Jump to content

Featured Replies

Ma on kad dodje u Srbiju, dobija pasosh za 3 dana jer mu od drugarice mama radi u MUP-u... Nego da li kad se bude vracao sa tim novim pasosem (a pritom oni vide da on nema ulaska i izlaska nego samo taj jedan ulazak 2009), da li jednostavno mozhe da kazhe da mu nisu skenirali pasos, tj bila guzhva na granici ili tako neshto?

ma nema problema sa noviom pasosem,ja sam jednom putovao iz austrije busom,oko Bozica,bila je ogromna guzva,i Madjari nisu uopste stigli da udare pecate u pasos..nisam ni ja verovao ali je moguce..a sa putnim listom normalno izadje..

Ma on kad dodje u Srbiju, dobija pasosh za 3 dana jer mu od drugarice mama radi u MUP-u... Nego da li kad se bude vracao sa tim novim pasosem (a pritom oni vide da on nema ulaska i izlaska nego samo taj jedan ulazak 2009), da li jednostavno mozhe da kazhe da mu nisu skenirali pasos, tj bila guzhva na granici ili tako neshto?

Ne mogu da vide taj ulazak. SIS ne belezi ulaske i izlaske iz EU. Jedina mogucnost da nesto posumnjaju je da mozda vide da je negde bio prijavljen kada je dosao 2009. U tom slucaju neka kaze da je usao u EU nekoliko dana pre nego sto je izgubio pasos i da se odmah nakon toga javio u konzulat da mu se izda putni list za povratak. U tom slucaju ne mogu da mu prave probleme jer ne znaju kada je izasao posle ulaska 2009. a takodje ne znaju ni kada je usao pre nego sto je izgubio pasos. Za taj prvi boravak 2009. moze da kaze da je proveo nekoliko dana u EU i da je posle toga izasao.

Hmmm... On je boravio 3 meseca u jednoj zemlji EU (da ne pominjem bash sad ovde kojoj), i bio je prijavljen, ali kad je proshlo 3 meseca, on se lepo fino i kulturno odjavio i rekao da ide kuci. Tako da je on "kao" otishao iz te zemlje 2010... Znachi uzme nov psosh sad kad bude otishao dole sa putnim listom i opet krene put EU, i na granici SIS (shta god mu to znachilo), ne mozhe u novom pasoshu da vidi ?Ako sam te dobro razumela?

Hmmm... On je boravio 3 meseca u jednoj zemlji EU (da ne pominjem bash sad ovde kojoj), i bio je prijavljen, ali kad je proshlo 3 meseca, on se lepo fino i kulturno odjavio i rekao da ide kuci. Tako da je on "kao" otishao iz te zemlje 2010... Znachi uzme nov psosh sad kad bude otishao dole sa putnim listom i opet krene put EU, i na granici SIS (shta god mu to znachilo), ne mozhe u novom pasoshu da vidi ?Ako sam te dobro razumela?

Dobro si razumela. Ako je tako uradio, nece imati problema pri novom ulasku u EU. SIS inace znaci Schengen Information System. To je baza podataka koja se bavi cuvanjem i distribucijom informacija u okviru Schengen zone. Svi racunari na granicama EU su opremljeni sa tim sistemom, ali on jos uvek NE belezi podatke o ulasku i izlasku putnika u EU, osim u izuzetnim slucajevima kada je odredjena osoba evidentirana kao neko za kim je raspisana medjunarodna potraga ili je osoba evidentirana kao neko ko moze da narusi bezbednost, red ili da prouzrokuje zdravstvene probleme u EU. Prema tome, ako tvoj drugar nije neka osoba sa tim karakteristikama, nece biti problema. Sledeca verzija SIS II, trebalo bi da se pusti u upotrebu 2013. godine. Mislim da ni ta verzija nece podrzavati evidenciju ulazaka i izlazaka u EU.

