Jump to content

Featured Replies

Имао сам проблема синоћ кад сам се враћао из Подгорице, купио сма карту ПГ-БП и у Бијелом Пољу улази наш кондуктер, прегледа карте, и каже немаш карту БП-ПП, цена ти је 3,5 евра, или да зовем полицију. Ја реко слободно их зови, јер већ смо прошли границу црногорску, а кад стигне у Пријепоље теретну, ту већ важи Србија флекси, тако да на крају му ништа нисам ни дао. У доласку у ПГ нема проблема, јер наши излазе у Пријепољу, а црногорци улазе у БП, тако да сам изашао из воза, купио карту на шалтеру и вратио се назад, јер воз прави паузу око пола сата. У возу код кондуктера је карта скупља око 2,5 евра.

Nameravam svratiti samo do Bijelog Polja uskoro... Koliko sam razumeo trebalo bi ka tamo da izadjem u Prijepolju i kupim kartu do Bijelog Polja? (mora se izlaziti jer je kod konduktera skuplje? ), a ka Srbiji izadjem u BP i isto kupim kartu?

Не, од Пријепоља до Бијелог Поља нема кондуктера, 3 пута сам ишао за месец дана том комбинацијом, али у повратку, од Бијелог Поља мораш да купиш карту која је 3 евра мислим. Наш кондуктер улази у БП и одатле прегледа карте.

@Lanius Ал вас је одрао, па регуларно да сте код њега купили изашло би вас 6 евра. А карта Пријепоље-Бар кошта 9 евра.

A koliko su puni ti autobusi sto idu za CG, posto ipak sada dosta ljudi ide na more? (Tj. da li treba misliti o rezervacijama :) )

Мислиш воз :) Гужве из Београда су катастрофалне, резервација је 100 динара до Пријепоља. Много њих је стајало до Бара јер је све било заузето

Da ogromne su guzve ja pre neki dan isao fleksijem i to onim dnevnim barcem i stajao jos od BG-a sva sreca pa nisam isao daleko. Ko god da ide sad bolje da uzme rezervaciju jer nije Prijepolje bas blizu  ;)

• 2 weeks later...

Da li neko zna može li se fleksipas uzeti sa bosanskom ličnom kartom? Imam prijavljen boravak, valjda onaj privremeni...

Da li neko zna može li se fleksipas uzeti sa bosanskom ličnom kartom? Imam prijavljen boravak, valjda onaj privremeni...

Ja mislim da moze posto je to kao i obicna karta nigde nepise da je samo za gradjane Srbije, mada ko ce ga znati.

Srbija Fleksipas

Lica do 26 godina starosti, sa stalnim boravkom na području Srbije, imaju pravo na kupovinu vozne karte po ponudi Srbija Fleksipas, koja omogućava da se na prugama ŽS putuje 10 dana(po izboru putnika) u okviru roka važnosti koji iznosi mesec dana.

Vozna karta po ovoj ponudi izdaje se za 2. razred i važi u svim vozovima na prugama ŽS, a za putovanje u vozovima sa globalnim cenama plaća se poseban dodatak.

Od 1. septembra se uvodi Srbija flexipass za i za starije od 26 godina. Cena je 3000 din. Za starije od 60 godina je 2000 din, a za mlađe od 26 ostaje 1500 din.

jeste samo za gradjane Srbije, ali nekad se neko i promuva  :mrgreen:

Izdace ti ako kupujes na nekim relacijama gde se jako retko koristi. Ovo znam iz licnog iskustva jer kad sam prvi put kupovao zena nije znala ni da to postoji, e sad jedino ako dodje kontrola al uvek mozes da se vadis na to sto su ti dali tj da ti imas kartu  ;)

• 2 weeks later...

Da li neko ima iskustvo sa flexipassom do budimpešte, da li se isplati više od uzimanja karte, koliko je karta od mađarske granice do bud ?

Da li neko ima iskustvo sa flexipassom do budimpešte, da li se isplati više od uzimanja karte, koliko je karta od mađarske granice do bud ?

Ne isplati se, izađe više nego povratna BG-Pešta. Srbija Flexipass se isplati ako se ide za Makedoniju ili Bugarsku i za CG tokom sezone (van sezone ima onih akcijskih karata za 9,90 EUR).

Samo od granice do Bud i nazad ti izidje skoro koliko i povratna BG-BU,mozda nekih 2-3e jeftinije.

Da li je možda neko išao sa FP do Ljubljane i da li ima ikakve koristi od toga, pošto sam videla da ima neka karta za 25€?

A pretpostavila sam, doduše posetila bih još jedan grad sem Ljubljane, pa sam zato htela da vidim može li se nešto iskombinovati. Hvala. :)

A pretpostavila sam, doduše posetila bih još jedan grad sem Ljubljane, pa sam zato htela da vidim može li se nešto iskombinovati. Hvala. :)

Srbija Flexipass kao što samo ime kaže, važi za teritoriju Srbije. Kakve veze sa tim ima što ćeš posetiti 1 ili 21 grad u Sloveniji?

Kao sto rece RaxCherrych vazi samo za teritoriju Srbije, jedino ako nisi mislila da posetis u Srbiji neki grad pre nego sto odes do Ljubljane posto ova za 25e vazi samo za odredjeni voz i nemozes da prekidas putovanje. Ako si mislila u pravcu Ljubljane u SR neki grad nemoj da uzimas flexi nego uzmi obicnu i ovu za 25e da nastavis jer i do Sida ti se ne isplati flexi

Kao sto rece RaxCherrych vazi samo za teritoriju Srbije, jedino ako nisi mislila da posetis u Srbiji neki grad pre nego sto odes do Ljubljane posto ova za 25e vazi samo za odredjeni voz i nemozes da prekidas putovanje. Ako si mislila u pravcu Ljubljane u SR neki grad nemoj da uzimas flexi nego uzmi obicnu i ovu za 25e da nastavis jer i do Sida ti se ne isplati flexi

Da, da, vidim, nego sam čisto htela da se raspitam, ovo od 25€ ću svakako uzeti, nego reko da ne može nešto da se iskombinuje. Ni kod babe nema za džabe. :D

• 2 weeks later...

Pozdrav prijatelji! Trebao bih do Skoplja i nazad i vidio sam da mi se najvise isplati Srbija flexipass, pa od granice doplatiti nekih 200 denara. Ali, nisam gradjanin Srbije...da li je kako moguce zaobici ovo glupo pravilo? I ako uspijem uzeti bez obzira na to, da li postoje kakve doplate za lezece kupee ili opcenito neke doplate? Hvala na pomoci :)

Pozdrav prijatelji! Trebao bih do Skoplja i nazad i vidio sam da mi se najvise isplati Srbija flexipass, pa od granice doplatiti nekih 200 denara. Ali, nisam gradjanin Srbije...da li je kako moguce zaobici ovo glupo pravilo? I ako uspijem uzeti bez obzira na to, da li postoje kakve doplate za lezece kupee ili opcenito neke doplate? Hvala na pomoci :)

Ta karta ti samo obezbedjuje voznju u kolima druge klase brzog i putnickog voza, sve ostalo ti se placa. Doplata je i za ICS vozove. U brzima traze licne karte kondukteri sigurno tako da neverujem da bi mogao da prodjes a i da bi ti na BG glavnoj dali kartu.

Мени су неколико пута тражили неки документ у току ваћења једне карте, тако да није правило.

U brzom za Makedoniju isao sam za godinu dana sigurno 30-ak puta i svaki put su mi trazili licnu kartu u smer BG-SK a u suprotnom nekad  ;)