Jump to content

Featured Replies

hvala nisam ni obracao paznju na ove gradove vec sam uglavnom trazio Mumabi i Ned Delhi

• 3 weeks later...

hvala nisam ni obracao paznju na ove gradove vec sam uglavnom trazio Mumabi i Ned Delhi

Tesko da bi i te gradove nasao  lol::

• 4 weeks later...

Poskupljuju karte BEG-DXB :(

Trenutno najniža cena povratne karte do Dubaija iznosi 375 evra, a od 9. aprila će prema današnjim najavama iznositi 405 evra. U cenu su uključeni avioprevoz modernim avionom Boeing 737-800, sve pripadajuće aviotakse, i prevoz ručnog prtljaga. Predati prtljag, ketering i korišćenje sistema zabave tokom leta plaćaju se posebno prema cenovniku kompanije.

http://www.aviokarta.net/vesti/1074-flydubai-ponovo-dize-cene-aviokarata-prema-dubaiju/

Poskupljuju karte BEG-DXB :(

Trenutno najniža cena povratne karte do Dubaija iznosi 375 evra, a od 9. aprila će prema današnjim najavama iznositi 405 evra. U cenu su uključeni avioprevoz modernim avionom Boeing 737-800, sve pripadajuće aviotakse, i prevoz ručnog prtljaga. Predati prtljag, ketering i korišćenje sistema zabave tokom leta plaćaju se posebno prema cenovniku kompanije.

http://www.aviokarta.net/vesti/1074-flydubai-ponovo-dize-cene-aviokarata-prema-dubaiju/

hahahaha... LOW cost...  :LOLLL: 

low cost su mozda bili prvih 20-tak dana od osnivanja, kada sam kupio kartu sa Sri Lanke do Dubaia za 30e, i iz Dubaia do Beiruta za 20e, i to sa sve chekiranim prtljagom... sada su smesni! Ko danas sve sebe naziva low cost-om... 

Pa eto kao išla je priča da je 375e bila karta najjeftinija, i to gola karta. A ja sam zvao predstavništvo flyDubai koje mi je našlo kartu za 360 sa sve prtljagom :), očito ima razlike između internetskih cena i ovih kod agenta. Ne znam kako, al je karta 30ak eur jeftinija nego preko neta.

Fly Dubai je izgleda Low Cost samo po tome sto placas sve dodatno, najsmesnije je sto ti ni casu vode ne daju u avionu, a sad ta cena od oko 360e povratna do Dubaija i jeste i nije visoka, ipak se leti 5-6 sati...

Fly Dubai je izgleda Low Cost samo po tome sto placas sve dodatno, najsmesnije je sto ti ni casu vode ne daju u avionu, a sad ta cena od oko 360e povratna do Dubaija i jeste i nije visoka, ipak se leti 5-6 sati...

Kako nije visoka??  :? Ako skoro sve tradicionalne avio kompanije (Turkish, Austrian, Swiss...) imaju znatno jeftinije karte za letove BEG-DXB, po cemu si ti onda low cost, ako ne mozes da obezbedis min. 30% jeftinije karte od tradicionalne full-service konkurencije?

Slazem se sa tobom: izgleda jedino po tome sto na te skupe karte dodatno naplacuju prtljag, skupu hranu i pice, gledanje filmova i slusanje muzike... jedino sto je ukljuceno je: visecasovno sedenje na preterano zbijenim sedistima, let na jeftinije terminale, nemoguca ili preskupa doplata za promenu na rezervaciji i na svu srecu jos uvek basplatna voda...

Ja iskreno ovaj flyDubai ne bih doživljavao kao low cost, već kao jedinu alternativu da imaš direktan let. (bez glupih stopovera u Larnaki u slučaju Jat Airwaysa ili u bilo kom drugom gradu) :)

pa jel onda ispada da je jeftinije JATom?

Dobro jutro.. Bilo nekad jeftinije, ja sam to pričao ali mi niko nije verovao.. JATom je bilo i jeftinije, i imali ste i klopu i 30kg prtljaga.. i bunili ste se.. Tačno sam znao da će ovo da se desi.. Sva sreća pa nam od septembra dolazi Qatar pa će postojati bar neka alternativa ka istoku...

Ko hoce, ima alternativu i sa presedanjem, ali u Becu, Cirihu, Frankfurtu, sa Austrianom, Swissom, Lufthansom, cesto po povoljnijim cenama nego sa Flydubaijem. Ali, Flydubai ipak nudi direktan let, a to ima svoju cenu, svidjalo se to nekom ili ne! Sad, zasto im je JAT prakticno prepustio liniju, to je vec drugo pitanje.

A da je taj Flydubai lowcost, to je smesna konstatacija! Po usluzi tokom leta mozda, ali po cenama sigurno ne!

Ja iskreno ovaj flyDubai ne bih doživljavao kao low cost, već kao jedinu alternativu da imaš direktan let. (bez glupih stopovera u Larnaki u slučaju Jat Airwaysa ili u bilo kom drugom gradu) :)

hahaha... pa niko ih vise i ne dozivljava kao low cost (osim sami sebe), vec kao skupu bazicnu i nekomfornu uslugu prevoza do Dubaija.

Licno, gluplje mi je da platim vise, a dobijem dosta manje, nego da imam kratak stopover u bilo kom gradu. ok je alternative za biznismene i poslovne ljude, kojima je bitno tih sat-dva kraceg putovanja, a pri tom nisu zahtevni sto se tice usluge i uslova putovanja.

