Jump to content

Featured Replies

Za te pare se moze naci povratna avionska karta iz Beograda. ;)

Ili voz u jednom smeru za 50 EUR Beograd - Zagreb 21 EUR + Zagreb - Cirih 29 EUR...

• 4 weeks later...

Gledam ovde po sajtu za taj voz do Zagreba ? Gde da ga nadjem? Verujem da ima mnogo vas pametnijih od mene za ovo... ako neko moze da pogleda da`l ima nesto oko prvog aprila, par dana pre ili koji posle... Nije bas tolika frka.

Pitao sam ih na sajtu, i trebalo bi da ocekujem odgovor za 48 sati...

Sutra idem za Svicu, bicu tamo nekoliko dana pa bih polako nazad, nesto bas ne bih dao 100 frnaka za bus do Srbije ? Sta mislite kolike su sanse naci tu kartu za 29 evra?

danke....

Vlado ja sam letos bio u Svajcarskoj, u Cirihu. Svaki voz ima 6 tih jeftinih karata i pocinju da se prodaju 7 dana pre polaska voza. Cim stignes u Svicarsku odi i kupi. Ja sam doso na salter, pitao za jeftinu kartu za datun koji mi je odgovarao +-3 dana i oni mi nasli! Ljubazni su!

Vidim pominje se Lugano ovde, ako se neko odluci da ide sopstvenim prevozom molim neka mi se javi jer sam i ja zainteresovan da idem skorije pa verujem da bi podela troskova dobro dosla kako meni tako i njemu! Ne mora Lugano moze i neki drugi grad u blizini!

Vlado ja sam letos bio u Svajcarskoj, u Cirihu. Svaki voz ima 6 tih jeftinih karata i pocinju da se prodaju 7 dana pre polaska voza. Cim stignes u Svicarsku odi i kupi. Ja sam doso na salter, pitao za jeftinu kartu za datun koji mi je odgovarao +-3 dana i oni mi nasli! Ljubazni su!

Koliko znam karte počinju da se prodaju 92 dana unapred, a najmanje 7 ili 3 dana unapred (zavisi kako gde) mogu da se kupe...

idem sutra na zeleznicku stanicu ovde pa cu ti javi kako i koliko kosta, ali ne obecava. vratili mi mail svajcarci ( u roku ) i pomudili mi cenu 147 franaka,

kad ne umreh

• 2 weeks later...

Iako znam da mnogi tvrde da u Cirihu nema ''bog zna sta da se vidi'' i ''da je i vise nego dovoljno 3 sata da se obidje ovaj dosadan grad'' ja sam se ipak odlucio da ga posetim. Kupio sam Wizz kartu do Memingena za 90 dinara a zatim vozom do Ciriha. U Cirihu cu biti 4 dana pa bih voleo da me opskrbite svim informacijama vezanimza ovaj grad. Ono na sta sam ja naleteo na internetu a da mi je privuklo paznju je sledece: kupio bih Zurich card 72 sata (24 evra) kojom bih sebi obezbedio neograniceno koriscenje javnog prevoza, besplatan ulazak u sve muzeje, i raznorazne druge popuste. Posetio bih stadion na kome se odrzava atletski miting zlatne lige.  Razmisljao sam da posetim National swiss museum, Kunstmuseum, muzej tramvaja, botanicku bastu. . . Planiram da odem i do vodopada Rajne kod Safhauzana kao organizovanu turu za 46 CHF (35 evra). Takodje sam planirao da se vozim brodom po Ciriskom jezeru, rekom Limat. Standardno cunjanje gradom se podrazumeva. Dajte mi neke predloge za obilazak kako bi mi sto ugodniji i ispunjeniji dan u Cirihu bio. Ako neko zna neko obliznje interesantno svajcarsko selo do kog bih mogao skoknuti na par sati, neku znamenitost koju sam propustio. . . neki kafic kao jeftina varijanta za odmor uz pivo. Svaki konstruktivan predlog je dobrodosao.  ;)

Ubiti 4 dana u Cirihu jeste problem, ne pada mi nista posebno na pamet osim toga sto si nabrojao. Mozes da se popnes na Uetliberg, brdo iznad Ciriha, sa lepim pogledom na jezero i Alpe. Svajcarska je mala i odlicno povezana vozovima, za ta 4 dana mozes da obidjes dobar deo zemlje. Lucern je blizu i vazi za najlepsi grad u CH. Rapperswil na suprotnoj obali Ciriskog jezera je simpatican. Rapperswil i Rheinfall (vodopad) mozes da obidjes u jednom dana sa ZVV dnevnom kartom za sve zone koja kosta 31 chf (http://www.zvv.ch/en/routes-and-zones/zvv-network-plan.html). Umesto te celodnevne karte mozes da uzmes i ZVV-9-oclock pass koji vazi od 9 ujutru ili ceo dan subotom i nedeljom i kosta 24 chf (http://www.zvv.ch/en/tickets/tickets-and-prices/zvv-9-oclock-pass/index.html). Tu blizu kod Rheinfall-a je i Stein am Rhein, veoma lep srednjovekovni gradic.

