Jump to content

Featured Replies

Da, ali je problem sto nemam kreditnu karticu ( iz BiH sam) a koliko sam skontao orangeways se moze sam online bookirati...moram da prekopam orangeways temu..ako neko posjeduje informaciju o jeftinijoj opciju, neka puca:)

Da, ali je problem sto nemam kreditnu karticu ( iz BiH sam) a koliko sam skontao orangeways se moze sam online bookirati...moram da prekopam orangeways temu..ako neko posjeduje informaciju o jeftinijoj opciju, neka puca:)

a internet kartica?

Evo, sad sam gledao na sajtu DB-a. Imaš za 39 EUR 27. i 28. aprila za vozove u 06:48 ujutru (dolazak u Budimpeštu u 18:35) i za voz u 18:12 (u Budimpešti u 08:35 ujutru). 28. aprila imaš za ovaj večernji voz i kušet čak za 39 EUR. Kupi preko http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en ili u Putniku ako si u Beogradu. I požuri da ne nestanu karte po tim cenama.

Budimpešta - Subotica ti je karta 13,40 EUR u jednom smeru, tj. 15,40 povratna. Nju kupiš na blagajni u Budimpešti. Imaš vozove u 10:05, 13:05 i 23:30 iz Budimpešte za Suboticu. Putuje se 3 i po sata.

Nisam u Beogradu, nemam kreditnu karticu a putujem u nedelju ujtro:( Takodjer sam skontao iz tema da se online karta preko DB moze kupiti samo preko kreditne kartice kao jedinog identifikacionog dokumenta za nas "neevropljane" s obzirom da nema opcija za pasos. Kontam da cu mozda moci u utorak direktno na HBF Berlin kupiti jeftinu kartu na licu mjesta, da se nece sve bas rasprodati....  :-\

Uh, za kupovinu na DB sajtu traže kreditnu karticu koja mora da bude kod tebe kad naiđe kondukter. Pogledaj šta piše u uslovima kupovine ali mislim da je i dalje tako, skoro je neko pisao na forumu da mu je propala karta. A, da, sad vidim da si i ti to upravo dopisao, sorry.

Ako ima neko iz Berlina ko bi mi kupio kartu na licu mjesta za 28.04.2011 navece ( Berlin - Budimpesta) bio bih vrlo zahvalan i pocastio pivom :)

Kontam da cu mozda moci u utorak direktno na HBF Berlin kupiti jeftinu kartu na licu mjesta, da se nece sve bas rasprodati....  :-\

Za ovaj jutarnji voz moraš da kupiš kartu najmanje 3 dana unapred, a večernji 7 dana.

Mozda ce nekome jos dobro doci sljedeca informacija:

Dear Sir,

You can buy the ticket personally at the  ZOB Bus Station in Berlin.

Orangeways

• 3 weeks later...
Prije neki dan dođosmo iz Berlina. Našla sam super jeftin smještaj (7 dana 115e, private room).

Off Topic: Gde nadje to, moze odgovor i na pm. Hvalaaa!

edit: posto ste otisli u pricu o berlinu na temi o maroku, preseljeni ste ovde.

u petak sam kupio kartu od Berlina do Budimpeste na Ostbanhofu, 39 eura nocni voz, polazi u 18 i 12 na glavne stanice, 2 klasa, sedista.. klackanje 14 sati ali za tu cenu :)

sto se tice prevoza u Berlinu, U-Bahn i S-Bahn je zeznut jer ima kontrole na svakoj liniji minimum dva put dnevno, ali zato u autobusima nema skoro uopste, fora kod buseva je da na glavnom ulazu pokazete kartu vozacu ( bez obzira kad je kupljena ili odkucana, nikad ali nikad ne proveravaju ) i onda se vozite di ocete :)

jedna prazna pivska flasa kosta 8 centi, ne znam da li prave razliku na osnovu boja :/ prazna limenka piva je 25 centi..

tople preporuke za piva idu za Rothaus i za Tyskie, Zywiec takodje.. mozda za Berliner Kindl, ostala piva mi se ne svidjaju nesto preterano :/

• 6 months later...