zahvalna do neba :D ... Nadam se da chim ovo pishesh, da imash proverenu informaciju. Chitam vec godinu dana na raaaaznim forumima, kao "chim ubace pashosh u sistem, svaki ulazak i izlazak ostaje", pa onda " ne ostaje u sistemu jer ne bi brojali pechate", pa ostaje, ne ostaje, I MI ODLEPILI !!!!!!!!!!! KOME VEROVATI !!!!!! Drzhacu se ovog tvog, i stvarno se nadam da je provereno (kao shto gore rekoh) ovo shto si napisao :)...

zahvalna do neba :D ... Nadam se da chim ovo pishesh, da imash proverenu informaciju. Chitam vec godinu dana na raaaaznim forumima, kao "chim ubace pashosh u sistem, svaki ulazak i izlazak ostaje", pa onda " ne ostaje u sistemu jer ne bi brojali pechate", pa ostaje, ne ostaje, I MI ODLEPILI !!!!!!!!!!! KOME VEROVATI !!!!!! Drzhacu se ovog tvog, i stvarno se nadam da je provereno (kao shto gore rekoh) ovo shto si napisao :)...

Ma niko nista nece ni da ga pita pri izlasku. Njima je vazno da osoba IZLAZI iz EU i to je to. Pri sledecem ulasku neka se drzi toga da je bio 2009. ostao 3 meseca, odjavio se i napustio EU. Ali nece ga niko nista pitati. I neka se drzi toga da je pasos IZGUBIO a ne da kaze da mu je pasos ukraden, jer bi mogli eventualno da mu traze zapisnik iz policije, no ni to ne bi trebalo da mu stvara probleme, osim sto bi ga mozda samo drzali malo duze na granici.

hey, pa mi rekli da je ukraden tj da mu je ukraden ranac. Bili vec u policiji. Zapisali ljudi ukradeno i sve uopushteno sa tim papirom iz policije otishli u konzulat. Mislish da ce biti problema?

hey, pa mi rekli da je ukraden tj da mu je ukraden ranac. Bili vec u policiji. Zapisali ljudi ukradeno i sve uopushteno sa tim papirom iz policije otishli u konzulat. Mislish da ce biti problema? Ah da, ide aviono.kao to je najbolja opcija. Tako nam rekoshe

hey, pa mi rekli da je ukraden tj da mu je ukraden ranac. Bili vec u policiji. Zapisali ljudi ukradeno i sve uopushteno sa tim papirom iz policije otishli u konzulat. Mislish da ce biti problema?

Nece biti problema, samo neka ponese taj papir sa sobom. Ako ide avionom, jos bolje. Nece ga zadrzavati na granici. Ne mogu da zaustave poletanje aviona i druge putnike. Neka udje negde u sredinu reda, ako je na pocetku, onda mogu da ga zezaju kao, imamo vremena, a ako je poslednji, onda ostao samo on pa im i nije vazno. Neka bude putnika iza njega na pasoskoj kontroli, jer ako ovi krenu da odugovlace, neko ce sigurno da se pobuni od pozadi, pa nece moci da ga drze dugo. A nemaju osnova da ga izvedu iz reda jer nista nelegalno ne cini. Malo se zezam,  :LOLLL: samo opusteno, slobodno na avion, nece ga niko nista pitati.

Ne treniraj mi zhivce  :ll: . Ja mislim da s putnim listom niko te nishta ne pita, jer je putni list koji su izdali je od nadlezhne vlasti tj konzulata.Tako da nemaju bre pravo nishta da ga pitaju. Al ajd videcemo. Samo da je ovaj SIS o kome si prichao takav kako si ga opisao. HVALA !!!!!!!!!!  :pivoooo::party:

Nece biti problema, samo neka ponese taj papir sa sobom. Ako ide avionom, jos bolje. Nece ga zadrzavati na granici. Ne mogu da zaustave poletanje aviona i druge putnike. Neka udje negde u sredinu reda, ako je na pocetku, onda mogu da ga zezaju kao, imamo vremena, a ako je poslednji, onda ostao samo on pa im i nije vazno. Neka bude putnika iza njega na pasoskoj kontroli, jer ako ovi krenu da odugovlace, neko ce sigurno da se pobuni od pozadi, pa nece moci da ga drze dugo. A nemaju osnova da ga izvedu iz reda jer nista nelegalno ne cini. Malo se zezam,  :LOLLL: samo opusteno, slobodno na avion, nece ga niko nista pitati.