Reci mi je l' ova dnevna karta vazi 24 sata ili do ponoci bez obzira kada se kupi? Valjda ce se nesto naci interesantno u tom Cirihu. :)

Zdravo svima!

Da li bi neko od vas bio ljubazan da me uputi u najbolji (i najjeftiniji) način da stignem od Niša do Lozane i nazad? :?

Tražila sam po netu neke autobuske prevoznike ali svi imaju polaske jednom nedeljno što mi se ne uklapa u kalendar.

Moram da budem tamo najkasnije 30. aprila a krećem otuda najranije 2. maja.

Jel znate za neki proveren autobuski prevoz ili voz ili jeftin avion (ako tako nešto postoji :) )?

Please help!  :102:

Voz Niš - Sofija, Avion Wizzair Sofija - Bergamo, Bus Bergamo - Milano, voz Milano - Lozana:

1) voz Niš - Sofija - polazak voza iz Niša u 2:25 ujutru - dolazak u Sofiju u 7:32 (moguće kašnjenje) - povratna karta 774 dinara do Dimitrovgrada, a kada ti dođe bugarski kondukter daš mu 4 leva ili 2 eura ili 200 dinara do Sofije. Isto i u povratku daš toliko do granice.

2) preko sajta http://wizzair.com/ kupiš povratnu kartu Sofija Terminal 1 - Milan Bergamo. Ukoliko izabereš odlazak 29. aprila i povratak 3. ili 4. maja povratna karta će te izaći 95 EUR.

3) od aerodroma Milan Bergamo do Milana (oko 45 km) imaš bus na svakih pola sata za koji karta u jednom smeru košta 10 EUR, a povratna 16 EUR. Putuje se sat vremena.

4) preko sajta http://www.trenitalia.com kupiš kartu Milano - Lausanne. Izabereš tarifu GA SWITZERLAND 2 (cena 13,60 EUR) ili GA SWITZERLAND (15,20 EUR) isto i za nazad. (Tamo će ti pisati neka cena od 60 i kusur eura prvo, ali kad klikneš to imaćeš da izabereš razne tarife, a ti izaberi jednu od ove dve). Karte za voz podižeš na automatu ili blagajni na bilo kojoj železničkoj stanici u Italiji.

Karte za avion i voz Milano - Lozana kupuj što pre jer vrlo lako mogu poskupeti više puta ukoliko čekaš!!! Ako ti neke stvari nisu jasne pitaj. Videćeš lepo i red vožnje aviona i vozova, pa pripazi da imaš dovoljno vremena na sve da stigneš...

A druga - zemljana varijanta gde ne moraš da kupuješ karte unapred već na licu mesta je ova: Niš - Beograd voz ili bus - kako ti je već lakše, Beograd - Budimpešta voz (povratna Specijal karta 26 EUR), Budimpešta - Lozana voz (povratna Specijal karta 155 EUR). Iz Budimpešte nemaš direkt voz do Lozane već samo do Ciriha gde presedaš na drugi voz, za koji ti važi ta karta iz Budimpešte.

Ne mozes da koristis GA Switzerland tarifu, to je za one koji imaju svajcarski General Abonnement pass za besplatno putovanje svajcarskim zeleznicama. Mozes da koristis samo Standard ili Smart tarifu, s tim sto je Smart verovatno vec rasprodata za period koji te interesuje, tako da cena je ~60 eur po pravcu, sto se nikako ne isplati.

Hvala vam ljudi!  klanj::  klanj::  klanj::

Ova druga varijanta mi deluje privlačnije... Manje ima cimanja i presedanja... Lepo kupiš povratnu kartu i ne brineš ni o čemu...

A te special karte za voz... Jel se to kupuje preko neta ili na licu mesta? I čiji je to voz? Srpski? Gde da nađem te informacije? Nešto nemam poverenja u našu železnicu... zvizhd

Ne mozes da koristis GA Switzerland tarifu, to je za one koji imaju svajcarski General Abonnement pass za besplatno putovanje svajcarskim zeleznicama. Mozes da koristis samo Standard ili Smart tarifu, s tim sto je Smart verovatno vec rasprodata za period koji te interesuje, tako da cena je ~60 eur po pravcu, sto se nikako ne isplati.

Hvala na infu. Nisam to znao, još se i čudim što je tako jeftino... :P

aneliM

Specijal karte možeš pred sam polazak na stanici u Beogradu i u Budimpešti da kupiš. Do da li je voz pouzdan (definiši pouzdan) ne zavisi od toga "čiji je voz" (u principu vagoni su mešano iz zemalja kroz koje voz prolazi, a na svojoj teritoriji svako vuče voz svojom lokomotivom). Do Budimpešte uvek možeš da očekuješ sat - dva kašnjenja.

