Jump to content

Featured Replies

Pa znas kako,kazi da si ga izgubio i izvadi novi,jedini nacin je da utvrde kad si prelazio je da salju zahteve tamo gde im je centralni kompijuter,mada to su verovatnoce male da ce neko to da uradi jer je to velika procedura.Licno sam bio sa mojom zenom u magistratu u Salzburgu pre dvadesetak dana i rekli su da strogo gledaju pasos na sta im je ona odgovorila da mi Madjari nisu udarili dva pecata izlazna u pasos,nasta je taj odgovorio da se to desava i da im je poznato i da u tom slucaju traze dokaz napomenuo sam tipa onaj papir da si bio prijavljen u to vreme u Becu npr. u tvom slucaju,autobuske karte i sl.Mozes ako neces da vadis pasos da kazes da si npr.dolazio tu na dva,tri dana pa isao dalje tipa bavio si se nekim poslom tipa dovozio sam automobile za jednu firmu do madjarske granice ili slicno ali i tad ti treba potvrda od neke firme da napisu da si to upravo radio za njih,mozes da sa nekim auto prevoznikom sredis da ti izdaju karte na datume koji ti odgovaraju ali i tad moze da ti traze prijavu boravka,Uglavnom citiracu ti reci od lika u magistratu SVE ZAVISI OD TOGA KOME CE TVOJI PAPIRI DA ZAVRSE NA STOLU,MOZES DA IMAS SRECU A MOZE I DA TI GLEDAJU NA SVE.To sam cuo i od advokata u Austriji isto.

Nije ni bitno,rekao sam samo kako stvari stoje kad nemas izlazne pecate a hoces vizu kasnije

Šalu na stranu, i ja tako mislim. Treba insistirati na pečatu tj dokazu o napuštanju Shengen zone.

Pa znas kako,onaj ko ide tamo da se zeza ili sta vec da radi i moze sebi da priusti da se zeza sa time,onaj ko ima porodicu,hoce da studira kasnije ili mu se ukaze prilika da ostane tamo netreba nikako da se zeza sa time jer jedan dan prekoracenja ako imas ni 20 advokata ti nemoze pomoci da dobijes vizu

Pa znas kako,kazi da si ga izgubio i izvadi novi,jedini nacin je da utvrde kad si prelazio je da salju zahteve tamo gde im je centralni kompijuter,mada to su verovatnoce male da ce neko to da uradi jer je to velika procedura.Licno sam bio sa mojom zenom u magistratu u Salzburgu pre dvadesetak dana i rekli su da strogo gledaju pasos na sta im je ona odgovorila da mi Madjari nisu udarili dva pecata izlazna u pasos,nasta je taj odgovorio da se to desava i da im je poznato i da u tom slucaju traze dokaz napomenuo sam tipa onaj papir da si bio prijavljen u to vreme u Becu npr. u tvom slucaju,autobuske karte i sl.Mozes ako neces da vadis pasos da kazes da si npr.dolazio tu na dva,tri dana pa isao dalje tipa bavio si se nekim poslom tipa dovozio sam automobile za jednu firmu do madjarske granice ili slicno ali i tad ti treba potvrda od neke firme da napisu da si to upravo radio za njih,mozes da sa nekim auto prevoznikom sredis da ti izdaju karte na datume koji ti odgovaraju ali i tad moze da ti traze prijavu boravka,Uglavnom citiracu ti reci od lika u magistratu SVE ZAVISI OD TOGA KOME CE TVOJI PAPIRI DA ZAVRSE NA STOLU,MOZES DA IMAS SRECU A MOZE I DA TI GLEDAJU NA SVE.To sam cuo i od advokata u Austriji isto.

Dobro,hvala na pomoci ... Znaci nov pasos i zavrsena prica ... ukoliko i urade tu proceduru da provere evidenciju iz starog pasosa,meni ce svakako datum izdavanja novog pasosa biti dokaz da sam bio u srbiji... posto upravo zbog toga izlazim iz eu

Da,moj savet ti je izvadi pasos,nabavi dokaz iz neke firme da si bio na probnom radu u Srbiji neko vreme kod njih na te datume koji ti odgovaraju,cisto da imas ako provere nesto i pitaju te kad si izasao.

Kad si vec tu da ja tebe nesto pitam,predpostavljam da si morao polagati kurs Nemackog A1,pa me zanima jel tezak za polaganje posto me sad to ceka?

Tako cu da uradim ,nov pasos i neka dokumentacija cisto za svaki slucaj ako traze stari pasos...