A shta je ovo : http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-dana/9402/Beli-sengen-Pasosi-vize-konzulati

Recimo bolje reci ovaj deo :

Taj period se računa od trenutka kada prvi put uđete na teritoriju neke zemlje a u okviru navedenih 180 dana. Na primer, ako ste u neku od šengenskih zemalja prvi put ušli 1. januara, sledeći period od 6 meseci počinje da se računa 1. jula. Ako često putujete u šengenske zemlje, vi ste odgovorni da izračunate koliko vam je dana ostalo u okviru tog šestomesečng perioda.

To znači da možete da odete na nekoliko kraćih putovanja, pod uslovom da njihovo ukupno trajanje ne pređe 90 dana u okviru jednog šestomesečnog perioda (180 dana).

Ukoliko se prekrši pravilo tako da se boravak produži na više od 90 dana, policija traga za osobom jer se po prelasku prve granice pasoš putnika skenira i njegovi podaci su u centralizovanom kompjuteru zemalja belog šengena.

Ne treba zaboraviti da u centralnom informacionom sistemu postoje svi podaci o vašem kretanju i vremenu boravka u inostranstvu i da pogranična policija na osnovu ovakvog ponašanja može zaključiti da u EU putujete kako bi radili na crno i zbog toga vam zabraniti ulaz u zemlju.

:shockkk:

A shta je ovo : http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-dana/9402/Beli-sengen-Pasosi-vize-konzulati

Recimo bolje reci ovaj deo :

Taj period se računa od trenutka kada prvi put uđete na teritoriju neke zemlje a u okviru navedenih 180 dana. Na primer, ako ste u neku od šengenskih zemalja prvi put ušli 1. januara, sledeći period od 6 meseci počinje da se računa 1. jula. Ako često putujete u šengenske zemlje, vi ste odgovorni da izračunate koliko vam je dana ostalo u okviru tog šestomesečng perioda.

To znači da možete da odete na nekoliko kraćih putovanja, pod uslovom da njihovo ukupno trajanje ne pređe 90 dana u okviru jednog šestomesečnog perioda (180 dana).

Ukoliko se prekrši pravilo tako da se boravak produži na više od 90 dana, policija traga za osobom jer se po prelasku prve granice pasoš putnika skenira i njegovi podaci su u centralizovanom kompjuteru zemalja belog šengena.

Ne treba zaboraviti da u centralnom informacionom sistemu postoje svi podaci o vašem kretanju i vremenu boravka u inostranstvu i da pogranična policija na osnovu ovakvog ponašanja može zaključiti da u EU putujete kako bi radili na crno i zbog toga vam zabraniti ulaz u zemlju.

:shockkk:

G L U P O S T  ! ! !

Pa on je tamo vec 2 godine. Da li ga je neko trazio? Dolazila policija da ga deportuje? G L U P O S T. Bas nemaju oni drugog posla nego da jure nekoga ko je prekoracio boravak i to sa sve policijom (da je kojim slucajem u US, verovatno bi mu na vrata dosli FBI, CIA, NSA, NASA, DEA itd.)  :dance:. Pa u onim bosanskim novinama pise da je za prekoracenje boravka od 90 dana moguca kazna TRAJNA ZABRANA ULASKA  :LOLLL: Pa to bre ni naj okoreliji kriminalci sa debelim dosijeom nikada nisu dobili. Ako prekoracis tih 90 dana, kazna je od 600 - 1200 eura pri izlasku i tri meseca zabrane ulaska. Ne moras da platis ni tih 1200 eura, ali onda ne mozes da udjes 4 godine. Mozes da platis pri sledecem ulasku posle 3 meseca i nema problema. Samo plati i vozi. Nemojte bre da nasedate na idiotske price i komantare, pa ko je jos video da se nekome izrice dozivotna zabrana ulaska u neku zemlju zbog toga sto je prekoracio dozvoljeni boravak? Ima slucajeva (Irak, Rusija) ali ni tu nije u pitanju dozivotna ili trajna zabrana. Samo su rigorozniji. Molim vas da shvatite da je u pitanju PREKRSAJ A NE KRIVICNO DELO.

