Jump to content

Featured Replies

Naravno da je najbolje samostalno, ali ona ide, ako sam dobro shvatio, sama sa detetom od 4 godine.

Ide i muz,ali ja organizujem:biggrin:

Malo me muci to putovanje od Bangkoka do krajnjeg odredista, opet avion, a opet koliko sam videla plaze u blizini nisu najbolje resenje...a onda mislim da je najbolje da odem direktno do Puketa avionom pa tu i nadjem smestaj...u nedoumici sam...eto smaram sada...oprostite mi:bag: Nego, da li se vi vakcinisete kada idete na te destinacije ?

Negde sam procitala da se ne sme sedeti ispod palmi, ali ne i zbog cega, neke bube ili sta.....::crazy: 

bam bam , hvala ti na ovim sajtovima, bas sam htela da pitam za njih

Edited by mananna

3 hours ago, mananna said:

Negde sam procitala da se ne sme sedeti ispod palmi, ali ne i zbog cega, neke bube ili sta.....::crazy: 

Verovatno da ti kokosov orah ne bi pao na pamet:smile:

1 hour ago, mananna said:

Tesko da ce je pronaci:biggrin:

ne znam koliko je puket dobar izbor...mislim da nije...pogotovu za ono sto si donekle rekla da zelis...

mada,da napises preferencije, lakse bi ti pomogli u izboru destinacije...

ma vidjam brdo ljudi na tajlandu sa malom decom...to vise nije nikakav problem putovati sa decom, puno je toga prilagodjeno....u avionu uvek ima bar 20-30 putnika sto idu sa malom decom...

tako da, ne treba se oko toga mnogo stresati...

a pogotovu 4 godine, to je veliko dete breee :smile:

Ako ti se ne dopada ideja da letiš na ostrvo iz nekog razloga, mi smo iz BKK išli na Ko Samet i do tamo se stiže mini busom (od BKK valjda 2h voženje) plus brodić oko pola sata (koliko se sećam).

To ostrvo je lepo, posebno ako ne mrdaš dalje od plaže. Nije neko party ostrvo, niti pretrpano turistima, makar tada nije bilo (decembar). Plaže su predivne i vrlo je mirno, idealno za lenčarenje pod palmom. 

15 hours ago, bam-bam said:

ne znam koliko je puket dobar izbor...mislim da nije...pogotovu za ono sto si donekle rekla da zelis...

mada,da napises preferencije, lakse bi ti pomogli u izboru destinacije...

ma vidjam brdo ljudi na tajlandu sa malom decom...to vise nije nikakav problem putovati sa decom, puno je toga prilagodjeno....u avionu uvek ima bar 20-30 putnika sto idu sa malom decom...

tako da, ne treba se oko toga mnogo stresati...

a pogotovu 4 godine, to je veliko dete breee :smile:

Najlakse je bilo dok je spadao u 'infant' :smile:. Naviknut je on na putovanja,....skitara je to:dance:  Ja nisam bas bila informisana o letovanju na Tajlandu, nego sam mislila, aha....dodjem avionom, uzmem neki taxi do hotela i to je to. Sada vidim da to nece ici bas tako i trazim najbolje resenje.

Mi zelimo biti na lepoj plazi,  cistoj, urednoj, bez kamenja, sa wc-om i barom bi bilo odlicno, sve u cilju celodnevnog trcanja po istoj mog deteta. Bilo bi divno da ima prirodan hlad. Hotel na nekoj pristojnoj udaljenosti, najvise 500, ali to cu vec naci kada se odlucim za odrediste. Voleli bi videti nesto od njihovih znamenitosti a da nije previse udaljeno od mesta gde smo, sto znaci da recimo sa nekom agencijom obidjemo nesto ali ne da ceo dan putujemo. Verovatno je Bangkok najbolji za to , ali tamo ne zelim...velika vlaznost vazduha, visoka temperatura i jurcanje po zagadjenim ulicama-to neki drugi put, kada decak poraste...Nismo za opciju izolovanosti, volela bih u blizini imati restorane, barove, prodavnice, ambulantu,.... Ukoliko je voznja avionom iz Bangkoka do nekog odredista opravdan uslov po tvom misljenju , onda cemo leteti jos tih sat vremena....

Bas ti hvala sto zelis da mi pomognes....

12 hours ago, golosina said:

Ako ti se ne dopada ideja da letiš na ostrvo iz nekog razloga, mi smo iz BKK išli na Ko Samet i do tamo se stiže mini busom (od BKK valjda 2h voženje) plus brodić oko pola sata (koliko se sećam).

