Jump to content

Featured Replies

da ispostuju? neki je problem ispostovati zakone? svasta. problem je sto NEKO NE ZELI da ispostuje zakon i posle kuku i lele. a nije da niko od vas, koji krsite zakon, nije obavesten o pravilima. znaci, svesno ih krsite i onda trazite pomoc e to je svasta.

a da probas opciju da si izgubio pasos, da ti se izda putni list i da onda izvuce novi pasos ovde! ;)

srecno!

a da probas opciju da si izgubio pasos, da ti se izda putni list i da onda izvuce novi pasos ovde! ;)

srecno!

hvala na podrsci!

ne znam koja je procedura za to, koliko je to komplikovano?

@bullwinkle - imas sve objasnjeno na prethodnim stranama. Jednostavno se javi ambasadi i reci da si izgubio pasos. Izdace ti pasovan i sa time prelazis granicu.

@moderatori - ili ugasite temu i zabranite ovakva pitanja ili zamolite odredjene clanove da se klone teme. Zaista je odurno posle svakog pitanja citati iste prozivke.

Ma bas sam to citao na predhodnim stranama za gubljenje pasosa i cini mi se nekako rizicno, bas je neko spomenuo kako ce u tom slucaju svaki put da provjeravaju moj pasos kad sledeci put budem prelazio granicu i sta ti ja znam...

Mozda je ipak najbolje da se vratim s nekim nasim prevoznikom preko Madjarske pa da sredim da mi ne udare pecat na granici...

Opusti se skroz. Dobijas drugi pasos sa drugim brojem tako da te price o dodatnim proverama i cimanjima nemaju nikakvog utemeljenja. Losija je varijanta da ti ne udare pecat iz ugla kasnijeg eventualnog trazenja legalnih papira jer svaka dilema u pasosu onemogucava dobijanje vize. Ako samo gledas da prodjes, svejedno je dal gubis pasos ili placas na granici.

Ja zaista ne shvatam i nije mi jasno,donekle vredja moju inteligenciju,kako neko tako nesto moze sebi da dopusti...i uopste mi vas nije zao,sami ste sebe stavili u takvu situaciju,radite sad sta zelite,kako znate i umete...koji moze biti razlog ostajanja duze od 90 dana mi nije jasan,pa da vam neko plati 90 dana da idete gde hocete i da radite sta zelite,opet bih se vratio pre roka,ali...cudo,ne mogu se nacuditi..

Aj bre nemojte da davite ovuda. Svako ima svoju muku. Ako vam se ne svidja tema nemojte da citate i kraj. Ako neko moze da pomogne neka pomogne, ako ne moze neka ne odmaze. Dosta moralisanja, nemojte da mislite da ste vi bezgresni.

Ne znam sta vam je ljudi. Pa ovaj forum je retko mesto za bezanje u neki bolji svet, medju bolje ljude. Sve dok ova tema postoji u ovom obliku i dok moderatori dozvoljavaju takva pitanja, na nama je da ako znamo pomognemo kako mozemo onome ko pita.

U 90% ostalih aktuelnih tema na forumu se pojavljuju gotovani, traze informacije bez da su i pokusali da konsultuju search, dodje neko nov pa prosipa naknadnu pamet drugima (naknadna pamet ni ne postoji, to je zapravo glupost) i svaki put mi dodje da ocitam bukvicu, ali se zakocim, pogledam da li mogu da odgovorim na pitanje, a ako ne mogu pomoci, gledam da ne kritikujem.

Licno nikako ne opravdavam krsenja zakona, pogotovo na teritoriji EU na kojoj i sam zivim. Cesto odgovaram na ovoj temi iz prostog razloga sto preko 80% ljudi sa Balkana koje poznajem u ovom gradu su nelegalno na ovaj ili onaj nacin, pa sam prilicno upucen u to sta se sve radi i mozda mogu nekome da olaksam muke. Najlakse je reci sam si se zakopao, snalazi se kako znas. Nadam se da se niko nece pronaci uvredjenim u ovome sto pricam, samo mislim da je bolje da se odredjena ekipa ne puni bespotrebno negativnom energijom prateci ovu temu. Npr. ja uopste ne pratim shopping u madjarskoj, saveti za putovanje wizz air-om i slicne popularne teme jer bih bukvalno poludeo od pitanja koja se tamo postavljaju iznova i iznova...deja vu, that strange feeling that something had already happened  ;D Udavih, sorry.

U pravu si Pretender, ja sam ta jedna od onih sa slabijim žvcima št se tiče ove teme. ali da li si primetio da se oni koji imaju ovaj problem ovde učlane da bi postavili pitanje i odu.... I ako su reili problem, ne pojavljuju se više da sojim iskustvima pomognu svojim "sapatnicima". Zapitaj se malo i o tome.

I ako biste mogli o cvarcima negde privatno :)

jaooo, moze, moze, pojescemo ih bas privatno. ;)

Izvinjenje povodom cvaraka!

