Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li bi mogli neki koji zive u Beogradu ili znaju kako tamo funkcionise taksi servis da podele njihove telefonske brojeve sa nama ostalima? Sta je normalna cena taksija i kako prepoznati da su nas prevarili?

Ja se nikad nisam vozio taksijem u Beogradu, ali ako budem morao da pozurim sa sredjivanjem iranske vize onda cu morti da ih koristim, pa ne zelim da me prevare a nemam vremena da trazim postenega.

(ako ovo spada pod neko pravilo o zabrani reklamiranja onda molim da mi se broj posalje na pp)

Веома је просто: броје ви су 980х где х треба заменити са одређеним бројем. Углавном дају попуст око 10% на позив, зато их треба звати. Цене неке нема, али мислим да је старт 180 динџи. Преко дана се такси чак и исплати ако си у журби.

Мање-више сви таксисти су исти, тј. удружења. Нека неко напише негативнија искуства.

Nisu, većina i dalje ima 10% popusta na poziv, Gold (9806) ima 20%, recimo, i u toku dana, dok se Pink spušta na 20% u noćnoj tarifi (od 10 pm).

Ја га не користим никад али на основу искуства мојих пријатеља треба избегавати самосталне таксисте, тј. оне који на ауту имају само велику белу таблу а немају таблу такси удружења.

Evo ti i zvanicne informacije, pa iscitaj malo:

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1688

Mislim da sam i ja svojevremeno koristio Gold, jer su davali najveci popust. Ti na poziv su obicno ok, i ne bi smelo da imas problema. Ako uhvatis nekog negde na ulici, moguce da je "divljak" i da ti ne ukljuci taksimetar, ili da te voza kojekude okolo. I nikako, ali nikako nemoj da uzimas one kod zeleznicke i autobuske stanice.

Ako nekom možda bude trebao taksi sa aerodroma, nemojte da uzimate one što su na dolaznom peronu, nego se popnete na sprat na odlazni peron i sačekate taksi koji će dovesti nekog iz grada, a koji će vas onda voziti po taksimetru :)

Mislim da i Alfa taxi 9807 ima jači popust. U toku dana sigurno 20%, ne znam za drugu tarifu.

• 2 weeks later...

evo moje iskustvo: 3 dana sam bio u BG, i vozio se taksijem barem 5 puta dnevno, moj savjet za sve strance: uđi, reci adresu i šuti... čim smo jednom progovorili i to na upit taksiste, očito je skužio da nismo domaći i taksimetar je ''poludio'', za tu relaciju smo platili daleko više nego za neke koje su bile duplo kraće...

Ево искуство од пре 3 дана.

Пошто сам био приморан да идем 4-5х таксијем неколико дана, сваки дан иста релација, исте улице, све на позив.

Сваки пут је била друга цифра :)) Чак и иста удружења су имала другу цифру :))

• Author

Išli smo Alfa taxijem, ono što smo otkrili je da je nemoguće dobiti taxi ako zovete sa autobusne stanice (Karađorđeva ulica)... čekali smo 5 minuta, a posle videli da je neko drugi ušao u naš taxi i otišao. Zatim smo prošetali malo do Nemanjine i tamo već uspeli da se snađemo. Uglavnom izgubili smo dragocenih 15 minuta... Ali operateri su bili dosta ljubazni, i lepo smo proćaskali dok sam im objasnio gde se nalazimo ("nismo iz Beograda, ne znam gde je crvena trafika...")

Taksi u Beogradi i nije baš jeftin, rekao bih da su cene kao u Ljubljani...  :(

Jedina stvar koju bih preporučio onima koji dođu u Beograd, a vezana je za taksi, jeste da nikako ne ulaze u taksije parkirane ispred stanice. Veoma velika je mogućnost da će vožnja biti dosta skuplje plaćena. Bolje je udaljiti se stotinak metara od stanbice i pozvati ili stopirati neko vozilo. Ja uglavnom i pitam koliko bi odprilike koštala vožnja.

Prosto je neshatljivo da u jednom milionskom gradu kao sto je Beograd imate samo dve opcije do aerodroma. Dakle, taksi koji cete platiti oko 15, 20 evra do centra ili autobus 72 koji ide na svakih pola sata.

Pre bih djavolu prodala dusu nego taksistima u Bg dala dinar.

