Jump to content

Featured Replies

Nema na cemu. Veoma ste ljubazni.

Btw, lakse cu naci cene za april...i povoljnije od ovih navrat nanos polazaka. I ako vam 20kg nije dovoljno za vas dvoje a vi uzmite za sva 4 leta po jednu torbu i jedite za 100e i opet cete proci jeftinije.

Ali ovde nije cilj o jeftinijem...ocigledno.

Naravno da jeste cilj jeftinije proci,da smo hteli i mogli i sta vec leteli bismo iz Beograda  a cena je bila 45 000 po osobi,ali ne pada mi nam napamet toliko da dajemo.Valjda je cilj putovanja da ti bude lepo,ubodno,a ne da izigravam prezivljavanje po aerodromima,i da visim na retrovizoru busa,i da izigravam po krovu,terasi Brusa Vilisa!

• Author

Ako su činjenice o jeftinim kartama presušile, a želite da nastavite raspravu, molim da to radite privatno.

Hvala.

...ili na podu aerodroma je nemam komentar...

Kako kaze vic: U raju (hotelu 5*) je do jaja, ali u paklu (na aerodromu) je ekipa!

Altinjani, malo se unervozih citajuci vase postove, ali dok ovo pisem smiren sam i zelim vam sve najbolje ;)

A sad, potpuno dobronamerno, da vas posavetujem..."shutnite" sto dalje od vas te obzire i nametnute kriterijume dobrog zivota...90% ljudi kojima je spavanje na krovu voza (eto nam i zagonetke - jel ovo radio neko?) ili spavanje na aerodromu ili u parku ili u automobilu na parkingu lose, uzas, "nemam reci" i sl., nije ni putovalo nigde dalje od, kako lepo pomenuste, Male Krsne ili Lajkovca...

Jelte, oni svi znaju da je u hotelu sa 5 necega, sjajno i najbolje, ali eto nikako vec hiljadama godina da dodju do tisucu eura, kako bi sebi platili 2-3 nocenja u Parizu, Madridu, Moskvi ili gdegod...i eto tih svojih hiljadu godina, putuju na more, sve trudeci e da im guzica preplane dovoljno kako bi zadovoljili komsijski pogled i kolegama na poslu pokazivali slike izlezavanja u plicaku...

A recimo (ne znam da li je mozda naucno dokazano, ali mi je nekako logicno), fotografije Pariza, Berlina, Lisabona kao i ono najbitnije - uspomene, su prilicno iste (naravno, zanemarimo talenat) i kod spavaca u hotelu i kod spavaca na aerodromima...

Ono sto sam htela da kazem je to da  dosta ljudi pita za cene a vecina  ovde zeli da prodje sto jeftinije...

I ovde bih nesto dodao - mada vidim da je stiglo "obezbedjenje" - ali mi se cini da je nesto malo univerzalnije od ovog samog primera...

Koliko god da je ljudima, ne samo ovde na forumu nego i svuda okolo nas, stalo da prodju sto jeftinije - toliko im je i tesko da shvate pojedine bitne stavke ovih nasih nacina putovanja, pa im cesto bude lakse da uz uvek lako smisljen izgovor, putuju bespotrebno skuplje...

Dosta bliskih ljudi ili onih malo manje, ali ljudi sa kojima provedem vreme na odredjenom okupljanju, uvek ima prvu reakciju kao da se prica o prelasku u drugu dimenziju...pa koji aerodrom, pa prtljag, pa kako taj check in ili zamisli jbt sam da nadjes smestaj u Portu...

Onda (ako imate i zelje i dovoljno strpljenja) dolazi druga faza eventualne realizacije, gde uglavnom realno dodjete u situaciju da tim ljudima, kupujete kartu, stampate kartu, pokazujete pretrazivace i letova kao i hostela, hotela i sl.

I nakon, par meseci imate "ovisnika", coveka koji je video svet, shvatio zivot i spremnog saputnika da sa vama krene na put do Japana kolima...  clap.gif' alt=':clap:'>

Apsolutno tacno

Mnogo ljudi koje znam su teska srca pristali da probaju da lete bez Jata i bili odusevljeni kad su shvatili da ona coko-sljiva I sendvic ne vrede bas 200+ evra:)

Ma ko prica oholtelu sa 5*?...idemo dalje nastavljamo temu...

Karikiram, kolega, karikiram...mada verujem da vam je sustina jasna, kada ste se vec uhvatili samo tih zvezdica...  zvizhd

Mnogo ljudi koje znam su teska srca pristali da probaju da lete bez Jata i bili odusevljeni kad su shvatili da ona coko-sljiva I sendvic ne vrede bas 200+ evra:)

Pa jasno...bitno je i nase strpljenje da objasnimo, ali i njihova spremnost na predloge, novotarije i izlazak iz uobicanjenog nacina razmisljanja...

