Jump to content

Featured Replies

• Author

Dakle, kupei su katastrofa. Da li neko zna kakva je situacija sa spavacim kolima po pitanju cistoce?

Spavaća kola su "podnošljiva" - toliko bih rekao samo. Ali da, doplata je ludilo. Mislim da sam platio 18 evra iz Bukurešta do Beograda.

Ja sam dosta puta isao tim vozom doduse na relaciji BG-VS. Sad idu Busevi i mogu da kazem da taj jedan bus je sad pred 1 maj bio skoro pa skroz pun. Nemate brige ako idete busom jel bus staje ispred zeleznicke u VS. E sad ovako kupe je prljav al ne ono prljav kao da je sad zaprljan nego od starosti. Vagoni sami su razdrndani da razdrndaniji ne mogu biti. Za njih su ovi nasi lokalni vagoni premija ;D. Spavaca kola su ista kao i nasa na relaciji BG-BAR. Sverceri netreba da te brinu posto ih ja licno nikad nisam primetio niti me je ko od njih dirao kao ni bilo kog drugog. Oce jedino nekad da ako cuju da ides preko granice da ti uvale cigare da umesto njih preneses al ti kulturno reci da ti vec vuces neke cigare i tako ih skines sa dnevnog reda.

Cuo sam da su rumunska spavaca vrlo dobra, klimatizovana, za razliku od vagona za sedenje. Pa, kad mi nemamo nikakva...

Dakle, kupei su katastrofa. Da li neko zna kakva je situacija sa spavacim kolima po pitanju cistoce?

Spavaća kola su "podnošljiva" - toliko bih rekao samo. Ali da, doplata je ludilo. Mislim da sam platio 18 evra iz Bukurešta do Beograda.

A iz Beograda je 22 evra! :-\

Da razjasnim - 18 EUR je kad idu srpska spavaća kola, a 22 EUR kad idu rumunska. Rumunska idu do 13. juna, a srpska od 14. juna do 8. decembra.

Ja mogu da prijavim vrlo neprijatno iskustvo sa ovim vozom. Prvo, to što ide iz Vršac ne znači da uvek ima mesto za sve u alternativni prevoz. Putovao sam krajem aprila, autobus ispred železničke nije bio, a umesto njega jedan kombi Železnice Srbije. Molio sam vozača da me pusti unutra i kad su videli da sam sa Flexipassom sam ušao sa još jedam mali iz Njemačke. U kombi je bio mesta za 8 ljudi, a ispred železničke su ostali još barem toliko. Pa su nas vozili do Pančevački most, pa ondak na Beovoz, pa iz Pančevo na autobus, pa u Vršac na voz, a voz 360/361 je najprljaviji i užasniji voz u koji sam se ikad vozio. To je tuga, a kad sam shvatio da ispod mojeg sedišta ima desetak pakovanja cigareta, e to je bio vrh cele priče. KATASTROFA! Pozdrav iz Skopje.

sve doživeo uživo , a  pred Temišvar kad su krenuli da izbacuju pakete iz voza, e to je trebalo snimati  :bang:

• 2 weeks later...

@tavel i Bojan:vi kao da niste ranije prelazili neku granicu sa svercerima u vozu?

Ja sam se nagledao i cigara,i alkohola,i odece,cak i nekog sira sto ovi svercovali...dok voz prolazi nekud "ekipa" stoji napolju i ceka,onda im ovi sverceri iz voza bacaju stvari napolje,a ovi hvataju i nose nekud...svasta...al vremenom se navikne covek na te scene.

Nego,gledam bre sad cene voznih karata za Beograd-Bukurest.

Pa ja ne znam gde je tu logika ovih iz Zeleznica Srbije?Takozvana "Bucuresti special" karta (povratna BG-Bukurest) je 96 evra,a Balkan Flexipass za starije od 27 godina sa 5 dana dzabe voznje je 88 evra.Ako si jos mladji od 27 godina onda je Balkan Fl. 53 evra.Skoro pa duplo jeftinije.

Jak im je taj specijal... :roll:

Jedino sto mozda trebas da "potrosis" 2 dana do tamo i 2 do nazad (ako koristis taj Balkan F.).

@tavel i Bojan:vi kao da niste ranije prelazili neku granicu sa svercerima u vozu?

Ja sam se nagledao i cigara,i alkohola,i odece,cak i nekog sira sto ovi svercovali...dok voz prolazi nekud "ekipa" stoji napolju i ceka,onda im ovi sverceri iz voza bacaju stvari napolje,a ovi hvataju i nose nekud...svasta...al vremenom se navikne covek na te scene.

Nego,gledam bre sad cene voznih karata za Beograd-Bukurest.

Pa ja ne znam gde je tu logika ovih iz Zeleznica Srbije?Takozvana "Bucuresti special" karta (povratna BG-Bukurest) je 96 evra,a Balkan Flexipass za starije od 27 godina sa 5 dana dzabe voznje je 88 evra.Ako si jos mladji od 27 godina onda je Balkan Fl. 53 evra.Skoro pa duplo jeftinije.

Jak im je taj specijal... :roll:

Jedino sto mozda trebas da "potrosis" 2 dana do tamo i 2 do nazad (ako koristis taj Balkan F.).

Bukurest specijal je 48 EUR

• 2 weeks later...

48?

Ja sam ih ladno razumeo (na informacijama) da je 48 u jednom pravcu (tj. 96 povratna)...

