Jump to content

Featured Replies

Je l' zna neko koliko košta karta od Budimpešte do Praga (u jednom pravcu i povratna), ako se kupuje na blagajni u Budimpešti? Znači ne unapred preko MAV-a, već ono, keš njima, karta meni, i polazak istog dana?

Je l' zna neko koliko košta karta od Budimpešte do Praga (u jednom pravcu i povratna), ako se kupuje na blagajni u Budimpešti? Znači ne unapred preko MAV-a, već ono, keš njima, karta meni, i polazak istog dana?

Ukoliko nestane karata od 19 EUR imaš ekskurzijsku kartu (Kirándulójegyek) koja košta 49 EUR. Ona je povratna, ali se moraš vratiti u roku od 4 dana. Možda možeš da prodaš polovinu nekom za povratak. Obična redovna karta je preskupa, mislim da je preko 60 EUR.

• 3 weeks later...

Ukoliko nestane karata od 19 EUR imaš ekskurzijsku kartu (Kirándulójegyek) koja košta 49 EUR. Ona je povratna, ali se moraš vratiti u roku od 4 dana. Možda možeš da prodaš polovinu nekom za povratak. Obična redovna karta je preskupa, mislim da je preko 60 EUR.

Vaze li ove karte za sve vozove i da li se mogu uzeti u Putniku?

Vaze li ove karte za sve vozove i da li se mogu uzeti u Putniku?

Kirándulójegyek važi za sve direktne vozove i može se uzeti samo u Mađarskoj.

• 4 weeks later...

Pozdrav ljudi, nov sam ovde. Treba mi par informacija, posto vidimd a ste svi iskusni, hehe.

Trebaju mi informacije za relaciju Budimpesta - Drezden, i to u jednom pravcu, kupio bih kartu direktno na stanici u budimpesti, pa me zanima da li neko ima informaciju koliko to kosta, posto sam naisao na razlicite cifre na netu. I koliko je to pametno upste raditi? Ako neko ima alternativu nek mi napise. Hitno mi treba, polazim za par dana.

http://www.mav-start.hu/utazas/nemzetkozi/nemzetkozi_index.php

BUDAPEST* - Dresden Hbf, 2014.06.18 seat (2nd class)

1 person

Please note that home printing of international tickets is not possible. International tickets booked online must be collected at any of the Ticket Collection Points located at railway stations in Hungary before your journey.
Please select the offer you prefer from the list underneath.

For the trains and fare conditions please click on the button Open. If you do not find a suitable offer, or you have special requirements, please visit one of our international ticket offices located at major railway stations or in downtown of selected cities.

29,00 eurofurther information
39,00 eurofurther information
95,00 eurofurther information

Edited by pedjalon

Odlično su povezani sa Evropom, svaka im čast. Znači 58 dodatnih evrića, što će reći da sam do tamo i nazad za 74. Hmm, aj da prelistam, možda može i jeftinije

I druga, možda važnija stvar. Pošto vidim da svi uglavnom rezervišete karte unapred, koliko je pametno da na samom licu mesta isti dan pred sam polazak kupujem kartu? Jel može nešto neočekivano da mi se desi?

Odlično su povezani sa Evropom, svaka im čast. Znači 58 dodatnih evrića, što će reći da sam do tamo i nazad za 74. Hmm, aj da prelistam, možda može i jeftinije

I druga, možda važnija stvar. Pošto vidim da svi uglavnom rezervišete karte unapred, koliko je pametno da na samom licu mesta isti dan pred sam polazak kupujem kartu? Jel može nešto neočekivano da mi se desi?

Može, tj. gotovo sigurno će da se desi da karta košta 3-4 puta više! Kupi unapred kartu (što ranije to veća šansa za najjeftiniju cenu) preko sajta http://mav-start.hu/, i odštampaš na automatu u Budimpešti.

• 3 weeks later...

U vezi tog MAV sajta (verzija na engleskom: http://www.mav-start.hu/english/index.php )...

Krenuo sam nocas da kupim neke karte,i OK,izaberem relaciju,datum,da je karta za dve osobe i ponudjeno vremene,ali kad stignem do onog "Ticket to the cart" (karta u korpu),treba da me preusmeri na deo za online porucivanje karata (na adresi: https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/JegykivalasztasNk ),ali mi umesto toga izbaci:

Invalid Server Certificate

You attempted to reach jegyvasarlas.mav-start.hu, but the server presented an invalid certificate.