To ostrvo je lepo, posebno ako ne mrdaš dalje od plaže. Nije neko party ostrvo, niti pretrpano turistima, makar tada nije bilo (decembar). Plaže su predivne i vrlo je mirno, idealno za lenčarenje pod palmom. 

Sve uzimam u razmatranje...gledam ovo ostrvo, lepo je...

Edited by mananna

6 hours ago, mananna said:

jao Mananna, ja mislim da je 15 dana odmora na tajlandu i ono što ti želiš, u periodu masovne sezone, još Phuket ili ostrva, pravi izazov nači, a i bogami gubljenja para. Pogledajte krabi, ukucajte u guglu

• 1 month later...

Pozdrav putnicima,

Planiramo u februaru 2017 put Krabija na 7 dana, dvoje odraslih i dete od 10 godina ( ne na neko ostrvo) vec kopneni deo u blizini Krabija ili Krabi.  Imamo info da ce Qatar air od decembra leteti za Krabi. Kako je relativno kratko vreme odmora, ne bi da se setkamo nesto mnogo. Bazirali bi se na odmor i plazu, eventualno obilazak nekog hrama u blizini smestaja.  Gde se smestiti, a da detetu ne bude preterano dosadno.  Hteli bi biti u nekom naselju gde ima nesto lokala, setaliste, nekih prodavnica, pijacu, doktora i lepu pescanu plazu.

Svaka preporuka je dobro dosla.

Hvala,

Mislim da je Ao Nang to što tražite.  

Ali ima mnogo lepših plaža u okolini, treba da iskoristite sve dnevne izlete na okolne plaže i ostrva, jeftino je i kratke su vožnje. 

Mada, cena aviona je najveći deo troška, šteta samo na 7 dana :smile: 

Pretpostavljam da je problem slobodno vreme.. :/

Mi imamo porodicni popust za avio karte, tako da je cena karata mnogo niza.   Da, problem je godisnji odmor.

Napisite mi koje su to plaze, ostrva i hramovi koje bi mogli da obidjemo.

Nadam se da cemo jos koji put obici Tajland

Izvinjavam se na kašnjenu odgovora, nisam nešto bio pri računalu :smile: 

Onako, nama je Ao Nang bio ništa posebno, više onako mesto gde svi prespavaju a preko dana se ide negde, sama plaža ništa posebno, mada ono, svaka plaža je posebna kada je u Srbiji sneg i tako to :smile: , ima mnogoo restorana, bluzu je Krabi town gde se ode taksijem, koji je već  pravi grad, ali nije na obali. Tamo smo bili jedno veče na night marketu, možete da odete. zanimljvo je. 

Za hramove u toj regiji ne znam, tada smo pravili krug po celom Tajlandu pa smo već obišli dosta toga po Bangkogu i na severu, tu smo bili samo u potrazi za plažama :smile: 

Ima južnije ispod grada, Ton Sai beach, Railay beach, Phra Nang beach, do tamo ima redovne linije long tail brodića za neke smešne pare, 100-200 baht. 

Takodje i Fossil shell beach, Rai Leh beach..   To možda sada zvuči komplikovano kako to zapamtiti i otići tamo, ali nije, imate na sve strane table sa turama i cenama, krajnje je jednostavno. 

Onda imate ture po ostrvima, Poda island, Chicken island, Tup island, ... tu je blizu i čuveni Phi Phi Don i Phi Phi Leh, sa plažom iz filma the beach.. 

Mi smo išli iz ao nanga svakako na Phi Phi na sledeća 4 dana pa nismo išli na jednodnevne ture tamo, ali sve je to u dometu dok ste u Ao Nangu.. 

• 1 month later...

Mislim da je ovo vise za ovu temu nego za Tajland i Kambodzu, iako se ne radi o iskljucivo smjestaju.
Dakle ovako: u BKK stizem u 18:10 u utorak, iz BKK letim u nedelju na ponedeljak, dakle imam 5 punih dana.

Nemam bas nikakvu ideju sta da radim i kuda da idem, svaki savjet je dobrodosao.
Ovo ocigledno nije cilj vec vise usputna stanica u povratku sa duzeg putovanja.

Putujem sam i moracu da vucem kofer tako da mi nece biti do previse cimanja i vozanja. Neka okvirna ideja je da prespavam u BKK to prvo vece a onda sutradan odem negdje na more odakle ne bih mrdao do nedelje.
Znamenitosti i turisticke obilaske bih ostavio za sledeci put i neki duzi boravak, ovaj put samo plaza.

