Jump to content

Jat - promocija za 25 destinacija, karte od 99 evra (prodaja od 17-31 januara)

Featured Replies

On 2/2/2012 at 8:30 PM, jms_uk said:

Isto iskustvo sam imao i na jednom Lufthansinom letu + jako je zujalo pri uzletanju,

Airbus? ;)

Ne bih smeo da se zakunem. Ima neka fora sa erbasevima?

Ima: često se dešava da nešto škripi u A 320 dok rula pred polatanje i dok poleće u zoni stajnog trapa ali to je sasvim normalno, smešno je praviti problem zbog toga. Može takođe da zuji plastika kojom je obložen putnički prostor usled vibracija, naročito pri poletanju. Zvukovi koje proizvodi hidraulika su nešto najnormalnije kao i snažne vibracije i kada se otvore trast riverseri na kraju sletenja. Ali tako je to kad su forumi prepuni "stručnaka" koji se razumeju u ama baš sve oblasti ;)

On 2/3/2012 at 12:39 PM, elefteros said:

Ne bih smeo da se zakunem. Ima neka fora sa erbasevima?

Ima: često se dešava da nešto škripi u A 320 dok rula pred polatanje i dok poleće u zoni stajnog trapa ali to je sasvim normalno, smešno je praviti problem zbog toga. Može takođe da zuji plastika kojom je obložen putnički prostor usled vibracija, naročito pri poletanju. Zvukovi koje proizvodi hidraulika su nešto najnormalnije kao i snažne vibracije i kada se otvore trast riverseri na kraju sletenja. Ali tako je to kad su forumi prepuni "stručnaka" koji se razumeju u ama baš sve oblasti ;)

Ja sam konkretno mislio na to da je zvuk motora kod Airbus-ova A318/319/320/321 slican zujanju [u poredjenju sa npr. Boeing-om ili Embraer-om].

Nisam strucnjak za avijaciju, niti se radujem sto je kraj JAT-u. Sasvim je normalno da bi mi lakse bilo (posto sam 100 km od Beograda) da mogu kao covek da sednem u avion, dam novac srpskoj kompaniji i da odletim negde, ali nikako da platim duplo vise i da se jos truckam ceo let, plus da pri sletanju i uzletanju trazim "odbegli zeludac". O osoblju u avionu mislim da ne treba ni pricati.. ali, za novac koji se, van promocija, daje za ovu kartu trebalo bi da se dobije mnogo mnogo vise. tu ne moze ni 30 kg dozvoljenog prtljaga da ispegla.

To je tačno, posebno što su se u poslednjih 10tak i više godina promenili standardi u svetu avijacije. Jbg, bili smo zatvoreno tržište i prolazilo je šta je moglo da prođe. Jbg "2", treba i te ljude razumeti. Da postoje neki normalni konkursi gde bi se budući stjuarti i stjuardese, ali i piloti upoznali sa nekim pravilima ponašanja, posebno u onom delu gde se radi i kontaktu sa klijentima, bilo bi mnogo lepše. Ipak mislim da ne treba očekivati mnogo ni od jedne državne kompanije, i da i ovo što se trenutno dešava (relativno povoljne karte) treba prihvatiti kao dobar potez. Da su avioni nebezbedni, odavno bi bili na zemlji. Niko nije lud da se kocka životima putnika i ugledom zemlje...

Glede bezbednosti aviona, JAT tehnika stvarno radi dobar posao, moj najbolji drug radi na aerodromu, i mehaničar je sad u jednoj privatnoj aviokompaniji, a radio je u JAT tehnici, kaže da su avioni stvarno bezbedni (mene ne bi lagao), a sad su dobili probno i da servisiraju Norwegian-ove avione. JATovi avioni su stari i to njih koči, ali kontam da ako se sprovede ova odluka da se privatizuje JAT, sigurno će doći do rezanja velikog broja ruta, pošto čuh da su fazon JATu profitabilno 10ak linija i to je to, a najmanje profitabilne ove regionalne linije (tipa TGD, SKP, SJJ), al da se one zbog političkih veza održavaju (tipa BEG je hub). Ako iznajme 2,3 nova aviona i srede ove stare, da barem liče na nešto, možda će i moći da se izvuku.. Mada definitivno moraju da menjaju poslovnu praksu, znači neki semi lowcost princip (poput AirBaltica, samo bez neodržive mreže linija)...

