Jump to content

Featured Replies

Dobar je ovaj pegasus, 75E povratna do Carigrada :) Mada malo brljaju, za hand luggage pise 0 a dole negde da moze do 8kg itd. al kapiram da je nemoguce da hand luggage nije dozvoljen, sta bi ljudi radili npr. sa laptopom...

Sama kupovina mi je prosla bez problema na koje su se ljudi ovde zalili ali me malo zbunilo sto nigde nisam imao opciju da cekiram online check in. Uz to mi se u racunu negde pojavila i taksa za check in od 16 i nesto eura, ali nisam nasao nacin da je izbegnem.

Jel zna neko sta je trebalo drugcije da uradim. BTW. pre kupovine sam napravio plus nalog, opet po savetu odavde, hvala ljudi.

Takodje sta sad, dobio sam samo racune, da ih stampam pa na aerodrom ili kako?

Odstampaj ih pa ih drzi kod sebe cisto za svaki slucaj.

Dovoljno je samo da dodjes na aerodrom, predas pasos i dobices boarding ticket i to je to ;)

Letim prvi put Pegasus-om pa mi jedna stvar nije najjasnija. Na karti mi pise za prtljag- baggage 20 kg u oba pravca, da li je to cekirani prtljag ili rucni? U njihovim pravilima nadjoh da postoji rucni do 8 kg tako da pretpostavljam da se ovde radi o cekiranom do 20 kg. Ili gresim?  :)

Letim prvi put Pegasus-om pa mi jedna stvar nije najjasnija. Na karti mi pise za prtljag- baggage 20 kg u oba pravca, da li je to cekirani prtljag ili rucni? U njihovim pravilima nadjoh da postoji rucni do 8 kg tako da pretpostavljam da se ovde radi o cekiranom do 20 kg. Ili gresim?  :)

U pitanju je cekirani prtljag ;)

Prekjuce sam letio Pegasusom iz Istanbula za Beograd, pa evo nekoliko savjeta koji su mozda vec pomenuti ali nije na odmet ponoviti:

- prilikom kupovine karte imao sam problem sa telefonskim brojem - naime, pegasusov sajt nikako nije htio da prihvati bosanski broj koji sam ispravno pisao u medjunarodnom formatu. Na kraju sam ukucao turski mobilni broj od poznanice i rijesio problem ionako je nebitna stavka i ne razumijem zasto insistiraju na tome;

- Nikakva rezervacija ili bilo kakva objava mi nije stigla na email iako sam ga ukucao prilikom  kupovine;

- Put do Sabihe aerodroma je trajao 40 minuta iako je zvanicno 90 minuta. Petak, jutarnji casovi, nije bilo guzve iz Istanbula ali sam primjetio guzvu u suprotnom smjeru;( prevoz - Havatas bus)

- Odstampana karta uopste nije potrebna vec samo pasos koji se preda na jednom od brojnih Pegasus saltera i dobije se karta;

- Prtljag se predaje na salteru, postoji automatska vaga i nisam siguran u limit ali uglavnom je besplatan ( do 20 kg koliko ukapirah). Taj prtljag odlazi kao normalan, a cini mi se da se dodatni moze ponijeti u avion, ja nisam imao nista uza se ali jesu drugi putnici i cisto sumnjam da su dodatno platili;

- Na kraju samo da ih pohvalim kao low cost s obzirom na cijene, egzoticne konekcije i omoguceni besplatan prtljag. Eh da, primjetio sam da su im karte za Sarajevo generalno puno skuplje nego za Beograd, a cini mi se da je ista situacija i sa drugim gradovima u regionu.

Društvo, upravo sam kupio povratnu kartu za drugu osobu. Imam dva pitanja:

1. Broj pasoša? Nisu mi tražili, ili sam propustio da vidim. Ali kapiram da bi me upozorili. Da li ste unosili?

2. Znate onu foru koju ima Turkiš, da kada kupujete za drugoga, morate da dostavite vašu kreditnu karticu ili da se pojavite u njihovom predstavništvu?

Da li toga ima kod Pegazusa?

Nije potreban broj pasosa, ne traze ga nigdje. Za karticu ti nisam od pomoci, kupovala sam svojom.

Na sajtu Pegasusa, u odeljku "General rules" stoji ovo:

"Pegasus Airlines may request to see the credit card with which the ticket purchase was made."

Prošlo je oko 4-5 meseca, meni još uvek nisu odgovorili.  ;D

Bolje stupi u kontakt sa nekim Turčinom preko CSa ili Fšita, pa neka ti on sastavi, kad već brže odgovaraju.  ;)

Heh, pokušao sa posla, ali matori eksploreri :)

U poruci koju sam dobio na mejl, ne piše ništa u vezi imanja kreditne kartice kod sebe kojom je kupljena karta, odnosno da osoba koja ju je kupila bude prisutna, ako već to pitanje nije drugačije rešeno ranije. To kod Turkiša uvek piše.

Bez brige, biće to dobro ;)

Cisto za svaki slucaj, iskopiraj tu svoju karticu i svoj licni dokument i daj onima kojima si kupio karte da to ponesu.

Da li njihove karte mogu da se kupe samo kreditim karicama? Ja imam Intesinu internet karticu, ali ona je debitna, mislim da one ne mogu da se koriste, da li je neko platio kartu Intesinom internet karticom?

