Jump to content

Featured Replies

Bam Bam ja jesam vlasnik online web turisticke agencije koja pravi samo incoming na Ohridu,znaci samo dolaze ljudi na OHridu preko mene,ali sad idem kao i ti kao obican putnik,tako da neznam sta si mislio sa onim tvojim komentarom? Posto idem sam ja jos uvek trazim saputnika,a oko tvojih dugova pa sto dajes pare ili placas nesto neznancima?To si si sam kriv ako si se uvalio u neki dug :) Nisu svi ljudi isti,pa sad da niko ne ide sa nepoznatim drustvom.Ja sam prosle godine bio na Kubi, sam posao i sreo sam super ljude jos u avionu i jos uvek konatktiramo iako se nismo videli celu godinu,u Martu sam bio na Jahorinu sam i tamo sam se opet super proveo sa ljudima koje sam upoznao jos u busu i bili tamo tih 7 dana,tako da sve to je individualni karakter,sve zavisi kako se postavis sa ljudima i kako ce oni da prihvate tebe,ima divljih koji se non stop dvoje,ima ljudi koji te odmah prime....valjda si ti na osnovu tvog komentara naisao na neke trece :)

Ne vidim u cemu je problem cak i ako je neko vlasnik agencije. Nije jedini ovde. Dokle god se ponasa u skladu sa pravilima foruma, nece biti nikakvih problema. Uostalom, ovo je forum, dostupan svima, tako da svako ko ima internet, moze da ga vidi i "iskoristi" informacije na ovaj ili onaj nacin. A onaj ko zeli da zloubotrebi bilo sta odavde, neka mu je na cast.

info Istambul - Bangkok sa Etihad Airways za 495 eu sa svim taksama povratna, polazak 2 februara i povratak 3 marta

moze da se bukira preko njihovog sajta ili preko www.edreams.com ili preko makemytrip sajta

Ljudi ja sam na Tajlandu od 22.1-2.2 pa ako je neko u tom periodu tamo mozemo i da se vidimo

Ja sam ljudi na Koh Samui svake godine,a ove tj.prosle sam dosla u avgustu i ne mrdam odavde do daljnjeg!!!

ja sam preko puta tebe , na koh phan gan- u...bio sam jednom na koh samui-u, but it`s too fancy for my taste :)

ae kada ste vec tamo zveknite koji je kurs baht euro i kakve su neke nekih osnovnih stvari ako nije problem!

kolika cifra je optimalna za mesec dana tamo? nista fensi da naglasim cisto smestaj i hrana na ulici :)

ne znam danas tacno koliki je kurs oko 47....

racunaj da ti treba motor gde god da si,ovde na Samui opet se ogradjujem,jer ja uzimam sve na duze vreme,motoric je na mesec dana oko 100 evrica,Singa pivo u prodavnici je 34 bata,klopa u proseku na ulici,ali dobra ukusna,nije svuda dobra,je oko 100,120 bata,ali to je lepa porcija,za klopu od 50,60 bata nem mozes da se najedes,pa ni ja,sok mali na slamcicu je 18` bata u prodavnici,mada sve to je za nijansu skuplje u restoranima na plazi koji su strava.Izbegavaj Mc,i pizzerije nepotrebno trosis lovu.Voce jedi na ulici iz onoh kolica to ti je kriska lubenice 10 bata.Majica neka ok da kupis u Chawengu je oko250 bata ne daj vise ili kupi u BKK za 100 bata istu.A smestaj koliko te sreca posluzi,bolje uzmi neku kucu gde ima bazen.Opet se ogradjujem svako ima svoje prohteve,prosle godine sam nekima rekla da obavezno uzmu motor,pa su pali sa motora prvi dan tip i riba,jbg.ne znam ja da oni ne znaju da voze,bas su se razbili....

