Jump to content

Featured Replies

evo, cisto da naucis ovde nesto, a ne samo da gledas kako da izigras zakone EU i bezvizni rezim do kojeg smo jako tesko dosli: "ne" se pise odvojeno, sem necu nemoj, nisam. nemam

to se odnosi i na мверуовић za nepismen,jel tako

Ma da, to se odnosi i na  sve nas koji NE ZNAMO gramatiku.....ti svakako NISI u toj nasoj NEPISMENOJ  grupi! Cestitam!

Ne bih da dosadjujem, ali mi nikako nije jasno zasto odredjeni clanovi uopste citaju ovu temu ako im nije interesantna? I sve sto znaju je da negativno komentarisu necije postove. To stvarno nije pristojno i ukoliko nekoga tema ne zanima neka jednostavno ne cita istu, ili se barem uzdrzi od negativnih komentara i vredjanja drugih clanova. Ima pregrst tema na ovom forumu, pa ne vidim zasto se bave necim sto ih "ne zanima"...

Pozdrav

predlazem novi deo foruma sa nazivom "ilegalne radnje" tako da ovaj topik ostane ljudima koji su SLUCAJNO ostali duze od 90 dana, tako da svi budu srecni i zadovoljni. "Legalisti" nece svakako ulaziti u taj deo foruma tako da do mile volje razradjujete sve nacine ilegalnog ostanka u zemljama EU, ali zapamtite, da svima nama koji postujemo propise na neki nacin u buducnosti uskracujete sansu da slobodno putujemo

Mi smo mislili da je tema ovo sto je napisala hekata.....ali se ovo pretvorilo u nesto sasvim drugo! Ako smetamo,odosmo..pa nastavite vi kako vam odgovara!

Nadjite mi jedan primer nekoga ko je ostao SLUCAJNO preko 90 dana,ja mislim i tvrdim da takvi ne postoje jer sve sto neko uradi je svesno uradio,jedino mogu da prihvatim zakasnio jedan dan to se i meni desilo al za jedan dan granicni policajac nece ni hteti da prica sa vama.Ovde su se javili ljudi sa problemom ostanka i prekoracenja tih 90 dana za vise od jednog dana i to nikako ne moze da bude SLUCAJNO ili kao zaboravio sam da se vratim te price NE PIJU vodu ni kod dece uzrasta od 3 god.

predlazem novi deo foruma sa nazivom "ilegalne radnje" tako da ovaj topik ostane ljudima koji su SLUCAJNO ostali duze od 90 dana, tako da svi budu srecni i zadovoljni. "Legalisti" nece svakako ulaziti u taj deo foruma tako da do mile volje razradjujete sve nacine ilegalnog ostanka u zemljama EU, ali zapamtite, da svima nama koji postujemo propise na neki nacin u buducnosti uskracujete sansu da slobodno putujemo

Mi smo mislili da je tema ovo sto je napisala hekata.....ali se ovo pretvorilo u nesto sasvim drugo! Ako smetamo,odosmo..pa nastavite vi kako vam odgovara!

Moram da Vas podsetim da zakon na zalost ne poznaje termin SLUCAJNO. Tako da "slucajne ilegalne radnje" svakako ne mogu biti predmet diskusije niti pred jednim sudom. Ne moze se "slucajno" naciniti ilegalna radnja. I nemojte ni pokusavati da me ubedite da je neko "slucajno" prekrsio pravilo boravka od 90 dana u EU. Ako vec zelite da budete legalista, ne bi bilo lose da onda pokusate da nekako dodjete do podataka o zakonskim sankcijama za ucinjeni prekrsaj, pa da nekome vec pomognete na taj nacin, a ne da samo kritikujete tudje postove. Najlakse je znati sta ne valja, najteze je nekome pomoci savetom sta valja.

Hvala

Slucajno moze da se desi ovako: avio strajk recimo, bilo koji drugi poremecaj reda voznje, nesrecni slucaj u inostranstvu (bolnicko lecenje)

Slucajno moze da se desi ovako: avio strajk recimo, bilo koji drugi poremecaj reda voznje, nesrecni slucaj u inostranstvu (bolnicko lecenje)

Postovana,

svi primeri koje ste naveli su vec predvidjeni zakonom. Ukoliko se malo zainteresujete, lako mozete naci odgovore na internetu (neophodno je poznavanje jezika). Kao sto sam vec rekao u prethodnom postu ZAKON NE POZNAJE SLUCAJ. Za sve vase navode oko "slucajno" ucinjenog prekrsaja postoje vec predvidjene procedure, tako da ko poseduje validnu dokumentaciju nece imati nikakvih problema. Ukoliko nekoga zanima tako nesto, rado cu odgovoriti, da ne pisem bez potrebe. Nemojte navoditi besmislene primere, jer potpuno isto bi bilo pitanje "sta ako se avion kojim letim "slucajno" srusi u zemlju za koju mi je potrebna viza?" Mozda da skoknem do foruma usput dok padam...

Ima slucajnih.

Primer je ona zena sto se krila po grckim ostrvima.Otisla je da radi tamo (legalno,dakle ne na crno i ne da zajebe vizni rezim,kao dobar deo posle nje),platila radne takse/sta vec i poslodavac (ili ko vec) joj je posle obecao produzetak radne vize,ali nije dobila na kraju.Camalus,pratis temu bar povremeno,sigurno se secas tog slucaja (kad vec ne mogu u 'search' ga nadjem).

@Babaroga:druze,mani se ove teme.

Covece,pa vec 10 puta ti je sve objasnjeno i nacrtano i tebi opet nije jasno?!

Ocigledno je onda da ovde ne moze niko da ti pomogne,pa probaj na nekom drugom mestu (forumu/sajtu) da se raspitas za to.

@ostali:ja ne znam jel ste vi slepi,nevidite ili ste ne pismeni ili sta vam je?

Pa ne hranite troll-a vise,sunce mu njegovo!

Onaj/ona ko hoce i dalje da se bakce sa tim (ko to zeli? ::crazy: ) neka nastavi preko privatnih poruka,ja prvi cu mu biti zahvalan.Al da se ova tema vrati bar u kol'ki-tol'ki red...kad vec moderator ne radi to sto bi trebalo...

@pedjalon:ocekujem odgovor necijeg iskustva,hvala (ako je meni bilo upuceno to sto si rekao).Ili nekog ko zna e-mail adresu policije u Budimpesti.Moze i ombudsmana u Budimpesti ili tako nekog.

Ne ocekujem i ne bezim od toga da platim to sto trebam,ali mi sad nije zgodan finanskijski trenutak.Najradije bih odlozio to placanje tih 200 evra za negde kraj oktobra/novembar,zato pitam.

Ima slucajnih.

Primer je ona zena sto se krila po grckim ostrvima.Otisla je da radi tamo (legalno,dakle ne na crno i ne da zajebe vizni rezim,kao dobar deo posle nje),platila radne takse/sta vec i poslodavac (ili ko vec) joj je posle obecao produzetak radne vize,ali nije dobila na kraju.Camalus,pratis temu bar povremeno,sigurno se secas tog slucaja (kad vec ne mogu u 'search' ga nadjem).

@pedjalon:ocekujem odgovor necijeg iskustva,hvala (ako je meni bilo upuceno to sto si rekao).Ili nekog ko zna e-mail adresu policije u Budimpesti.Moze i ombudsmana u Budimpesti ili tako nekog.

Ne ocekujem i ne bezim od toga da platim to sto trebam,ali mi sad nije zgodan finanskijski trenutak.Najradije bih odlozio to placanje tih 200 evra za negde kraj oktobra/novembar,zato pitam.

Secam se tog slucaja. Na kraju je platila kaznu 1200 eura i sve ok. Samo nije bas ona ostala slucajno ako se krila i cekala vizu. Ali da ne duzimo, nije ni bitno.

Evo ti kontakt policije u budimpesti:

Országos Rendőr-főkapitányság

1139 Budapest, Teve u. 4-6.

Telefon: 443-5500

Telefon: 443-5541, 443-5583

Fax: 443-5544

Evo ti i e-mail, to je odsek za komunikacije, samo moja preporuka ti je da pokusas da nadjes nekoga ko govori madjarski, jer nisam siguran da ces uspeti da se drugacije objasnis sa njima.

[email protected]

Pozdrav i srecno

Hvala na informacijama! :pivoooo:

Jedino jos da nadjem nekog ko zna madjarski,hm...al mozda prodje i na engleskom.

Hvala na informacijama! :pivoooo:

Jedino jos da nadjem nekog ko zna madjarski,hm...al mozda prodje i na engleskom.

Nema na cemu, ziv bio!

@Laza GNR - nisi napisao detalje oko kazne, pa ti samo mogu dati primer mog drugara. Naime, imali smo saobracajku u Madjarskoj, sneg, klizav autoput, udarili u odbojnu ogradu. I posle nekog vremena stize kazna od 20 000 huf na ime stete nanete odbojnoj ogradi...Drug je platio, ali sa odredjenim zakasnjenjem u odnosu na navedeni rok za placanje. Placanje su mu uvazili, ali je zbog kasnjenja dobio meru zabrane ulaska u Madjarsku u trajanju od godinu dana.

Ima slucajnih.

@Babaroga:druze,mani se ove teme.

Covece,pa vec 10 puta ti je sve objasnjeno i nacrtano i tebi opet nije jasno?!

Ocigledno je onda da ovde ne moze niko da ti pomogne,pa probaj na nekom drugom mestu (forumu/sajtu) da se raspitas za to.

@ostali:ja ne znam jel ste vi slepi,nevidite ili ste ne pismeni ili sta vam je?

Pa ne hranite troll-a vise,sunce mu njegovo!

Onaj/ona ko hoce i dalje da se bakce sa tim (ko to zeli? ::crazy: ) neka nastavi preko privatnih poruka,ja prvi cu mu biti zahvalan.Al da se ova tema vrati bar u kol'ki-tol'ki red...kad vec moderator ne radi to sto bi trebalo...

evo ga ovaj pametnjakovic,opet se pojavio,a polupismen....

