Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...

Cao svima,idem u Cirih iz Beograda i voleo bih da prodjem sto jeftinije, ako mozete da mi pomognete bio bih vam veoma zahvalan

• 3 months later...

Pokusavam da nadjem najjeftiniju kartu  iz Bazela do Lucerna za 31.7 ujtro od 8.30-10.30 ali mi neuspeva...Vidim da vozom ima po ceni 8.40f ali kad hocu da kupim pojavi se cena od 33f...to me zbunjuje i nije mi jasno...Da li neko zna koja je najpovoljnija opcija transporta od Basela do Lucerna(a da nije  :stop:

Izgleda da je to ta cijena, tj. ne postoji jeftinija karta. To što je prikazao cifru od 8.40f, znači da je postojala super saver karta, ali je u međuvremenu rasprodata. :/ Kod njih je mreža vozova najrazvijenija, a busevi se koriste za mjesta do kojih vozom nije moguće doći, tako da nemaš baš mnogo mogućnosti u izboru prevoznih sredstava.

Izgleda da je to ta cijena, tj. ne postoji jeftinija karta. To što je prikazao cifru od 8.40f, znači da je postojala super saver karta, ali je u međuvremenu rasprodata. :/ Kod njih je mreža vozova najrazvijenija, a busevi se koriste za mjesta do kojih vozom nije moguće doći, tako da nemaš baš mnogo mogućnosti u izboru prevoznih sredstava.

Hvala ti puno na odgovoru...jos cu pokusati bla bla prevoz ali mi je to jos rano....2-3 dana pred put mislim bolji izbor...

• 8 months later...

Pozdrav društvo, drago mi je da sam postao član, ovo mi je prvi upis.

Je l' imate neki predlog kako do Lozane? Razmatram opciju: avionom iz Sofije do Milana i zatim vozom ili autostopom. Druga opcija je Niš - Bazel avionom i onda do Lozane isto voz/stop. Ima li neko iskustva ili savete? Unapred hvala!

očekuj da bi te vlak mogo koštat ko svetog Petra kajgana...

Osim ako uspiš kupit kartu Milano - Lausanne za 22 eura, iako mislim da se to ekspresno rasproda...

4 hours ago, jankolfc said:

Pozdrav društvo, drago mi je da sam postao član, ovo mi je prvi upis.

Je l' imate neki predlog kako do Lozane? Razmatram opciju: avionom iz Sofije do Milana i zatim vozom ili autostopom. Druga opcija je Niš - Bazel avionom i onda do Lozane isto voz/stop. Ima li neko iskustva ili savete? Unapred hvala!

a Beograd -Zeneva Easyjetom....mislim da je najpovoljnije

• 2 months later...

Definitivno je najudobnije i najpovoljnije Easyjetom do Zeneve, cim se izadje sa aerodroma je stanica voza koji vozi oko sat vremena do Lozane.

• 2 years later...

Da li neko može pouzdano da mi kaže: da li na aerodromu  u Cirihu traže da se pokaže novac kod sebe, i koliki je minimalni dnevni iznos  po danu boravka(negde piše 100 ili 150 CHF, negde kaže da traže da se pokažu pare, neko kaže ne)?

Mislim da iz toga mozes pouzdano da zakljucis da nema pravila da li pitaju ili ne ...

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Ako letis iz zemlje koja je deo Shengena u Svajcarsku onda nema nikakvih provera, tretira se kao "domaci" let. Ali ako ulazis u shengensku zonu sa Svajcarskom kao prvom zemljom ulaska onda ce svakako morati da proveravaju pasose a moguce i to ostalo sto pitas.

2 hours ago, noskich said:

Ako letis iz zemlje koja je deo Shengena u Svajcarsku onda nema nikakvih provera, tretira se kao "domaci" let. Ali ako ulazis u shengensku zonu sa Svajcarskom kao prvom zemljom ulaska onda ce svakako morati da proveravaju pasose a moguce i to ostalo sto pitas.

Samo jedna mala ispravka, postoji mogućnost za carinsku proveru (iako neće biti granične), iako je Švajcarska deo Šengena, nije deo EU i postoji mogućnost provere od strane carine prilikom ulaska u istu (generalno traže akciznu robu, cigare, alkohol i sl.)

Pasoške kontrole ne bi trebalo da bude, doduše i ovo se lako menja s obzirom na sveprisutni strah od terorističkih napada i nadolazećih migranata (pa budu "privremene" kontrole)...

5 hours ago, deleter said:

Pasoške kontrole ne bi trebalo da bude, doduše i ovo se lako menja s obzirom na sveprisutni strah od terorističkih napada i nadolazećih migranata (pa budu "privremene" kontrole)...

Biće kontrole svakako jer putujem iz Beograda, to nisam naglasio :) samo me za novac interesuje, svuda nailazim na različite informacije, pretpostravljam da zavisi od slučaja do slučaja