Jump to content

Featured Replies

On 19.5.2017. at 7:48 PM, zioss said:

kako planiras da odes ? Imas ponude ili zelis da odes pa da trazis ?

u avgustu, imacu intervjue  ovde ali kad odem tamo licno cu otici do skolica da vidim sta i kako,necu potpisivati ugovor na slepo

On 7.6.2017. at 7:13 PM, Sanyya said:

ajmo :)))... ja planiram isto :smile:

ahahahaha.. ajmo! 

ja znam mnogo njih koji su vec tamo :smile: i ne planiraju da se vracaju

Raspitivali su se neki ovde na ovoj temi, evo sada frishka reportaza, fudbal u Kini i ogromna potraznja za sportskim kadrovima:

Citam sve ovo sto pisete planiram put za Kinu samo mi kazite kako je za snalazenje kada ne znate Kineski? Da li moze sve na engleskom? Konkretnije kako ide pradavanje u skoli ako ne znamo kineski? I da li moze radna viza da se dobije u Kini da ne treba nista u Srbiji? Da odem kao turista jel mi sada za to ne treba viza samo pasos? I onda tamo sredjujem radnu? Unapred hvala na pomoci

Zdravo, zanima me da li je iko imao iskustva sa Hioffer China Jobs Beijing?

Unapred hvala. :smile:

• 2 weeks later...
9 hours ago, MSS said:

Neko  iskustvo za Rockies English School?

jel stvarno toliko tesko koristiti google? 

nemoj da shvatis ovo licno, ali takvi kao ti koji sve traze na tacni i dodju ovde, obicno u roku od 6 meseci - godinu dana prsnu i vrate se kuci, nista im ne valja, sve im smeta, nisu se snasli i sl. sra..a

https://community.travelchinaguide.com/forum2.asp?i=78510

https://www.reddit.com/r/tefl_blacklist/comments/4c0niv/rockies_english_school_res_china/

@mixy123 nisu samo naši takvi, ima jako puno majmuna koji sam prate čopor,

problem je što zapadnjaci odu zarad razonode da upoznaju svet, dok mi odemo za novcem,

upravo se vratili iz Šangaja, išli proputovanje od hong konga ka njemu, to je jedan šarenoliki svet ko želi da provede deo svog zivota tamo radeci i praveci novac, a ne zeli da izgugla, taj nikada nece ni otici ili ce se vratiti posle 15 dana.

Da li neko ima kontakt od momka koji radi predaju dokumenata u konzulatu,rekose mi neki da postoji neko i da samo treba da mu posaljem sve( Posaljite mi privatnu poruku ) ty !

Edited by zioss

11 hours ago, zioss said:

Da li neko ima kontakt od momka koji radi predaju dokumenata u konzulatu,rekose mi neki da postoji neko i da samo treba da mu posaljem sve( Posaljite mi privatnu poruku ) ty !

pp

On 5/30/2017 at 3:38 PM, Kork said:

Pomoc drugari!!!!

Inace za pocetak, dosta znam Aziji,kulturi, bio jednom prilikom  na studentskom kampu letnjem u Mongoliji.  Imam master diplomu sociologije,zavrsen Master TEFL  160 sati ,english teacher i radio jedno vreme kao profesor sociologije ,ali i predavao engleski u jednom vrticu u madjarskoj. Mladji sam covek.

Zanima me legalan odlazak u Kinu,primarno ili bilo koju azijska zemlja koja trazi English teacher, a to po kvalifikacijama mogu da radim i znam.

Hvala na citanju i na pomoci za zaposlenje jednog predavaca u Aziji!!!!

Korki iz BG 

Korki,

Tebe zove Kambodza izgleda jer se naselje u glavnom gradu Phnom Penhu,gde ima najvise skola zove Toul KORK. :biggrin:

Ne bih naravno da uticem na tvoju odluku samo eto da primetim da je zanimljiva koincidencija,a da ima boljih mesta u Aziji za zivot i rad,ima iako ni Kambodza nije uopste losa pogotovo jer se tamo lako moze raditi legalno.

Edited by Bonito

Pozdrav svim dobrim ljudima! 

Iscitah celu temu, sve je lepo objasnjeno i mnogo je znacajan ovaj forum za sve ljude koji planiraju da zive i rade u Kini, tako da, hvala svima :smile:

Zamolila bih nekog ko je u Shenzhenu ako mu nije poblem da mi se javi porukom da mi prosledi neke proverene agente za posao.

Pozdrav i hvala!

Edited by AnaJo

Pozdrav svima

Stigoh nocas u Shenzhen,ukoliko ima neko ko je ovde a voljan je da popije kafu bio bih mu zahvalan,u Kini ne poznajem nikoga od nasih ljudi.

Unapred Hvala i sve najbolje

Goran

Pozdrav svima.