Ako nadjes dobar smestaj za neku manju lovu na konju si sa svim ostalim,sve je vrlo pristupacno....ako te jos nesto zanima napisi pa ako znam rado cu ti reci...pozzzz.

jel ste uzeli one tablete protiv malerije ili mi ne treba to?

kakvo je vreme tu, sta da ponesem i to, krecem krajem februara putem BKK-a i tu cu ostati neko vreme pa palim dole na neko ostrvo u prirodu. koje je vama ostrvo kul? vidim svuda je nekako prenaseljeno ali mozda se samo varam!

i jel mi dovoljno 400-500e za mesec dana po tajlandu.

ako je neko tamo u martu mozda se vidimo!

peace

dovoljno ti je....

ne treba ti nikakva inekcija....vreme u martu je extra...

skuter na koh phan gan-u je 120-150 bahta dnevno, a ako uzimas na duze od 10 dana, onda je 100..znaci, za mesec ti ispadne oko 3000 bahta, sto je negde oko 60-70 evra....

inace, ja bih ti naravno preporucio koh phan gan, a pored njega su i koh tao, koji je mnogo manje naseljen, i koh samui, koji je fancy, tu dolaze uglavnom bogati turisti,pa je stoga i skuplji, izgradili su i hotele, tako da sad imaju problema sa cestim poplavama , jer ostrvo lagano tone...iz tog razloga je na pan ganu zabranjeno da se grade kuce ili bilo sta sto ima vise od 2 sprata...zasad na pan ganu nema ni jednog hotela, ali ima bungalova, za svaciji ukus..od onih skupih sa bazenima, do jeftinijih koji kostaju 150 bahta za dve osobe dnevno, sto ti dodje 3-4 evra...

u svakom slucaju, plaze su lepse, priroda je lepsa,zurke su bolje, jeftinije je, i turisti su kul, kao i mestani...koh samui je vise mesto za porodice, ala nemacke debele itd..

koh chang je takodje predivan, to ostrvo je na granici sa kambodzom, a sto se tice zapadne obale, dosta je strmija i plaze nisu toliko lepe kao u juznom kineskom moru, tu bi mogao da posetis eventualno koh lanta, i deo oko trang-a....krabi i pi pi su izvikani, i skupi, na pi piju nema nista, sem te jedne plaze iz filma, za puket no comment, to ti je kao pataya, samo maaalo manje trandzosa i kurvi...u ta dva mesta se skupio ceo olos azije da zaradi neki dinar, i ja to i ne racunam u tajland...

eto...

i ostani obavezno u bankoku bar 3-4 dana, jer je istripovan brad, svasta ti se tamo moze desiti, uglavnom lepo ;)

e strava da mi se javljate tako brzo haha

svaki dan planiram taj tajland!

ma i planirao sam da najvise vremena provedem u bangkoku i vozim bajk tamo! samo da mi ne naplate transport za bajk koji cu inace probati da prosvercujem rasklopljen u bekpeku  teg

da li je tesko pronaci neke lepe platoe/parkinge npr 20x20 na tim ostrvima, ne pitajte zasto  :angel:

videcu za te skutere otom potom na licu mesta, mozda mi nece trebati a i ne volim ih nesto.

inace ta osrtva svake godine tonu par centimetara!

koh samui tone mnogo vise :)...

upropastili su sve izgradnjom tih velikih hotela....

i sad imaju podzemne vode koje se stalno izlivaju...

• 2 months later...

E bas me interesira Bam Bam  :o gde si to nasao smestaj za te smesne pare? Sigurno si spavao na plazi sa gitarom  serenade  :kamp: ?  Bio sam na Tajlandu 32 dana i nemas nisto na Phan Ghanu ispod 400 BHT soba minimum ili 10 eura,a Bungalovi su od 400THB pa navise do 2000THB dan.Skuter ispod 150Bht nema sanse i to samo na jednom mestu u Coral Bungalows i to na popust posle Full Moona, sve drugo je po 200THB bas svugde.

Na Samui sam bio u srce Cheweng beach u Anong Guesthouse sa bazenom za 500THB za dvoje ili 12 eura sa kupatilom,tv,frizider! na 100 m od plaze iznad "Ark Bar" kompleksa gde je nocenje 2200THB (55 eura) za bungalow,a pored u prvom resortu pored njega je 1000THB ili 25eu po danu za dvoje! Ove cene su ako zelite da budete pored plaze a ne na 100m kao sto sam ja bio na Samui,inace tamo je bolji provod u "Green Mango" diskoteci i "Sound Club" sve do 6 ujutro,a na Koh Phan Ghanu ako nije Full Moon party onda tamo vam je penzionerski nocni zivot ali zato su lepse plaze nego na Koh Samui

E bas me interesira Bam Bam  :o gde si to nasao smestaj za te smesne pare? Sigurno si spavao na plazi sa gitarom  serenade  :kamp: ?  Bio sam na Tajlandu 32 dana i nemas nisto na Phan Ghanu ispod 400 BHT soba minimum ili 10 eura,a Bungalovi su od 400THB pa navise do 2000THB dan.Skuter ispod 150Bht nema sanse i to samo na jednom mestu u Coral Bungalows i to na popust posle Full Moona, sve drugo je po 200THB bas svugde.

