Jump to content

Featured Replies

Ovaj agent Zhang, kao sto je neko ovdje rekao, i mene "ispalio" za posao. Ja sam razgovarala sa nastavnicom u Foshanu, dogovorila sa njom nesto, onda je on poceo da salje mailove svaki dan sa nizom platom, na koju ja nisam pristala. Mislim da sve ispod tih 7000 je stvarno smijesno. 

I sad razmisljam da je mozda bolje da idem na varijantu da trazim sama posao, kad stignem u Kinu.

Jel moze neko da mi da neki sajt,  za oglase za trazenje stanova, ili cimera? 

Ja bih isla prije praznika. 

@onakazeljubav

sve ispod 10.000 je smesno, kakvih crnih 7000... uz malo srece i ako se potrudis u shenzhenu mozes da nadjes posao i za 12-13.000...

sajtovi su 100 puta napisani: echinacities i shenzhenparty, ima i drugih ali ta 2 su glavna. kad budes stigla u kinu prijavi se na sve oglase u shenzhenu, i dok cekas da ti neko odgovori kontaktiraj nase koji su tamo da ti daju kontakte njihovih agenata, nacice se vec neko da te uputi... stanove je najbolje traziti na licu mesta, po mogucstvu da neko iz obdanista (kinez) krene sa tobom... ponudu cisto informativno pogledaj ovde

Ispravka za post iznad: svi traze "nativE" a pri tom misle da je Afrika u Evropi :)

DRUSTVO DA LI NEKO MOZE DA PONESE JEDNU KESU (TEZINE DO 1KG) SA LICNIM STVARIMA IZ BG DO SHENZHENA ILI HONG KONGA?

Drugar me je zamolio da pitam, pa ako ima neko zainteresovan ko bi pomogao najlepse ga molim da mi se javi :)

Hvala :)

@darkoritot, gledam već drugi put ovaj sajt za stanove (neko ga je već ranije postavljao, možda i ti) ali sve piše na kineskom, wtf!? jel ima opcija da se prebaci na engleski jezik? :)

Resili su mi na 30 dana M vizu, a platila sam je 185 dolara (AMERICKIH). sto je previse... ali kad se mora...

Poostrili su kriterijume za vize, sad svi lupamo glavu sta i kako...

@darkoritot, gledam već drugi put ovaj sajt za stanove (neko ga je već ranije postavljao, možda i ti) ali sve piše na kineskom, wtf!? jel ima opcija da se prebaci na engleski jezik? :)

stvarno vam u 21 veku smeta sto je sajt na vama nepoznatom jeziku? :) jeste culi za google translate? to nije samo sajt, postoji i aplikacija, extenzija, add on, u zavisnosti koji browser koristite instalirajte taj dodatak i stvar je resena..

@vanja123 proveri inbox ovde :)

Zidar, jel mozes nesto vise da kazes o nacinu odlaska preko AIESEC-a? Jel neophodno biti student?

Au pa ovo je ozbiljan info, jel jos neko skoro isao po vizu? Pa ako sad daju M na mesec dana I kosta toliko onda ova prica gubi smisao....

Jeste da je tema Shenzhen ali sta je sa drugim gradovima,Sangaj i Peking recimo,i kako ide sa vizama tamo jer napustanje na 30 dana bas nije prakticno a ljudi opet idu i u te gradove.

Postoji opcija da se kupi viza na god dana, sa ostajanjem u kini 365 dana (tokom cele godine ne moras da izlazis iz zemlje, a mozes ako zelis jer je viza multi) ali kosta preko 1000evrica. Ja cu najverovatnije to da pravim jer nemam neki pametniji izbor.

Inace u prosli cetvrtak smo isli kod Dzesi i zena nam je u petak u 4pm samo dala pasose i rekla da smo "reject" ili ti odbijeni. Kod mene je izgubila poverenje i ne bih se upustala da predam za biznis vizu njoj papire, uzmem 4-5 dana koji NISU placeni i da me ona iz samo njoj znanog razloga opet odbije. By the way u ponedeljak smo bez problema u drugoj agenciji dobili M vizu na 30dana, ali posto smo trazili isti dan da bude gotova platili smo malo vise (bolje i to nego jos jedan dan izostanka s posla).

Eto toliko...

Pazi Vanja,1000 evrica jeste lepa suma za izdvojiti ali koja je to viza? Opet je to dobra opcija jer iako ne znam koja je viza to znaci da vi necete morati da date pare za 12 odlazaka I nocenja u Hong Kongu a ako je M kostala 500 evra sa izlaskom na 30 dana meni se cini da cete vi za tih 12 izlazaka dati vise od 500 evra za koliko je ta viza skuplja. Kapiram da produzavate tu m I na jos mesec dva ako treba pa da od plate kupite tu na godinu I aj cao administracijo

Pazi Vanja,1000 evrica jeste lepa suma za izdvojiti ali koja je to viza? Opet je to dobra opcija jer iako ne znam koja je viza to znaci da vi necete morati da date pare za 12 odlazaka I nocenja u Hong Kongu a ako je M kostala 500 evra sa izlaskom na 30 dana meni se cini da cete vi za tih 12 izlazaka dati vise od 500 evra za koliko je ta viza skuplja. Kapiram da produzavate tu m I na jos mesec dva ako treba pa da od plate kupite tu na godinu I aj cao administracijo

Zdravo ljudi! Ja sam iz Makedonije ( tako da izvinite za losh srpski haha). U Kini sam vec mesec dana i nije tako loshe, moze da se ushtedi neki 1000 evra mesecno. Inache ovde pishem u vezi vizu. U Makedoniji sam dobio 30 dana F vizu. Posle toga u HK sam dobio josh 2 meseca M vizu i agencija koja sregjuje nam papire kaze da je malo verovatno da mozemo da dobijemo 12 meseci vizu, jer se polisa u Kini promenila. Posle dva meseca samo znam da mozemo da doijemo josh 1 mesec group vizu i posle toga najverovatno nemozemo vishe. Ali to ne znaci da se stvari promenile i za Srbiju. Cisto da vam kazem da proverite polisu. pozdrav ;)

Sta mislite jel dovoljno 1000 eura za pocetak? Dok trazim posao, i da dijelim stan sa nekim (ko trazi cimera)? Toliki mi je trenutni budzet na raspolaganju :) Ne racunam tu kartu avionsku.

