Jump to content

Featured Replies

Zanima me koliko je želj. kolodvor Bucuresti Nord udaljen od centra grada i koji je najbolji prijevoz do tamo?

• Author

Zanima me koliko je želj. kolodvor Bucuresti Nord udaljen od centra grada i koji je najbolji prijevoz do tamo?

Mozes i pesaka, nije mnogo! Samo ne sedaj u taksije ni u kom slucaju!

ma pešaka idi , ne treba ti više od 15 min.

Kada izađeš iz stanice kreni ulicom Calea Grivitei i preko nje dolaziš do Calea Victoriei , koja se može smatrati njihovom glavnom ulicom. Mada im je glavno šetalište ulica Lipscani .

Cao drugari,da li neko ima iskustva sa kupovinom karata za Beograd na stanici u Bukurestu i kako sa aerodroma Baneasa do stanice Gara de nord.Avionom stizem u Bukurest pa bi do Beograda vozom.....hvala

• Author

Cao drugari,da li neko ima iskustva sa kupovinom karata za Beograd na stanici u Bukurestu i kako sa aerodroma Baneasa do stanice Gara de nord.Avionom stizem u Bukurest pa bi do Beograda vozom.....hvala

Najbolje i najsigurnije ti ja da kartu kupis u agenciji Westeles cija kancelarija je na zeleznickoj stanici odmah desno posle glavnog ulaza...

Nemam iskustva, ali cena karte Bukurešt-Beograd je 24,66 EUR u RON protvvrednosti.

hvala :D

• Author

zanima me di je najbolje promijenit eure, možda negdje u blizini želj. stanice Nord?

Nemoj da ti pada na pamet...skidaju kozu!

zanima me di je najbolje promijenit eure, možda negdje u blizini želj. stanice Nord?

Nemoj da ti pada na pamet...skidaju kozu!

haha i mislio sam, a di onda?  :-\

Imas dosta banaka u nizu kod Palatul Parlamentului ja sam tu menjao novac i kurs je bio identican onom koji sam ja proverio prethodno na interenetu.

Ja sam menjao novce u menjačnici preko puta železničke stanice, sa leve strane kada se izađe na glavni izlaz. Kurs je bio 4.25RON za 1 evro što je skroz pristojan kurs. Isto tako ima i nekoliko banaka u toj ulici.

Од аеродрома Банеса до станице Гара д Норд има градски бус који вози мање од 25  мин ако нема гужве и стаје тачно на улаз у станицу. неки троцифрени број је у питању,да ли 861 не могу да се  сетим....

И сам аеродром Банеса је у граду. Не знам који је број буса али са станице која се налази прекопута улаза у ародром имаш  још један бус који пролази близу Гара д норд.

Што се тиче мењања кеша,ако мењаш мањи износ нећеш бити претерано оштећен. Само питај колико добијаш пре него што даш да не дође после до забуне. Румуни те намаме тако што истакну повољан курс а испод истним словима пише -за износе од преко 500 евра- па кад им даш 10 е они те закрајцују за 10 посто.

Карту можеш да купиш на станици.

Резервација за другу класу се не плаћа.

Ја сам сам био у купеу све до Београда.

• 6 months later...

Drugari, planiram u utorak (24.04.) ovim vozom do Temišvara. Vidim na sajtu Železnica da ide neki bus od BG-a do Vršca, pošto voz trenutno ne saobraća. Ima li možda neko neke informacije o tome, što bi mi možda bilo korisno da znam  :) Koliko sam razumeo, to Železnice obezbeđuju, pa valjda BalkanFlexi važi i za taj bus?

Da neće neko tim šorom, pa da se družimo  pijjj

Drugari, planiram u utorak (24.04.) ovim vozom do Temišvara. Vidim na sajtu Železnica da ide neki bus od BG-a do Vršca, pošto voz trenutno ne saobraća. Ima li možda neko neke informacije o tome, što bi mi možda bilo korisno da znam  :) Koliko sam razumeo, to Železnice obezbeđuju, pa valjda BalkanFlexi važi i za taj bus?