Sto se tice tog a1 nivoa, ja sam kuci zavrsio poslovni nivo iz nemackog , a ovde kada sam predavao dokumenta na uni napisao sam da ne znam nemacki da bih isao godinu dana na onaj kurs...

PITANJE ZA BABAROGU ,MENE ZANIMA DA LI TI MISLIS DA JE TO OSNOVI PROBLEM NEDOBIJANJA VIZE U AT??JER SAMO [PREKORACENJE BEZ RADA NA CRNO I AKO NIJE BAS NEKI DUGACAK PERIOD NE BI TREBALO DA TI BUDE PREPREKA ,POZNAJEM NEKE KOJI SU DOBILI VIZU I SA ,PRODUZENIM BORAVKOM U EU ,ALI NISU IMALI DRUGE GREHE I IMALI SU ADVOKATA .P.S.REC JE O JEDNOJ OD NAJSTROZIH POKRAJINJA U AT ,I KOLIKO JA ZNAM AKO PREDAJES PAPIRE U AT NAJLAKSE JE TO URADITI U STAJERU (GRAZ ILI NEKO DRUGO MESTO )NE PROVERAVaju MNOGO

Ja pricam konkretno sta sam cuo u pokrajni Salzburg,znam da je sve moguce da se zavrsi na ovom svetu,primer komsija zbog ubistva i bacanja bombe odlezao poprilicno u zatvoru i sredio americke papire i tamo je ima vec 5 god sigurno,ali ja kazem sta su meni licno rekli advokat u At,magistrat u At,i neki biro za pomoc strancima koji se nalazi u Salzburgu,ja znam da su mi svi skrenuli paznju na pasos,citiram reci od advokata kod kojeg sam bio u februaru ako imas jedan dan prekoracenja oni ce ti gledati to kao prekrsaj i nece ti 20 advokata pomoci,u magistratu su mi rekli posto se ja nisam nikada prijavljivao tamo,isao sam ali su nam ljubazno rekli da nema potrebe da se prijavljujem uopste  i poslusao sam taj savet i na kraju je ispalo da nisam trebao,ako nemas neke prijave mogu da kazne mene i moju zenu jer me nije prijavila,sve je na ovom svetu moguce da se zavrsi ja to znam ali sve zavisi od srece i kod koga tvoji papiri dodju na sto,nacizam i dalje vlada u Austriji i Nemackoj otezace ti na sto vise nacina da ne uspes

HAJDE DA NE DUZIMO DALJE NIJE REC O DOBIJANJU VIZA POSLACU TI PRIVATE MESSAGE :)

Nini, nemoj da pises velikim slovima, jer to znaci da "vices" na nekog :)

Pozdrav svima,

Imam problem, prekoracio sam dozvoljeni broj dana u Sengen zoni za oko 2 mjeseca i ne znam kako da se vratim... Naime, prvi put sam usao u Sengen 10. maja a izasao 14 jula, pa sam opet usao 18. septembra, planirao da ostanem desetak dana ali sam zaglavio sve do sad i sad se nalazim u Francuskoj. Planiram da se vratim kuci za desetak dana ali ne znam kako  :( Imam samo 3 pecata u pasosu, dva ulazna i jedan izlazni, tako da mi vjerovatno ne bi proslo da prelazim na rizik u nadi da nece primjetiti...

Sta bi mi vi savjetovali, kako mi je najbolje da se vratim?

pa ako si mogao da "zaglavis" tako dugo, nemoj se ni vracati, ostani tamo turisticki dozivotno a nemoj nas smarati ovde koji putujemo i postujemo pravila.

...''Imam samo 3 pecata u pasosu..''e nazdravlje...i vec si uspeo da prekoracis ''famoznih'' 90 dana..ostani tamo,sta ces ovde...

Prosao festival cvaraka dakle nista :( sta cemo sad, znaci nema ni "terana"?

Prosao festival cvaraka dakle nista :( sta cemo sad, znaci nema ni "terana"?

Terana ima uvek. Samo izvoli, kao sto rekoh nekoliko puta vec. :)

A za cvarke sam siguran da ces da se snadjes, nisi ti bas tako nesnalazljiva.  ;D

pa ako si mogao da "zaglavis" tako dugo, nemoj se ni vracati, ostani tamo turisticki dozivotno a nemoj nas smarati ovde koji putujemo i postujemo pravila.

hvala mnogo na savjetu hekata :)

da svi postuju pravila, pardon, da su svi u mogucnosti da ispostuju pravila, ova tema ne bi ni postojala...

Guest
This topic is now closed to further replies.