• 2 weeks later...

Imaju opet akciju,koja traje od 17. do 29. februara,a moze se iskoristiti od 1. marta do 1. jula.Mislim da je ponuda (i cene) ista kao i u januarskoj akciji.

E,jel neko zna kad je narucivao,dal je to sto pise u reklami - to,ali imaju jos neke dodatne (nenapisane) takse,koje se dodaju na tu cenu iz reklame?

Dodaj na cene još 10 evra, što mu dođe neki trošak izdavanja karte. Mada, su reklamirali Istanbul za 100 evra, nisam uspeo da nađem ništa ispod 120 (ili od 114 do 117 po njihovim kursevima)

On 2/4/2012 at 5:02 PM, praguc said:

ali kontam da ako se sprovede ova odluka da se privatizuje JAT, sigurno će doći do rezanja velikog broja ruta, pošto čuh da su fazon JATu profitabilno 10ak linija i to je to, a najmanje profitabilne ove regionalne linije (tipa TGD, SKP, SJJ), al da se one zbog političkih veza održavaju (tipa BEG je hub). Ako iznajme 2,3 nova aviona i srede ove stare, da barem liče na nešto, možda će i moći da se izvuku.. Mada definitivno moraju da menjaju poslovnu praksu, znači neki semi lowcost princip (poput AirBaltica, samo bez neodržive mreže linija)...

jel neko putuje ka Podgorici, Skoplju... da li ima ljudi u kabini posto vidim da ima nekoliko aviona dnevno za CG pa je rentabilnost tih letova svakako upitna. Tu ide, pretpostavljam atr?

On 2/14/2012 at 6:18 AM, elefteros said:

Dodaj na cene još 10 evra, što mu dođe neki trošak izdavanja karte. Mada, su reklamirali Istanbul za 100 evra, nisam uspeo da nađem ništa ispod 120 (ili od 114 do 117 po njihovim kursevima)

Banda jedna,znao sam da ce jos nesto da dodaju na sve to.

Letovi za Cirih su im iz akcije u akciju sve skuplji. Tokom prve akcije je bila povratna 99EUR, pa 119EUR, 129EUR, a sada je 143EUR. I dalje je bolje nego 190EUR sto je najniza regularna, ali ovo prestaje da bude akcija.

On 2/14/2012 at 3:44 PM, salleps said:

Letovi za Cirih su im iz akcije u akciju sve skuplji. Tokom prve akcije je bila povratna 99EUR, pa 119EUR, 129EUR, a sada je 143EUR. I dalje je bolje nego 190EUR sto je najniza regularna, ali ovo prestaje da bude akcija.

Slazem se. Jatova promo karta je 140 plus 10, znaci 150 eura za Cirih, a regularna karta preko Swiss Aira je 180 eura, meni bar sada izbacio za mart. Neznam..

Pali onda Swiss-om. Ako ti 30 evra ne pravi razliku, onda idi njima. Koliko je to sati leta uošte? dva? sat i po?

On 2/14/2012 at 5:29 PM, elefteros said:

Pali onda Swiss-om. Ako ti 30 evra ne pravi razliku, onda idi njima. Koliko je to sati leta uošte? dva? sat i po?

Da, let traje sat i 30 minuta.

On 2/14/2012 at 5:29 PM, elefteros said:

Pali onda Swiss-om. Ako ti 30 evra ne pravi razliku, onda idi njima.

Pogotovo ako neko skuplja milje/segmente ;)

Ja sam išao Jatom kada je bila 99EUR, ali sada redovno idem Wizz do Memmingena 30EUR + voz/autobus 50EUR Memm - Zurich

Pozdrav svima.

Kupio sam tokom akcije povratnu kartu za Cirih, putovanje je trebalo da bude u martu.

Nazalost, moracu da odlozim dugo planirani put zbog bolesti u porodici  :cry22:

Interesuje me, da li postoji neki nacin da izvucem nazad bar deo para koji sam dao za kartu, ili mogu da se pozdravim sa 150e ?  :(

Hvala unapred svima.

Bas mi je zao, nadam se da ce sve biti ok :) Sto se tice povracaja novca najbolje je da pozoves jat telefonom ili da odes u neku njihovu poslovnicu.. Koji su datumi u pitanju ? Ja koliko razumem, povracaj novca rade samo kada oni odloze let i slicno, mada sobzirom da je specificna situacija najbolje da pitas..

