Jump to content

Featured Replies

Ljudi, a zna li ko kakva je situacija sa graničnim prelazom preko HE Đerdap I? Zvanično nije moguće peške. Da li ima neki bus preko brane ili moraju kola da se ustopiraju. To mi deluje kao najbliža varijanta do Bukurešta iz Beograda. Bus BG-Kladovo je oko 5 sati, a takođe i voz Drobeta - Bukurešt. Nedavno sam išao iz Bukurešta za Beograd preko dana i baš deluje idiotski kad si na Đerdapu i onda moraš na sever skroz do Temišvara pa nazad na jug ka Beogradu...

I mene interesuje ova mogucnost... :D Idem na neki fest,pa moram preko Bukuresta...A jos okolo da se cimam,a joj... xD  Ako neko nekog zna,bas bi bilo ful...Idem oko 20.07. xD

Pozdrav,

Upravo sam kupio povratnu kartu do Bukurešta ( Bukurešt special ili kako se već zove, 5568din košta, pisano hemijsko, ogavno izgleda al je jeftino :).

Pošto nemam puno iskustva sa vozovima, jel može malo podrobnije objšnjenje, kako da ne "omašim" voz pri presedanju za Bukurešt, tj iz Temišvara, imam valjda samo 20tak min, pa ne znam jel moram na šalter neki tamo da rezervišem ili kako već?

Hvala puno

Baš me interesuje gde si kupio kartu da su ti pisali ručno? Možeš i u Beogradu rezervaciju da uzmeš, košta 3 eur u dinarskoj protivvrednosti, najbolje u Putniku, pošto ovi na blagajni verovatno ne znaju ili ih mrzi.

• 3 weeks later...

Brze je preko Kladova, samo treba da se nadje taksi. Najbolje je da zovete taksiste u Kladovu, neko ce hteti da vas preveze, cena ne bi trebalo da bude veca od 30 evra.

Varijantu sa voyom ni ne pokusavajte, ne postoji dobra veza, ako pobegne voz u Temisvaru, put traje minimum 20 sati. Za izbegavanje.

Varijantu sa voyom ni ne pokusavajte, ne postoji dobra veza, ako pobegne voz u Temisvaru, put traje minimum 20 sati. Za izbegavanje.

U čemu je problem? Veza je odlična, dva puta dnevno. Već dva puta sam bez problema išao. Baš bih dao 30 evra za taksi, kad mi ceo put izađe jeftinije...

jel ide neko u utorak za bukurest i sta mislite kakav je varijanta da pri povratku idem vecernjim iz bukuresta za temisvar i onda onim u 15h iz temisvara za vrsac ( taman malo da sopingujem u medjuvremenu ) ? meni se cini da je ta veza dobra? a posle iz vrsca cu lako uhvatiti bus za pancevo ?

Ja sam tako išo i bilo je ok. Ako možda ne znaš, autobusna i željeznička u Vršcu nisu baš blizu, jedino ako bus staje i negdi blizu željezničke...

Da,sad sam se sitio da 15min nakon što vlak stigne u Vršac, kreće vlak za Beograd a i Pančevo je na toj trasi, to ti je sigurno najbrže i najjeftinije, a vlak je sasvim udoban...

• 2 weeks later...

Kupio sam po redovnoj ceni povratnu kartu Beograd - Constanta. Da li je potrebno da kada prekidam putovanje kartu overavam na blagajni železničke stanice prekida putovanja u Rumuniji?

Ne treba. Za međunarodne karte nikad ne treba. Samo u Rumuniji za sve vozove osim lokalnih je potrebna rezervacija koja košta 3,3 RON za IR i 5 RON za IC vozove ukoliko se kupi u Rumuniji. Van Rumunije je 3 EUR.

• 4 months later...

Rumunske zeleznice su uvele nove ponude za putovanja:

Vrsac special na relaciji Temisvar-Vrsac cena karte 4 EUR vaznost karte jedan dan, a na relaciji Temisvar-Vrsac-Temisvar (povratna) cena karte 8 EUR vaznost karte tri dana;

Banat special na relaciji Temisvar-Beograd-Temisvar (povratna) cena karte 14 EUR vaznost karte mesec dana.

Sad ostaje da se vidi sta ce nase zeleznice odraditi i da li je Bucuresti special karta ukinuta.

Evo videh da su i nase zeleznice uvele ponude Banat i Temisvar special po istim cenama, a da je izbrisana ponuda Bukurest special.

• 3 weeks later...

Da li se neko vozio  Banat Specijalom(iz Beograda)? Kakav je voz, u koliko kreće i ti detalji?

Da li se neko vozio  Banat Specijalom(iz Beograda)? Kakav je voz, u koliko kreće i ti detalji?

Niko se nije vozio Banat Specijalom jer je to karta a ne voz. Ide se sa Beograd Dunav stanice i preseda u Vršcu za Temišvar. Vozovi su dobri, nova ruska garnitura do Vršca i rumunska od Vršca. Red vožnje na sajtu: http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=sr. Tražiš Beograd Dunav - Vršac, pa Vršac - Timisoara Nord.

Niko se nije vozio Banat Specijalom jer je to karta a ne voz. Ide se sa Beograd Dunav stanice i preseda u Vršcu za Temišvar. Vozovi su dobri, nova ruska garnitura do Vršca i rumunska od Vršca. Red vožnje na sajtu: http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=sr. Tražiš Beograd Dunav - Vršac, pa Vršac - Timisoara Nord.

Iz Crne Gore sam, pa mi se prašta greška. Hvala na odgovoru.

A voz iz Temisvara za Bukurest, koja je satnica?

Ako ides nocnim imas u 22:10 a on stize u 07:30. Inace kad ides ovim imas oko pola sata pauzu u Temisvaru ako dolazis onim popodnevnim vozom iz Vrsca.

Хвала.Планирам ускоро, на претходним страницама сам причитао да се дешава да воз из Вршца може каснити?У повратку каква је конекција из Букурешта да се стигне на воз у Темишвар за Вршац.Темишвар-Вршац 06:48(румунско време + 1)

Хвала.Планирам ускоро, на претходним страницама сам причитао да се дешава да воз из Вршца може каснити?У повратку каква је конекција из Букурешта да се стигне на воз у Темишвар за Вршац.Темишвар-Вршац 06:48(румунско време + 1)

Iz Bukurešta imaš u 21.45, u Temišvaru je u 07.02 i iz Temišvara za Vršac u 07.48 po rumunskom vremenu.

Koliko ja znam do sad ni jednom kad sam ja isao nije kasnio, ne racunam 2-3min. Rumun je par puta kasnio al jave oni da ceka ovaj u Vrscu. Inace nemoj da se bojis jedino ako nisi neki veliki maler pa bas kad ti budes isao da kasni.

• 3 months later...

Ljudi interesuje me kako najjeftinije do Bukuresta. Mladji sam od 26 godina i imam isic tako da bih mogao da izvadim railplus za samo 2.5E. Planiram da kupim Banat specijal - povratna do Temisvara 14E. Sad me interesuje koliko je povratna Temisvar-Bukurest? da li treba da se rezervise i moze li cela ruta da se rezervise u bg? Hvala

Edited by rooney