Nego sad kupih za Bazel, znate već kod koga, karte za 791,91ft. Dve, povratne, doduše klubske... Iliti 286dindži.

Samo da napomenem da je na Neteller nalogu prihvacena uplata za @AleksaSRB karte na liniji Bud-Milano-Bud po ceni od 1,97e sa provizijama sto znaci da ta kartica jos uvek funkcionise pa ko zeli da izbegne onih 6e provizije da zna u koju crkvu moze da se moli. Dok ne izgradi svoju, nasa je otvorena za sve vernike...

Jedino sto me brine i buni je to sto nikako da dobijem racun od Ryana dok je na sajtu confirmed.... sve se plasim da se nesto ne premisljaju...

http://www.askaboutmoney.com/showthread.php?p=1288196

slican je period, mozda su nesto radili po pitanju servisa za placanje pa je odbijalo, pojma nemam...

Apsolutno tacno

Ne znam koliki deo im ide od cene karte na onu coko sljivu al ...odlicna je...  :eat:

Da li je neko nabasao na neku akciju ka Kanadi... treba mi karta u jednom pravcu do Edmotona i gledam vec dugo Sunwing ali su bezobrazno skupi iz Evrope (a do skora je moglo za 200e da se leti Rim-Toronto).

Period putovanja nakon 14.01. pa mesec dana kasnije kad god..

Najjeftinije mi je oko 1000e Turkish.... Bgd-Ist-Toronto-Edmonton...

Pozdrav svima.. Ovaj forum posecujem dugo i drago mi je da ima ljudi koji hoce da pomognu da i u ovoj besparici obidjemo malo sveta!!   :D Muz i ja planiramo da odemo na mali odmor 4-5 dana u decembru. Prvo smo mislili negde za Novu godinu ali posto su cene tad visoke odlucili smo da to bude od 6. do 10. dec. Odluka je pala na Rim ili Madrid (sta bude jeftinije) pa mi treba vasa pomoc da izbunarim sto jeftinije avionske karte :) Da ne pomislite da sam lenja i da nisam nista sama trazila, isla sam na wizzov sajt i kod njih je sve prazno nema nikakve ponude za Rim iz Bg u tom periodu. Provjeravala sam i na nekom sajtu edreams i oni mi izbace ponudu za Rim iz Budimpeste od nekih 20ak e ali mi ne pise koja je avio kompanija samo low cost i cim ukucam 1 torbu cena mi skace za jos 40ak e. Ne mislim nositi  puno stvari ali ne znam da li svoje malo koferce mogu ugurati kao rucni prtljag  :bang: Kao sto vidite totalni sam kreten i laik za ove stvari pa mi je vasa pomoc preko potrebna!! Samo da naglasim dani nisu bas fiksni ali zbog posla bi da iskoristimo taj vikend kako bi uzimali sto manje slobodnih dana...  

Recimo:

Будимпешта - Терминал 2B ➜ Рим Фиумичино - Терминал 2

ДАТУМОДЛАЗАК И ДОЛАЗАКЦЕНА (HUF)

ПРИКАЖИ ПРЕТХОДНЕ ДАНЕ

среда

5. дец20:00 → 21:45

2.290,00 Ft

Wizz Xclusive Club

4.590,00 Ft

5.990,00 Ft

четвртак

6. дец20:00 → 21:45

3.690,00 Ft

Wizz Xclusive Club

6.590,00 Ft

7.990,00 Ft

петак

7. дец20:00 → 21:45

11.690,00 Ft

Wizz Xclusive Club

14.590,00 Ft

15.990,00 Ft

ПРИКАЖИ СЛЕДЕЋЕ ДАНЕ

Рим Фиумичино - Терминал 2 ➜ Будимпешта - Терминал 2B

ДАТУМОДЛАЗАК И ДОЛАЗАКЦЕНА (HUF)

ПРИКАЖИ ПРЕТХОДНЕ ДАНЕ

недеља

9. дец22:20 → 23:55

11.690,00 Ft

Wizz Xclusive Club

14.590,00 Ft

15.990,00 Ft

понедељак

10. дец22:20 → 23:55

3.690,00 Ft

Wizz Xclusive Club

6.590,00 Ft

7.990,00 Ft

уторак

11. дец22:20 → 23:55

2.333,78 Ft

Wizz Xclusive Club

4.590,00 Ft

5.990,00 Ft

Nisi totalni kreten jer sam onda i ja bila totalni kreten kada sam prvi put banula ovde a ipak necu da se deklarisem tako.

