Jump to content

Jat - promocija za 25 destinacija, karte od 99 evra (prodaja od 17-31 januara)

Featured Replies

Bez da branim mrski mi JAT, u poslovnicama je cena karte uvek viša od one na internetu, za tu neku proviziju od 15-20 eur. Bar je moje iskustvo takvo sa CSA, Lufthansom i JATom. 

i Aeroflot do 30 evra !

Ili 3 hiljade dnevno....ili u njihovom slucaju 125 mesta x 25 aviona 100% punih. Pogledajte red voznje....mislim da je to naucna fantastika. Da ne pricam da je skoro pola letova sa ATR-om koji ima 65 mesta.

Realno je 12.000 nedeljno tj 50 mesecno ili oko 600 000 godisnje.

Ali....ako im je lakse da se frljaju sa brojkama...ok.

150 povratnih letova nedeljno (bez cartera)=300 letova ukupno x 60 ljudi u proseku npr to izadje oko 75000 mesecno i godisnje nesto preko 900.000 + carteri. E sad da li dodaju i code shared letove kao da su njihovi putnici to ne znam.

Današnja situacija (devojka mi ispričala):

- Dobar dan, želela bih povratnu kartu za Istanbul u februaru.

- Da, to vam je toliko i toliko...

- Zar nemate karte po promotivnim cenama?

- Pa ne, skoro sve je rasprodato.

- Molim? Ja sam danas zvala i rečeno mi je da ima karata po promotivnim cenama koliko hoću.

- Jao, pa da, evo sada vidim, ima tog i tog datuma...

- Ne zanima me, meni je rečeno da ima karata i za datume koje ja želim.

- Pa evo, izgleda da ima nešto, ali je 150 (umesto 130 koliko je na internetu).

Možda grešim, ali ovo izgleda funkcioniše po principu ko se upeca, upec'o se.

svaki put kad cujem reklamu na radiju lepo se kaze cena je npr 200eu sa uracunatim popustom od 20eu AKO se kupuje putem call centra ili web site-a. Danas manje vise svi imaju neku platnu karticu (ili neko u uzoj porodici ima) i ne vidim problem da se udje na sajt i nadje karta samostalno.

i pre možda mesec dana kada je moj ujak leteo jatom za Nemačku, bila je sledeća priča:

- Prekoračili ste dozvoljenu kilažu za 7 kila.

- Auuu, pa ova moja sekana je kriva... svašta napakovala... Koliko treba da se doplati?

- 100 evra.

- Molim? A ako prepakujem tih sedam kila u ručni?

- Onda je 50 evra doplata.

- Znate šta, ja zaista nemam te pare...

- Pa koliko imate...

I moja mama na kraju izdvoji 2000 dinara i dade ovoj na šalteru... Dok sam ja stigao, već je bilo kasno...

ovo AMA bas nema nikakve veze sa jatom - ovo je do sluzbenika na aerodromu koji nije radnik jata ali opet je i to bolje po onog ko putuje wizz bi ti uzeo sigurno mnogo vise i tesko da bi u temsivaru uspeo da podmitis sa 20eu. Uvek ostaje opcija da ne predjes kilazu i ne platis nista ;)

Mene je zanimalo da čujem kako je moguće da ti neko kaže "Pa dobro, dajte koliko imate", ukoliko postoji neka tarifa, tj. cenovnik koliko se plaća po prekoračenju.

Pretpostavljao sam za ovo oko kupovine na licu mesta, ali ne znam zašto sam reklamu shvatio tako da je moguće jeftinije ostvariti istu cenu i kod kupovine u poslovnici.

Pa postoji tarifa i moguće je da je i kod JATa 100 eur svako prekoračenje. Toliko je kod Air Francea, na primer. Kod Lufthanse je za letove po Evropi 10 eur / kg. Šta je žena pa mogla da mu kaže kad je on rekao da nema da plati...  ;D Jedino da odbije da mu primi prtljag i da kaže da on tim avionom neće ići  :)

Mene je zanimalo da čujem kako je moguće da ti neko kaže "Pa dobro, dajte koliko imate", ukoliko postoji neka tarifa, tj. cenovnik koliko se plaća po prekoračenju.

Pretpostavljao sam za ovo oko kupovine na licu mesta, ali ne znam zašto sam reklamu shvatio tako da je moguće jeftinije ostvariti istu cenu i kod kupovine u poslovnici.

Uvek je bilo jeftinije preko neta, bez obzira na promociju, ocigledno da nisi obavesten!

A oko prtljaga, opet neobavestenost, dobro ste prosli, moglo je biti i mnogo gore.

Ljudi, ja ne kapiram da li vi razmislite pre nego što napišete odgovor - Službenik uzme 2000 dinara, a tarifa je 100 evra. Ona zavodi negde da je prtljag prekoračio dozvoljenu težinu. Ako je tarifa 100 evra, a ona "naplati" 2000 din, ko onda plaća ostatak. I ako nije nigde evidentirala, da li to znači da je sebi u džep uzela 2000 dinara?

A što se tiče ovog drugog, ponovo ponovljam, pogrešno sam protumačio reklamu, i ako je neko na ovom forumu svestan da je jeftinije kupovati kartu preko interneta, onda sam to ja.