Sta mislite koliki je dzeparac potreban za 4 dana u Cirihu? Prosecno, bez nekih velikih izdataka, sopinga, prezderavanja u luksuznim restoranima. . . znaci kupio bih zurich card (40 Fr)-prevoz plus obilasci muzeja ukljuceni u cenu. Koliko jos za hranu i ostale potrepstine?  ;)

@ Aleksa, pretpostavljam da imas smestaj u Cirihu? Zurich card je odlicna opcija. Letos je kostao 38 franaka za 72 sata voznje. Takodje omogucava i besplatan ulazak u muzeje ali .... koje muzeje? Kolko sam ja mogao da ukapiram Cirih i nema neke muzeje, bar se meni nijedan nije svideo. Svideo mi se samo zooloski muzej u okviru prirodnjackog fakulteta ali ulaz u isti je svakako besplatan. Preporucujem odlazak u Ciriski zooloski vrt koji se smatra jednim od najboljih u svetu. Cak su vestacki stvorili prasumu indenticnu prasumi na madagaskaru. Ulaznica je jako skupa, 21 franak, ali vredi. Uz cirih kartu za muzej imas popust od 10 posto. Dobro je otici u taj deo grada jer se tu nalazi i sediste fife. Cirih karta ti omogucuje i voznju brodom po ciriskom jezeru pa je to jos jedan +. Preporucujem da hranu kupujes u velikim supermarketima, ima jedan pored zeleznicke stanice koja je u samom centru grada. To rade i lokalci. Kupe hleba i suhomesnato i prave sendvice. Ja sam trosio oko 10 franaka dnevno ali to je uz veliku stednju. Nisam sedeo u kafice sem ako neko drugi ne placa pice .. hehe. Cirih je jako skup grad.

Kad vec pricamo o Svajcarskoj. Neki predlog kako najjeftinije stici od Beograda do Bazela?

Kika_vts, hvala na odgovoru. Imam besplatan smestaj koristim CS. Ja razmisljao da obidjem Kunsthaus, Swiss national museum i Tram museum. Zooloski vrt zvuci zanimljivo tako da cu se potruditi da ga obidjem.

Kad vec pricamo o Svajcarskoj. Neki predlog kako najjeftinije stici od Beograda do Bazela?

1) Wizz Beograd - Memingen + RB ili RE voz Memingen - Ulm Hbf + IRE voz Ulm Hbf - Basel Bad Bf - za vozove kupiš Laender ticket ukoliko je vikend (karta koja važi za subotu ili nedelju za sve regionalne vozove u Nemačkoj od 9 ujutro do 3 ujutru sledećeg dana za grupu do 5 osoba i košta 37 EUR ako se kupi online ili na aparatu za karte ili 39 na blagajni), a ukoliko je radni dan onda Quer-durchs-Land-Ticket (sve isto kao za Laender ticket samo važi za radni dan i nešto je skuplja - 42 EUR za jednu osobu, a za svaku sledeću osobu do 5 najviše se doplaćuje +6 EUR na cenu za jednu osobu). Ove karte važe i do Basel Bad Bf stanice jer je to nemačka stanica (u Bazelu postoje 3 železničke stanice švajcarska, francuska i nemačka). Redovna cena karte za regonalne vozove Memmingen - Ulm Hbf - Basel Bad Bf je 42,60 EUR tako da ako putuje jedna osoba radnim danom onda ti isto izađe kao Quer-durchs-Land-Ticket.

2) Beograd - Zagreb voz 21,30 EUR u jednom smeru ili 42,50 povratna, Zagreb - Cirih voz (nastaviš istim kao iz Beograda, bez presedanja u ZG) 29 EUR (kupiš unapred u Putniku), Cirih - Bazel voz 31 CHF. Isto za nazad.

3) Beograd - Budimpešta voz povratna 26 EUR, Budimpešta - Cirih voz 39 EUR u jednom smeru (kupiš kartu unapred u Putniku), Cirih - Bazel voz 31 CHF. Isto i u povratku. Ako se odlučiš danas za sutra tj. ako nema jeftinih karti ni za Wizz, ni za vozove Zagreb/Budimpešta - Cirih možeš da uzmeš pred polazak u Budimpešti specijal povratnu kartu za voz do Bazela za 131,60 EUR (sa presedanjem u Cirihu).

2) Beograd - Zagreb voz 21,30 EUR u jednom smeru ili 42,50 povratna...

dobar im popust za povratnu :)

2) Beograd - Zagreb voz 21,30 EUR u jednom smeru ili 42,50 povratna...

dobar im popust za povratnu :)

;D haha!

Ustvari, popusta nema, nego se cene zaokružuju na jednu decimalu  ;)

3) od aerodroma Milan Bergamo do Milana (oko 45 km) imaš bus na svakih pola sata za koji karta u jednom smeru košta 10 EUR, a povratna 16 EUR. Putuje se sat vremena.

Vidim da je ova opcija otpala, ali just for the record: Bergamo - Milano, moze za vise nego duplo jeftinije vozom...kako je svakako sledeci korak bio vozom, ovo mu onda dodje i bolja kombinacija ;)

Vidim da je ova opcija otpala, ali just for the record: Bergamo - Milano, moze za vise nego duplo jeftinije vozom...kako je svakako sledeci korak bio vozom, ovo mu onda dodje i bolja kombinacija ;)

A kako od aerodroma do žel. st. Bergamo?