Ima neko neku ideju, sugestiju, preporuku, antipreporuku? :smile:

Što se tiče vučenja kofera. Kofer može da se ostavi, recimo, na ž.s.

Imaš odgovor od samsung.

• 3 months later...

pozdrav

da li je bio ko na koh samui,ili ko tao?

ili mozda planira pocetkom februara?

• 2 months later...

Aaaa, nemojte da se zateknete na Phanganu za vreme full moon party-ja bez unapred bukiranog smeštaja. 

Evo pijemo Chang i vrtimo buking sajtove, jedino su slobodni par rizorta od 170-500 eura noć,  kul :smile: 

Inače nismo došli zbog toga, tu smo već  5,6 dana, ali sve je moglo da se rentira do12.02 tj danas, kada je full moon, kao mislili smo ok videćemo to jutro nešto,  ali nemaaa. Pa ok, toplo je, može da se spava napolju, šta sad'

Edited by samsung

Pozdrav svima!

Putujem u martu na Tajland, dvoumim se izmedju Koh Pangana i Koh Tao, na kraju cu verovatno posetiti oba ostrva. Da li neko zna okvirne cene na Koh Tao, cene skutera, pica, Thai hrane? Volela bih da obidjem celo ostrvo, pa samo da imam neku okvirnu racunicu. 

Naisla sam na ovaj blog, vidim da Koh Tao ima svoje drazi (sem podzemnog sveta :smile: ). Prvenstveno trazim mir i tisinu, bez fool moon partija i ostalih partija :biggrin::biggrin: Lepe plaze, zalazak sunca i prirodu, sto vise prirode, manje turista. :wink:

To što tražiš i dobiješ na Koh samuiu i Koh Phanganu, ali ne za vreme punog meseca. Tada je sve mirno tiho, jeftinije...

Hvala na odgovoru, videcu da eventualno izbegnem full moon 12.marta, prvo Koh Tao, pa od 13. Koh Pangan. Ako imate preporuku, da li ici na zapad ili istok, cini mi se da je na istoku mirnije...

Zaboravih da ostavim link o Koh Tao ostrvu https://frutina.wordpress.com/2010/11/04/koh-tao-–-v-iskanju-sanjske-plaze/ , samo prevedite stranicu na engleski, odlican je tekst, s obzirom da malo znamo o ostrvu, dobro dodje da se informise ko ide.

Pozdrav :smile:

Pre dva dana odoh sa Phangana, a pre toga bili na Tao, evo neke cene , skuter 200 bht dan, benzin je 28-32 kako na kojoj pumpi (nemoj da kupuješ iz flaša na ulici, tako je 40-50 za 0.7l). Ali skuteri trose neverovatno malo, 1.8l na 100km pa je voznja skoro besplatna. Čini se da tamo svako ko živi na ostrvu izdaje neki skuter, ali ipak pazi i uzmi iz neke agencije gde imaju mnogo skutera u ponudi i nije im ideja da žive od naplate za ogrebotine. 

Najjeftinija hrana na ulici je na primer 50bht za neki pad tai, ali ja realno moram da pojedem 3 takva da bi imalo nekog efekta, po restoranima jedeš za 100-300, zavisi šta i gde. Pivo je 60 do 130 po barovima, malo/veliko, zavisi. U 7/11 veliki chang je 70 :smile: 

Za Phangan obavezno skuter, pa je nebitno gde je smeštaj, do svega se stiže za pola sata, 45 minuta, dovoljno je malo ostrvo da možeš da si stalno na jednom mestu a obiđeš sve plaže. Definitivno su plaže na istoku lepše. Čak je ozloglašeni Haad Rin preko dana jedna veoma lepa plaža sa belim peskom i providnom vodom.  

Dok si na Thao obavezno na yangnuan ili kako se već piše, voda je neuporedivo lepša nego na Tao, gde same plaže onako baš i nisu nešto.  

• 2 months later...

Ima li ikoga u maju raspoloženog za druženje ?

Slijecem 12 maja u BKK onda vjerovatno sjedam na voz za Phuket. Iskreno tražit cu neko mirrno mjesto gdje mogu raditi i odmoriti se. Ništa nemam rezervisano jer neznam gdje cu dok ne vidim kakva je atmosfera...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• 2 months later...

Pozdrav svim putnicima, putujem na Tajland 08 avgusta sa dva klinca od 13 i 15g osstaje se tri nedelje, bez posebne ideje gde i sta, letimo na Puket planirajuci da palimo na Samui jer je navodno vreme bolje na istocnoj  obali, svaki savet ili predlog iskusnih putnika je dobrodosao......