Na Samui sam bio u srce Cheweng beach u Anong Guesthouse sa bazenom za 500THB za dvoje ili 12 eura sa kupatilom,tv,frizider! na 100 m od plaze iznad "Ark Bar" kompleksa gde je nocenje 2200THB (55 eura) za bungalow,a pored u prvom resortu pored njega je 1000THB ili 25eu po danu za dvoje! Ove cene su ako zelite da budete pored plaze a ne na 100m kao sto sam ja bio na Samui,inace tamo je bolji provod u "Green Mango" diskoteci i "Sound Club" sve do 6 ujutro,a na Koh Phan Ghanu ako nije Full Moon party onda tamo vam je penzionerski nocni zivot ali zato su lepse plaze nego na Koh Samui

evo bio sam na pan ganu mesec dana, vratih se prosle nedelje...

bilo je extra ovaj put...

smestaj sam placao 200bahta za bungalov za 2 osobe, tik iznad mora, plaza chao pao...

sto se skutera tice, istina je da su malo poskupeli, placao sam 140 bahta po danu..ali, to ponovo nisu neka poskupljenja, ako je 2,5 eura smestaj dnevno po osobi...

izgleda da, toncik, koh phan gan definitivno nije ostrvo za tebe, nisi ga razumeo...

inace, bilo je svega....prvih 2 nedelje sam isao na zurke svako vece, a druge 2 nedelje sam kulirao i odmarao se uzivajuci u tisini...i obe te stvari mozete da nadjete na tom ostrvu...ali naravno, nije bas za svakoga...nije za turiste koji vole da im sve bude nacrtano, ocisceno, domacini da mu brisu cipele i tako to....

na pan ganu vladaju ljubav i sreca za sve, kako za lokalce, tako i za dosljake...

svaki put se odande vratim kao bolji covek  :mah:

p.s. na ostrvima tajlanda se , logicno, ne izlazi po diskotekama, nego su zurke u prirodi- plaza;dzungla; otvoreni kafici i barovi....toncik samo treba citati flajere okacene svuda pored puta, jer svako vece imaju bar 2-3 otvorene zurke na razlicitim lokacijama...ali niko te nece vuci da odes tamo, vec moras sam da procitas gde je i sam da dodjes, bez vodica  heheh

zavisi gde shta trazish, ja sam isto nalazio bungalove za 2 osobe na plazi od 250 bata i to za kracii rentig period od tipa 4 dana. Sad, prvo iznajmis motor, konsultujes wikitravel ili loney, vidish u kom delu ima kakav smestaj i picis tamo, sve opet zavisi i kako kome ide u tom trenutku.,

Ja cu recimo opet do kachanburija u joly frog, tu je isto cena vech od 150, prijatna basta, mir, odlichan restoran...

E bas me interesira Bam Bam  :o gde si to nasao smestaj za te smesne pare? Sigurno si spavao na plazi sa gitarom  serenade  :kamp: ?  Bio sam na Tajlandu 32 dana i nemas nisto na Phan Ghanu ispod 400 BHT soba minimum ili 10 eura,a Bungalovi su od 400THB pa navise do 2000THB dan.Skuter ispod 150Bht nema sanse i to samo na jednom mestu u Coral Bungalows i to na popust posle Full Moona, sve drugo je po 200THB bas svugde.

evo bio sam na pan ganu mesec dana, vratih se prosle nedelje...

bilo je extra ovaj put...

smestaj sam placao 200bahta za bungalov za 2 osobe, tik iznad mora, plaza chao pao...

sto se skutera tice, istina je da su malo poskupeli, placao sam 140 bahta po danu..ali, to ponovo nisu neka poskupljenja, ako je 2,5 eura smestaj dnevno po osobi...

izgleda da, toncik, koh phan gan definitivno nije ostrvo za tebe, nisi ga razumeo...