Ako nebudu mogli novac da ti vrate, pitaj ih da li bi mogao da promenis podatke na karti, pa mozes nekome da je poklonis ili prodas za bar deo novca..

Javi sta si uradio, sve najbolje tebi i tvojoj porodici :)

Datum polaska je 10.3. a povratak 24.3.

Nazvacu sutra neku poslovnicu pa da pitam njih. Ako ne budu mogli da mi vrate pare, pitacu bas da li moze promena podataka pa da je prodam za 90-100e, mada cisto sumnjam da ce moci.  :102:

Promena podataka ne bi trebalo da bude problem, to je mozda 20 sekundi posla na racunaru, nista posebno (bitno je da promene podatke u bazi podataka, a sama karta kao papir i nije toliko bitna, koliko ja razumem celu proceduru), jedino bi mogli opet da naplate "troskove izdavanja karte", ali kao sto sam rekao sobzirom da je u pitanju posebna situacija, nadam se da ce ti izaci u susret.

Sto se prodaje karte nekom drugom tice to ne bi bila losa opcija, pod uslovom da mogu podaci da se promene, jer i da ti odobre refundaciju za kartu 99% sam siguran da nece biti pun iznos.

U svakom slucaju srecno :)

Ako je karta kupljena po onoj najpovoljnijoj tarifi, onda nažalost nema povraćaja. E sad, možda se stvarno ne budu striktno pridržavali tog pravila, pa šta god da bude, piši kako je prošlo. Srećno!

Pošto nisam znao gde ovo da napišem, pišem ovde.

Naime, posle korišćenja low-cost kompanija sam se malo razmazio:) Sve središ za par minuta, nemaš brige ceo put, fini avioni, sve super. Onda te natera situacija da letiš JAT-om. Nas četvoro sa fakulteta idemo u Moskvu na neki seminar i kada sam video cene šlogirao sam se! Pošto smo u frci sa vremenom, idemo avionom, inače bi vozom. Povratna karta 38.000! Mi kao vijamo neke pare i sponzorstva sa svih strana, ali sestri faks neće ništa platiti pa smo morali iskeširati 38.000 :o . Da bude "smešnije", na sajtu piše 31.000, u podne kupili dvoje kolega za 35.000 a u 4 posle podne ona kupila za 38.000! I ja ga pitam u čemu je fazon, on mi kaže "Tih "jeftinih" karata više nema, bilo je pre 2h". Inače je reč o poslovnici u Novom Sadu. A let je tek za nekoliko nedelja, sad najbolje da su za ta dva sata razmaka prodali sve te "jeftine" karte od 35.000, a na pomen ovih od 31.000 se samo nasmejao. Luda kuća.

Bez komentara...

Aeroflotom za mesec dana karte su oko 240e

Lufthanzom ima za 20.000din

MontenegroAirl. je 169e iz Beograda...

AilItaliom 240e

....i da ne nabrajam....

podrazumeva se da je to putovanje kako si i naveo, za par nedelja (ove cene su za period oko 20.03.)

On 2/27/2012 at 4:10 PM, Silbasboy said:

Da bude "smešnije", na sajtu piše 31.000, u podne kupili dvoje kolega za 35.000 a u 4 posle podne ona kupila za 38.000! I ja ga pitam u čemu je fazon, on mi kaže "Tih "jeftinih" karata više nema, bilo je pre 2h". Inače je reč o poslovnici u Novom Sadu. A let je tek za nekoliko nedelja, sad najbolje da su za ta dva sata razmaka prodali sve te "jeftine" karte od 35.000, a na pomen ovih od 31.000 se samo nasmejao. Luda kuća.

Bez komentara...

Ja stvarno ne vidim sta je tu cudno. I kod Wizzaira i kod Ryanaira i svuda imas isti fazon, broj karata po promo ceni je ogranicen. Kad se prodaju, preostaju samo one sa visom cenom. I ne pljujete po njima, a JAT, po defaultu, izgleda, uvek mora da se ocrni. Cene jesu visoke, to stoji, ali, uvek ima i drugih opcija. Stvarno ne znam kako niste nasli nista povoljnije, jer je to preskupo sto ste platili. Evo, wolfbgd vam je naveo/la druge opcije... Sad i ja gledam cene, vidim cak i na sajtu JATa za 26-28 hiljada koliko hoces karata!