U pravu si Pretender, ja sam ta jedna od onih sa slabijim žvcima št se tiče ove teme. ali da li si primetio da se oni koji imaju ovaj problem ovde učlane da bi postavili pitanje i odu.... I ako su reili problem, ne pojavljuju se više da sojim iskustvima pomognu svojim "sapatnicima". Zapitaj se malo i o tome.

Pa dobro, ima i toga, ali ima i ljudi koji su resili problem ovako ili onako i posle toga su se javili i napisali kako su prosli. To opet moze mozda nekome da pomogne u odredjenoj situaciji.

A nisi ti heki sa slabi zivci... Ti si dobrica bre!!! :Pserenade

pa moram biti slaba sa "zivci" kad nema lozovace, nema terana :)))

Ima svega, samo ti dodji. :pij:

Opusti se skroz. Dobijas drugi pasos sa drugim brojem tako da te price o dodatnim proverama i cimanjima nemaju nikakvog utemeljenja. Losija je varijanta da ti ne udare pecat iz ugla kasnijeg eventualnog trazenja legalnih papira jer svaka dilema u pasosu onemogucava dobijanje vize. Ako samo gledas da prodjes, svejedno je dal gubis pasos ili placas na granici.

Da, nedostatak izlaznog pecata moze biti problem u slucaju kasnijeg dobijanja papira, ali u tom slucaju mogu tada da izvadim novi pasos...

Evo gledao sam kakva je procedura u slucaju gubitka pasosa: treba prijaviti lokalnoj policiji da je izgubljen pasos, oni izdaju potvrdu o tome, zatim otici u ambasadu (u mom slucaju u Parizu koji je udaljen 700km odavde) podnijeti tu prijavu, uvjerenje o drzavljanstvu ne starije od sest mjeseci, dokaz identiteta (npr. licna karta) i tri fotografije.  I cekati dok ne izdaju putni list. U Parizu.

Mislim da cu ja ipak preko Horgosa :D Mozda sa nekim nasim prevoznikom iz Beca, sta ja znam, dok nadjem nekoga...

Imam jedan problem...i molio bih sve koji bilo sta znaju korisno da napisu ovde...pre par dana zakuca pandur u Svajcarskoj na nasim vratima..dobar dan,dobar dan..pitao nas za ausvajse.Ja sam legalno bio i kod mene je sve okej,ali problem nastaje sa kevom ,zato sto ima prekoracenje od mesec i po dana...I nista,kaze da je tu nesto sumnjivo,klasika i da cemo da dobijemo pismo za par dana,istog tog dana smo mu naglasili da ce se ona vratiti u utorak za Srb,tj sutra...danas smo dobili to pismo i u tom pismuse nalazio i jedan crveni mali kartoncic sa njenim podacima koji mora priloziti na svajcarskoj granici. Pitanje je da li iko zna sta i kako ,kakve su kazne?? Procedura?? Malo mi je nelogicno da ce da dobije zabranu,jer bi je odmah deportovali...??  Nisam pametan,pomoc?? :/

Неће је депортовати ако не морају, јер их то кошта.

Међутим мислим да јој забрана не гине.

То није ништа што мала интервенција на имену и вађење новог пасоша не могу да среде.

Ето ти је назад за месец и по.

Неће је депортовати ако не морају, јер их то кошта.

Међутим мислим да јој забрана не гине.

То није ништа што мала интервенција на имену и вађење новог пасоша не могу да среде.

Ето ти је назад за месец и по.

Znaci ,ako sam dobro razumeo,potrebno je da promeni ime i da izvadi novi pasos?? Sada je krenula za Srb,pa cemo videti sta i kako.. :)

E ovako drugari,opet ja sa jednim pitanjem.Izvadio sam nov pasos pre desetak dana stari mi se oprao u jakni kad sam dosao iz Austrije,taj dan legao da spavam i keva ubaci stvari i pasos u jakni,totalno unisten al i dalje se vide pecati neki,legalno sam bio i iskoristio 62 dana i posto krecem 18 decembra nazad gore da iskoristim 28 dana za praznike zanima me sledece,dali kad predam nov pasos oni mogu da znaju da sam ja bio tj. iskoristio ona 62 dana ili nemogu pa kao da opet mogu da budem npr 1,5 meseca bez problema,nadam se da neko ima sigurne informacije jer ne bih bas da se zeznem

Novi pasos je na novi broj (aka - novi pasos=nova 3 meseca). Ne mogu da znaju nista o prethodnim boravcima.

Jeste novi broj ali ime i maticni broj su isti,zato pitam,malo je glupo da pitam na granici to policajca

Ako neko zna????? Ja sam ove godine bila u zemljama Shengena samo jedan dan i to prenocila na Minhenskom aerodromu zbog loseg vremena.U pasosu mi stoji taj pecat.To je bilo u avgustu mesecu ,vracala sam se iz Londona.Zanima me,ako neko zna,da li se ovaj jedan dan ne racuna jer je od tada proslo tri meseca,tako sam nesto cula.Ovo mi je vrlo vazno jer treba da putujem pocetkom januara u Holandiju na 90 dana,pa sada ne znam sta da radim?Molim  vas odgovorite!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.