Kak' bre ne može, pa one za to i služe!  :) Plaćao sam ja Visa Internet i Visa Electron, obe debitne, obe Intesine, opušteno. Zapravo, ja i ne znam što imamo i koristimo njihovu Visa Internet karticu kad Electron radi perfektno za net-plaćanja.

Kak' bre ne može, pa one za to i služe!  :) Plaćao sam ja Visa Internet i Visa Electron, obe debitne, obe Intesine, opušteno. Zapravo, ja i ne znam što imamo i koristimo njihovu Visa Internet karticu kad Electron radi perfektno za net-plaćanja.

I ja imam obe kartice, s tim da ovu internet skoro pa nikad nisam koristio. Jedan od razloga zasto bi je trebalo koristiti je bezbednost. Npr, drzati sav novac na racunu vezanom za Visu electron, a kad treba da se kupi nesto online, prebaciti onoliko novca koliko je potrebno na internet karticu, preko online naloga i izvrsiti uplatu na odredjenom sajtu, koristeci internet karticu. U slucaju da kupujete na sumnjivom sajtu ili da na bilo koji nacin budu "pokradeni" podaci sa kartice kojom je placano na internetu, time sprecavate da neko potrosi ostatak novca koji vam se nalazi na toj kartici, jer ga prosto nema :)

Ok, hvala na odgovorima; na njihovom sajtu pise sa se moze placati Visa i MC kreditnim karticama, pa sam htela da proverim.  :102:  :)

Evo odgovor :)

"Dear Slobodan Rudic,

The name of the passenger is not required to match the name of the person paying for the flight .The person paying for the flight or the credit card used are not required to be present at the moment of check - in.

Therefore you can make the payment on our on-line booking system with the credit card of your friend and you do not need to carry the credit card with you.

However, in case of need, the authorities may call the owner of the credit card to confirm the purchase.

Thank you for your interest in our company.

Sincerely,

Pegasus Airlines Guest Relations"

• 1 month later...

Ćao drugari,

da li se neko od vas seća (ili može nekako da sazna) koje su cene za promenu rezervacije u "Super" tarifi a koje u "Flex"?

Ne znam da li je problem u mom browseru ali gde god na sajtu Pegasusa kliknem na tarifu radi pojašnjenja iskače mi samo prazan pop-up.

U turskoj verziji radi, ali kad to što tu piše provučem kroz automatski prevod na chrome-u nema baš mnogo smisla (tačnije: sve deluje isuviše dobro, ispada da se nikad skoro ništa ne doplaćuje; što mi je vrlo sumnjivo)

EDIT: sad sam još malo studirao tursku verziju, ako još nekog interesuje: izgleda da je promena rezervacije 40 Evra po letu i za jednu i za drugu tarifu; a u flex tarifi se moze i otkazati let za 65 Evra. (72 sata pre poletanja)

• 4 weeks later...

payment error b3 12 Invalid transaction

Pegasus site mi nesto nije raspolozen za uzimanje evrica...

Posle 5-6 pokusaja stalno izbacuje tu poruku. Stavljala sam i nas i turski mobilni i ostavila 1,25e za potvrdu sms-om i brisala...uvek isto.

Istom tom karticom malopre kupih na Ryanu neke karte tako da para ima i kartica radi. U pitanju je Visa Erste banke.

Mozda mi je pretrazivac nesto zaglupeo...menjali smo ceo operativni sistem pa mozda neki kolacici izgubljeni jer smo kupili bar 5-6 puta karte preko pegasusa ranije i sve je radilo iz prve. Mozda sam omanula sto sam se uclanila u ovaj njihov Plus klub...

Ukoliko neko ima neko resenje neka ga napise ili neka zauvek cuti i kupi mi kartu  lol:: lol::

Uzela Intesa Internet na kojoj se prasina uhvatila i proslo iz prve... Ist-Beg 79TL...korektno za let 12.07. iliti za desetak dana....

Pozdrav svima, ja se unapred izvinjavam jer nisam uspeo da nadjem odgovarajucu informaciju na forumu, pa vam se zato obracam. Planiram sutra da uzmem kartu u pegasus airlines, vrlo je hitno,  imam maestro karticu u banci inteza ali je problem sto je to dinarski racun, pa me zanima da li mogu da unesem podatke sa te kartice na njihov sajt i da tako kupim kartu? da li je to uopste moguce i ako jeste kolika je provizija, i koja je procedura za kupovinu karte na taj nacin? Hvala vam puno unapred!

Pozdrav svima, ja se unapred izvinjavam jer nisam uspeo da nadjem odgovarajucu informaciju na forumu, pa vam se zato obracam. Planiram sutra da uzmem kartu u pegasus airlines, vrlo je hitno,  imam maestro karticu u banci inteza ali je problem sto je to dinarski racun, pa me zanima da li mogu da unesem podatke sa te kartice na njihov sajt i da tako kupim kartu? da li je to uopste moguce i ako jeste kolika je provizija, i koja je procedura za kupovinu karte na taj nacin? Hvala vam puno unapred!

Online kupovina avio karata moze samo sa karticama koje su vezane za devizni racun.

Najbolje prolaze Visa Internet i Visa Electron...debitne kartice banka Intesa

Sve bi ti se samo kazalo par postova pre ...samo citaj redove  :comp: ...a ne izmedju redova  :maddd: