Jump to content

Featured Replies

laaGNR da li su ti panduri napisali kaznu zbog saobraćajnog prekršaja ili zbog nečeg drugog?

laaGNR da li su ti panduri napisali kaznu zbog saobraćajnog prekršaja ili zbog nečeg drugog?

ko zna šta je u pitanju..ja sam imao davno isto udes,morao sam da platim kaznu kod njih u pošti..isto su neki prijatelji što putuju iz Austrije povremeno pravili prekršaje u Madjarskoj,ali su svi dobijali uplatnice da uplate u Madjarskoj u pošti,rok je 30 dana.Posle isteka nemožeš da udješ dok ti neko ne uplati kaznu..Kod ovoga je nešto skroz drugo izgleda u pitanju..Nikad nisam čuo da možeš da platiš troškove u drugoj državi..nešto mi tu smrdi..a sa njima se nije zezati,lupe zabranu samo tako..i neznaš posle gde da se obratiš..Znam čoveka što je imao takav problem..isto saobraćajka,lupio u branik,polupao auto..tek se nagranici ubedjivao i posle dužeg vremena mu stornirali zabranu..a dali mu na 2 godine odmah.!!

Мислиш код нас?? У Европи то већ постоји одавно..незнам код Мађара конкретно..али остали имају..

a zašto onda ima rok plaćanja od 30 dana,šta će im aparati za kartice ako ne moraš odmah da platiš??I ako dobiješ zabranu 1-2 godine,zašto uopšte i da im plaćaš??Ni ja ne bih to uradio..

Zbog neceg drugog,nije bio u pitanju saobracajni prekrsaj.

Хаха,открио је карте..па што не пробаш да одеш до границе и видиш ако те пусте,значи немаш забрану..Неће те ухапсити нико,не бој се)))

Vidiš Lazogr, ti nas zavlačiš sa pitanjima, želiš da ti pomognemo, ali nisi iskren sa nama. I ?

Da nisi "zaboravio" da se prijavis u policiju u roku od tri dana? ;)

Mislis,ovde kod nas u policiji da se prijavim?

Ne znam zbog cega bih to trebalo da uradim... (?)

Vidiš Lazogr, ti nas zavlačiš sa pitanjima, želiš da ti pomognemo, ali nisi iskren sa nama. I ?

Ja vas zavlacim sa pitanjima?I nisam iskren?

E svasta...

Rekao sam da trebam da platim kaznu od skoro 200 evra u Madjarskoj i pitao sam sta moze da mi se desi kad sledeci put idem u Madjarsku,a nisam jos platio tu kaznu?I pitao da li je neko imao slicno iskustvo (i sta se desilo).

Ako nisi pratio sta pisem,OK,vrati se i procitaj sta sam bio napisao.

Ne, nisam mislio da se prijavis kod nas u policiji. Mislio sam na to da si duzan da se prijavis u policiji strane zemlje u koju si usao i to u roku od tri dana od dana ulaska. Obicno se za to pise kazna od 200 eura u EU. Ukoliko je ne platis odmah, nakon 15 dana kazna se uvecava na 400 eura. Na kraju krajeva, ako hoces kazi koji je prekrsaj u pitanju, pa ako mozemo da ti pomognemo. Ako neces da kazes, ok je i to. Ali ne znam kako mislis da ti neko pomogne ako ne kazes o cemu se radi. Uglavnom, sledeci put kada budes pokusao da udjes u EU (nije vazno sto su madjari pisali kaznu), nece ti dozvoliti dok ne platis kaznu. To evidentira SIS (njihov informcioni sistem koji sluzi za takve stvari a ne za evidencije ulazaka i izlazaka u EU sto mnogi misle).

Ti se sada još i ljutiš?

Postoje prekršaji i "prekršaji", koji se sankcionišu novčanom kaznom.

Pre par dana sam platoi kaznu za jednog drugara koji je pokušao sa pasošem koji je istekao da pređe iz Mađarske u Srbiju i zaradio kaznu.

Mislio sam i tebi da pomognem ako mogu i ako hoćeš.

Није он ни ушао а неће скоро ни ући))) он је најпаметнији и не требају му ничији савети..Ко зна шта је урадио..Нека брља безвезе..Пита а неће да каже шта је у питању..и још тражи ко је сично нешто урадио..Оввде се говори о прекорачењу 90 дана уосталом,не о неким прекршајима и казнама..

@pedjalon:ma ne ljutim se covece,vec mi je bezveze da mi neko kaze nesto tako,a ne prati sta pisem.

Ispeci pa reci,kaze nas narod :)

Ne, nisam mislio da se prijavis kod nas u policiji. Mislio sam na to da si duzan da se prijavis u policiji strane zemlje u koju si usao i to u roku od tri dana od dana ulaska. Obicno se za to pise kazna od 200 eura u EU...(itd.)

Nisam te najbolje razumeo.

Mislis da kad (uopsteno) neko ide u inostranstvo (npr. u EU) da mora,ako vec boravi tamo bar 3 dana,da se prijavi policiji?

Ili mislis na to da sad,posto trebam da platim tu kaznu,da prijavim to policiji (makar ne isao u Madjarsku,nego npr. usao u EU preko Austrije)?

@pedjalon:ma ne ljutim se covece,vec mi je bezveze da mi neko kaze nesto tako,a ne prati sta pisem.

Ispeci pa reci,kaze nas narod :)

Ne, nisam mislio da se prijavis kod nas u policiji. Mislio sam na to da si duzan da se prijavis u policiji strane zemlje u koju si usao i to u roku od tri dana od dana ulaska. Obicno se za to pise kazna od 200 eura u EU...(itd.)

Nisam te najbolje razumeo.

Mislis da kad (uopsteno) neko ide u inostranstvo (npr. u EU) da mora,ako vec boravi tamo bar 3 dana,da se prijavi policiji?

Ili mislis na to da sad,posto trebam da platim tu kaznu,da prijavim to policiji (makar ne isao u Madjarsku,nego npr. usao u EU preko Austrije)?

Kada stignes u neku zemlju EU, ti si duzan da se tamosnjoj policiji prijavis u roku od 3 dana. Odnosno, da te neko prijavi da ces biti kod njega na adresi. Ukoliko te legitimisu na ulici na primer, a ti nemas tu prijavu, mogu da ti napisu kaznu. To sam mislio. Ako imas kaznu, a nisi je platio, ukoliko budu kontrolisali pasose na granici bilo gde u EU, nece te pustiti da udjes dok tu kaznu ne platis. To je to.

Kada stignes u neku zemlju EU, ti si duzan da se tamosnjoj policiji prijavis u roku od 3 dana. Odnosno, da te neko prijavi da ces biti kod njega na adresi. Ukoliko te legitimisu na ulici na primer, a ti nemas tu prijavu, mogu da ti napisu kaznu. To sam mislio. Ako imas kaznu, a nisi je platio, ukoliko budu kontrolisali pasose na granici bilo gde u EU, nece te pustiti da udjes dok tu kaznu ne platis. To je to.

Za ovo prvi put čujem.

Imaš li neki link na kom to piše (pouzdan izvor, tipa regulativa Evropskog Parlamenta ili nešto slično)?

Za ovo prvi put čujem.

Imaš li neki link na kom to piše (pouzdan izvor, tipa regulativa Evropskog Parlamenta ili nešto slično)?

Nemam jbg. :bang:

Ne, nisam mislio da se prijavis kod nas u policiji. Mislio sam na to da si duzan da se prijavis u policiji strane zemlje u koju si usao i to u roku od tri dana od dana ulaska. Obicno se za to pise kazna od 200 eura u EU. Ukoliko je ne platis odmah, nakon 15 dana kazna se uvecava na 400 eura. Na kraju krajeva, ako hoces kazi koji je prekrsaj u pitanju, pa ako mozemo da ti pomognemo. Ako neces da kazes, ok je i to. Ali ne znam kako mislis da ti neko pomogne ako ne kazes o cemu se radi. Uglavnom, sledeci put kada budes pokusao da udjes u EU (nije vazno sto su madjari pisali kaznu), nece ti dozvoliti dok ne platis kaznu. To evidentira SIS (njihov informcioni sistem koji sluzi za takve stvari a ne za evidencije ulazaka i izlazaka u EU sto mnogi misle).

Ja cesto putujem u Italiju i cula sam da treba biti tamo prijavljen na nekoj adresi,prijavila sam se 2-3 puta (ne secam se tacno) medjutim jednom prilikom zena u komuni gde sam se prijavljivala mi je rekla da mogu ali i ne moram da se prijavljujem,da nece biti nikakavih problema.Vise se nisam prijavljivala a idem na svaka dva meseca i budem tamo oko mesec dana.Eto to je moje iskustvo :mah:

да,по закону је потребно се пријавити у року од 48 часова.али ретко када неко прави проблем око тога,јер увек можеш рећи да си у пролазу,да си данас стигао(ла) и да идеш кући или даље..Битно је да се човек снађе при том питању..Или да зна неку адресу где отприлике буде,то је битније.Незнам да је неко платио казну због тога,никад нисам чуо.У Бечу можеш бити 5 година непријављен,нико ти неће то тражити али је пожељна нека адреса да знаш напамет.Исто у вези Немачке.

Ajd da ne komplikujemo mnogo...

"NAZIV STORITVE

Prijava obiskov iz tujine

ORGAN, KI JO UREJA

MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

UVOD

Tuji državljani, ki obiščejo svoje sorodnike oziroma prijatelje v Republiki Sloveniji in se pri njih nastanijo, morajo prijaviti svoj prihod policijski postaji.

KDO

Tujci, ki nimajo dovoljenje za prebivanje ali potrdila o prijavi prebivanja v Republiki Sloveniji, ki so na zasebnem obisku v Republiki Sloveniji pri svojih sorodnikih ali prijateljih, ki niso stanodajalci.

OBMOČJE PRISTOJNOSTI

Posebnosti pri območju krajevne pristojnosti:

Policijska postaja, na območju katere se posameznik nastani..

KJE IN KAKO

Tujci, ki so na zasebnem obisku v Republiki Sloveniji, morajo prijaviti svoj prihod policijski postaji, na območju katere se nastanijo, v roku treh dni po prehodu državne meje oziroma po spremembi nastanitve, odjaviti pred odhodom. Prijava se poda na obrazcu za prijavo oziroma odjavo gosta.

PRISTOJNI ORGANI

Za politiko in razvoj:

Ministrstvo za notranje zadeve

Za izvajanje:

Policijska postaja

Pritožbeni (nadzorstveni):

Policija

TAKSE IN DRUGI STROŠKI

Takse ni.

POJMI IZ EVROPSKEGA SLOVARJA "EUROVOC"

policija, prebivališče

PRAVNA PODLAGA

Zakon o spremembah Zakona o prijavi prebivališča  

Zakon o prijavi prebivališča (uradno prečiščeno besedilo) (ZPPreb-UPB1)  

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o prijavi prebivališča (ZPPreb-B)  

SANKCIJE

Z globo od 400 EUR do 1.200 EUR se kaznuje za prekršek posameznik, če ne prijavi oziroma odjavi ali se v predpisanem roku ne prijavi oziroma odjavi pristojni policijski postaji."

Evo i link za neverne tome:

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1525&sid=1376

прекршек)))) лудаци..ко то има да плати?? да неће можда у затвор да иде онај ко не плати??)))))))

Није то једноставно ни да се пријави..мора да буде одговарајућа квадратура,број особа у стану а сад у Немачкој траже да се пријављено лице уведе у списак станара,а самим тим једна особа више,и кирија већа))) наравно и газда објекта да се потпише у уговор..

• 3 weeks later...

Imam jedno pitanje, ako mi mozete pomoci... Naime, imam ulazak u Grcku busom 17.5 i izlazak 1.6 i onda ulazak u Madjarsku 1.7, i odatle sm avionom dosla u Grcku, te nemam njihov ulazni pecat. Sve u svemu, prekoracila sam nekih 15ak dana. E, sad, ja bih nazad u Srbiju kroz par dana avionom iz Soluna za Beograd, pa se pitam da li ce da mi prave problem na aerodromu. Mislila sam da se napravim luda i kazem kako sam dosla pre par dana u Grcku i da mi verovatno nisu stavili pecat zbog one cele frke sa strajkom carinika. Druga opcija je da prijavljujem kradju pasosa, ali to bas i ne bih.. Mislite li da ce mi praviti problem n aerodromu u Solunu? Hvala unapred :)

Guest
This topic is now closed to further replies.