Jump to content

Featured Replies

Ti si u Jevropi a ja sam trenutno u Novom Sadu. I nije mi do plazme, ja preferiram "domaću".

E pa onda dodji...ja sam zakleti protivnik svih "domacih"...sto rece Cane BG:"Ja sam i svojim ocitao ..ne moze" nono,ali kao i svaka domacinska kuca ima neka,rekose mi da je ekstra...mada je to sve meni bljak! Treba otvoriti temu "Ko sve preferira "domacu na KP"?

Mamahaker, i meni u povratku busom iz SK na Horgošu mađari nisu udarili izlazni pečat. Bili smo organizovana grupa, tj. hor koji se vraćao sa festivala u Slovačkoj. Izgleda da organizovanim grupama po pravilu ne udaraju izlazni pečat, ali zaista ne znam zašto...No, bio sam posle mesec dana u tranzitu 1 dan u Šengenu, tako da se nisam uzrujavao.

.....evo, sad sam pogledala...imam i izlaz 28.03.2012...kad smo isli organizovano u Moraholom (Segedin)...najverovatnije cu i ja krajem septembra do Grcke,pa cu to "preseci"....

Ja u principu ne "potrosim" svih tih 90 dana, ali recimo,kao sad,da ne odem septembra u GR...mozda bih imala problema kasnije...ma nerviram se sto ne bih da strepim ni od kakvih problema. Vazno mi da sve bude "pod konac":nosim i putnicko osiguranje i fotokopiju cerkine radne i boravisne dozvole i VIZA karticu..jer, ne smem da dozvolim da  ugrozim ulazak u EU ni pod razno!

....ja zadremala i... :bang:

Naravoucenije - ne spavaj na granici :D

Imao sam i ja jedan takav slucaj,usao u Grcku (pre vise godina),nisam dobio izlazni pecat,pa nije posle bilo problema.Samo ne mogu a se setim da li sam sledeci put usao u EU u narednih 6 meseci ili je proslo vise...

...al nesto bih rekao da sam iapk posle (u okviru tih 6 meseci) bio i u Madjarskoj i da me niko nista nije pitao pri ulasku.

Sta se bojite..nije to krivicno delo..platis kad prekoracis i guraj dalje..juce zena dosla bila 2 godine,platili 300 eur i nista..ko nema racunicu neka pazi onda na dane.A moze i po vozacima da se daje pasos da udaraju pecate,to su uglavnom oni sposobniji soferi sto voze buseve..ali i  njima se mora platiti ...znaci sve je u PARAMA ili NOVCIMA..

Sto bi rekli braca Bugari, parafraziram...Ако не може да реши с пари, тогава го реши с много пари...

Imao sam slucaj proterivanja iz Eu( Austrija) bez zabrane u pasosu (placena kazna 200 evra, noc provedena u zatvoru) sa rokom napustanja od 3. dana( sve to ispostovao, poslao papir-izvestaj postom koji su mi dali prilikom "ispracaja" sa obavezom overe izlaznim madjarskim pecatom).

Da li zabrana postoji u kompjuteru i  ima li EU jedinstven informacioni sistem , tj. da li  Madjari mogu videti austrijsku zabranu na tri meseca ako je ima. Da li je resenje novi pasos? Takodje, da li na nasoj granici vode elektronsku evidenciju ulaza-izlaza?

Sto bi rekli braca Bugari, parafraziram...Ако не може да реши с пари, тогава го реши с много пари...

hahahaha)))) s mnogo pari resuvas sve)))))

Auuhh danas neslana vest..nije šala--čovek ostao 2 (dva) nmeseca duže,Madjar na izlazu na Horgušu NIJE HTEO da primi pare,udario zabranu na 6 meseci!!! dakle,pazite na ne naletite na ovakvog baksuza!! Bolje avionska karta,ipak je najsigurnije!!

i ja imam pitanje, nisam sigurna iako sam sve procitala :) elem, u poslednjih sest  meseci sam prwkoracila 90 dana (za nwkih par dana), ali od prvog ulaska u eu (25.01) mi je vec proslo sest meseci.. elem bila sam isprekidano sa ulazima i izlazima u martu, aprilu, maju, junu, julu, tako da nemam predstavu sta mi se sa racuna.. takodje, posto sam student, imam potvrdu da sam podnela zahtev i da cekam boravisnu dozvolu, imam staru dozvolu koja je istekla u novembru, posto sam taj semestar bila na razmeni, nisam je odmah obnovila.. sta oni meni sad racunaju i da li mogu da udjem na slovenackoj granici sa tom potvrdom, posto mi pocinje nova skolska godina?

