Jump to content

Featured Replies

• 3 weeks later...

Da li neko zna gde mogu da nadjem ove manje torbe, 35x20x20? Sve sto sam nasao bilo je malo vece

Postoji marka koja se zove CabinMax, prave torbe savrsenih (maksimalnih) dimenzija za svaku ozbiljniju low cost kompaniju. Kupio sam i big i small cabin bag na amazonu, cene za veci su 25+ Eur. Odlicna kupovina.

Vec je neko pominjao u topic-u da je u toku akcija RyanAir-a sa vaucerom od 10 evra.Jos danas se mozete registrovati da biste isti dobili. Moguce je registrovati se koliko god puta zelite sa razlictim emailovima. A ima i letova. Ja sam otvarao email naloge na yahoo, cini mi se da je najednostavnije. Kad sam se upraksao, bilo mi je potrebno oko 5 min od momenta otvaranja email naloga,zatim registracije i ukucavanja podataka na RyanAir do "kupovine" karata.

Kupio tj dobio (nista nisam platio jer vaucer je pokrio svaki let): u decembru, Nis-Berlin, Berln-Bukurest, Bukurest-Berlin, Berlin-Nis. Uzeo sam i Berlin-Bratislava za svaki slucaj jer mi je tanak razmak izmedju posljednja 2 leta pa ako se nesto desi, bolje da zaglavim na BTS nego na SFX. Osim toga, registrovao sam jos dva naloga (prokletinja:D) na RyanAir ako se pojavi jos neka fina kombinacija do 21.09, jer ako se registrujete danas, vaucer mozete koristiti do tada. Ali, se morate registrovati danas. Ako neko ima nedoumice oko registracije neka pise da mu-joj se pomogne. Vjerovatno ima razlicitih let kombinacija koje bi nekome upale fino.

Sretan put!

Koliko dugo si cekao mejlove za potvrdu karte? Ja ne mogu da se setim prosli put koliko je bilo kad sam reggularno kupvao karte, al nema ih jedno 20 min. 

Prvu kartu koju sam kupio, nije mi stigao email i to dugo sati. Mozda cak i dan. Mislio sam da je neka fora,mada se na Ryan Air profilu vidi let da je "Confirmed" u My Bookings.

Onda sam provalio sljedece.

Ides u My Bookings i nadjes let. Kliknes na let. Zatim Manage Booking - Update Contact Details - Confirm. Cim potvrdis (jos jednom) email adresu, stize ti booking email odmah. To mozes raditi odmah poslije kupovine i kod mene je tako funkcionisalo. 

Sad sam rezervisao 4 karte, 2 za mene 2 za devojku.Samo sam toliki idiot da sam uspeo da promasim jednom broj u pasosu a drugi put za dan kada istice pasos. Tako da sam 6 karata u stvari "kupio".

4 hours ago, stevancelinac said:

Vec je neko pominjao u topic-u da je u toku akcija RyanAir-a sa vaucerom od 10 evra.Jos danas se mozete registrovati da biste isti dobili. Moguce je registrovati se koliko god puta zelite sa razlictim emailovima.

Da li su ti svi ostali podaci isti [pogotovo payment details], samo email razlicit?

16 hours ago, jms_uk said:

Da li su ti svi ostali podaci isti [pogotovo payment details], samo email razlicit?

Da, nista se ne mijenja, nista ne diras, samo kliknes da potvrdis vec postojecu email adresu.

16 hours ago, mveruovic said:

Haha, ovo je odgovor da, znaci da nece proci ova fora?

Nisam bas razumio.Ako si promasio broj pasosa ili datum, karta ti nije validna. Jedino mozes da promijenis podatke iz pasosa al mislim da se to placa sto bi moglo biti skuplje od komercijalne cijene leta.

Znaci, ako ste kupili let, ukucali ispravno podatke a nije vam stigao email, nemojte se brinuti. Dok god let stoji u My Bookings, on je vas. Samo potvrdite email adresu kako sam prethodno objasnio i stici ce vam na email. Taman i da ne stigne, kada se otvori check in, stici ce vam onda sigurno mada mislim da mora i booking email da profunkcionise. Meni je stigao za sve karte.

Edited by stevancelinac

Dobio sam mejlove, nego sam mislio da jms_uk ima neke info da ne moze da se iskoriste karte ako se "kupe" sa istom karticom.

Ko je imao vremena da se zeza mogao je lepo putovanje u novembru da napravi za par nedelja. Za dz. :biggrin:

Imam pitanje za one koji su leteli Ryan-om:

Da li se u rucnom prtljagu moze uneti hrana koja je industrijski upakovana a nije tecna tipa keks i slicne grickalice, i uopste koja vrsta hrane moze da se nosi u rancu a da je ne oduzmu na pregledu u Budimpesti (pretpostaljam da ste svi nosili nesto, pa me zanima sta moze da prodje :smile:).

Nikad nisam leteo sa ovog aerodroma a ni ovom kompanijom.

Hvala unapred!

Unosio sam sendvič i keks u RyanAir u Budimpešti, niko me nije cimao. Ako je u manjim količinama, ne vidim prepreku. Samo da nije tečno ili želatinasto. To su mi bacali, od vode do rakije (doduše, uspio sam zamoliti da prospem rakiju u vreću a da mi vrate čuturicu, to je toliko smrdilo, al šta mogu - samo slijedim pravila:)

2 hours ago, stevancelinac said:

Unosio sam sendvič i keks u RyanAir u Budimpešti, niko me nije cimao. Ako je u manjim količinama, ne vidim prepreku. Samo da nije tečno ili želatinasto. To su mi bacali, od vode do rakije (doduše, uspio sam zamoliti da prospem rakiju u vreću a da mi vrate čuturicu, to je toliko smrdilo, al šta mogu - samo slijedim pravila:)

:LOLLL:

Hvala!

Pih, i meni je palo na pamet da napravim jos jedan nalog sa nekim drugim mejlom i da iskoristim tih 10€, ali sam mislila da to nece proci jer se poklapaju ostali podaci (ime, broj pasosa, drzavljanstvo, datum rodjenja, kartica). Sad znam za sledeci put.

Jedno pitanje posto nisam leteo sa Ryanairom do sada.

Ako ne kupim i rezervaciju sedista uz kartu, koliko je verovatno da ce mene i saputnika razdvojiti, tj. da necemo dobiti sedista jedno pored drugog?

40 minutes ago, Misha V said:

Jedno pitanje posto nisam leteo sa Ryanairom do sada.

Ako ne kupim i rezervaciju sedista uz kartu, koliko je verovatno da ce mene i saputnika razdvojiti, tj. da necemo dobiti sedista jedno pored drugog?

uvek su mesta jedno pored drugog

46 minutes ago, milanvuk said:

uvek su mesta jedno pored drugog

Da, ako su karte kupljene sa jednog profila onda ce vam se tokom check in-a dodijeliti mjesta, jedno uz drugo.

Ako su karte odovojeno kupljene, tesko cete bez placanja odabira mjesta, dobiti zajednicko mjesto.

Imaj na umu da kad avion poleti svakako mozete najcesce promijeniti mjesta ako nije pun.

Ja kada sam u januaru leteo sa njima, karte sam kupio sa istog profila i kada sam se cekirao, razdvojena su bila sedista u jednom smeru, ja sam bio u jednom redu, njoj je zapao red iza. U povraku su bila jedna pored drugog.

• 3 weeks later...

Jel može da mi neko kaže da li postoji način da se za Ryanair prate akcije na određjenim letovima, kada snize cene tokom određjenog dana, slicno je bilo juce, ali sam kasno saznao.

Hvala

• 2 weeks later...

Pitanje za one koji su leteli Ryan-om a nosili ranac - moj ima nekoliko metalnih nitni i nisko iza ledja, jednu metlnu tanku plocu 5*25cm kao ojacanje (naravno, usivenu u ranac iza postave ali vidljivu na krajevima).

Da li zbog ovog metala mogu da imam problem pri ulasku u avion jer su danas rancevi prakticno skroz od plastike i platna ili to nema nikakve veze? znam da ranac ide na poseban pregled a ne sa mnom kroz metal-detetktor, ali opet, nisam sigurna...bolje sada da znam dal' da menjam ranac nego da me vrate sa ulaska u avion.

Hvala!

Edited by sandrolina

Ako sam dobro razumeo, ranac je fabricki napravljen tako, nisi ti naknadno sama ubacivala taj metalni deo, zar ne? U svakom slucaju, ne verujem da ce da te vrate, eventualno mogu samo dodatno da pregledaju ranac i uvere se da taj metalni deo ne predstavlja nista opasno. Jedino sto mozes da uradis kao meru predostroznosti je da sto ranije dodjes na security control, jer eventualni dodatni pregled moze da ti oduzme nekoliko minuta do pola sata vise. A sve zavisi i o kojim aerodromima se radi, negde su kontrole rigorozne, a negde vrlo povrsne.

Dragance, da, tako je napravljen, nista nisam prepravljala. To je neka varijanta polu-planinarskog ranca kakvi se vise ne prave, od jakog najlonskog materijala sa dodatnim ojacanjima na ledjima u vidu tih ploca koje se ne mogu izvaditi kao kod vecine danasnjih (sad videh da ih ima ukupno 3), lagan a cvrst, a opet idealne velicine da se uklopi u Ryan-ove mere, 50x40x20 cini mi se. 

Let je iz Budimpeste za Izrael (Ovda), pa razmisljam da li mogu zbog destinacije da mi prave problem i ne puste me sa njim u avion. Nikad nisam letela ni Ryan-om niti iz Peste. A sto se tice povratka ne brinem, jer ne sumnjam da ce izraelci sto pre gledati da nas izliferuju :smile:

Sta mislis? poslusacu savet jer nemam iskustva sa ovim 'detaljima'