• 2 weeks later...

Od 12. jun voz za Bukurešt ide samo do Temišvara. Istog dana se uvodi i jutarnji polazak iz Vršca (07:10) za Temišvar i popodnevni iz Temišvara (16:45 po rumunskom vremenu) za Vršac. Još nisam uspeo da saznam da li će vozovi za Temišvar ići iz Vršca samo ili iz Beograda, niti da li ako ide samo iz Vršca, da li će imati neka veza iz Beograda. Za Bukurešt ima ok veza za presedanje, čeka se oko sat vremena, a za nazad nema NIKAKVA zdravorazumna veza, već moraš da čekaš ili od ponoći do 5:40 ujutru ili od ujutru u 8 do popodne u 16:45!!!

Cao drugari, citao sam vase prethodne postove o vozu za Bukurest, jer i sam treba da putujem u julu, pa da se informisem.

Videh u prethodnom postu da su od 12. jun-a neke promene uvedene. Da li bi neko mogao da napise vise detalja oko presedanja u Temisvaru za Bukurest.

Takodje ste spominjali Balkan Flexipass, izguglah ga, procitao sam osnovno sta je, ali mi i dalje nije jasno kako funkcionise  :-[ :-[  (Zanemarite ovo, video sam da ima otvorena tema pa cu da procitam tamo vise o ovome) :)

Da napomenem, student sam i treba da budem u Bukurestu 22. a da krenem iz istog 30. jula.

Unapred hvala na pomoci.

Ja bi ti preporucio posto si student, a mi studenti nismo bas poznati po parama  :yok:  ;D da ides ovako, nekako se domognes Panceva bilo vozom bilo busom, bilo stop, a onda ides putnickim vozom Pancevo glavna - Vrsac u 15:04. Jebem li ga iz Bga je u jednom smeru 320 dinara cena karte mislim da je iz Panceva 280 ( nemoj nikako busom osim ako ne moras jer je skuplji jedno 2.5 puta, a vremena su im ista al ozbiljno posto je pruga dobra ). U Vrscu si oko 16:15. Odes recimo tu pored zeleznicke u kiosk il malo nize na pljesku malo presedis i krenes onim vozom za Temisvar u 18:45 ( mislim da ce u toliko da krece ), e sad za dalje neznam  :)

Pre svega hvala na odgovoru i predlogu.

Da, istina je, za nas studente, na zalost.  :102:

Zvao sam zeleznicku danas. Busem te prebace do Vrsca, odakle sedas na voz koji ide do Bukuresta. Cena povratne 5.700.

Tvoj predlog se isplati samo ako je razlika u ceni velika, jer ovo njihovo je "sednes i ne brines". 

Zvao sam zeleznicku danas. Busem te prebace do Vrsca, odakle sedas na voz koji ide do Bukuresta. Cena povratne 5.700.

Tako je do 11. juna, od 12. voz za Bukurešt više ne ide!!!

...krenes onim vozom za Temisvar u 18:45 ( mislim da ce u toliko da krece ), e sad za dalje neznam  :)

U 18:20 kreće, ali treba biti 20-ak minuta ranije zbog pasoške kontrole.

Ok, ok, hvala Rax, ne moras da se deres :) Ne znam zasto mi pametnica sa kojom sam razgovarao nije to spomenula, iako sam joj rekao datum putovanja.

Dakle, ako sam dobro razumeo tvoj @Rax post sa prethodne strane, idem iz BG-a za Temisvar, tamo pauza od cca 1h, i onda na voz za Bukurest. U povratku, stignem ujutru u 8, setam gradom do 16:45 kada imam voz za Beograd ili Vrsac. Nije mi to problem, s obzirom da sam pre neki dan u Budimpesti isto radio, samo od 22:30 do 9:05 :)

Ok, ok, hvala Rax, ne moras da se deres :) Ne znam zasto mi pametnica sa kojom sam razgovarao nije to spomenula, iako sam joj rekao datum putovanja.

Dakle, ako sam dobro razumeo tvoj @Rax post sa prethodne strane, idem iz BG-a za Temisvar, tamo pauza od cca 1h, i onda na voz za Bukurest. U povratku, stignem ujutru u 8, setam gradom do 16:45 kada imam voz za Beograd ili Vrsac. Nije mi to problem, s obzirom da sam pre neki dan u Budimpesti isto radio, samo od 22:30 do 9:05 :)

Pazi ovako do Temisvara mozes iz stanice Pancevo glavna - Vrsac taj ide u 15:04 ( to ti onaj novi Ruski voz klima super radi :DDD ) U VS si u 16:15 i onda malo se svrcak tu il idi na pivo, sok, pljesku i ides u 18:20 znaci imas oko 1:40 min pauze ako dodjes ranije zbog carine, a nazad moras onim jutarnjim iz Temisvara 07:10 ako neces da platis ovim derikozama iz STUP-a. I onda imas Vrsac- Pancevo glavna u 09:25, u Pancevu si u 10:38 i imas beovoz u 10:55 za BG. E da pazi nemoj da uzimas povratnu Vrsac - Pancevo jer vazi samo jedan dan osim sto vazi za vikend 4 petak - ponedeljak. U povratku uzmi kartu Vrsac- BG pa ti ta vazi i u Beovozu cena prava sitnica 320 dindzi ( sitnica sa obzirm da je bus 670 dinara )