inace, bilo je svega....prvih 2 nedelje sam isao na zurke svako vece, a druge 2 nedelje sam kulirao i odmarao se uzivajuci u tisini...i obe te stvari mozete da nadjete na tom ostrvu...ali naravno, nije bas za svakoga...nije za turiste koji vole da im sve bude nacrtano, ocisceno, domacini da mu brisu cipele i tako to....

na pan ganu vladaju ljubav i sreca za sve, kako za lokalce, tako i za dosljake...

svaki put se odande vratim kao bolji covek  :mah:

p.s. na ostrvima tajlanda se , logicno, ne izlazi po diskotekama, nego su zurke u prirodi- plaza;dzungla; otvoreni kafici i barovi....toncik samo treba citati flajere okacene svuda pored puta, jer svako vece imaju bar 2-3 otvorene zurke na razlicitim lokacijama...ali niko te nece vuci da odes tamo, vec moras sam da procitas gde je i sam da dodjes, bez vodica  heheh

Bam Bam,ja sam bio na Koh Phanghan za vreme FUll Moon Party pa cene su bile od 400BHt navise,ali i to je ok kad smo dvoje nam izadje po 5 eura.Ja sam ipak za neki bolji smestaj.Plus bio sam na Haadrin Hilu gde je svako vece zurka na plazi i ne treba mi motor uopste posto sve ti je tu pored.Motor sam imao samo 3-4 dana dok sam istrazivao ostrvo.

aha, e pa da, kapiram...cene su uvek duple, ako dodjes pred sam full moon party, mislim npr. 3-4 dana ranije..

inace, po meni je full moon nista posebno zurka, poprilicno je komercijala, ali zato po ostrvu ima svako vece mnogo boljih zurki, bar 2-3 za isto vece, i to mnooogo boljih nego te sto pice svako vece na haad rinu, to je bas onako, za turiste koji dolaze prvi put, i koji hoce da se napiju i navataju nekog trandzosa :)...

a i sam haad rin je u tom fazonu, klinci, englezi itd. koji bas i ne razumeju pravu prirodu i duh pan gana..ali ok, isao si prvi put, pa ti nije bas sve najjasnije, i nisi sve to lepo doziveo, kako treba...ali ako budes dosao sledeci put, svakako ces se bolje provesti, u svakom pogledu.

ali motor je neophodan, jer ostrvo je prelepo, i stalno se zuji gore dole, upoznaju se nova mesta, prelepe plaze, dzungla,vidikovci, masaze predvece na plazama, uz zalazak sunca, zurke uvece, pijaca za klopu u tongsali predvece, itd...

a samo zabod na haad rinu, to ti je bas ono, pa objasnio sam ti ko tu ide....

tako da, dodji jos jednom obavezno, da dozivis ostrvo, ovo sto si sad bio, i nisi bas nesto mnogo iskusio...e sad, ne pricam ovo napamet, jer idem tamo svake godine, minimum jednom, i koga god da povedem sa sobom, a do sad sam poveo bar 20 ljudi, vraca se ponovo, jer ta energija koja se tamo oseti je number 1...a ja sam obisao ceo svet...trazio, i nasao sam pravo mesto  ;)....

poz svima sa pangana i full moon.

mesec najblizi zemlji u poslednjih 20 god valjda.

tu sam jos 5 dana, ako ima koga neka se javi.

• 2 weeks later...

Pozdrav svima!

Oko 26-7. maja,planiram put za Koh Samui ,pa me zanima koje su plaze na tom ostrvu najbolje i kakvom vremenu da se nadam u tom periodu ?

Unapred zahvalna :)

Jasnastor - Najbolje ti je ako zelis provod da ides na Cheweng Beach.Ja sam bio smesten preko puta "Ark" bara i bungalova.To je skup resort nemoj da ides tamo.Mislim da je oko 50eura po danu.Ja sam bio bukvalno preko puta ulice na 150m od mora za 500THB (oko 12 eura za dvoje) u Anong Guest House.To je kao mali hotelcic imas sobu sa kupatilom,Tv,frizder,bazen ova cena je u stariji objekat,a ako zelis u ovaj novi koji je na 5 metara tamo ti je cena 700BHT (oko 17eu za dvoje) sa klimom.