Na ovom blogu: https://workism.tumblr.com/ se mogu naći osnovne informacije o Kini. Od pronalaska posla, smještaja, sređivanja papira, transporta, jezika, kulture ... i turizma, naravno. Zato i naslov, work + tourism = workism. 

Ideja i plan Workism-a je svaki mjesec objaviti osnovne informacije za novu zemlju. U svakom slučaju, uskačite i virnite šta je sve potrebno znati za Kinu i usudite se, zemlja je zaista luda ali na krajnje pozitivan i iskustven način. Vrijedi probati. Znam jer bila - vidjela - osjetila. 

A za one koji su već u Kini ili su tamo nekada živjeli, pošaljite mail ili ostavite komentar sa svojim iskustvom i znanjem. Pomozite da se informacije održe svježe. Workism tim će biti sretan kao i svi oni koji su za ovaj izazov. 

Pozdravvvv,

uživajte i slobodno se uključite u ovu entuzijastičnu zajednicu. 

• 2 weeks later...

Ljudi, zna li neko da li za radnu vizu iskljucivo ide autentifikovana diploma ili moze i uverenje o diplomiranju (diploma se ceka dugo)? Da li uopste moze uverenje da se autentifikuje? :S

1 minute ago, DjordjeS said:

Ljudi, zna li neko da li za radnu vizu iskljucivo ide autentifikovana diploma ili moze i uverenje o diplomiranju (diploma se ceka dugo)? Da li uopste moze uverenje da se autentifikuje? :S

Nikakva uverenja ne prolaze u Kini, to je najformalističkija i najbirokratskija zemlja na svetu, u kojoj se striktno poštuju pravila. Dakle, samo diploma, mora da piše DIPLOMA i mora da piše da je MASTER ili BACHELOR, ili uverenje da ti je diloma u tom rangu, inače puj pike ne važi. 

Da li neko ide za HK,pa onda na jug Kine,ovog avgusta   i kad mislim,posto idem i ja. 

I da li neko u Kini izdaje sobe od ljudi iz srbije.

Pozdrav narode, 

Procitala sam od pocetka do kraja sve sto se napisali. 

Pre svega hvala vam puno na svim informacijama! Priblizili ste mi zivot i rad u Senzenu tako da se osecam kao da sam vec bila tamo. Pa smo verenik i ja prelomili i resili da dodjemo. :-)

Malo me bune samo ove novine sa non-nativ/native uslovima... Koliko sam vas razumela to su od nedavno bas jako poostrili. Ispravite me ako gresim? 

Naime, ja sam apsolvent i nemam nikakvu doplomu pa shvatam odlicno da sam ja siva zona (gray is new black ?) tj. da mogu da racunam u najboljem slucaju(ako mi se posreci) na rad u zabavistu i/ili trening centru (I to bih trazila tek kad se nadjem tamo na licu mesta)

Ali verenik je druga prica. On je anglista sa zavrsenim MA i ima 5 godina radnog iskustva u struci. Radi za jednu privatnu skolu koja organizuje kurseve kako za general english tako i za business english. I rade mahom sa starijim uzrastima. Od tinejdzera pa do odraslih (uglavnom saradnja sa firmama i to prilicno jakim. Organizuju predavanja za svoje rukovodece kadrove). 

Poceli smo sa prijavama pre 20-tak dana (njegovim naravno jer mene niko odavde sa takvim kvalifikacijama nece zaposliti) ali mu nude mahom rad po vrticima i za to oko 10 000 platu i trening centre za oko 12 000. 

Da li je to po vasem misljenju premalo ili dovoljno? I moze li posle ovih zadnjih izmena zakona uopste da ocekuje nesto vise? I sto se tice plate a i boljeg radnog mesta. (Slicnijeg ovome sto radi sada).

Hvala u napred i izvinite ako je predugacak post.

Васпитач из Србије због дроге протеран из Кине

петак, 04.08.2017. у 16:50

ШЕНЖЕН - Кина је депортовала српског држављанина који је илегално радио у тој земљи као наставник енглеског језика у вртићу, где је ухваћен како користи дрогу, објављено је на сајту кинеске државне агенције Синхуа.

Наводи се да је васпитач претходних годину дана у граду Шенжен, у покрајини Гуангдонг на југу Кине, био запослен без радне визе и да га да је полиција ухапсила након што је особље вртића пријавило да је користио дрогу.

Наводи се да су оставке поднела још два страна наставника, као и директор вртића и надзорник наставног наставног особља.

Синхуа наводи да у том вртићу, према тврдњи родитеља, семестар кошта 3.100 долара и да ту са 80 деце ради 20 васпитача, међу којима је четворо странаца, а да у брошури за упис у вртић стоји да је наставницима енглеског то матерњи језик.

Према речима родитеља, у вртићу је након депортације наставника и оставки двоје страних наставника остао само још једна страни наставник. „Многи родитељи су били превише уплашени да шаљу децу у вртић након што је наставник ухваћен како користи дрогу”, рекла је једна од мајки. (Танјуг)

Edited by Relja