Da neće neko tim šorom, pa da se družimo  pijjj

Ja idem iz Skoplja, ali taj voz za Bukurešt uhvatiću u četvrtkom 26-tog, raspitao sam se malo i rekli su mi da ide neki autobus "Stub(p)", polazi ispred Železničke stanice do Vršca. Naravno, idem sa Balkan Flexipass-om i rekli su mi da isti važi i za autobus.

26. mi ističe BalkanFlexipass, tako da tada već moram da se vratim...

Znači ja idem kao izvidnica, pa ako bude nečeg posebnog na šta treba obratiti pažnju, javljam

ja ima jedno ustvari vise pitanja i nadam se da ce mi neko pomoci, trebalo bi 2.maja da idem za bukurest vozom sam mislila ali sam procitala temu i vidim pisete da je jako prljav i da je pun svercera i sad ja imam pitanje , s obzirom da sama putujem, i da sam zensko dal je to sigurno za mene da putujem uvece vozom sa svercerima, mislim kolika je zenska populacija u vozu ne bih volela da budem samo sa muskarcima rumunima u kupe mislim da bih izasla na prvu stranicu od straha, onda zanima me cena karte u jednom pravcu iz bg , ja sam inace iz podgorice i ne umem da se snadjem na onaj sajt zeleznice pise nesto 60 i 70 e , pa jel to to? i sta znaci da bus ide na relaciji bg vrsac? jel to znaci da voz ne ide , i gde se nalazi taj bus ? nista mi nije jasno ali nista? i jos nesto citala sam o nekim popustima nesto bukurest specijala i jos nesto od 25% popusta na bukurest i 30 % do crne gore, to bi mi odgovaralo bas ali gde se to vadi i kako ?inace ako neko zna za te popuste vadila bih to u pancevo jer sam tu u pancevo , ovde bi i usla u voz ako je to moguce ilij bus, ali ako nije mogu poci i do bg...nadam se da ce mi neko pomoci jer mi puno znaci...trazila sam i avion ali nisam uspela nista naci ispod 100e a bus nisam nikakav nasla iako bi najradije busom

• Author

@anitamanita

Moja preporuka, piši kraće i konciznije. Ovakav post samo zbuni čoveka do te mere da ne želi da odgovori.

Što se tiče puta, sve imaš lepo objašnjeno u postovima ispred. Znači bus menja voz na relaciji BG-Vršac. Važi Balkanflexi. Mislim da neće biti nikakvih problema što se rumuna tiče, jer je uvek po neki pandur koji šparta vozom. Uostalom nađi prazan kupe i zabarikadiraj se.  Što se prljavštine tiče, nemoj da očekuješ previše.

Call centar zeleznice u BG-u je +381 11 360 28 99 . Zovi i pitaj sve šta te interesuje.

Uživaj i opušteno.

Pozdrav iz Brna

ok hvala na odg...a dal neko zna kakvi su vozovi koji idu iz temisvara za bukurest, ima ih 3,4 dnevno? oni putuju po danu pa bi mi to vise odgovaralo a do temisvara bi posla kolima ...

Ovako, prošao sam tu relaciju pre nekoliko dana, tako da su informacije iz prve ruke.

Ne znam cenu karte, ja sam koristio Balkanflexipass i ako je cena stvarno preko 60evra, onda se Flexi više isplati.

Na relaciji Beograd-Vršac ide autobus umesto voza, koji obezbeđuju Železnice i važi ista karta, tj ne doplaćuje se ništa posebno, već se ide sa voznom kartom. Autobus staje u Pančevu na nekoj lokaciji, ali stvarno ne znam da ti objasnim gde, pa je najbolje da pitaš tamo na železničkoj ili tako nešto.