Uf uf uf. Ajd kad kazhesh  ;)  . Drzhim se ja SIS-a, mozhda  ovi samo prichaju gluposti kako bi nas uplashili. Weeeeee  :P

I recimo OVDE nigde ne stoji da se upisuje ulazak/izlazak ;)

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/YU/sr/yu_konzuli_infok/sis_sr.htm

Ooooo bre jbg,

aj stavi kafu, pa da nastavimo. Pa ko ti je to kad se toliko sekiras?

:pivoooo:

Pa eto...

Lepo ljudi sami napisali, zvanicna institucija. Nema potrebe da mi mnogo pametujemo. Samo malo truda po netu i eto rezultata.

Pa kako da se ne sekiram?!?!? :)  Najbolji ortak ;) Stavljam kafu sad i odmah, a tebi najlepshe hvala po 345-i put  :dance:

Moze kafa, hvala...

ajd dalje...

"Ukoliko se prekrši pravilo tako da se boravak produži na više od 90 dana, policija traga za osobom jer se po prelasku prve granice pasoš putnika skenira i njegovi podaci su u centralizovanom kompjuteru zemalja belog šengena."

Ordinarna glupost i neupucenost onoga koji je nesto ovako uspeo da napise.

Pasos se ne SKENIRA vec se provlaci kroz citac koji ocitava samo podatke upisane na cipu. Citac OCITAVA podatke ali ih ne sprema u memoriju, sto znaci da samo ukoliko u sistemu vec postoji neki podatak o toj osobi koji je njima interesantan, pojavice se na ekranu. Svi podaci, jos uvek se unose RUCNO. Pa obrati samo paznju koliko je kontradiktornosti ova osoba uspela da napise. Policija prati kretanje??? Da, verovatno su angazovali onog Tomasa Gabrijela iz Umri muski 4. sto je hakovao ceo racunarski sistem u US. Sta mislis koliko osoblje bi bilo potrebno da se angazuje da bi se svaki putnik koji ulazi u neku zemlju ili zonu kao sto je EU kontrolisao? Mnooooogo kume, mnooooogo...

Dobra kafa  :pij:

Ja sam jednom dosao bez izlaznog pecata iz madjarske,pa sam se opet vratio bez problema,niko me nista nije pitao,doduse u povratku sam isao preko Slovenije,Slovenac mi na granici samo otvorio pasos bezveze na sredinu i lupio pecat! Prethodno je okrenuo stranicu na sliku i stavio na skener..eto..a to oko zabrane je cista glupost,pa znam drugara koji je prekoracio boravak vise od 6 meseci,kontrolisali ga NEMCI,na Passau,na izlazu iz Nemacke,i platio je samo kaznu (80 EUR !!

A sta ako je neko bio u zatvoru??

clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :LOLLL:

:LOLLL: Da da, Vazhi :P . Pa napisala bih da je problematichan. Tako da u tom sluchaju ne bih ni postavila pitanje. Bilo bi mi sve jasno, a odgovor bih imala i bez vas :)

A sta ako je neko bio u zatvoru??

clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :LOLLL:

:LOLLL: Da da, Vazhi :P . Pa napisala bih da je problematichan. Tako da u tom sluchaju ne bih ni postavila pitanje. Bilo bi mi sve jasno, a odgovor bih imala i bez vas :)

Eh, pa nemoj sad tako...

Covek je lepo napisao sta ako je NEKO bio u zatvoru.

;)

da,sta ako je NEKO bio u zatvoru,pa ga pustili..i kad dodje na granicu??.sta se desava..pusten..u EU nema problem,a kod Madjara ima??

da,sta ako je NEKO bio u zatvoru,pa ga pustili..i kad dodje na granicu??.sta se desava..pusten..u EU nema problem,a kod Madjara ima??

Nema problema. Dobije otpusnu litstu i to je to.  :)

Guest
This topic is now closed to further replies.