Stoga, imas mali milion mogucnosti za Rim/Madrid. Posto je to vas izbor (necu da se mesam...) nadam se samo da ce u tom vremenu da vas posluzi vreme jer zna da bude gadno u decembru (prosle godine posebno) evo nekoliko soucija a neko ce me vec dopuniti...

Budimpesta (vec sam dosadna)....kao bazni aerodrom.

Do njega vozom ili autom. Posto vas je dvoje ova druga varijanta je odlicna a pruza priliku da jos nekoga povezete...

Vozom je 60e za vas dvoje a autom u zavisnosti sta vozite od 40-60e plus parking 15e. http://www.repteriparkolo.com/en/price-list.html

Ryanair ima bolju politiku kabinskog prtljaga i u njihove dimenzije i dozvoljenu tezinu mislim da mozete sve da stavite za tako malo dana. Ukoliko zelite u bas bas shopping onda vam savetujem da samo u povratku cekirate torbu koju cete presavijati i staviti u odlasku u rucni prtljag (moze i neka sportska torba, platnene kineske torbetine...sta hod sto malo mesta zauzima kada se presavije).

9380Huf je povratna po osobi za 6/10.12. Budimpesta-Madrid-Budimpesta ili oko 35e.

Takodje Ryan...posto vidim da je Pedja dao wizz opcije...

05.12. je karta Budimpesta-Rim 2e

09.12. Rim-Budimpesta oko 35e....sa malo pomeranja datuma...za dan-dva mozete za 20tak evra da pazarite povratnu. Ali to je samo pod "ako mozete".

Drug me je zamolio da mu potrazim jeftine letove do Majorke. Tamo ima neku rodbinu pa hoće da ih posjeti, a ima prilično tight budget. Živi u Puli. Period putovanja: oktobar/novembar

Uspjela sam da mu iskombinujem sledeće, ali ako neko ima neki bolji predlog, vičite :D Cijene su u jednom pravcu:

Pula-Trst bus 15e

Trst-Milano voz 29e

Milano-Majorka EasyJet 19e (bez plaćanja takse od, čini mi se, 10e?)

-----

ukupno: 63e

Apsolutno tacno

Nema više čoko-šljive..

Jedno pola godine su samo delili običnu česmovaču, sad su vratili standardni repertoar (fuka, rosa, kndžaz i đus sa 0,03 posto narandže)

A sad, da li vredi, kao što kaže reklama za  :):psuje: neke stvari su neprocenjive...

Najbolje je bilo kad se odlepio neki selotejp koji je držao onu plastiku odakle ispadaju maske pa je onako zjapilo ljudima iznad glave sve dok ga nije stjuardesa onako u prolazu, sve zviždućući, razvalila iz sve snage tako da se odmah vratilo gde mu je mesto

I naravno, svakog ponedeljka na letu za Srbiju imate pored sebe Daru Bubamaru, Acu Lukasa, Bibu Struju i ko zna koliko još njih koje nisam prepoznao (jer TV gledam samo kad je svetsko prvenstvo i kad neko skače iz stratosfere)

Drug me je zamolio da mu potrazim jeftine letove do Majorke. Tamo ima neku rodbinu pa hoće da ih posjeti, a ima prilično tight budget. Živi u Puli. Period putovanja: oktobar/novembar

Uspjela sam da mu iskombinujem sledeće, ali ako neko ima neki bolji predlog, vičite :D Cijene su u jednom pravcu:

Pula-Trst bus 15e

Trst-Milano voz 29e

Milano-Majorka EasyJet 19e (bez plaćanja takse od, čini mi se, 10e?)

-----

ukupno: 63e

Super si iskombinovala...

Mozda moze da se uklopi ryan Trst-Brisel-Palma za 12+15e sto je 27e (ostaje usteda za voz od 29e) ali ne znam za uklapanje... idu sreda/nedelja oba leta...pa proveri

Cao ljudi!  Pozdrav svim forumasima! :)

Nasao sam kartu da krajem novembra-pocetkom decembra posetim rodjaka u Hong Kongu,tacnije da iz Beograda krenem 29.11. a iz Hong Konga krenem nazad 10.12.,i karta je preko Turkisha ali sam gledao odvojeno da bih uhvatio ovu akciju do Istanbula za 98e posto kad kucam direktno BEG-HKG karta bude preko 100e skuplja. Letovi mi se uklapaju,imam 2 i 2 i po sata razmaka i ukupna cena mi je oko 540e. Pa da vas pitam,da li ja mogu da cekiram prtljag u Beogradu do Hong Konga iako nisam odjednom kupio karte...msm da nema razloga da ne mogu posto je ista aviokompanija ali da proverim sa ekspertima! :)

I da,ako neko mozda zna neku jeftiniju varijantu moze da mi kaze,necu se buniti! :D Sa datumima sam skroz fleksibilan,ovo sam izabrao da budem 10ak dana tamo a da uhvatim dva vikenda jer ujak radi,tako da mi je to najbolje da bih mogao da odem sa njim do Makao i da vise vremena budem sa njim.

