Jump to content

Featured Replies

Zanimljivo da se dize tolika frka oko toga, stvarno mislim da time kompanija samo sebi narusava ugled. Znam za ta pravila kod nekih kompanija i za pojedine delove sveta i slazem se da zbog objektivnih okolnosti imaju smisla, doduse, nisam ih nikad iskusio kod Flydubaija. Ali, recimo, imao sam takav slucaj sa Qatar airwaysom i vrlo lako sam resio problem. Poslao mejl predstavnistvu u Beogradu, rekao kakva je stvar, da sam kupio kartu za trece lice i samo su mi trazili da posaljem kopiju prednje strane kartice i kopiju prve stranice pasosa i resena stvar. Istina, nije da sam bio supersrecan sto im saljem to, ali, racunam, moram da im verujem i izbegnem potencijalne probleme. Izgleda da u Flydubaiju nisu bas tako predusretljivi putem mejla, pa mozda otici direktno u predstavnistvo moze da deluje kao efikasnije sredstvo da dokazes da si ti ti i da nisi ukrao ocu/majci/prijatelju karticu.

Ono što je ružno u celoj priči je što FlyDubai bukvalno pokušava da izvuče koji dodatni dirham prodajom takvih karata. Sistem vam odobri da platite kartu, ali onda vam kažu da se to ne važi. Mnoge kompanije se štite od prevara u tom regionu, ali tako što vam traže fotokopije pasoša vlasnika kartice i fotokopije kartica - FlyDubai je, mislim, jedinstven po tome što uopšte ne poznaje takvu vrstu garancije.

Predstavništvo u BG-u neće biti od pomoći, razgovarao sam telefonom sa njima i uglavnom nisu ni razumeli o čemu se radi. Slao sam mejl korisničkom servisu u Dubaiju i pitao da li mogu da dođem u predstavništvo u BG-u ili na ček-in na aerodromu i da praktično otkupim svoju kartu za keš, ali da dobijem povraćaj na karticu i tako nešto nije moguće. Baš naprotiv, neka varijanta potvrđivanja identiteta postoji samo u nekoliko zemalja gde FlyDubai ima "travel shopove" i za to se plaća određena cifra.

Iskustva sa aerodroma su razna. Ja sam prošao bez dodatnog plaćanja u odlasku, a u povratku me na ček-inu ništa nisu ni pitali (osim toga da li je Srbija u Evropskoj uniji). Nekoliko prijatelja koji žive u tom regionu su mi rekli da isto plaćaju tuđim karticama i lete raznim kompanijama, uključujući i FlyDubai na ŠL i da ih nikad nisu smarali. Ali očigledno ima i drugih iskustava.

On 5.7.2012. at 0:47 PM, Nightwatcher said:

A da bude josh gore, od nekog sam ovde procitao da jos kad prodjes malezijski kontrolni punkt na KL aerodromu (a ides za Colombo),

traze ti na uvid povratnu avio-kartu (ili kartu dalje iz Kolomba) .... Tako da i lichna kupovina keshom u Kolombu za let Colombo-Belgrade, otpada!  :sad:

Tako je. Meni su tražili.

• 3 months later...

Kako vi tumacite ovo 'no show fee'?

Konkretno me interesuje za kategoriju 'free to change' i tu stoji:

AED 365 per person, 
per flight plus any difference in fare. 
You must rebook within 96 hours of your original flight departure time. No refund will be issued.

Za business class spominju izdavanje vaucera. Ima li neko da se nije pojavio na letu, sa informacijama iz prve ruke?

https://www.flydubai.com/en/plan/fare-types