Jump to content

Ko je za to da se instalira prevod na latinicu ili ćirilicu za ovaj naš forum? 23 members have voted

1. 1. Ko je za to da se instalira prevod na latinicu ili ćirilicu za ovaj naš forum?

• Za
      7
    • Protiv
      16

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Posted

Zašto ne bi instalirali prevod na latinicu ili ćirilicu za ovaj naš forum?

http://www.turanjanin.iz.rs/index.php/smf/srpski-prevod.html

http://download.simplemachines.org/?languages;lang=serbian_latin

http://download.simplemachines.org/?languages;lang=serbian_cyrillic

http://[/move]][move][/move]

P.S. Ja sam za latinicu zbog gostiju iz drugih obiližnjih zemalja, takodje u podesavanjima bi bila mogućnost da se vrati na engleski, ko bude želeo.

Мени мало недостаје клингонски, а богами и вогонски, поготово кад читам поезију...

Nije, to je zajebancija. :)

Al' evo i da ti lepo odgovorim. Meni je mnogo bitnije da forum radi stabilno i brzo, i da je shto redje nedostupan, nego na kom jeziku je tih nekoliko dugmica i rechenica. Shto znachi, da mi je potpuno dobro i da ovako ostane, a takodje mi je super da se doda naš jezik ako bi bilo ljudski prevedeno, bez problema sa padežima, rodovima,....

Uzdravlje

Takodje zbog gostiju iz okolnih zemalja, glas latinici. Iako u slobodno vreme koristim 90% cirilicu.

Hteo sam da dodam opciju foruma na latinici još pre dve godine, ali sam odustao usled nedostatka korektno prevedenih dugmića. A da bude šareno ne dolazi u obzir. Pošto uglavnom svi znaju dovoljno engleskog za korišćenje foruma, nije mi se dalo da gubim vreme na to.

Ne kontam sta bi ti tacno zeleo. Da ceo sajt, ukljucujuci i forum, budu na cirilici i latinici? To mi je malo glupo jer skoro svi pisu latinicom, i to ovom oskudnom bez čćžšđ. Sad zamisli sve na forumu pise cirilicom a komentari i teme na latinici, nije lepo.

A da ima opcija da se bira cirilica i latinica to mi opet deluje komplikovano za administratore. Prvo bi da se napravi zglavna nerzija na engleskom sa prevodima blogova i da se napravi jedan odeljak na engleskom i srpskom sa svim savetima i predlozima skupljenim sa foruma.

Meni je ovo prilično budalasto, a ne mogu baš da skontam ni šta ti to hoćeš (haha, tek sad vidim da je Nikolar91 isto napisao).

Pošto ne znam šta je u ovoj anketi Za, a šta Protiv, bwahaha, ja glasam za to da se ništa ne dira. Ko to ne zna latinicu? A ako se zadesi koji Hrvat koji ne može da pročita postove troje forumaša, big deal.

Енглески, то је језик информатике.  :)

Savrseno je bas ovako kako je i ne treba kvariti ono sto dobro funkcionise.

@FicaBlok38

Da si formulisao pitanje tako da ima smisla, na primer, Ko je za to da postoji opcija promene/biranja pisma na forumu?, onda bi te ljudi razumeli. I da imaš najbolju ideju na svetu, ako ne znaš da je prodaš, slaba ti vajda.

U svakom slučaju, bilo kako da si formulisao, ne vidim zašto je sve to uopšte bitno, većina ljudi koristi latinicu, pa je forum na latinici, a pritom je i lakše za održavanje, a ko hoće da koristi ćirilicu, slobodno, zašto da ne. Forum se zove Klub putnika Srbije, Srbi koriste dva pisma. Nikome nije posebno lakše/teže da čita jedno ili drugo pismo, ja, iskreno, ni ne primećujem šta čitam dok na to konkretno ne pomislim.

Rech je o samom forumu, dakle ne postovima nego dugmicima i obaveshtenjima...

npr "reply", "notify", "unread posts", "New replies to your posts"...

Ja sam za to da sve sto moze bude na engleskom, cim imam posla sa nekim programom koji je lokalizovan na srpski imam problem pri upotrebi, sve ide sporije i sve mi izgleda cudno. Ne zna za ostale ali ja sam toliko navikao na engleski sto se tice upotrebe racunara da mi nista sem toga neodgovara

Ispade konfuzija oko toga šta je čovek pitao :)

Ne radi se ni o kakvom preslovljavanju postova, niti o promeni default opcije, već samo o mogućnosti dodavanja prevoda foruma (što reče spavač, dugmića i to, a ne postova) na srpski, što bi korisnici koji to žele mogli sami da izaberu u podešavanjima profila (jer bi im inače ostao default, engleski). Dakle, ne bi se nikome ništa promenilo, samo ako neko više voli da mu sve bude na srpskom, da mu to bude omogućeno. Ali kao što rekoh, neće biti, bar ne u skorije vreme, ima puno prioritetnijih stvari :)