Jos jedna manje losa vest. Opet Horgos, pre nekih 4-5 sati, islo se kolima, vise pasosa, samo u jednom prekoracenje, ali sa mnogo pecata...baksuz je uzeo da gleda i da broji...U svakom slucaju prekoracenje je bilo kombinovano, u cugu 98 dana, ali i pre toga u poslednjih 6 meseci sveukupno preko 5 meseci provedenih u EU. Nisu ni nudjene pare, sve lepo objasnjeno (dobar deo na madjarskom sto je dosta pomoglo), dobijen normalan pecat i kazna na neku smesnu sumu (oko 33 Eur). Ili su se nesto posebno naostrili da zagledaju...ili je bas nesrecan slucaj.

E, eto sto sam se nervirala prosle nedelje! Zato sto ne znas da li ce neko brojati...i posto ,jelte, nemam izlazni pecat iz Madjarske 20.08. saljem vam puno pozdrava "iz Madjarske"...imam dosta pecata u pasosu, a u 2012 imam 3 izlaska iz zemlje...kao da bi mu bio problem da mi prebroji pecate u 2012-oj!!!

Auuhh danas neslana vest..nije šala--čovek ostao 2 (dva) nmeseca duže,Madjar na izlazu na Horgušu NIJE HTEO da primi pare,udario zabranu na 6 meseci!!! dakle,pazite na ne naletite na ovakvog baksuza!! Bolje avionska karta,ipak je najsigurnije!!

Auuhh,evo jedne slavne od prekljuce.Moj rodjak dosao prekljuce iz Njemacke,40 dana prekoracio,CASTIO POLICAJCA na Horgosu  123, i evo ga sad kuci,zeza ove `legaliste`.  clap

Auuhh,evo jedne slavne od prekljuce.Moj rodjak dosao prekljuce iz Njemacke,40 dana prekoracio,CASTIO POLICAJCA na Horgosu  123, i evo ga sad kuci,zeza ove `legaliste`.  clap

ma sve je ok ako ne naleti na baksuza))))

Auuhh,evo jedne slavne od prekljuce.Moj rodjak dosao prekljuce iz Njemacke,40 dana prekoracio,CASTIO POLICAJCA na Horgosu  123, i evo ga sad kuci,zeza ove `legaliste`.  clap

Procitah u naslovu teme "POMOC"!!!! To znaci,pomoci ako ti se desi nesto nepredvidjeno,neplanirano, slucajno,nehotice,nesvesno,u slucaju da zaboravis, u slucaju da neko drugi uradi ili ne uradi nesto,a ti imas zbog tog problem....pomoci Dzenane, pomoci....

Procitah u naslovu teme "POMOC"!!!! To znaci,pomoci ako ti se desi nesto nepredvidjeno,neplanirano, slucajno,nehotice,nesvesno,u slucaju da zaboravis, u slucaju da neko drugi uradi ili ne uradi nesto,a ti imas zbog tog problem....pomoci Dzenane, pomoci....

Bravooo  clap procitat je naslov,e haj sad procitaj i prvi post  ;D

@Dzenan88 - druze spusti malo loptu. Neprimereno se ponasas prema osobi koja je em starija od tebe, em pripada lepsem polu.

Razumem da si na 'terenu' kao i ja i da do tebe stizu brojne informacije. Na nama je da ih ovde podelimo, ali ne i da napadamo one koji ne zele da se 'snalaze' vec zele da ispostuju ono sto slovo zakona kaze.

@mveruovic - uz to cascavanje po pravilu se ne lupa izlazni pecat, tako da ce uci bez problema, jer ima ulazni, a nema izlazni, tako da je rec na rec...a carinici kad to vide znaju/pretpostave sta se desilo, pa ne prave 'labilnijem' kolegi problem.

predlazem novi deo foruma sa nazivom "ilegalne radnje" tako da ovaj topik ostane ljudima koji su SLUCAJNO ostali duze od 90 dana, tako da svi budu srecni i zadovoljni. "Legalisti" nece svakako ulaziti u taj deo foruma tako da do mile volje razradjujete sve nacine ilegalnog ostanka u zemljama EU, ali zapamtite, da svima nama koji postujemo propise na neki nacin u buducnosti uskracujete sansu da slobodno putujemo

Guest
This topic is now closed to further replies.