Ko hoce, ima alternativu i sa presedanjem, ali u Becu, Cirihu, Frankfurtu, sa Austrianom, Swissom, Lufthansom, cesto po povoljnijim cenama nego sa Flydubaijem. Ali, Flydubai ipak nudi direktan let, a to ima svoju cenu, svidjalo se to nekom ili ne! Sad, zasto im je JAT prakticno prepustio liniju, to je vec drugo pitanje.

A da je taj Flydubai lowcost, to je smesna konstatacija! Po usluzi tokom leta mozda, ali po cenama sigurno ne!

Al obrni okreni, pre bih leteo sa FlyDubai nego Jat Airwaysom, okej jeste da se plaća hrana itd.. Ali je barem ima, a nije neki polubezvezni sendvičić ili šta već, i postoji ti entertainment (koji opet se plaća), al bolje da ga ima, nego da ga nema uopšte. A i taj stopover u Larnaci, bolje lepo da ukinu i onaj Tel Aviv, pošto je ionako avion iz Tel Aviva leti prazan pa se tek onda napuni u Larnaci, drug moj koji dolazi 3,4 puta godišnje iz Tel Aviva za Beograd, uvek priča istu priču, avion sa 20, 30 putnika leti.

pa jat i ne treba da bude niskotarifna agencija vec nacionalna koja ima sirok izbor destinacija gde popunjenost kabine nije bitna vec je bitna satisfakcija gradjana drzave u ovom slucaju srbije, koji mogu bez presedanja u drugim drzavama i sa drugim agencijama, komopanijama da lete do destinacija do koje oni zele.

I onda mrmot...

U tom slučaju zadovoljstvo građana, u ovom slučaju Srbije, plaćaju poreski obveznici iste Srbije.

Dokle više?

Al obrni okreni, pre bih leteo sa FlyDubai nego Jat Airwaysom, okej jeste da se plaća hrana itd.. Ali je barem ima, a nije neki polubezvezni sendvičić ili šta već, i postoji ti entertainment (koji opet se plaća), al bolje da ga ima, nego da ga nema uopšte. A i taj stopover u Larnaci, bolje lepo da ukinu i onaj Tel Aviv, pošto je ionako avion iz Tel Aviva leti prazan pa se tek onda napuni u Larnaci, drug moj koji dolazi 3,4 puta godišnje iz Tel Aviva za Beograd, uvek priča istu priču, avion sa 20, 30 putnika leti.

Jesi ti leteo do tamo ili samo prepricavas sta ti drug kaze? Evo, ja sam leteo JATom do Larnake, letom koji kasnije produzava za Dubai. Do Larnake je avion bio polupopunjen, za dalje do Dubaija ne znam. Stjuardese nisu zgodne cice, kao kod nekih fensi kompanija, ali je usluga u istom rangu. A sto se hrane tice, mogu reci da je to bio najbolji obrok na svim mojim letovima po Evropi. Dva lepa i sveza trouglasta sendvica, razlicitog ukusa, kolicinski sasvim zadovoljavajuca, za desert coko sljiva i standardno pice. Mnogo lepse, ukusnije i kolicinski bolje u odnosu na, recimo, Lufthansu ili Malev, kojim sam imao prilike da letim po Evropi.  

I onda mrmot...

U tom slučaju zadovoljstvo građana, u ovom slučaju Srbije, plaćaju poreski obveznici iste Srbije.

Dokle više?

dok postoji jat i nacionalne kompanije. a mrmota ostavi za drugi put, cokoladu sam vec pojeo :yok:

te trouglaste sendvicice kod JATA ja nisam videla, sem kajzerice sa nekim trapistom....

Jesi ti leteo do tamo ili samo prepricavas sta ti drug kaze? Evo, ja sam leteo JATom do Larnake, letom koji kasnije produzava za Dubai. Do Larnake je avion bio polupopunjen, za dalje do Dubaija ne znam. Stjuardese nisu zgodne cice, kao kod nekih fensi kompanija, ali je usluga u istom rangu. A sto se hrane tice, mogu reci da je to bio najbolji obrok na svim mojim letovima po Evropi. Dva lepa i sveza trouglasta sendvica, razlicitog ukusa, kolicinski sasvim zadovoljavajuca, za desert coko sljiva i standardno pice. Mnogo lepse, ukusnije i kolicinski bolje u odnosu na, recimo, Lufthansu ili Malev, kojim sam imao prilike da letim po Evropi.  

Ne, ovo sto sam govorio za Larnaku je bio let koji je nastavljao za Tel Aviv, al svejedno. Sada su iz Tel Sviva sluzili one sendvice sa krastavcem i kackavaljem bez icega. A da se razumemo klopa u THY, sendvic u LOTu, cak i sendvic u Armaviji, su standard za Jat Catering. Iz licnog iskustva.

Let BEG - AMS - BRU (mislim da je bio YU-AON, lagacu vas): Jel ima kafe? Ne radi na nam aparat. U toaletu nemojte koristislti lavabo. Mico jel ima jos Coca Cole, nema sreco ostalo malo na dnu flase. E da nemojte da sedite kod zadnjih vrata malo propuh ide..

Ti avioni su krs, to sto mi volimo Jat, ne znaci da je to dobra kompanja.