Imaš železničke karte od 39 EUR pa naviše, mislim da postoje dve varijante, preko Minhena i preko Beča. Što ranije kupiš, veća šansa za nižu cenu. Ako si u Gracu, najbolje da se na železničkoj stanici raspitaš.

• 1 month later...

imaš izvađene delove zida na Postaderplatzu , tu se redovno svi slikaju , prepoznaćeš ih jer su svi išarani. Što se tiče zida na originalnom mestu , ostalo ga je još u blizini sportske arene 02 World , u blizini najpoznatijeg crvenog mosta u Berlinu -Oberbaum-brucke.

Mislis najverovatnije na East side galery ;)

A ja sam mislio na neke mozda manje poznate, a opet interesantne delove zida...negde da odem sa cekicem i "odlomim" malo parce  :hihi:

Pozdrav,

Zanima me koliko  novca od prilike treba za  7 do 10 dana u Berlinu sa smestajem i odlazak do Minhena kako bih posetio Obersalzberg

Kehlsteinhaus ("Eagle's Nest") i naravno preko Salzburga i Beca se vratio kuci u Srbiju. Ovo je samo okvirno, zapravo  putovanje bi trebalo biti nekih  desetak dana sve ukupno  stim da bih mozda jos posetio i Drezden....

Unapred hvala

Ne znam šta te zanima i želiš da obilaziš u Berlinu.Mogu ti samo reći da ćeš najmanje novca potrošiti na hranu.Ako kupuješ u "Lidlu" ili "Aldiju" ,kojih ima na svakom koraku,možeš sa 8-9 evra dnevno da prođeš(jeftinije nego da jedeš u Srbiji).Ovo je provereno jer sam i sam tako radio.Čokolade su ispod evra,različiti sirevi su takođe ispod 1 evra,voće kupuješ uvijeno u celofan i jeftino je veoma.Različite vrste krofni možeš kupiti za 1-2 evra.Ako si pušač ponesi od kuće cigarete-obavezno,jer su tamo više od 5 evra kutija.

Prazne plastične flaše od vode možeš da vratiš u ranju i dobijaš mislim 25 centi za male.Ja to nisam znao pa sm bacao flaše.

Postoji i onaj Berlin city tour card.To je dobra stvar ako pethodno naraviš plan šta sve želiš da obiđeš i držiš se plana pošto je trajanje karte ograničeno.Potraži na internetu o tome.Ne sećam se koliko koštaju karte z  pravoz,ali najbolje ti je da kupiš za 7 dana .Ili ako idete u grupi gde vas je 4 ili više,onda se grupna karta višestruko isplati.

Hvala druze..

Pa da, zanima me da obidjem Berlin, ali ovo ostalo jos uvek nije sigurno trako da moze doci do izmena ali zasigurno bih najvise vremena proveo u Berlinu a onda bih se uputio ka Minhenu  kako bih posetio  e sad, ako bude vremena  neke dvorce i Orlovo gnezdo...

Hvala

Orlovo gnezdo nemoj da propustiš ni pod razno , u podnožju brda ima inf. centar gde se kupuju karte , jer do gore se može samo autobusima specijalno organizovane za turiste. Put je sličan onom kao što vodi na Ostrog , možda i gori. Pogled od gore je boli glava , imaćeš utisak da si se popeo na vrh Himalaja.  Hitleru je ovaj objekat poklonjen za 50-ti rođendan mada neki pišu da je on ovde boravio samo nekoliko puta jer je imao fobiju od visine. Ulaznica mislim da je oko 10-tak evra , odma kada se popneš gore rezerviši vreme za povratak. Sećam se samo da su suveniri bili jako bili skupi. U neposrednoj blizini Orlovog gnezda su predivno jezero Kogissee i banja Berchtesgaden , nemoj ih propustiti !!!

Hvala , pa videcu nekako da se iskombinujem posto mi je ogranicen budzet ali hvala na informaciji.

Samo vodi računa o ovome:

The Eagles Nest is closed for wintertime.

Reopening middle of may 2012.