Ako si na ovu lokaciju neces da imas nikakve troskove za prevoz posto sve ti je tu na dohvat ruke,diskoteka druga ulica pored,Cabare show sa ladyboyima na 20metara,plaza preko puta kod Ark bara,na plazi imas lezaljke koje se ne placaju kad odes samo si nadji neku koja nije zauzeta i uzivaj u suncu,a kako izadjes iz Guesthousa na 50m ti je glavna trzna ulica sa mnogo restorana.Ako jedes u ove restorane koji uvece su Holivudskog stila cene su malo nadauvane,istrazuj malo uvuci se u ulicice i nacices povoljnijih Thai restorana ili tezgica koji prave odlican Padthai. njam njam

Hvala Toncik,na obavestenju  :)

Gledala sam koje smestaje nude preko Agode,vec sam bila preko njih na Tajlandu u Puketu.Sada bih da obidjem Samui,pa me zanima koje su plaze najlepse. Za Chaweng nude jako lepe hotele za povoljne novce ,u periodu kada planiramo put.Posto cemo ostati 6 dana ,trazimo da nam plaza bude blizu. Za nocni zivot bas i nismo zainteresovani,vise za odmor i rekreaciju.Posto idemo krajem maja,(kada je monsunski period) guzve nisu velike,a cene su povoljnije.Po iskustvima nasih poznanika,oni su imali jako lepo vreme,bez obzira na monsun....navodno,kisa je padala jedanput dnevno po pola sata i toliko...Zanima me kakva su iskustva drugih ljudi?

Hvala.

vise tamo nema veze kakvo bi trebalo da bude vreme, jer se klima izmenila...

bio sam u novembru jedanut, pre 2 god, kad bi trebalo da bude najvise kise, i za 15 dana mi nije pala ni kap, najlepse vreme ikad...a jednom mi je krajem januara bas pljustalo svaki dan, a to je navodno susni period...godinu pre toga sam isto bio u januaru, bilo je super vreme..evo sad sam bio ceo februar, ni kapi kise..kazem ti, jednostavno- kako te usere, da izvines na izrazu...samo je u avgustu uvek padalo poprilicno...

btw, maj nikad nije bio paznat kao prekisovit mesec, pogotovu na jugoistoku thai-ja...

inace, ja bi savetovao da ides na koh phangan, jer je najlepsi od svih thai ostrva, pogotovu ako zelis mir i lepotu, jer je ostrvo izdeljeno na delove gde su stalno zurke, i gde je uvek tisina i mir....

toncik se ne bi slozio sa mnom, ali dobro, on je bio prvi put, ja ti pricam kao iskusni tajlandjanin  :P...

ali ako si u fancy fazonu, tj. ako ides tamo da te sluze, hlade baldahinima, i donose sokice u bazen, onda nemoj da ides na pangan, da kvaris harmoniju heheh

samui je definitivno za takve turiste mnogo bolji...

Jasnastor, ako bas zelis da ides an Samui nemoj da rezervises preko interneta vec kad odes tamo prosetaj na Chewengu,to su resorti jedan do drugog pa vidi sta ti se dopada.Od pristanista imas kombiji koji te voze do Chewenga za 100BHT po osobi.Sreo sam lika koji je bukirao smestaj preko interneta i platio 50eura,a drugi momak u isti smestaj je placao upola manje posto je sam bez rezervacije nasao taj smestaj.Oni uvek na internetu stave neke druge cene tako da moj savet je da ne bukiras nista da se ne bi opekla,a smestaja ima koliko hoces.Ako ne zelis neku guzvu onda "Bam Bam" je u pravu idi na Koh Phan Ghan gde su lepse plaze i mirnije.Ja bi ti preporucio "Had Mae west" deo ostrva gde imas vise resorta,plaza i pesak je super beo.Smestaj kosta 800BHT (20 eura) za bungalov na plazi.Ja sam bio na Haad Rinu zbog full moon party ali posto sam isao skuterom gore dole po ostrvu mislim da ako ste par ova plaza bi vam se dopala.Isto lepa je i "Koh Ma" na gornjem delu ostrva.Ipak uzmi si skuter (4-5eura po danu) i zuji svaki dan na drugu plazu.

• 1 month later...

Ja planiram oko 10 septembra. Sve u privatnom aranzmanu. Rezervisao sam stan nadam se da cu uspeti da ostanem 3 meseca :)