Jump to content

Featured Replies

@ela

ako ova Neteller kartica prestane da "kupuje" kartice bez provzije trebace nam ovde neka od tih bosanskih. Reci mi,

nadam se da nije uslov da se podudara vlasnik kartice i putnik?

da li moze drzavljanin Srbije da dobije tu karticu (racunam ako je poklon onda mora nesto da otvorim da bi dobio poklon)?

Kakva je procedura pri izdavanju tj sta traze od dokumenata.

Vidim da ima ekspozitura u Bijeljini... otisao bih da uzmem tu karticu i taman da natankujem gorivo (besplatan put).

Ako imas neke informacije please, let me know...

Nisam sigurna to za vlasnika i putnika, mislim da ne mora da se podudara. Ako vam nije problem cekati do novembra, imacu informacije iz prve ruke - kupila sam karte prijateljici, pa cu vidjeti kako je ona prosla.

Ovdje je neko pisao da je kao drzavljanin Srbije izvadio tu karticu u Hrvatskoj, pa racunam da moze i u Bosni. Mada, mogu i provjeriti banci za koji dan, pa cu vam javiti.

Evo sta je potrebno od podataka i koliko skidaju sa racuna:

http://www.unicreditbank.ba/home/wps/wcm/connect/e77cee004535a2f79ebf9f608a959a58/Pristupnica+za+poklon+karticu.pdf?MOD=AJPERES

http://www.unicreditbank.ba/home/wps/wcm/connect/779bcc80429eb08fbb22bbe0ac65f9c5/UCB-Informacija_o_kamatama_i_naknadama_po_kartici-112011.pdf?MOD=AJPERES

Mogu vam i ja izvaditi karticu, a o tome mozemo na pp.

Koliko vidim jedina provizija je prilikom uplate na racun... na 100e uzmu 3e.

...ako je to ova poklon kartica...

Izdavanje kartice kosta 6 odnosno 12KM, u zavisnosti od sume koja se uplacuje, a mjesecno skidaju po 0.5KM sa racuna (1KM je priblizno 0.5eura).

Moze li se ici vozom od Tangiera do Zagore? I jeli skupo?  Opet ja o cenama. Puno zelja plitak dzep  :spot:

Večeras mi je iskrsnula fenomenalna prilika za put u Porto, polazak subota 3.11, povratak 10.11, a znam da ovdje ima stručnjaka za Portugal. :) Ja sam tražila dosad iz Beograda, ali se Wizz-om nijedna linija ni Memmingen ni Brisel ni Eindhoven ne poklapaju sa 3.11, jedino za Dortmund ima let 3.11, ali je preskup. Koje su mi još opcije? Može i preko Budimpešte i šta god. Kakva je opcija Air One-om do Milana pa dalje se nekako prebaciti do Porta? Help!

Sta znaci fenomenalna prilika?  Dzabe smestaj? Po tome sto su ti datumi puta fiksni to mi jedino pada na pamet. Posto smestaj i nije toliko skup u ovom periodu u Portugalu bolje ces proci ako budes plexi sa terminom puta jer, kao sto si mozda i videla, za ove datume ces kilavo da prodjes.

Znaci, uzmi dan dva pre za pretragu (ili posle ako je moguce tj ako kongres, festival ili sta vec na sta ides nije bas od 3-10.) i definitivno Budimpestu kao polazni aerodrom jer je to najpovoljnije.

Brisel-Porto ti je 03.11. 37e sto je ok cifra a povratak npr 09.11. je 45. Do brisela iz Budimpeste za 70e povratno tako da ti je ukupna cifra: 29voz, 70e+82e letovi= oko 180e.

Danom pre/posle se otvaraju mnoge kombinacije tako da "na tamo " 02.11. mozes i preko Barse (iz Bud.) pa za Porto. Barsa-Porto je 12e. Vidim da ima OK cena i preko Pariza (za povratak).

Milano-Porto ti je za taj termin 100e povratna ali kako do Milana. Air one se ne uklapa u letove EasyJet-a. Cak se ne isplati ici ni iz Temisvara jer wizz leti za Bergamo. To jedino moze da se iskombinuje Wizzom iz Budimpeste koji je relativno povoljan....60e povratna za taj termin ali u povratku mora da spavas naaerdromu.

Za sada ne vidim nista dzabalesku sto ne mora da znaci da nece da bude. Jedno je sigurno, novim redom letenja iz Beograda za Portugal mrka kapa. Jedino povratak preko Brisela je OK za Beograd (npr Faro-Brisel-Beograd). Vrsljaj malo po pretrazivacima, kupi jednu kartu ako je povoljna pa cekaj drugu...sta znam...mnogo je bitno da nisi bas zacrtala te datume kao fixne.

P.S. Sad razmišljam da idem preko Lisabona pa da ostanem par dana tamo poslije (a može i prije) seminara jer nisam nikad bila, a žao mi da odem do Portugala, a ne vidim i Lisbou. :) Kopat ću još, hvala ti wolfbgd.