Probao sam par puta,ali ne ide,uvek dobijam tu poruku... :102:

Edited by Duya

Njihov sajt za prodaju preko secure protokola (https) nije dobro konfigurisan, u smislu da nisu platili za bezbednosni sertifikat koji je tu obavezan. Dakle, javašluk. Noviji brauzeri (Firefox?) su obično podešeni da ti i ne daju da priđeš takvim sajtovima, mada obično postoji opcija da to ipak zaobiđeš ("I understand the risk"). Probaj da prepodesiš bezbednost u brauzeru, ili probaj drugi.

EDIT: Hm, meni radi. Moguće da su tebi pobrkana neka bezbednosna podešenja u brauzeru. U svakom slučaju, probaj drugi.

Edited by Duya

Verovatno ti se datum na kompjuteru promenio i onda ti browser to izbacuje jer mu se sertifikati ne podudaraju sa datumom pa mu je tu nesto sumnjivo.

@Duya:Ajde mi reci u kom to browser-u si uspeo?

Ja sam nocas probao sa Operom (nece),evo sad sa Explorer-om (isto nece;Most likely causes:•You are not connected to the Internet.•The website is encountering problems.•There might be a typing error in the address.),a ni Google-ov browser nece (Cannot connect to the real jegyvasarlas.mav-start.hu).Firefox nemam da sa njim isprobam ovo :D

@ozzy:ne znam,meni se cini da mi je datum na kompu up-to-date (sreda,25.6.2014,12:23) :102:

EDIT:evo sta Chrome kaze:

If you were to visit jegyvasarlas.mav-start.hu right now, you might share private information with an attacker. To protect your privacy, Chrome will not load the page until it can establish a secure connection to the real jegyvasarlas.mav-start.hu.
Try to reload this page in a few minutes or after switching to a new network.
(u principu to mi je nemoguce,jer imam samo jednu mrezu preko koje se konektujem na internet,ali probao sam i to,da se diskonektujem i ponovo konektujem i posle par minuta probao opet,ali rezultat je isti - ne moze)

Edited by Laza GNR

Otkud znam, probao s Firefoxom (radi) i IE8 (radi), i sve to s posla, na kojem mi je prilično tesno namešten security. Pogledao sertifikat sajta i deluje validno:

SSL Server Certificate

Common name: jegyvasarlas.mav-start.hu

Organization: MÁV-START Zrt.

...

Issued on: 17.02.2014.

Expires on: 17.02.2015

Nisam sad ni ja neki haker da ti kažem gde da gledaš... Možeš li da otvoriš bilo koji https? https://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page ?

Ma mogu ja sve,kazem i da otvorim MAV sajt i izaberem od ponudjenog sta mi odgovara,ali kad dodjem do koraka da "stavim karte u korpu" onda nastaje proslem.

Za taj sajt mi ispise:

i dati indicati non sono corretti

Ali,resio sam problem.Promenio sam komp.Na drugom kompu sljaka kako treba (kupio sam zeljene karte).

Ne znam sta mi je to sa kompom,neposredno pre toga sa MAV-om sam regularno kupio avionske karte i sve je bilo OK<onda odem na sajt MAV-a i nastaje problem...

Pozdrav. Da li neko moze da mi kaze koliko kosta karta od Budimpeste do Ciriha? Da li deca placaju kartu i do kog uzrasta? Na netu vidim razlicite cene...Pozvala sam zel.stanicu N.Sad i dobila odgovor kako su medjunarodni vozovi skupi i da bi povratna karta od Novog Sada do Ciriha za dvoje odraslih i dvoje dece bila skoro 500eur. Jel stvarno tako?

• Author

Od Budimpešte do Ciriha imaju karte od 39evra(SparSchiene), moguće je da mogu da se kupe u Putniku na Terazijama. To je cena za noćni voz koji kreće u 19:10 iz Budimpešte (EN 466), vidim da sada ima neko presedanje u drugi voz u gradu Feldkirch-u.

Hvala. Da li mogu negde u N.Sadu da se kupe karte?

Probaj u Svetozara Miletica,kad udjes iz Zmaj Jovine odmah tu negde na pocetku ulice sa desne strane imaju njihovu agenciju zeleznica Srbije,gde se kupuju Balkan Flexipass karte,medjunarodne karte,rezervacije za kuset kola i sve ostalo.

Budimpešta - Cirih ne može da se kupi kod nas, Mađari su blokirali, mora preko mav-start.hu

Edited by RaxCherrych