Jump to content

Featured Replies

To je dovoljno, imao sam isto "presedanje". Čekiraće ti prtljag do krajnjeg odredišta.

Prtljag će ti obeležiti nekom žutom trakom (trasfer) i on ide svojim putem  - do Beograda...mimo tvog uplitanja

Pokušaj da se u Antaliji čekiraš za OBA leta  (Ant - SAW; SAW - BGD) JER: na SAW zna da bude takva gužva (čak i rano ujutro; čak i nedeljom) da ti se čini da nećeš stići da se čekiraš...

Poslednji put sam stajao više od sat vremena u redu za čekiranje - neverovatna gužva...

Moja glupost, jer me lepo žena u Izmiru pita  - da li idem za BGD direktno - ja je nisam razumeo pa joj rekoh, "Ne, idem preko SAW" - koja glupost... i ona mi dade bording samo do  SAW!!!

Pegasus na SAW ima više desetina šaltera - ali sve je to NEDOVOLJNO  - kolike su gužve... 

na SAW zna da bude takva gužva (čak i rano ujutro; čak i nedeljom) da ti se čini da nećeš stići da se čekiraš...

Poslednji put sam stajao više od sat vremena u redu za čekiranje - neverovatna gužva...

Pegasus na SAW ima više desetina šaltera - ali sve je to NEDOVOLJNO  - kolike su gužve... 

Ja sam u nedjelju letio sa SAW za Sarajevo i bila je baš gužva, a ja sam kasnio. Razlog je taj da je sigurnosni pregled odmah na ulazu, a kasnije imaš još jedan, nakon čekiranja, ako se dobro sjećam. Zbog ovog stvarno nije loše doći malo ranije, da ne kažem na vrijeme :)

• 2 weeks later...

Pozdrav. Leteo sam do sada par puta Pegazom, zadnji put januara prosle godine. Sad cisto onako gledam neke random letove i primecujem 2 stavke: service fee i airport check in fee. O cemu se to radi, vidim da je to jos neko pitao a odgovora nema?

Ne secam se sta je tacno pisalo pod stavkama kad sam ja kupovao karte, ali sam prilicno siguran da tada toga nije bilo. Gledam i po netu da li ima neka informacija o uvodjenju tih famoznih stavki poslednjih godinu dana, nema nista. Pomoc?

Meni se cini da je to samo zbog uzimanja para.

Kao i ona "fuel surcharge fee" (ili kako se vec zove).

To se podrazumeva, kompanije danas vole pare više no 'leba da jedu.  :D

Nego, jel zna neko od kad je to uvedeno i šta su naveli kao razloge? Obožavam da slušam te njihove retardirane priče (tipa kad je Wizz smanjio dimenzije i težinu prtljaga, kažu za vaše dobro, da možete udobnije da sedite  :happyyy: ).

Nekad se stvarno pitam da li za PR uzimaju neke iz ustanova...

• 3 weeks later...

Je li neko koristio flights points kod Pegasusa?

Koliko sam razumela, mogu da se iskoriste ako ima flight poena u vrednosti vecoj od 5 eura i let moze da se plati ili samo tim poenima ako ih ima dovoljno, ili kombinacijom poeni + kartica (ono sto je preko skine se sa kartice).

Kako sam letela dosta sa njima i nakupila nekih poencica resim da platim kartu ovom kombinacijom poeni+kartica, i selektujem te dve opcije (i lepo je naznaceno koliki deo se placa poenima a koliki se skida sa kartice), i kad sam pokusala da platim tako, nisam mogla da izvrsim transakciju. Izbacuje mi neku gresku i vraca na predjasnju stranu. Pokusala sam nekih 10 puta i nisam uspela. Onda sam posumnjala da je posredi neki lopovluk i selektovala samo placanje karticom (tj, nisam koristila flight points) i transakcija je odmah prosla.

Interesuje me da li je jos neko imao ovakva iskustva i da li sam nesto pogresila; kako se koriste ovi poeni; da li je neko uspeo da plati tako - deo u poenima a deo sa kartice?

• 1 month later...

Znam da pitanje nije za ovaj topic, ali da ne otvaam novi !?!

Dakle, kako mi se ne uklapaju datumi Pegasusa iz Istanbula za Beograd, već sam kupio kartu aviokompanije BORA JET iz Bodruma za SAW pa dalje AirSerbiom za BEG, pa me interesuje da li je neko već leteo pomenutom kompanijom i kakva su iskustva?

U Istanbulu imam čekanje od oko 5 sati, tako da malo  kašnjenje ne bi trebalo da bude problem. Najviše me brine mogućnost da let potpuno otkažu  :shockkk:

• 2 weeks later...

Strašno. Taman sam kupio četiri leta preko Pegasus-a za kraj jula. Najači su mi ovi koji msile da je AirSerbia naša kompanija i da mi kao branimo domaće interese. Ja ne razumem šta je tu naše, nijedno slovo ugovora niko nije video a konkurencija malo po malo nestade. 

I ja sam kupila za pocetak jula, valjda nece nista biti od toga. Uzas, najpre su se okomili na Wizz, a sad i ovo; ciste konkurenciju i stvaraju monopol...

Аутобуска станица у Источном Сарајеву, на коју стижу углавном аутобуси из БГ и НС је јако близу аеродрома у Сарајеву, карта је око 20 евра... ;)

Čini mi se da je na Turskoj verziji stranice njihova reklama da imate dodatnih 25% popusta ako buking odradite preko aplikacije koja može da se preuzme za iOS i Android.

Na engleskoj i nemačkoj verziji ovo ne postoji..

Mislim da ovo važi samo za domaće letove, zato je samo na turskoj verziji. Ovo je sa sajta

Campaign Rules:
Sale date: June 3 to 10
Payment discount will appear instantly.
Air date: July 1 to 24
Only mobile app (iOS & Android) will be available on tickets purchased.
25% discount on domestic flights

Edited by rade0808

Mislim da ovo važi samo za domaće letove, zato je samo na turskoj verziji. Ovo je sa sajta

Campaign Rules:

Sale date: June 3 to 10

Payment discount will appear instantly.

Air date: July 1 to 24

Only mobile app (iOS & Android) will be available on tickets purchased.

25% discount on domestic flights

А и пише...

• 3 weeks later...

Nadam se da sve ostaje, posto 25. jula letim Pegasusom za Istanbul, aerodrom SAW. Uzbudjen sam veoma, posto mi je ovo drugi let, prvi je bio kad sam bio mali, pa ga se ni ne secam. Idem preko agencije, tako da oni kupuju karte i salju na mail. Let avionom mi je prakticno veci dozivljaj nego Istanbul. Samo da poletimo i sletimo, ja vec zadovoljan. Ostalo je cist bonus.  :dance:

Samo da poletimo i sletimo, ja vec zadovoljan.

Al je tebe lako zadovoljiti... :)

Inace,ako imas neku VISA karticu (da li ti licno ili neko od poznanika),onda ce ti ubuduce narucivanje karata preko agencije biti nepotrebno ;)

• 2 weeks later...

Jedno pitanje posto nisam nikad leteo Pegazusom ,odem na sajt izaberem let Beograd-Istambul i ponude mi tri cene karte :Esentials,Advantage i Extras . Koliko kapiram ova prva je bez prtljaga ? (tj.samo rucni) ,a ova druga koja je skuplja imam mogucnost da nosim i neki veci kofer ?

To mi je delovalo bas cudno jer sam nasao u avgustu povratnu kartu za 102 evra,mislio sam da sigurno nema cekiranog prtljaga za tu cenu.

Znaci hoces da kazes da pored obicno rucnog prtljaga za tu essential tarifu imam i kofer ,tj.cekirani prtljag (tamo pise do 20 kg )  ?