Jump to content

Featured Replies

Nesto mi nije jasno kod bookiranja leta pa bih molio da da mi neko malo pojasni.. Iz Beograda nema opcije da se leti za Colombo,  ali iz Colomba moze da se leti za Beograd kao i da se rezervise povratni let iz Beograda za Kolombo. Kako sad to?

Nesto mi nije jasno kod bookiranja leta pa bih molio da da mi neko malo pojasni.. Iz Beograda nema opcije da se leti za Colombo,  ali iz Colomba moze da se leti za Beograd kao i da se rezervise povratni let iz Beograda za Kolombo. Kako sad to?

desava se to ponekad...i ja sam imao isti problem u februaru, kad nije bilo leta iz istanbula za kolombo, a za nazad jeste..

najbolje bi bilo da ih kontaktiras telefonom, medjutim, ja sam npr. ipak morao da kupim posebne karte..znaci, kupio sam normalno istanbul-kolombo u jednom pravcu, a povratak sam morao da uzmem kolombo-dubai, pa dubai- istanbul, i naravno karta mi je bila skuplja jer je povratni podeljen na 2 dela...

ali imas za daku i bangladesu, direkt iz bga i nazad, pa vidi to, nije ni to lose  ;)

Hajde da malo lamentiramo na temu koju je otvorio "ilegalac":

Paying on behalf of someone else

If a credit card is used to pay on behalf of someone else, a photocopy of the front of the credit card and a photocopy of the cardholder's passport will need to be presented at the airport.

If these photocopies can't be presented at the airport, flydubai will not allow you to travel. This is an extra level of security designed to protect you.

Please note that a credit card cannot be used to pay on behalf of someone else travelling to or from Sudan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka or Bangladesh.

flydubai also offers cash payment methods, allowing you to pay on behalf of someone else. In the UAE, payments can be made at UAE Exchange, Emirates Post and Emirates NBD cash deposit machines.

E, sad. Tu su dva upozorenja:

a) važi za sve letove u slučaju da nije vlasnik kartice isto lice koje putuje, i

B) važi za destinacije Sud,Nep, Pak, SL i Ba.

Kako vi ovo tumačite?

Sta se desava sa FLY DUBAI... ima li neko neki kontakt sa predstavnistvom u Srbiji, nki broj telefona ili mail adresu. Interesuje me da li se prilikom kupovine karte dobija i viza... kao u sluchaju kada se leti sa fly emirates.... ??? 

Ok, Hvala! :)

Zvao sam ih jutros i rekli su mi da oni mogu da podnesu zahtev za vizu za mene, da to kosta 65e. E sada javlja se seledeci problem.. zahtev za vizu moram mesec dana ranije da podnesem, a kartu rezervisem i u naredna 24 sata moram da podignem... tu se javlja problem... kupim kartu sada a posle mesec dana mi jave da nisam dobio vizu, sta onda?? mislim dobijam ja vaucher za let na toj relaciji u narednih godinu dana... ali meni je bito da tacno odredjenog datuma ove godine budem u Dubaiu... koliko se sanse da se ne dobije viza za UAE? ili... sta raditi ? ?

E jbg, to je trebalo njih da pitaš :) Šta su ti oni rekli?

pa to je mnogo jeftinije nego da vadis vizu u nekoj od ambasada..

viza za nase drzavljane kosta oko 150 evra

• 3 weeks later...

Kakav 'start' za fly dubai!

Trebali da slete prvi put kod nas juce u 11:55, umesto toga sleteli u sofiju, pa tek u BEG u 14:33, a onda nisu ni poleteli nazad za DXB.

Ne znam sta je razlog za otkazivanje leta nazad (verovatno bi bio preveliki broj casova za crew), ali u svakom slucaju neozbiljno.

Magla nije mogla biti razlog, jer je avion JATa proslu noc sleteo u 2:52, po najgoroj maglustini.

Evo sad vidim krece nazad u 8:00 :)

Nadajmo se samo da ubuduce nece biti vise ovakvih problema...

Danas je normalno sleteo sa oko pola sata zakasnjenja, jer je iz Dubaija u polasku toliko kasnio a umesto u planirano 1, odleteo u 1:15. Tako da s'ka problem sto bi rekli nasa braca :-)

Let Colombo-Dubai-Beograd, svaki let na vreme i dobro organizovani juce-17tog, za 12h se stigne za jeftiniju cenu i 2 leta, nasuprot opciji Arabije iz Colomba, sa jacim cenama, tri leta i dva dana putovanja ;)

• 2 weeks later...

Da li ima kontrole ručnog prtljaga i koliko su rigorozne?

Koje su im cene i šta nude od pića i ića u letilicama?

Da li ima kontrole ručnog prtljaga i koliko su rigorozne?

Koje su im cene i šta nude od pića i ića u letilicama?

Na 39. strani, hrana i pića:

http://ibrochurepro.com/1030102418flydubaishopIssue6/ib/

A za kontrolu ručnog ne znam, ali sam video da su malo veće dimenzije ručnog nego kod Rajanera i Wiza, pretpostavljam da je sve ostalo tipa unošenje pića i tako toga kao i kod drugih.

Burazer je danas leteo s njima, pa ću ga pitati. Zaboravio sam da napomenem da je 7kg limit za ručni.

Nisu bili strashni sto se tiche rucnog prtljaga, podgotovo merenja, ali mi se chini da je neko uneo preveliku torbu od Indusa i da nije mogao da se zatvori bunker, pa su je skinuli i naplatili mu je.

Od klope i pica, klasika kao kod svih low costera tako i cena

• 2 weeks later...

Book before noon on 17 December for travel between 20 January and 30 April 2012.

Travel to any flydubai destination and enjoy:

10% off our lowest fares

A free 20 kg checked baggage allowance

No fee to change your flight

Book before noon on 17 December for travel between 20 January and 30 April 2012.

Travel to any flydubai destination and enjoy:

10% off our lowest fares

A free 20 kg checked baggage allowance

No fee to change your flight

nice

S tim sto to za letove iz bg nekim cudom ne vazi :-)

Pa citam dosta o avijaciji i pratim forume na tu temu :-)...

• 1 month later...

Flydubai povećava broj letova na liniji Dubai-Beograd-Dubai sa četiri nedeljno na pet. Dodatni let će biti petkom, počev od 15. juna 2012. godine.

Flydubai trenutno leti četiri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom, subotom i nedeljom. Polasci na ovoj liniji ostaju isti: iz Dubaija u 9:10 po lokalnom vremenu i iz Beograda u 13:25. Novi let će zadržati ista vremena polazaka.

Nadam se da ce se ovim dodatnim letom  povecati i broj destinacija na koje moze da se odleti