Ne bih da dosadjujem, ali mi nikako nije jasno zasto odredjeni clanovi uopste citaju ovu temu ako im nije interesantna? I sve sto znaju je da negativno komentarisu necije postove. To stvarno nije pristojno i ukoliko nekoga tema ne zanima neka jednostavno ne cita istu, ili se barem uzdrzi od negativnih komentara i vredjanja drugih clanova. Ima pregrst tema na ovom forumu, pa ne vidim zasto se bave necim sto ih "ne zanima"...

Pozdrav

slazem se sa tobom,u vezi svih tema..svi su nesto nadrndani jedva cekaju da neko nesto pogresno formulise i odmah skacu i kritikuju..iznose se neprovereni podaci,gluposti,svasta..neko ima srece,neko nema,tako je to uvek bilo i bice..neko je bio i pod zabranom pa je uspeo da sredi papire,neko je bio regularno pa izgubio..nisu svi isti..zivot je snalazenje..

Srecom pa si ti dovoljno pametan i pismen za sve nas ovde.

I srecom da kapiras zasto je napisano to italic/bold slovima.

Otvori oci malo.

@Pretender:ma neka glupost...

Mozes li mi reci koliko je on zakasnio sa placanjem?

Mislim da su meni dali rok od 30 dana,a to je proslo.

@Laza GNR - pa toliko je zakasnio  ;D Znam da nije bilo nesto preterano, secam se da je pisalo koje su konsekvence za svaki dan zakasnjenja, medjutim uvazili su mu uplatu, a za zakasnjenje umesto novcane izrekli meru zabrane ulaska ili boravka na teritoriji Madjarske.

Moja iskustva govore da nece biti blagi prema tebi, ali se nadam da ces bolje proci...

Mislim da u tom slušaju kazna zabrane ulaska nije data zbog kašnjenja, nego zbog saobraćajke.

lazo GNR napiši koji je tvoj konkretan problem. Ili, bar, ja nisam shvatio.

Mislim da u tom slušaju kazna zabrane ulaska nije data zbog kašnjenja, nego zbog saobraćajke.

[/quo

To samo ima kod Madjara..Moj  drug je lupio isto tako u austriji,nista stigao mu racun,platio kasnije kad je mogao i nikakav problem....ko zna sta je tu u pitanju...

Treba da platim kaznu.Skoro 200 evra.Napisali su mi je panduri u Budimpesti i rekli mi da uplatim u nekoj banci kad dodjem kuci (u Srbiju).Nisu me ni pitali da li imam para da platim odmah (imao sam,ali svakako ne bih to platio tada,posto mi je trebalo za dalji put).Nisu mi rekli ni za kakvo vremensko ogranicenje kad da platim (mozda su zaboravili to da mi kazu?),ali sam to procitao na papiru koji su mi dali - da je rok valjda 30 dana ili tako nesto.

Proslo je 30 dana od tad,jos nisam uplatio,pa me interesuje necije iskustvo (ako ima takvih ovde) kad predjem granicu da li me ceka uvecanje kazne (da platim vise) ili cu morati da platim kaznu bez uvecanja i sve OK ili zabrana uslaka/deportacija ili nesto peto?

@Pedjalon - ne, bilo je zbog zakasnjenja. Dobio je pismo sa objasnjenjem. A saobracajka je bila proklizavanje na autoputu pri brzini 80 km/h, samo nase vozilo, totalna steta na vozilu. Teoretski je drug mogao da tuzi drzavu Madjarsku za neadekvatno reagovanje. Cistaci autoputa su prosli 15ak minuta nakon sto smo se slupali. Totalni offtopic.

Moje iskustvo je da se ne bih igrao sa kaznama koje dolaze iz Madjarske.

Treba da platim kaznu.Skoro 200 evra.Napisali su mi je panduri u Budimpesti i rekli mi da uplatim u nekoj banci kad dodjem kuci (u Srbiju).Nisu me ni pitali da li imam para da platim odmah (imao sam,ali svakako ne bih to platio tada,posto mi je trebalo za dalji put).Nisu mi rekli ni za kakvo vremensko ogranicenje kad da platim (mozda su zaboravili to da mi kazu?),ali sam to procitao na papiru koji su mi dali - da je rok valjda 30 dana ili tako nesto.

Proslo je 30 dana od tad,jos nisam uplatio,pa me interesuje necije iskustvo (ako ima takvih ovde) kad predjem granicu da li me ceka uvecanje kazne (da platim vise) ili cu morati da platim kaznu bez uvecanja i sve OK ili zabrana uslaka/deportacija ili nesto peto?

Nemoj placati,sad si zakasnio..dobio si zabranu za Sengen,Madjari se ne igraju,sjebo si se druze.!! .Da ne bacas pare bezveze..Znas ti sve,pametan si ti covek))) 200 Eur nije za bacanje..Bolje da si odmah platio...

200 evra nije za bacanje.Ali se kazna platiti mora.

Srecom,pa nikad nisam hteo da pitam seronje za savet :potty:

@Pretender,pedjalon:hvala na odgovorima,javicu sta je bilo kad ovi meni odgovore na mail...

Guest
This topic is now closed to further replies.