Ma ja 'oću da kažem da kad već imaš 7 (?!?!!?) kila viška u prtljagu  ::crazy: bolje nek ona stavi 2 'iljade dinara u džep i čekira te za let nego da hladno ponavlja da su propisi - propisi i ne pristaje na manje od 100 eur. Uostalom svako može da bira - ako hoće račun, nek plati po tarifi. :) 

Ljudi, ja ne kapiram da li vi razmislite pre nego što napišete odgovor - Službenik uzme 2000 dinara, a tarifa je 100 evra.

... Dok sam ja stigao, već je bilo kasno...

Evo ja sam razmislio! Ti si ustvari hteo da das 100 eura, a ne 2000 din  :hihi:  :pivoooo:

Jos nesto o broju putnika....znam da smaram ali ...takva sam  :party: :party: :party: :party: :party:

Podatak iz tehnicke sluzbe JAT-a...boeing...

YU-AND, god. 1985., operativan.

YU-ANF, god. 1985., operativan.

YU-ANH, god. 1985., operativan.

YU-ANI, god. 1985., operativan.

YU-ANK, god. 1987., operativan.

YU-ANL, god. 1986., operativan.

YU-ANV, god. 1988.,  iznajmljen

YU-ANW, god.1988., operativan.

YU-ANJ, god. 1986., operativan.

YU-AON, nabavljen god. 2002., iznajmljen

Po ovome ima 8 aviona u voznom stanju. Ako oni uspeju da iznesu sa dva ATR-a plus jedan koji manje stoji nego sto leti preko 150 letova x2 nedeljno...plus cartere....svaka im cast. Btw, 2 puta za moskvu je bilo popunjeno preko 80% dok je za amsterdam bilo jedva 20 ljudi. London je bio ispod 50% ali zato Egipat nabija i stajanje ako treba..

Ipak, slozicete se...flota je nagurala 25 godina...postaju rizicni...

Kada bi od ove pogodnosti napravili poslovnu praksu mislim da bi bilo bolje.... Evo ideja, jeste da je nerealistična, ali hear me out. airBaltic poslovni model (naravno cena karata ne može biti toliko niska, pošto airBaltic ima nove avione koji manje troše od JATovih koji su odavno punoletni), ali smanjivanje cene, i naplaćivanje svega ostalog, kako bi se ljudi naveli da koriste online check in, prtljag, in flight meals, entertainment... Ja sam npr leteo airbalticom iz Beograda za Tbilisi i izuzetno sam bio zadovoljan i hranom i psp-ovima koje su iznajmljivali u avionu.... Jel ima neko mišljenje?

ali ne zaboravi da jat ima ogromne troskove sa viskom zaposlenih i sa velikim brojem predstavnistva svuda po svetu. a to se nece ukidati da kumovi i ostala rodbina ne bi ostala bez posla..

Pre par dana sam negde na internetu procitao da JAT pocinje konkretno ne samo teoretski da pregovara sa erbusom oko onih aviona sto su trebali da budu kupljeni jos za vreme sfrj. mislim da je pisalo da bi do 2014. ili 2016. avioni usli u upotrebu u JAT-u. To bi bilo lepo podmladjivanje avioparka :D

Ali ti avioni uopšte nisu plaćeni, samo je dat neki avans.... Međutim ukupna cifra je oko 500 miliona usd za sve avione što je Sloba naručio, naravno za to se love nema, tako da sad valjda ovi naši pregovaraju da vide da smanje sa 8 na 4 A319....

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Nacionalna aviokompanija najavila je danas da će od 21. marta do 3. aprila po nižim cenama prodavati karte ka 28 evromediteranskih gradova, za putovanja od 28. marta do 15. juna. Taj popust, kako je saopšteno, neće važiti samo u periodu od 15. aprila do 2. maja, a u cene su uračunate sve takse osim troškova za izdavanje karata.

Za 99 evra može se kupiti povratna karta za Podgoricu, Tivat, Skoplje, Sarajevo, Solun, Trst, Berlin, Štutgart, Dizeldorf i Rim.

Do Milana, Istanbula, Ciriha, Frankfurta i nazad "Jat ervejzom" se može leteti za 129 evra.

Za Atinu, Amsterdam, Brisel, Geteborg, Kopenhagen, Stokholm, Pariz, London i Larnaku za 159 evra.

Kul, najviše zbog Istanbula! Mislim da bi za Atinu trabala da bude niža karta, ali i dalje ostaju preskupi Podgorica i Tivat.

Berlin je isto dobra cena, za 11.000 rsd teško da može brže i jednostavnije iz Beograda.

• 1 month later...
  • 8 months later...

Ne otvara mi se nova tema. Izgleda da će Jat uskoro imati "odgovor" na Turkiševo sniženje cena karata za Istanbul... I za ostale destinacije naravno... Pratite sajt ovih dana, promotivni period bi možda trebao da počne 16.og

po ceni koja se kreće već od 103 EUR može se putovati do Soluna, Diseldorfa, Štutgarta, Podgorice, Tivta, Sarajeva, Skoplja, Ohrida, Dubrovnika i Istanbula

to je promocija koja pocinje 16.-31. januara 2012.