Ukoliko ne mozemo da se organizujemo za prevoz svojim autom, zamolim prijatelje da me voze. Generalno, ima za 16e smart u rent-a car-u pa ako neko ide nekoliko voznji taksijem ova solucija mu je daleko isplativija.

Zivimo u Bgd-u od rodjenja i misljenje steceno jos u ranoj mladosti da je vozac taksija u Bg-u najveci talog drustva i olicenje bahatosti i bezobrazluka - nije se promenilo do dan danas.

Crne tacke za ulazak u Taxi za ljude koji nisu iz Beograda : Prvi red ispred same zeleznicke stanice. U drugom redu su mahom regularni taksisti a u prvom 99% divljaci. Na potezu od trga republike do Terazija najbolja solucija zaustaviti taxi rukom....ne ulaziti na parkirane na taxi stanici kod Albanije. Ima svakojakog sljama.

Kod hotela Slavija sanse su 50-50 da vas oderu ili obratno.

Na Dorcolu u Jevrejskoj nema taksiste koji ne "druka" taksimetar....

Za relacije po centru, ipak mislim da (koliko god los bio) gradski prevoz moze da bude jeftinija a ne mnogo gora solucija od taksista.

Kada svi vec blatite beogradske taksiste, da se i ja pridruzim...

Stvarno mi je neshvatljivo da je taksi u Beogradu toliko skup, a u ostatku Srbije toliko jeftin da ti bude, maltene, neprijatno da platis tu cifru.

Npr. Kragujevac. Taksija na svakom koraku, a voznje su sotinak dinara.

To u Bg-u nije dovoljno ni za start.

Pa da, samo start je 140. Ranije sam uvek koristila Beogradsi taxi 9801, imali su fiksnu cenu do aerodroma i davali su popuste na poziv. Sve u svemu, jako su bili korektni. E sad, nekim novim uredbama to vise ne postoji, vec svi voze po taksimetru tj. onako kako vole i kako im se svidja.

Где год да сам, увек позовем такси. На позив је лакше и 100% је легално, дакле ниеј дивљак.

Приде, возач сам па не може да ме зезне лако неко и познајем добро град, бар делове кграда куда се иначе крећем.

Не бих се сложио да су сви таксисти џукеле, али добар део њих јесте.

Мени један није хтео да наплати вожњу и рекао ми је: "Ми са Вождовца морамо да се држимо заједно!"  ;D Ваистину.

Da, isitna, kad pozoves taksi, nema da brines. U najgorem slucaju moze da te vozi malo okolo, ako bas ne poznajes grad, ali, meni se to nikad nije desilo, cak ni u pokusaju.

Увек је безбедна варијанта отворити врата и питати: "Пошто дотле....?", па се исцењкаш, ако је фрка. Њима је боље да имају муштерију него да немају ништа.

• 1 year later...

Milsim da je taksi neophodnost u nekom situacijama, kada se žuri ili slično.Moje pozitivno iskustvo je sa novim udruženjem STB taksi, ili siguran taksi.Novi su, možda zbog toga i mnogo ljunbazniji, cena je iznenađujuće neki put i manja nego kod drugih.

Govorim kao neko ko se vozi taksijem, barem jednom dnevno.Dobra je i ideja, da ukolio ostvarite 15 vožnji u toku meseca na telefonski poziv, dobijate karticu STB taksija, sa kojom možete imati 50% popusta na karte u ateljeu 212.

Novo, za preporuku

Возим се само Бео Таксијем, и никада нисам имао проблема.

У принципу, такси јесте неопходан у неким ситуацијама, пре свега када се жури, а и када се пијан ујутру задесиш у некој вукојебини.

Иначе, мислим да је старт 140 динара, а ако се некоме баш са аеродрима не даје кинта, нека иде до Ледина или 60их блокова па ту нек хвата аутобусе и трамваје. Куцаће 500 динара максимум.

Иначе, такси у Србији је доста јефтин, гледајући цене горива.

Taksisti u Beogradu bi mogli da se ugledaju na taksiste u Sarajevu gde je vožnja taksijem skoro isplativija nego vožnja svojim kolima.Prijatno sam se iznenadila i jako su ljubazni za razliku od naših.

Иначе, такси у Србији је доста јефтин, гледајући цене горива.

Da, cena goriva u Bajinoj Basti ili Nisu 3 puta jeftinija od Beograda.... Bice da je to.