Pa to ti pricam...bitno je da ne fiksiras ta dva datuma. Ako mozes dan dva pre i dan dva posle mozes da prodjes extra povoljno.

Опет Алиталија

Одлазак: Женева-Рим-Њујорк (уз паузу између летова у Риму од 14 сати :) )

Повратак: Њујорк-Венеција

289 евра

На страним форумима је избачен пример са е-боокерса,  одлазак 6.фебруара, повратак 20.фебруара

Sad ceprkam nesto cene aviokarata za drugare koji bi dolazili u Brazil, pa sam nasao zanimljivu ponudu. Dakle, ako nekog zanima da bude u Riju za vreme karnevala, moguce je naci karte po pristojnoj ceni. Recimo, na expedia.de, kombinacija BGD-Rio, Rio-BDPST kosta 675 evra, kompanija je TAP. Ima za razne datume u februaru i martu. Karneval je od 9-12. februara 2013.

Опет Алиталија

Одлазак: Женева-Рим-Њујорк (уз паузу између летова у Риму од 14 сати :) )

Повратак: Њујорк-Венеција

289 евра

На страним форумима је избачен пример са е-боокерса,  одлазак 6.фебруара, повратак 20.фебруара

Plus nocas od 8 PM do 8 AM Alitalia daje popust 15% za sve letove

Rookie pripazi s datumima. Ja sam isla na seminar u Spaniji na istu foru i u mejlu su mi napisali ovako: For those of you who didn't adjust your travelling dates to the project dates, please include also a letter with your signature in which you explain the reason why. Tourism is not considered as a valid reason by the Spanish National Agency, so please make up something coherent. :)

Pripremi izgovor  ;)

Ovo 'fenomenalna' zato što mi oni pokrivaju 70% troškova karte, a ja plaćam 30%.

A sto onda ne uzmes redovnu liniju...

za 200e imas swizz i Turkish Beograd-Lisabon. 30% je 60e sto je stvarno dzabe a imas i klopu i prtljag na sva 4 leta i ides iz Beograda.

Mislim, ako neko placa 79% ...sto da se ne castis...

Pozdrav,

Ovom prilikom pozdravljam sve clanove foruma, posto sam nov. Zelim da vidim da li na forumu ima ljudi dobre volje, koji poseduju neiskoristeni Wizz voucher code, da mu uskoro istice, a da nije u prilici da ga iskoristi. Putujem za London, treba da rezervisem kartu, pa reko' da vas priupitam...

Pozdrav i svako dobro!

Gledala sam preko swiss-a i bilo je preskupo, u trenutku kad sam tražila je bilo blizu 400 eura sa noćenjem na aerodromu u Cirihu i u polasku i u povratku. Plus, busom do Beograda + voz Lisabon-Porto. Našla sam preko Turkish-a Sarajevo-Lisabon-Sarajevo za 253 eura, što je čudo jer je iz Sarajeva uglavnom sve preskupo. U Istanbulu ćemo biti 13h u polasku i 10h u povratku, ali svejedno je super. Onda vozom do Porta 60 eura povratna. U polasku ćemo biti dan u Lisabonu, u povratku još 2, što je odlično. Vođa bh tima je poslao organizatoru mail i pitao možemo li tako jer je znao da nekad ne refundiraju karte. Razlog je taj što je ovako 253 eura, a da smo ganjali tačan datum bi bilo preko 400 eura + 60 eura za voz.

Mi smo prosle godine nasli avio karte,nekih 7 meseci pre aprila kada smo planirali Lisabon,cena je bila 36 000 dinara za 2 povratne karte,2 leta,sa svim taksama ali iz Beca,jer u istim terminuma iz Beograda cena je bila 44 500 dinara po osobi-uzas!Tako da smo kolima do Beca isli,kod p[rijatelja ostavili auto,bili dan-dva,a zatim leteli Vienna -Brussels-Lisboa,sa minimalnom pauzom od 2h cekanja.

Ko za Portugal (bilo Porto, Faro ili Lisabon) plati preko 50e u pravcu a pri tom ne putuje za novu godinu, za tri dana ili za Bozic vec je flexi sa terminima koliko toliko... treba se obesi.  :potty:

:death:::crazy::evil:

To nesto na nas racun?Izvini,neko radi,kao npr.mi,i imamo slobodno vreme npr.14 dana,i ne mogu da biram da li cu ici preko Male Krsne,Lajkovca i da putujem BY ANY MEANS,i da putujem 75h...a to sto je karta bila oko 18 000,za LIsabon je povoljno,mozes da pricas sta hoces,leteli smo Austrian air,Tap air,a povratak Brussels air,Austrian air.

Da sam mislila na vas to bi i napisala. Generalno, putujte cim god zelite ali  ne mesajte se u moj kako ste ga nazvali "75h" nacin putovanja....mada nikad nisam putovala nigde nesto senzancionalno duze od redovne linije. Sad bi trebalo da krenem i da kazem kako ste vi 76h putnici jer ste putovali ...prvo do Beca autom pa onda promenili jos dva aviona. O rentabilnosti necu ni da pocinjem.... Gorivo, vinjete, putarine....

