu 8. mart 2013 prag -rio povratak 29 mart 2013 milano za 310 eura sa promofb kodom pa da se zahvalim jos jednom :D :D clap

Upravo kupio kartu 8. mart 2013 prag -rio povratak 29 mart 2013 milano za 310 eura sa promofb kodom pa da se zahvalim jos jednom :D :D clap

He he ni ja nisam 'izdrzao' da ne uzmem, samo sto ja stizem par dana posle tebe u Rio :D

Moja kombinacija: PRG - GIG, GRU - MXP 330 EUR. Mozemo Na Kopakabani na :pivoooo:

P.S. A zamalo da i ja kupim bas 8.3.  :hihi:

Možda sam prevideo Vaše uputstvo kako do tog koda. Meni pokaže oko 380e??'

Probaj sa ovim, dok se ne javi neko ko je kupovako karte.

Izlazi kad se njima cefne :( nema pravila.

Posto ga daje Alitalia, moze samo na njihovom sajtu.

Anyway, 15% je tu:

WEEK15<Countrycode>

npr, WEEK15UK, ili WEEK15DE, itd.

Kompe "Mozemo Na Kopakabani na  :pivoooo: " naravno druze :) vidimo se tamo ostavi kontakt u msg ako oces pa pijemo pivo u Riu

Kod radi samo na italijanskoj strani al italia znaci sajt na italijanskom kad ti da tu cenu u promo kod ukucas promofb i onda recalculate i onda dalje na kupovinu karte

pozdrav

Setili se i WindJet i EasyJet ali njih zanima iskljucivo suvi profit a ne 20% popunjene kabine.

Pa kada wizz iz Beograda ne moze da napuni Rim u zimskoj sezoni sta onda da pricamo o letovima za Forli...

Kompanije bi bile tu dok traju subvencije lokalne samouprave (Nis, Osijek, Debrecin....) i cim taj period prodje a promet ne poraste do isplativog minimuma... :mah:

Kad se na italijanskoj verziji sajta kuca WEEK15IT, nece da odradi snizenje cene.

kod koji radi je PROMOFB i to samo na italijanskom sajtu.

pozdrav iz Tbilisija :)

kod koji radi je PROMOFB i to samo na italijanskom sajtu.

pozdrav iz Tbilisija :)

E, tako vec radi. ;) P.S. Kako je u Gruziji, koja pesacko-vozno-letacka kombinacija je u pitanju? ;D

Nista posebno, London-Baku-Tbilisi i nazad. Vec se vratih :)

bmi, koji ce prestati da postoje krajem ovog meseca.

He he ni ja nisam 'izdrzao' da ne uzmem, samo sto ja stizem par dana posle tebe u Rio :D

Moja kombinacija: PRG - GIG, GRU - MXP 330 EUR. Mozemo Na Kopakabani na :pivoooo:

P.S. A zamalo da i ja kupim bas 8.3.  :hihi:

Oho, vidim sprema se invazija :) Ako planirate jos ponegde da letite po Brazilu ili Juznoj Americi, lajkujte stranicu "Melhores destinos" na FBu, pa pratite sve promocije aviokarata. Koristite google translate za prevod ;) Kad ste vec u Brazilu, ne propustite da obidjete Iguasu vodopade, povratna karta iz Rija ili Sao Paola do tamo moze da se nadje za oko 100 evra.

Туркиш има промоцију Београд-Истанбул (а и из осталих главних градова у околини) повратна за 98 евра, карта мора да се купи до 20.октобра, период путовања од 1.новембра до 14.фебруара