Hvala unapred!

Mozes da pitas na aerodromu u BGu i da im pokazes i kartu Istanbul-Hong Kong, pa ako prodje, javi i meni, jer cu imati slicnu situaciju :) Probaj da kontaktiras Turkish kancelariju u BGu, ljubazni su i redovno odgovaraju na mejlove. Ako mozes, najbolje idi, pa popricaj sa njima.

I razmisli dobro pre nego sto kupis te karte, jer u ta 2, 2 i po sata treba da pokupis prtljag, prodjes carinsku kontrolu i ponovo predas prtljag i ukrcas se. Ako se desi nesto nepredvidjeno i let iz BGa kasni, moze da bude napeto.

PS: Kao alternativu, pogledaj Aeroflot.

Hvala ljudi,i mislio sam da moze da bude problem ali provericu sa njim a pre nego sto kupim kartu. To ce biti bas knap i onda verovatno ni necu leteti tako! A gledao sam Aeroflot i cena je oko 60e visa i u povratku imam 14h cekanja pa mi je ovo delovala kao bolja varijanta ako moze da se cekira prtljag i da ne prolazim te kontrole.

Javljam sta su mi rekli!Pozdrav!

Super si iskombinovala...

Mozda moze da se uklopi ryan Trst-Brisel-Palma za 12+15e sto je 27e (ostaje usteda za voz od 29e) ali ne znam za uklapanje... idu sreda/nedelja oba leta...pa proveri

Hvala puno! Sad sam mu rekla i odusevio se!  :pivoooo:

Hvala puno za informacijama  za wizz i rayan, i za Madrid i Rim super ste.. na zalost zakasnila sam za karte od 2 e za Rim ali nema veze, mozda opet uleti nesto jeftino...

Imam jos par pitanja, posto sam citala na temi o rayanu shvatila sam da mi treba kartica za internet kupovinu master card i da onda ne placam tu proviziju od 6e, mi imamo samo ovu obicnu mastercard kreditnu pa cu da vidim koliko dugo mi treba vremena za izradu iste pa mozda nesto i ustedim ;) Interesuje me da li mogu platiti sa necijom karticom te karte ili ona mora biti na nase ime, pa ako moze da ne cekam da mi Intesa izradi tu karticu?

Drugo pitanje jel moram odmah kupiti i povratnu kartu, jer vidim da se tamo cijene menjaju svaki dan recimo u odlasku mi je cena oko 4500 forinti a u povratku 6 ili 7000 pa me interesuje kakva su vasa iskustva da li se desava da cena padne pa da cekam neku ponudu ili da kupujem odmah u paketu i za odlazak i povratak..

Sto se tice destinacije valjda ce nas vreme posluziti, ma samo da negde odemo  :dance:

Kod nas nema ni jedna kartica kojom se izbegava placanje provizije od 6e. Jedina solucija je da uzmete HRV master karticu u Uni kredit banci ili jos komotnije, da izvadite neteller karticu (pisano je o tome na vise tema....ryanair, online placanje....).

Karte kupujete kako vam se svide cene...znaci ako u jednom pravcu danas imaza 2e...kupujte. Ako je na nazad 200e sumnjivo je...tesko da ce padati. A ako se mota oko 10.000Ft pa sutra bude 8.000...mozete da sacekate koji dan mozda bude na nekom discountu... Znaci, ne preporucuje se kupovina povratne jer vam u globalu nista ne znaci, nemate nikakve benefite. Jedino ako su obe karte po 299Ft...kupujte.

U vasim terminima imate sjajnu cenu za Brisel iz Budimpeste...129Ft ili oko 40din. Odatle mozete za bukvalno koju god destinaciju...

Za Rim 15e u pravcu

Za Porto 20e u pravcu

Za Sevilju 18e u pravcu

Za Tenerife 30e u pravcu

Za Faro 18e u pravcu

Maroko, 34e u pravcu..

.....izbor je ogroman.

Pride, sto Budimpesta Brisel Budimpesta imate 2 leta dnevno, ujutro i uvece sto je idealno za uklapanja.