Zamisli, i ja radim. I MM radi. A opet... u novembru je drzavni praznik kao neradan dan i mi smo vec u avgustu poceli da uklapamo ta 3 neradna dana za "turizam".  Sve je stvar dobre volje.

Ono sto sam htela da kazem je to da  dosta ljudi pita za cene a vecina  ovde zeli da prodje sto jeftinije te je iz tog razloga ovo gore receno. Znaci, ko putuje u Portugal i, ponovicu post kojim ste se osetili prozvanim...

plati preko 50e u pravcu a pri tom ne putuje za novu godinu, za tri dana ili za Bozic vec je flexi sa terminima koliko toliko... treba se obesi.

obesi, naravno figurativno. Cilj igre je uglaviti se u tu cifru.

Btw, recicu jos samo ovo...letovi u sezoni

Beograd-Memmingen-Faro  polazak sa Surcina u 15.00 sletanje u Faro u 22.00

Povratak Faro-Brisel-Beograd poletanje u 06.30 a sletanje u Bgd u 17.00

Karte placene 8+12e na tamo i 16 i 17e nazad. To je 53e povratna karta Beograd-Faro. Cekanja kao sto vidite nisu nista veca od redovnih linija.

Ovde putnicima nije tesko da stopiraju, putuju raznim prirucnim sredstvima, spavaju na krovovima, terasama.... njima je saljiv post bio upucen, vama nikako.

Nekoliko puta sam pokusala (i MM) da vas posavetujemo iz, zaista prilicnog iskustva kako da prodjete sto jeftinije ali vasi odgovori mi govore da vi imate drugacije vidjenje putovanja sto svakako nije nista lose, naprotiv.

over

Ja govorim o Lisabonu,ne o putovanju u Faro,drugo spavati na krovu voza,ili na podu aerodroma je nemam komentar...a opet nase putovanje za Portugal je daleko ispalo jeftinije kako smo isli nego odavde.A naravno da su 2 leta,pa makar leteo sa Madagaskara,npr,bio je jedan let iz Vienne,direktan,ali je cena bila kao 2 karte.

Drago mi je sto se ne razumemo.

Ajde da uporedimo: putovali ste 1200km autom (nek je 100e sve ukupno...a tesko da je samo 100). Platili ste kartu 160e za avion. Znaci, vas dvoje je stiglo od Bgd do Lisabona za 420e minimum. Vremenski neka vam je trebalo 4 sata do Beca...a trebalo je vise plus konekcije i letovi neka je 6 sati... to je 10 sati puta a vi cete priznati da je bilo dosta vise.

Posto je Faro bogu iza tregera....evo da uporedimo Porto i Lisabon....

Budimpesta-Barsa 14./21.11. povratna izadje 11,560.40 HUF ili celih 30e. Za dvoje 60e

Barsa-Porto-Barsa 24e...za dvoje 48..dva leta dnevno...odlicno za uklapanje...

Beograd-Budim-Beograd 70e ako cete auto i parking ili 58 ako cete voz.

Beograd-Porto-Beograd 166e vozom ili 178e autom.... znaci....oko 250e jeftinije od vase racunice. Btw, nista duze od kombinacije redovnim kompanijama.

A evo i slavni Lisabon...

Budimpesta-Barsa 14./21.11. povratna izadje 11,560.40 HUF ili celih 30e. Za dvoje 60e

Barsa-Lisabon 21.99e  Lisabon-Barsa  27,99  Ukupno 60tak e sa provizijom.. 110 za dvoje.

Beograd-Budim-Beograd 70e ako cete auto i parking ili 58 ako cete voz.

Beograd-Lisabon-Beograd  240e autom ili 228e vozom za dvoje. Oko 200e jeftinije od vase racunice.

Ovo su bliski, nasumicno odabrani datumi.... da je "za mene" sigurno moze da se spust za koju desetinu evra ali to iziskuje i lopatanje po sajtovima svakodnevno...

I, verujte...nije nikakav smak sveta spavati na aerodromu. Mozda Bergamo nije bas idealan za dremku ali npr Porto, Schiphol ili bas taj Lisabon...uopste nisu losi  :kamp:

Ovo su sve saveti da prodjete jeftinije...da umesto za istu uslugu koju dobijate platite 200 umesto 400e.... Izbor je vas.

Ovm konkretnim podacima zavrsavam svoju misliju spasavanja @altinjani od neracionalnog trosenja novca.  :comp:

Ne znamo kako da se zahvalimo,prosto smo odusevljeni... clap samo zaboravila si prtljag na tim letovima,i valjda ces nesto jesti u pauzama..a ovo su cene za novembar, a razlikuju se cene koliko znamo od dana do dana,a i meseca,a narocito u aprilu.No dobro,kad smo kod jeftinih karata neko je pitao Qatar air ima dobru ponudu za Shanghai i Hong Kong,oko 530e u aprilu mesecu.