Da, vagoni od Vršca do Temišvara su prilično očajni, ali podnošljivi. Kada sam ja bio nije bila neka gužva. Prilično je interesantno kada upadnu rumunski carinici i razmontiraju ceo vagon, kupe po kupe, tražeći švercovanu robu. Iako nađu nešto, nije nikakav problem za tebe. Ne interesuje ih ko švercuje, samo pokupe i iznesu. Nema nekih problema i razloga za nebezbedno osećanje, osim što se dangubi oko sat vremena na granici.

Od Temišvara se dodaju rumunski vagoni koji su stvarno ekstra. Udobna sedišta, klimatizacija, utičnice od 230V kraj svakog sedišta, sve čisto i uredno, pa ti je moj savet da pređeš u neki takav i zato nema razloga da ne produžiš dalje istim vozom.

Voz putuje od Temišvara do Bukurešta oko 10 sati, tako da je možda bolje da ideš ovim kako bi stigla ujutru u Bukurešt. Nisam čak ni siguran da li ima dnevnih vozova na toj relaciji.

Ako te još nešto posebno interesuje, slobodno pitaj, pošto ne znam da li sam ti odgovorio na sva pitanja

A da li je neko probao da ode iz BGa do Drobeta Turnu Severina, pa odatle vozom za Bukurest? To mi nekako deluje kao najkrace rastojanje. Sigurno da ima neki bus iz BGa za Donji Milanovac i Kladovo, ali, ne znam kako do Drobeta Turnu Severina onda, koji je s one strane Dunava? Je l' postoji neki prevoz uopste?

Posle vozom moze iz Drobeta Turnu Severina do Bukuresta, put traje oko 5 sati. Nisam nasao cenu.

Da li se takvo putesestvije isplati uopste, kad postoji mogucnost za Balkan Flexipass?

bane hvala puno na odgovoru, raspitacu se za taj bus gde staje u pancevo..

na sajtu nekom njihovom sam videla da ima par vozova koji idu od temisvara do bkuresta dnevni su pa sam mislila da me drugarica prebaci do temisvara pa da idem tim vozom iz temisvara jer pretpostavljam da su cistiji i odgovaraju mi jer idu danju ... putujem sama a nisam nesto preterano snalazljiva iskreno mislim da bi me bilo muka i mrzelo da prelazim u te ciste vagone u temisvar jer takva sam :(

zanima me jos ko su uglavnom bili putnici tog dana kada si ti isao, jel su sve bili ti sverceri ili ima i devojaka zena, itd...

ja ne bih uzimala povratnu vec u jednom smeru jer ne planiram vozom da se vratim, ako je povratna oko 60 e verovatno je u jednom smeru oko 40...

Da bilo je devojaka. U mom slučaju i nije bila neka gužva. Sedmoro studenata iz Hrvatske koji su išli na neku konferenciju u Istanbul, student iz Vršca koji studira u Temišvaru, asistentkinja sa nekog fakulteta iz NS-a, koja je išla nešto službeno u Bukurešt i par mlađih Rumuna koji su bili nekome u poseti u Srbiji. Ne znam ko je bio u drugom vagonu, ali toliko u ovom gde sam ja bio. Carinici su pronašli par boksova cigara u nekom od kupea, ali vlasnik istih očigledno nije bio među nama... Što se šverca tiće, prilično zanemarljivo u poređenju sa onim što sam doživljavao na srpsko-bugarskoj granici više puta.

U svakom slučaju, ne treba da te plaše ti šverceri, ti gledaj svoj posao, oni će svoj i svi su zadovoljni. Jednostavno se praviš da ne vidiš šta rade, ne postavljaš pitanja i neće biti problema. Kako mi je ovaj student iz Vršca rekao, koji inače relativno redovno ide tuda, nije to neki šverc, uglavnom neki sitniš u vidu nekoliko boksova cigara ili nešt slično. Inače, ako nisi znala, i žene se bave švercovanjem  ;)