Živce za Kineze ili živce za administraciju? Kakvi su inače Kinezi, jel se družite tamo sa njima? :)

moji zivci su pri kraju nemogu razumeti zasto su ovoliko nekulturni. nekoliko puta mi doslo da se izpovracam.

Ipee5.jpg      baby-Chinese.jpg     pee-Chinese.jpg   164133__468x_chinese-train-etiquette-001    294668_10150316049071074_605861073_79218   Only+in+China+-+children+peeing+wherever    408921_10150576460892582_46309462581_907    0.jpg     e2b983a4c7f7e30763e21d852a49f502.jpg?ito    

U mom slucaju, predjem na granici kontrolu i preko baske stanice se vratim; u prevodu znaci ne ulazim u metro.

Na kom prelazu "seces" granicu?

Sta mislite jel dovoljno 1000 eura za pocetak? Dok trazim posao, i da dijelim stan sa nekim (ko trazi cimera)? Toliki mi je trenutni budzet na raspolaganju :) Ne racunam tu kartu avionsku.

i ko trazi cimera trazi ti kiriju i depozit (ili dva) unapred... a to ti je vec cca 400-500evrica... Mi smo tu skoro 2 meseca i jos uvek smo u hotelu... nije bas Hilton ali je ok cena i smestaj... za kinu je LUKSUZ :)  lokacija hotela je odlicna ali je nama malo daleko od posla, pa se vozamo svaki dan 40min metroom u jednom pravcu, ali sta je tu je...

dok ne skupimo malo para i ne resimo vize - ne mrdamo odatle.

Sto se tice nasih ljudi i cimerisanja, ili su vec nasli cimere ili im fali kesa (kao sto je i nama slucaj) da bi se upustili da uzmu stan pa da nekog "usele"...

Opet cu reci, uzdaj se u se i u svoje kljuse :)

@onakazeljubav

mozes i sa manje da prezivis, ako planiras da spavas 2 meseca sa jos njih 7-8 u nekom hostelu (8e noc, znaci 2 meseca 500e za smestaj), putujes po pola sata-sat na posao i jedes 2 meseca pastetu... najteze je prva 2 meseca dok se smestis i sredis vizu, posle ide lagano... vanja je u hotelu, ima ljudi koji su u hostelu par meseci, mislite da nije stres ziveti tako 2 meseca a treba svako jutro ustajati, ici na posao nasmejan, jer ako neko zna da proceni kakvog ste raspolozenja to su mala deca, plus sad treba razmisljati i o vizi...

i za tebe i za nove koji planiraju da ode - proverite prvo kakva je situacija sa vizama, imate vanju, mozda ce da se jave i jos neki koji su skorije otisli i sad sredjuju vizu pa da vam kazu informacije iz prve ruke, jer ocigledno je da nije ista situacija kao pre par meseci, na dosta mesta po internetu se pise da su kinezi malo poostrili viznu politiku i da agenti koji su se "poznati" kod nasih koji planiraju da idu za kinu nisu vise pouzdani...

Pozdrav svima. Mi smo u Pekingu vec mesec ipo dana. Radimo, ali i dalje imamo turisticke vize. Za par dana idemo za Hong Kong, pa me zanima da li je neko od vas uzimao radnu vizu u Hong Kongu i kakva su van iskustva? Hvala unapred :)

Ovaj agent Zhang, kao sto je neko ovdje rekao, i mene "ispalio" za posao. Ja sam razgovarala sa nastavnicom u Foshanu, dogovorila sa njom nesto, onda je on poceo da salje mailove svaki dan sa nizom platom, na koju ja nisam pristala. Mislim da sve ispod tih 7000 je stvarno smijesno. 

I sad razmisljam da je mozda bolje da idem na varijantu da trazim sama posao, kad stignem u Kinu.

Jel moze neko da mi da neki sajt,  za oglase za trazenje stanova, ili cimera? 

Ja bih isla prije praznika. 

Postoji sajt beijinger tu redovno traze profesore. Samo udji na sajt i videces da ima preko 1000 ponuda za posao. Probutaj malo i kontaktiraj nekoliko skola, nikad se ne zna. 

Pozdrav svima. Mi smo u Pekingu vec mesec ipo dana. Radimo, ali i dalje imamo turisticke vize. Za par dana idemo za Hong Kong, pa me zanima da li je neko od vas uzimao radnu vizu u Hong Kongu i kakva su van iskustva? Hvala unapred :)

Pod radnim vizom smatras Z vizu? Imate li papire od poslodavca?

Pod radnim vizom smatras Z vizu? Imate li papire od poslodavca?

Da Z vizu. Imamo papire, sami treba da idemo za Hong Kong da tamo zavrsimo pa me zanima samo da li je neko imao slicno iskustvo, da dodje ovde na turisticku, pa da u Hong Kongu sredi Z vizu?

imao je moj kolega madjar... sad to radi 2.put posto mu je z istekla pa je produzio pa je i to isteklo, izvadio turist - istekla i sad je na biznis ali vadi radnu. On ima agenta u Shz koji mu resava "sve" a papire sam nosi u konzulat...